dirac art - במכשירי - DENON + MARANTZ בקרוב .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #41 

10/07/2024 20:06  
mulder כתב:
מהתיאור שלך יש בחדר בעיקר Lfe בתדרים הנמוכים מאוד סביב 20 ומטה, לכן אתה מרגיש בעיקר ויברציות ופחות תדרים גבוהים יותר של כלי נגינה ואפקטים בסרטים.
איזה רסיבר זה?
אולי משהו בכיול שלך לא בוצע טוב?
סך הכל חדר של כמעט 20 מ"ר זה לא כזה קטן.
...
הרסיבר הוא Marantz cinema 50. כיול בוצע מספר פעמים עם אודיסי, ניסיתי גם EVO1 , יש לי אודיסי בסטאפ אחד ובשני EVO. בשניהם הבאס בעייתי. עשיתי מאז כמה התאמות ידניות, בעיקר של כיול מרחק עם REW.
אמתין שיגיע הסאב החדש כדי להמשיך עם המשחקים.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 11/07/2024 10:09, נערך פעם 1 בסך הכל.

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #42 

10/07/2024 23:50  
שמוליק_טל כתב:
הרסיבר הוא Marantz cinema 50. כיול בוצע מספר פעמים עם אודיסי, ניסיתי גם EVO1 , יש לי אודסו בסטאפ אחד ובשני EVO. בשניהם הבאס בעייתי. עשיתי מאז כמה התאמות ידניות, בעיקר של כיול מרחק עם REW.
...
ומה עם דיראק?
כיף חיים.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5142
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 696 פעמים

שליחה #43 

אני לא מאחל אבל אני די חושב שסב שני ללא מערכת כיול טובה יתרום לחגיגה אצלך באופן שלילי, אני מהמר שדיראק עםdlbc אפילו לסב בודד תשפר פלאים בייחס ל רק תוספת סב וכיול אודיסי/וEvo
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #44 

11/07/2024 0:33  
FastandFurious כתב:
אני לא מאחל אבל אני די חושב שסב שני ללא מערכת כיול טובה יתרום לחגיגה אצלך באופן שלילי, אני מהמר שדיראק עםdlbc אפילו לסב בודד תשפר פלאים בייחס ל רק תוספת סב וכיול אודיסי/וEvo
...
ראה את הקישורים בהודעה הקודמת ששמתי. ה ART אכן עושה עבודה טובה אבל ה DLBC בהרבה מקרים החמיר את המצב. ה MSO החינמי עודה עבודה הרבה יותר טובה מה DLBC. כרגע לא רואה כל סיבה להשקיע ב DLBC. היה כבר אחד בפורום ASR שרכש DLBC לפתור בעיה דומה וזה לא עזר ולאחר פניה לתמיכה שלהם, הם זיכו אותו ובטלו את העסקה...

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #45 

דיראק תוכנה מעולה יותר טובה מאודיסי נקודה אתה כנראה מקשיב לטרולים
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #46 

10/07/2024 23:50  
שמוליק_טל כתב:
הרסיבר הוא Marantz cinema 50. כיול בוצע מספר פעמים עם אודיסי, ניסיתי גם EVO1 , יש לי אודסו בסטאפ אחד ובשני EVO. בשניהם הבאס בעייתי. עשיתי מאז כמה התאמות ידניות, בעיקר של כיול מרחק עם REW.
...
תתחדש שמוליק, אמור להיות סאב מצוין. לגבי אם זה יפתור בעיה אקוסטית, אין לי מושג.
הוא יחובר במקום הקיים או בנוסף?
שאלה נוספת, אם אין מגבלה עיצובית או אחרת, ניסית פתרונות כמו סופגי בס, או דיפיוזרים ?

