dirac art - במכשירי - DENON + MARANTZ בקרוב .

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3601
נתן תודות: 26 פעמים
קיבל תודות: 2020 פעמים

שליחה #1 

ע'פ מקורות האפשרות ל - ART תגיע בחודש אפריל הקרוב [ כמובן בתשלום ] וזאת לאחר
רכישה קודמת של - DIRAC + DLBC . התוצאה בהחלט יכולה להיות מצויינת אבל רק
תחת תנאים מסויימים [ בעיקר של ציוד ] זה בהחלט לא עבור כל משתמש שרק מעוניין לומר
שיש לו .

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7393
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 502 פעמים

שליחה #2 

תהיה בטוח שיקנו בשביל להגיד יש לי . אם הוא יודע מה זה נותן ...... לא בטוח .
Sony 1040
Monitor mass

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #3 

כפי שכבר רשמתי בעבר אני מציע לכל המעונינים ב ART להמתין לפני הרכישה ולבדוק שעובד כמתוכנן. להבדיל מסטורם, שדיראק עובדים איתם צמוד ולכן ה ART מתפקד אחלה, מנסיון של דיראק ו DLBC בחברות אחרות לא הכל רץ חלק ויש די הרבה תסכולים.

צריך לתת לאחרים להתגלח ולהכנס לחגיגה רק לאחר שיתברר שהכל מתפקד כמצופה.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

royla
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2449
שם מלא: רועי
נתן תודות: 1025 פעמים
קיבל תודות: 462 פעמים

שליחה #4 

27/02/2024 15:02  
mbd כתב:
ע'פ מקורות האפשרות ל - ART תגיע בחודש אפריל הקרוב [ כמובן בתשלום ] וזאת לאחר
רכישה קודמת של - DIRAC + DLBC . התוצאה בהחלט יכולה להיות מצויינת אבל רק
תחת תנאים מסויימים [ בעיקר של ציוד ] זה בהחלט לא עבור כל משתמש שרק מעוניין לומר
שיש לו .
...
היי
תודה על העידכון

מה התנאים המסוימים?
כיף חיים.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #5 

27/02/2024 16:44  
royla כתב:
היי
תודה על העידכון

מה התנאים המסוימים?
...
קודם כל פרוססור/רסיבר תומך ART
מספר סאבים , כמה שיותר עדיף.
רמקולים (עדיף כולם כולל אטמוס) שיהיו מסוגלים להתמודד עם תדרים נמוכים בעוצמה מכובדת,
50-55HZ ומטה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #6 

כפי שכתבתי כבר לפני מספר חודשים הפעם בהכרזה רישמית של - DENON
[ D&M ] לגבי - ART .
אבל לוח הזמנים השתנה לעוד שנה [ 2025 ] היות ו - DIRAC עדיין עובדים על
ישום התוכנה עבור מכשירים נוספים בנוסף ל - STORM .
למען האמת לא בטוח שיהיו הרבה קופצים על ''המציאה'' בעיקר בגלל העלויות הגבוהות
המעורבות בישום נכון של ה - ART .
Short summary of the Dirac ART part of the video (starting at 29:18):
Dirac ART certification currently not possible. Denon & Marantz
to resume implementation once certification is possible again. Most
likely this will be the case in H2 2025.
Other interesting Dirac improvements coming later this year
but he didn't give more details.
3800, 4800 and 6800 confirmed to be able to run Dirac ART.
Best guess for Dirac ART availability on Denon & Marantz: fall 2025.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #7 

כמו שכבר רשמתי גם כשיגיע וגם מי שיש לו סיבה לשדרג עדיף שימתין עד שאחרים יתגלחו ויתברר שהכל רץ תקין.
צריך להבין זה שכל החברות מכניסות דיראק זה נחמד ויפה אבל מאחר ומדובר בחברות עם תכנון מכשירים שונה זה לא פשוט לדאוג שהתוכנה תרוץ חלק על כולם נדרשות מלא התאמות גם מצד דיראק וגם מצד החברות האחרות וזה יוצר עיכובים ודי הרבה תסכולים וכעס מצד הלקוחות.
אני בטוח שבסוף ההתאמות יטופלו אבל זה יקח זמן.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #8 

המהלך הזה עלול לייתר את הצורך ברכישת פרוססור יקר כגון סטורם, שעד כה זה היה הערך המוסף הכמעט בלעדי שלהם.
אלא אם כן סטורם יכנסו לשת"פ חדש עם DIRAC לתוכנת כיול משודרגת כגון ART PRO או שם דומה אחר, שתיתן לסטורם את הבידול שהיא צריכה מהרסיברים המתחרים.

