כמה שווה להשקיע בסנטר

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7664

שליחה

02/11/2023 19:26  
Ido.b כתב:
יש לציין שאין לי רמקולים סראונד רק שני קדמיים וסנטר ואני לא יודע אם הפס קול של הסרט הוא סראונד מלא.
כשאני מוריד טורנט איך אי יכול לגעת אם הקובץ אודיו כולל בתוכו ערוץ של הסנטר?
...
אתה יכול לבדוק בתיאור של ההורדה, כתוב שם בדיוק כמה ערוצים יש. אם זה לא סטיראו זה בטוח כולל ערוץ סנטר..
נערך לאחרונה על ידי mulder ב 02/11/2023 20:25, נערך פעם 1 בסך הכל.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1532

שליחה

העניין עם הסנטר הנ"ל שלך שהוא סנטר מדהים ויקר ובלי פאוור טוב הוא פשוט מבוזבז ורמקול סנטר ברבע כסף, כזה שלא יצטרך פאוור נפרד, יישמע טוב יותר מהסנטר שלך כל עוד הוא מחובר לרסיבר. כנ"ל המדפיים שהיו לך מלפני (חייבים מגבר כח). תהנה.

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 251
שם מלא: עידו בנטוב

שליחה

02/11/2023 20:16  
Moshe984 כתב:
העניין עם הסנטר הנ"ל שלך שהוא סנטר מדהים ויקר ובלי פאוור טוב הוא פשוט מבוזבז ורמקול סנטר ברבע כסף, כזה שלא יצטרך פאוור נפרד, יישמע טוב יותר מהסנטר שלך כל עוד הוא מחובר לרסיבר. כנ"ל המדפיים שהיו לך מלפני (חייבים מגבר כח). תהנה.
...
תודה רבה על המידע החשוב הזה,באמת הרגשתי שהסנטר קצת חלש ועכשיו אני מבין למה.

אתה מכיר את המותג הזה של gato ואת הדגם הגבוהה שלהם FM 50?האם נדרשת הרצה עבורם?

הרמקולים המדפיים הקודמים שלי מדהימים אין ספק אבל הרגשתי שהם צועקים כשאני בווליום גבוהה,כאב לי באוזניים לאחר האזנה של שעתיים שלוש.

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

02/11/2023 19:32  
istarmini כתב:
כל פסי הקול של תכנים רב ערוצים, כולל ערוץ סנטר
5.1
6.1
7.1
.
.
.
יש שלא משתמשים בו ועובדים במצב פאנטום כלומר מגדירים ברסיבר/פרוססור להעביר את ערוץ הסנטר לזוג הקידמיים.
...
תודה רבה חבר :)
אז אם בתאור הפרטים של האודיו רשום 5.1 ומעלה אני יכול להיות בטוח שזה כולל ערוץ סנטר?

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

02/11/2023 5:37  
Moshe984 כתב:
אם אתה מריץ כיול אז זה פחות קריטי. לא חייב אותה חברה בכלל אם זה יושב לך ויזואלית טוב.
...

למה צריך לכייל?עם המדפיים הקודמים שלי לא כיילתי ושמעתי את הסנטר ממש ברור כאילו ערוץ משל עצמו בניגוד להרגשה עם הרמקולים הרצפתיים החדשים(מרגיש קצת שונה)

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

02/11/2023 21:53  
Ido.b כתב:
תודה רבה חבר :)
אז אם בתאור הפרטים של האודיו רשום 5.1 ומעלה אני יכול להיות בטוח שזה כולל ערוץ סנטר?
...
נכון
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

02/11/2023 22:09  
istarmini כתב:
נכון
...
יש לך המלצה לסטרימר שידע לקרוא את ערוץ הסנטר בלי בעיות?כי כרגע המדיאטור שלי לא ממש יציב,פעם הוא מזהה ופעם לא.
המלצת לי פעם עם נרוודיה אבל מחפש סטרימר עם נציגות בארץ.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17940

שליחה

02/11/2023 22:15  
Ido.b כתב:
יש לך המלצה לסטרימר שידע לקרוא את ערוץ הסנטר בלי בעיות?כי כרגע המדיאטור שלי לא ממש יציב,פעם הוא מזהה ופעם לא.
המלצת לי פעם עם נרוודיה אבל מחפש סטרימר עם נציגות בארץ.
...
אין
את כולם קונים ברשת לא יקר ומאוד אמינים.
יש לך גם את חברת דיון שהם מעולים אבל לא תומכים בנטפליקס כמו השילד.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לגבי הרצה הדעות חלוקות תעשה מה שעושה לך טוב בנפש, גם הם צריכים מגבר כוח (יישמעו אחרת עם).

Ido.b
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה

02/11/2023 22:35  
Moshe984 כתב:
לגבי הרצה הדעות חלוקות תעשה מה שעושה לך טוב בנפש, גם הם צריכים מגבר כוח (יישמעו אחרת עם).
...
אשמח להמלצה עבור מגבר כח טוב ולא יקר

ido22
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 639

שליחה

יש לי מגבר כוח למכירה בזול. מוזמן ליצור קשר בפרטי.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?f=91&t=387160

אם אתה מחפש לסגור את זה בפעם אחת, ברמה של מסמן וי ושוכח אז זה.

Avi_Dagan
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2469

שליחה

02/11/2023 21:59  
Ido.b כתב:
למה צריך לכייל?עם המדפיים הקודמים שלי לא כיילתי ושמעתי את הסנטר ממש ברור כאילו ערוץ משל עצמו בניגוד להרגשה עם הרמקולים הרצפתיים החדשים(מרגיש קצת שונה)
...
מה שאתה מתאר נשמע כמו תוצאה של זה שלא כיילת. אם שומעים את הסנטר חלש זה כנראה בגלל שהעוצמה שלו נמוכה ביחס לרמקולים האחרים.
הדבר הכי בסיסי שיעשה כיול (אבל לא רק) זה להתאים את הווליום בין הרמקולים. לכל רמקול יש נתונים אחרים (נצילות וכו) והם דורשים DB אחר.

לפני שאתה משקיע אלפים בפאוור, פשוט תגביר את הסנטר. אם זה ידנית, או באמצעות כיול. כיול זה לא סוף פסוק אלא נקודת מוצא. יש אנשים שעדיין יגבירו למשל את הסנטר ידנית אחרי, כי הם צריכים עוד טיפה ווליום.

יש מצבים שאתה עשוי לשמוע קולות גם מהרמקולים הצדדיים - זה תלוי במיקס. למשל אם מישהו בסרט מדבר מפינה הימנית של המסך או מאחור.
Jack of some trades, master of none

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה

לקנות רמקולים יקרים מאוד איכותיים ככל שיהיו, בידיעה שהם הכי טובים, אך מאידך לא מתאימים לציוד, שחייב להיות לפחות באיכותם שלהם עצמם ומתאים איתם מבחינה סונית ותקציבית ועוד .
אפשר ללכת ראש בקיר ולהוסיף ולהחליף הכל בלי סוף ואפשר גם לקנות רמקולים בעשירית כסף שכן יתאים, יוכל לתת תוצאה טובה יותר מבלי להחליף או להוסיף כלום. בלי קשר לזה עם מגבר כח ו בלעדיו זה משהו אחר. בהקשר לערוץ הסנטר, אם אתה לא מחפש להשקיע ו/או לצאת להרפתקאה, תחליף את הסנטר. בהצלחה.

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”