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #47 

תודה, גם לי אין מושג האם זה יפתור את הבעיה,יחמיר את המצב או שלא יעשה שינוי גדול, צריך לנסות כדי לראות. יש לארנדל מדיניות החזרה מצויינת של 60 יום, ככה שאם זה לא מתאים, אני יכול להחזיר את הסאב ולקבל זיכוי מלא, כולל עלויות השילוח חזרה. אני מתכוון להתחיל בלשים את הסאב החדש בפינה האחורית, לכייל ולהאזין. אחר כך לנסות לנתק את ה SVS PB 2000 pro שמקדימה ולשמוע רק את הארנדל מאחורה ואולי אם יהיה לי כוח, אעביר את הארנדל קדימה. אחרי שאסיים עם המשחקים אחליט אם להשאיר את הסאב החדש, יחד עם ה SVS, למכור את ה SVS או להזמין עוד ארנדל זהה.
בכוונה קניתי סאב סגור כי לא האזנתי לאחד כזה אצלי בבית ומעניין אותי איך זה יהיה לעומת סאב עם פורט כמו ה SVS שיש לי. יותר חשוב לי ה Attack בתחום המיד באס מאשר תדרים אולטרה נמוכים, ככה שסאב סגור עשוי להיות יותר לטעמי. ננסה ונראה.
למי ששאל, יש לי 6 פנלים סופגים בחדר. זה הוריד את ההד בחדר לכמעט אפס. כדי לספוג באס צריך מעל 60 ס"מ עובי של פנל מהרצפה לתקרה וממה שקראתי זה לא תמיד עובד ובכל מקרה, אין לי מקום כדי להכניס כזה דבר.

נתקלתי היום במוצר הבא - Anti mode 80335II,מערכת DSP שכוללת מיקרופון כיול ויכולה לכייל שני סאבים בלחיצת כפתור. המחיר כאן באירופה 400 יורו. חבילה שלמה של DIRAC LIVE עם כיול באס למספר סאבוופרים עולה 800$, או תוספת Bass control למספר סאבים זה 500$, ככה שה DSP נראה עסקה ממש טובה.
https://nordicspeakershop.com/products/ ... -equalizer

dr0r
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2182
שם מלא: דרור
נתן תודות: 86 פעמים
קיבל תודות: 361 פעמים

שליחה #48 

11/07/2024 10:24  
שמוליק_טל כתב:
נתקלתי היום במוצר הבא - Anti mode 80335II,מערכת DSP שכוללת מיקרופון כיול ויכולה לכייל שני סאבים בלחיצת כפתור. המחיר כאן באירופה 400 יורו. חבילה שלמה של DIRAC LIVE עם כיול באס למספר סאבוופרים עולה 800$, או תוספת Bass control למספר סאבים זה 500$, ככה שה DSP נראה עסקה ממש טובה.
...
אני לא מכיר את המוצר הזה, וכמה הכיול שלו מוצלח. אבל לשם ההשוואה בעוד 4 חודשים Black Friday, והמבצע הקבוע של Dirac של 30% הנחה. $560 או €514 כבר לא כל כך רחוק מעלות ה-DSP.

יהלי ב
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1400
שם מלא: יהלי בר
נתן תודות: 88 פעמים
קיבל תודות: 355 פעמים

שליחה #49 

11/07/2024 10:24  
שמוליק_טל כתב:
תודה, גם לי אין מושג האם זה יפתור את הבעיה,יחמיר את המצב או שלא יעשה שינוי גדול, צריך לנסות כדי לראות. יש לארנדל מדיניות החזרה מצויינת של 60 יום, ככה שאם זה לא מתאים, אני יכול להחזיר את הסאב ולקבל זיכוי מלא, כולל עלויות השילוח חזרה. אני מתכוון להתחיל בלשים את הסאב החדש בפינה האחורית, לכייל ולהאזין. אחר כך לנסות לנתק את ה SVS PB 2000 pro שמקדימה ולשמוע רק את הארנדל מאחורה ואולי אם יהיה לי כוח, אעביר את הארנדל קדימה. אחרי שאסיים עם המשחקים אחליט אם להשאיר את הסאב החדש, יחד עם ה SVS, למכור את ה SVS או להזמין עוד ארנדל זהה.
בכוונה קניתי סאב סגור כי לא האזנתי לאחד כזה אצלי בבית ומעניין אותי איך זה יהיה לעומת סאב עם פורט כמו ה SVS שיש לי. יותר חשוב לי ה Attack בתחום המיד באס מאשר תדרים אולטרה נמוכים, ככה שסאב סגור עשוי להיות יותר לטעמי. ננסה ונראה.
למי ששאל, יש לי 6 פנלים סופגים בחדר. זה הוריד את ההד בחדר לכמעט אפס. כדי לספוג באס צריך מעל 60 ס"מ עובי של פנל מהרצפה לתקרה וממה שקראתי זה לא תמיד עובד ובכל מקרה, אין לי מקום כדי להכניס כזה דבר.