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #9 

לא מספיק Art עצמו אפקטיבי למעט מאוד משתמשים,
( בעיקר בגלל דרישות לרמקולים תומכים ) , אז שיבדלו ל Pro?

זה ישאיר מאגר לקוחות מצומצם במיוחד .
נחכה ונראה...

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #10 

07/07/2024 16:27  
lasik כתב:
המהלך הזה עלול לייתר את הצורך ברכישת פרוססור יקר כגון סטורם, שעד כה זה היה הערך המוסף הכמעט בלעדי שלהם.
אלא אם כן סטורם יכנסו לשת"פ חדש עם DIRAC לתוכנת כיול משודרגת כגון ART PRO או שם דומה אחר, שתיתן לסטורם את הבידול שהיא צריכה מהרסיברים המתחרים.
...
למה לכתוב עובדות שלא קשורות למציאות ?
מעבר לתמיכה ב ART שתגיע בתקווה לאחרים לסטורם יש עוד מספיק יתרונות כמו ניהול בס מטורףףףףף בשיתוף של ART שחברות אחרות מלבד טרינוב אפילו לא חושבות להכניס .
בנוסף, סטורם בנוי לשדרוגים עתידיים , מה שלא קיים בחברות אחרות.

שורה תחתונה אומנם יקר אבל מי שרוצה קצה סטורם וטרינוב הם הפתרון.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mbd פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #11 

ראיון לפני מספר ימים עם אחד המיסדים של - DIRAC .
תמצית .
ART coming out to more accessible systems step by step.
ART is very advanced tech and Dirac wants to make sure
it's easy enough to set up for everyone.
ART is getting very good feedback on the results and
Dirac is looking forward to seeing more systems out there with it.

Meanwhile DLBC is really really useful and it's less computational demanding.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #12 

27/02/2024 18:39  
istarmini כתב:
קודם כל פרוססור/רסיבר תומך ART
מספר סאבים , כמה שיותר עדיף.
רמקולים (עדיף כולם כולל אטמוס) שיהיו מסוגלים להתמודד עם תדרים נמוכים בעוצמה מכובדת,
50-55HZ ומטה.
...
לדעתי מי שרוכש בגלל יכולות ART עדיף שיבדוק טוב מה נדרש, כנ"ל לגבי WAVEFORMING של טרינוב שנדרש
"קצת" פחות מ ART כדי לממש.

יואב, אפשר לדעתי לספור על אצבעות הידיים(ורגליים?) את מס' היוזרים בארץ שממשים/יכולים לממש את המערכים האלו.

מרתף 50 מ"ר בנשוויל עולה הרבה פחות מפה :lol:
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #13 

07/07/2024 17:57  
istarmini כתב:
למה לכתוב עובדות שלא קשורות למציאות ?
מעבר לתמיכה ב ART שתגיע בתקווה לאחרים לסטורם יש עוד מספיק יתרונות כמו ניהול בס מטורףףףףף בשיתוף של ART שחברות אחרות מלבד טרינוב אפילו לא חושבות להכניס .
בנוסף, סטורם בנוי לשדרוגים עתידיים , מה שלא קיים בחברות אחרות.

שורה תחתונה אומנם יקר אבל מי שרוצה קצה סטורם וטרינוב הם הפתרון.
...
נחיה ונראה אם מה שאני כותב לא יתממש למציאות. עם כניסת ה- ART ולפני כן ה- DLBC, לרסיברים פופולריים הרבה יותר מסטורם, כמו דנון ומרנץ, יהיה גם להם ניהול באס "מטורףףףף", ולכן הערך המוסף של סטורם ביחס למתחרים, יפחת משמעותית.

לא בטוח כמה הפיצ'ר של שידרוג עתידי יהיה רלוונטי בזמן הקרוב, כשכל הרסיברים כבר כוללים תמיכה ב- 8K, ב- HDMI 2.1 ובמגוון כה רחב של פורמטי אודיו רב ערוצי.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #14 

07/07/2024 18:57  
niko כתב:
לדעתי מי שרוכש בגלל יכולות ART עדיף שיבדוק טוב מה נדרש, כנ"ל לגבי WAVEFORMING של טרינוב שנדרש
"קצת" פחות מ ART כדי לממש.

יואב, אפשר לדעתי לספור על אצבעות הידיים(ורגליים?) את מס' היוזרים בארץ שממשים/יכולים לממש את המערכים האלו.

