1) העיוותים של מגברי מנורות אכן גדולים מאלו של מגברים טרנזיסטוריים, ובאופן משמעותי, אבל הם עדיין זניחים כשאתם מסתכלים על העיוותים של הרמקול. אי לכך, להגיד "למגבר מנורות יש הרבה עיוותים לכן הוא נשמע לא נכון" זה לדעתי לא משפט עם הרבה משמעות, גם מבחינה מדעית.
...
אנחנו מדברים על הבדלים בין הגברות על אותו רמקול, ככה שההשוואה לעיוותים של רמקול לא רלוונטית.
באותה מידה אני יכול לדבר על כך שההבדלים בין כבל זול ליקר הם בכלל קטנים ביחס לעיוותי הרמקול ולכן הם לא רלוונטיים לפי ההגדרה שלך.
זה שמגבר שפופרות הוא בעל עיוותים הרמוניים גדולים יותר מטרנזיסטורי, זו עובדה מדעית.
האם אתה אוהב את זה או לא, האם זה בכלל שמיע או לא, זה כבר סיפור אחר.
2) עיוותים נמדדים כממוצע על כל התדירויות. הם נמדדים על ידי מכשיר מדידה אלקטרוני. האוזן היא לא מכשיר אלקטרוני, והרגישות שלה ושל המוח שלנו שונות לחלוטין. אי לכך, יכול להיות מכשיר שמוציא מעט עיוותים, אבל, נגיד, גורם לטרבל לצרוח ולעשות לנו "חור" בראש, ולכן להיות מאוד לא נעים לשמיעה. לכן, שוב, להתייחס לעיוותים כמספר, ולהגיד שמגבר שמעוות יותר הוא בהכרח טוב פחות, זה לא נכון מבחינת השמיעה האנושית.
...
- נכון, האוזן היא הרבה פחות רגישה מכל מכשיר מדידה ולכן אם זה נשמע, זה לבטח גם מדיד. הפוך לא בהכרח.
- אתה כותב דבר והיפוכו - אם מגבר או רכיב הוא "בהיר" בצורה קיצונית אזי זה לבטח ניתן למדידה.
"בהירות", כפי שאני מבין אותה - דגש על תדרים גבוהים, לא קשור בהכרח לעיוותים גרידא. יכול להיות שהיענות המגבר הוא כמסנן מעביר גבוהים למשל.
3) יש הרבה מאוד מגברי מנורות שנשמעים בהיר מאוד, והאנשים שאוהבים וקונים אותם בפירוש לא קונים מגבר כזה בגלל שהוא "חם". הצליל המנורתי ה"חם" קיים במגברים מסוימים, אבל היום לכל מגבר מנורות הגוון שלו.
...
לא מתנגד למה שכתבת, למרות שלא יצא לי לשמוע מגבר שפופרות שהיה "בהיר".
אם אתה אומר שיש כאלו, אז אני מאמין לך.
שוב, אין לי שום בעיה עם למה אנשים קונים מגבר זה או אחר (כי הוא נמדד טוב או כי הוא "לטעמם").