...
התיקון שזה עושה זה בדיוק אותו תיקון שאודיסי עושה. כיול עוצמות, תזמון, ובסוף PEQ במשותף. מחיר הזה אתה רוכש MINIDSP כולל מיקרופון ומבצע כיול הרבה יותר מתקדם עי MSO...

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #50 

מעדכן שהגיע היום הסאב החדש - Arendal 1753 S1. חיברתי, האזנתי ובשמיעה ראשונה לא נראה שעשה שום הבדל.
קצת משחקים עם עוצמות ו Low pass filter ברסיבר ווואו, הבאסים חזרו לחיים.
שמתי לשמוע את האלבום האחרון של Tool, כי זה מה שהכניס אותי לסחרור, אחרי ששמעתי אותם בהופעה והבנתי שחזרה לי החבטה בחזה בכל מכה בתוף באס.
בהחלט הבדל מרשים, מרגישים היטב את הבאס בחזה (אם כי לא בעוצמה מפרקת הקרביים שהיתה בהופעה), אבל להפתעתי שמעתי גם דברים שלא שמתי אליהם לב קודם כמו שאחרי מכה בתוף מסויים שומעים את ההדהוד של המתכת.
הבאס נקי, אין זמזומים ורעשים לא נעימים.
כל זה עדיין ללא שום כיול, ככה שמכאן אפשר רק לשפר, למרות שאני ממש מרוצה כבר עכשיו.
אזמין בקרוב MiniDSP ואנסה כיול עם MSO.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #51 

22/07/2024 23:19  
שמוליק_טל כתב:
מעדכן שהגיע היום הסאב החדש - Arendal 1753 S1. חיברתי, האזנתי ובשמיעה ראשונה לא נראה שעשה שום הבדל.
שמתי לשמוע את האלבום האחרון של Tool, כי זה מה שהכניס אותי לסחרור, אחרי ששמעתי אותם בהופעה והבנתי שחזרה לי החבטה בחזה בכל מכה בתוף באס.
בהחלט הבדל מרשים, מרגישים היטב את הבאס בחזה (אם כי לא בעוצמה מפרקת הקרביים שהיתה בהופעה), אבל להפתעתי שמעתי גם דברים שלא שמתי אליהם לב קודם כמו שאחרי מכה בתוף מסויים שומעים את ההדהוד של המתכת.
כל זה עדיין ללא שום כיול, ככה שמכאן אפשר רק לשפר, למרות שאני ממש מרוצה כבר עכשיו.
...
תתחדש ותהנה הארנדל האלו הם תמורה מעולה לכסף.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #52 

שמוליק_טל כתב:
...
זה מה שקורה שקונים סאב ברמה גבוה!, יפה מאוד!
כיף חיים.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #53 

כייף לשמוע שאתה מרוצה, ארנדל רמה גבוהה תתחדש תהנה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #54 

שמוליק_טל כתב:
...
תתחדש (Y)

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #55 

תתחדש ותהנה.

הוספת אותו ל Sb2000?
בחנת כשרק הוא מחובר?

ציינת שלא עשית כיול.. אז כל שאר הסטאפ מכויל והחדש לא?
לא ברור לי איך קבלת תוצאה משביעת רצון. מפתיע.

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #56 

כן, זה בנוסף ל SB2000PRO. לפני כן היה מחובר סאב קטן של ימהאה מאחור שהארנדל החליף. הסאטאפ עבר כיול לפני ההחלפה לארנדל. אכן, בהאזנה ראשונה לא היה שום הבדל. שיחקתי עם ה Low Pass filter והעלתי את עוצמות הסאבים, עד שקיבלתי תוצאה רצויה במוסיקה. עדיין לא עשיתי נסיונות רק עם סאב אחד ולהשוות את הארנדל ל SVS, כי סיימתי רק בלילה. כבר עכשיו זאת תוצאה שלא הצלחתי להגיע אליה קודם עם השילוב של ה SVS והימאהה. כנראה שהימאהה עשה יותר נזק מתועלת.