מרתף 50 מ"ר בנשוויל עולה הרבה פחות מפה :lol:
...
אני אנסה לחדד את כוונתי.
אנחנו למעשה מדברים על 2 סוגיות והן:
1.יכולות
2.עלות תועלת/מחיר

לעניין היכולות אז כמי שמחזיק פרוססור של סטורם וכמי שיודע מה הן היכולות שלו, שחלקן עובדות עם ART ( אני מודה שלא בכולן אני משתמש בגלל עצלות/חוסר זמן פנוי ), אני יכול להגיד לך שיש לפרוססור הזה יכולות ניהול בס מטורפות , בנוסף ליכולות אחרות, שפשוט אין במכשירים אחרים כמו דנון/מרנץ/ארקם/ אנתם..... , פשוט אין ואני מוכן להתערב עם כל אחד שגם לא יהיו יכולות כאלו, בציוד מיינסטרים ובמידה ותהיינה יכולות כמו בסטורם וטרינוב, המחירים יהיו בהתאם.
להגיד שיתרון הסטורם הוא כרגע רק בתמיכה ב ART, פשוט לא נכון ונובע מאי ידיעה/ניסיון עם היכולות הנוספות שיש בו.

לעניין עלות תועלת ומחיר אז אני בהחלט מסכים שאין הרבה משתמשים שיש להם הצדקה לרכוש מכשירים כמו טרינוב וסטורם בסכומים המדוברים, כי בשניהם נדרש ציוד נלווה איכותי (רמקולים/חדרים יעודיים) בכדי להצליח ליישם את היכולות הרבות והאמן לי שהן רבות, באמת יכולות שבשימוש נכון יכולות לשנות את חווית האזנה ברב/דו ערוצי.
מדובר במכשירים סופר יקרים, באמת מעבר לכל פרופורציה ומי שיכול להרשות לעצמו ויש / אין הצדקה אז אחלה ומי שלא, גם אחלה.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #15 

07/07/2024 19:36  
lasik כתב:
נחיה ונראה אם מה שאני כותב לא יתממש למציאות. עם כניסת ה- ART ולפני כן ה- DLBC, לרסיברים פופולריים הרבה יותר מסטורם, כמו דנון ומרנץ, יהיה גם להם ניהול באס "מטורףףףף", ולכן הערך המוסף של סטורם ביחס למתחרים, יפחת משמעותית.

לא בטוח כמה הפיצ'ר של שידרוג עתידי יהיה רלוונטי בזמן הקרוב, כשכל הרסיברים כבר כוללים תמיכה ב- 8K, ב- HDMI 2.1 ובמגוון כה רחב של פורמטי אודיו רב ערוצי.
...
לא יהיו להם יכולות ניהול בס כמו בסטורם, פשוט לא יהיו, נמתין ונראה בעוד כמה שנים מי צדק.

לגבי שידרוגים , חוץ ממספר פיקסלים חחחחח יש עוד דברים לשדרג, למשל:
כרטיסי דאק
אופציה לכרטיס שמאפשר להעביר אודיו על כבלי כבלי רשת
תוספת של פורמטי אודיו חדשים במידה ויכנסו ( אתה בטח אומר לא יכנסו , גם אני אמרתי את זה שהיה רק פרולוגיק חחחחח)

בקיצור כל שאני טוען ומתוך ידיעה אישית שהסטורם וכמובן גם הטרינוב, נותנים הרבה יותר אפשרויות להפוך את חלל האזנה שלך לאיכותי יותר מבחינת איכות הסאונד וזה לא רק ה ART שעושה את ההבדל גם בלעדיו מי שמבין ויודע מה לעשות יגיע לתוצאות מטורפות עם הסטורם מה שלא יתאפשר להגיע עם ציוד מיינסטרים.
שווה? לא שווה? כל אחד יעשה את החשבון הכלכלי שלו.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 08/07/2024 7:42, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #16 

07/07/2024 20:18  
istarmini כתב:
אני אנסה לחדד את כוונתי.
אנחנו למעשה מדברים על 2 סוגיות והן:
1.יכולות
2.עלות תועלת/מחיר

לעניין היכולות אז כמי שמחזיק פרוססור של סטורם וכמי שיודע מה הן היכולות שלו, שחלקן עובדות עם ART ( אני מודה שלא בכולן אני משתמש בגלל עצלות/חוסר זמן פנוי ), אני יכול להגיד לך שיש לפרוססור הזה יכולות ניהול בס מטורפות , בנוסף ליכולות אחרות, שפשוט אין במכשירים אחרים כמו דנון/מרנץ/ארקם/ אנתם..... , פשוט אין ואני מוכן להתערב עם כל אחד שגם לא יהיו יכולות כאלו, בציוד מיינסטרים ובמידה ותהיינה יכולות כמו בסטורם וטרינוב, המחירים יהיו בהתאם.
להגיד שיתרון הסטורם הוא כרגע רק בתמיכה ב ART, פשוט לא נכון ונובע מאי ידיעה/ניסיון עם היכולות הנוספות שיש בו.

לעניין עלות תועלת ומחיר אז אני בהחלט מסכים שאין הרבה משתמשים שיש להם הצדקה לרכוש מכשירים כמו טרינוב וסטורם בסכומים המדוברים, כי בשניהם נדרש ציוד נלווה איכותי (רמקולים/חדרים יעודיים) בכדי להצליח ליישם את היכולות הרבות והאמן לי שהן רבות, באמת יכולות שבשימוש נכון יכולות לשנות את חווית האזנה ברב/דו ערוצי.
מדובר במכשירים סופר יקרים, באמת מעבר לכל פרופורציה ומי שיכול להרשות לעצמו ויש / אין הצדקה אז אחלה ומי שלא, גם אחלה.
...
יואב לא חלקתי על שהיכולות של סטורם וטרינוב יותר גבוהות וגמישות מהחברות שציינת, מי שיכול להרשות לעצמו
שיהנה 8)
התכוונתי אך ורק לאפשרות להרים מערך ל - ART או WAVEFORMING,
ברור שיש למכשירים האלו יכולות נוספות אחרות שאין במכשירים דנון/מרנץ/ארקם/ אנתם
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #17 

יש לטכנולוגיה הזאת פוטנציאל להיות Game changer בתחום הסאונד, בטח אם זה יכנס לרסיברים ברמת בניים. זה לא עוד Room correction. צריך כמובן להמתין לביקורות ולתמחור של DIRAC שכמו שאני מכיר אותם בטח יפצלו את זה ל 15 חבילות שונות במחיר מפולפל.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #18 

08/07/2024 14:18  
שמוליק_טל כתב:
יש לטכנולוגיה הזאת פוטנציאל להיות Game changer בתחום הסאונד, בטח אם זה יכנס לרסיברים ברמת בניים. זה לא עוד Room correction. צריך כמובן להמתין לביקורות ולתמחור של DIRAC שכמו שאני מכיר אותם בטח יפצלו את זה ל 15 חבילות שונות במחיר מפולפל.
...
היא כבר game changer במידה וחש לך סטורם ורמקולים וחלל מתאימים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שמוליק_טל
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 581
נתן תודות: 55 פעמים
קיבל תודות: 161 פעמים

שליחה #19 

אין לי סטורם וזאת בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר. לסטורם וטרינוב יש טכנולוגיות נהדרות אבל המחיר לא נגיש לרוב האנשים. ישום טכנולוגיה כזאת ברסיברים שעולים 1500 יורו ומעלה, זה כבר גיים צ'נג'ר ויכול לעשות שינוי הרבה יותר גדול בחדר מכל החלפת קומפוננטה אחרת, יקרה ככל שתהיה. מנסיון שלי, לחדר יש את ההשפעה הכי גדולה על איך שהציוד נשמע.

אני באמת לא יודע אם נחוץ ציוד מיוחד חוץ מפרוססור או רסיבר שתומך ב ART. מכל הסרטונים שראיתי שמסבירים את הטכנולוגיה, ART מתקן עד 500 הרץ ולכן כל רמקול סראונד/אטמוס שכבר מותקן יתאים. כמובן שככל שהרמקול יורד נמוך יותר הוא יוכל לתקן רמקולים אחרים בטווח נמוך יותר. עוד יתרון זה שלא חייבים להביא כל סאב וופר למיקום אופטימאלי בחדר שברוב המקרים לא אפשרי מבחינת סידור החדר.
עד דבר שאהבתי זה שלא צריך לקבוע קרוסאובר שבו הרמקולים נחתחים והסאב לוקח אחריות, כל רמקול יכול לרדת כמה נמוך שהוא יכול.