היום האזני לאותו שיר , פעם אחת כשרק הארנדל פועל , פעם שניה כשרק ה SVS פועל והתוצאה טובה משמעותית כששניהם פועלים. בשמיעה הקצרה שעשיתי יש עדיפות קלה לארנדל כשהוא מנגן לבד, אבל לא מספיק משמעותי כדי שארוץ להחליף את ה SVS. ככשני הסאבים פועלים, מרגישים היטב את הבאס בחזה בשני המושבים, לעומת מצב כשרק סאב אחד פועל ואז כמעט ולא מרגישים כלום. כנראה שזה מתקן איזושהיא בעיה בחדר.

התוכנית שלי היא לכייל קודם כל את שני הסאבים, אני עדיין לומד את הנושא, אבל נראה שהכיוון הוא הוספה של MiniDSP 2X4HD ולכייל קודם את הסאבים עם MSO. אחר כך לעשות כיול חדש עם Audissey.
נערך לאחרונה על ידי שמוליק_טל ב 23/07/2024 13:06, נערך פעם 1 בסך הכל.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #57 

הבנתי.

המערכת שלך תשמע לפי החוליה החלשה.
והימאהה דפק לך את הסאונד.

גם אם היית מחליף לעוד יחידה של 2000 פרו היית
מקבל תוצאה אחרת לגמרי לטובה.
ללא קשר - ארנדל אחלה סאבים.

בהצלחה

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #58 

תודה ליאור, עדכנתי את הפוסט לאחר ששיחקתי קצת עם שילוב של שני הסאבים, סאב נוסף באותה רמה הוא חובה אצלי בחדר.

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 703
נתן תודות: 510 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #59 

כיול נכון עושה פלאים.
תחזור לעדכן , השרשור שלך מעניין.

תתחדש ותהנה

ליאור

maorgr
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 574
נתן תודות: 96 פעמים
קיבל תודות: 34 פעמים

שליחה #60 

23/07/2024 12:45  
שמוליק_טל כתב:
כן, זה בנוסף ל SB2000PRO. לפני כן היה מחובר סאב קטן של ימהאה מאחור שהארנדל החליף. הסאטאפ עבר כיול לפני ההחלפה לארנדל. אכן, בהאזנה ראשונה לא היה שום הבדל. שיחקתי עם ה Low Pass filter והעלתי את עוצמות הסאבים, עד שקיבלתי תוצאה רצויה במוסיקה. עדיין לא עשיתי נסיונות רק עם סאב אחד ולהשוות את הארנדל ל SVS, כי סיימתי רק בלילה. כבר עכשיו זאת תוצאה שלא הצלחתי להגיע אליה קודם עם השילוב של ה SVS והימאהה. כנראה שהימאהה עשה יותר נזק מתועלת.

היום האזני לאותו שיר , פעם אחת כשרק הארנדל פועל , פעם שניה כשרק ה SVS פועל והתוצאה טובה משמעותית כששניהם פועלים. בשמיעה הקצרה שעשיתי יש עדיפות קלה לארנדל כשהוא מנגן לבד, אבל לא מספיק משמעותי כדי שארוץ להחליף את ה SVS. ככשני הסאבים פועלים, מרגישים היטב את הבאס בחזה בשני המושבים, לעומת מצב כשרק סאב אחד פועל ואז כמעט ולא מרגישים כלום. כנראה שזה מתקן איזושהיא בעיה בחדר.

התוכנית שלי היא לכייל קודם כל את שני הסאבים, אני עדיין לומד את הנושא, אבל נראה שהכיוון הוא הוספה של MiniDSP 2X4HD ולכייל קודם את הסאבים עם MSO. אחר כך לעשות כיול חדש עם Audissey.
...
אפשר לשאול איזה דגם של ארנדל רכשת ?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”