לא קראתי בשום מקום שצריך חלל מיוחד כדי שזה יעבוד, כל הרעיון זה שהטכנולוגיה הזאת משפרת את האקוסטיקה בחלל.
הכל כמובן בהנחה שזה אכן עובד כמו התאוריה. ממדידות שראיתי זה עושה שינוי דרסטי. נשאר כמובן לשמוע ולהתרשם.
אני רואה שיש לך סטורם, האם אתה עובד עם ART? אם כן מה ההתרשמות שלך?

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #20 

09/07/2024 10:27  
שמוליק_טל כתב:
אין לי סטורם וזאת בדיוק הנקודה שאני מנסה להעביר. לסטורם וטרינוב יש טכנולוגיות נהדרות אבל המחיר לא נגיש לרוב האנשים. ישום טכנולוגיה כזאת ברסיברים שעולים 1500 יורו ומעלה, זה כבר גיים צ'נג'ר ויכול לעשות שינוי הרבה יותר גדול בחדר מכל החלפת קומפוננטה אחרת, יקרה ככל שתהיה. מנסיון שלי, לחדר יש את ההשפעה הכי גדולה על איך שהציוד נשמע.

אני באמת לא יודע אם נחוץ ציוד מיוחד חוץ מפרוססור או רסיבר שתומך ב ART. מכל הסרטונים שראיתי שמסבירים את הטכנולוגיה, ART מתקן עד 500 הרץ ולכן כל רמקול סראונד/אטמוס שכבר מותקן יתאים. כמובן שככל שהרמקול יורד נמוך יותר הוא יוכל לתקן רמקולים אחרים בטווח נמוך יותר. עוד יתרון זה שלא חייבים להביא כל סאב וופר למיקום אופטימאלי בחדר שברוב המקרים לא אפשרי מבחינת סידור החדר.
עד דבר שאהבתי זה שלא צריך לקבוע קרוסאובר שבו הרמקולים נחתחים והסאב לוקח אחריות, כל רמקול יכול לרדת כמה נמוך שהוא יכול.

לא קראתי בשום מקום שצריך חלל מיוחד כדי שזה יעבוד, כל הרעיון זה שהטכנולוגיה הזאת משפרת את האקוסטיקה בחלל.
הכל כמובן בהנחה שזה אכן עובד כמו התאוריה. ממדידות שראיתי זה עושה שינוי דרסטי. נשאר כמובן לשמוע ולהתרשם.
אני רואה שיש לך סטורם, האם אתה עובד עם ART? אם כן מה ההתרשמות שלך?
...
1. ה ART פועל עד 150HZ בשלב זה . כל הבעיות הגדולות הן בתדרים הנמוכים ולכן ככל שהרמקולים יורדים נמוך יותר ( בעוצמה מכובדת) ככה הם יכולים להשתמש במאמץ לטיפול האקוסטי בחדר.
2. לא צריך חלל מיוחד אבל מומלץ כמה שיותר רמקולים ובמיוחד כמה שיותר סאבים. אני לפחות לא מכיר מי שהכניס בסלון 4 סאבים חחחח זה בדרך כלל קורה בחללים ייעודיים.
3. לא צריך לקבוע קרוס אבל צריך להגדיר את התדר הנמוך, שהרמקול מתוכנן להתמודד איתו ( עפ"י נתוני יצרן) וזאת בכדי שלא תגיע למצב שהממברנה של האטמוס יוצאת לביקור, כי קיבלה תדר של 30HZ בעוצמה של 90DB חחחחח. בעיקרון דיראק אמור לזהות את יכולות הרמקול אבל תמיד מומלץ לשים לב ולשנות במידת הצורך, בכדי שלא יגרם נזק.
4 איך נשמע? נשמע פגז . החלפתי אטמוסים/סראונדים/בק סראונדים לארנדל, כדי שיוכלו להתמודד טוב יותר עם תדרים נמוכים סביב ה 65HZ ובנוסף אני עם 4 סאבים, כאשר 2 מהם ברמת טופ.
התוצאה היא שיש משמעותית פחות הדהודים בחלל ( שלא מטופל עבור תדרים נמוכים), בס הדוק ועוצמתי. האם ניתן להשיג תוצאה טובה יותר ? בהחלט כן , האם נדרשת התעסקות של שעות וימים, כי ניתן לשנות מיליון פרמטרים ? כן וזו בדיוק הסיבה שאין לי סבלנות להתעסק עם זה , אצלי זה הולך בפולסים, כשכל כמה חודשים אני מחליט למדוד שוב ולשחק עם התוצאה, זה כבר לא ממש לסבלנות שלי אבל כיף לדעת שיש את האפשרות אפילו שלא ממש משתמש בה חחחחח
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”