כמה שווה להשקיע בסנטר
-
dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2184
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
בסלון בדירה החדשה (4.7 מ׳ רוחב על 3.8 מ׳ אורך, פתוח מאחור), אני מתכנן לעשות 5.1.4, כאשר האטמוס הם CDT-5800-C II של קליפש, סראונד צמודי קיר DALI Oberon, והסאב SVS SB-2000.
מקדימה אני די סגור על ה-DALI Opticon 6 MK2, וחשבתי להתאים להם את ה-DALI Opticon Vokal MK2 כסנטר. כדאי להוציא (הרבה) יותר וללכת על ה-Rubicon Vokal? יש לו גם בעיה שהוא לא נראה דומה (מגיע רק מבריק, וה-Opticon מט), אז אני לא יודע אם ההנהלה תאשר... כמובן שיש גם את ה-Epicon Vokal, אבל הוא כבר עולה 5,000 אירו...
מקדימה אני די סגור על ה-DALI Opticon 6 MK2, וחשבתי להתאים להם את ה-DALI Opticon Vokal MK2 כסנטר. כדאי להוציא (הרבה) יותר וללכת על ה-Rubicon Vokal? יש לו גם בעיה שהוא לא נראה דומה (מגיע רק מבריק, וה-Opticon מט), אז אני לא יודע אם ההנהלה תאשר... כמובן שיש גם את ה-Epicon Vokal, אבל הוא כבר עולה 5,000 אירו...
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
הביקורות של רמקולי DALI באתר ASR הכוללות מדידות קפדניות מאד לא מחמיאות. במחיר כזה ההיתי הולך על בטוח כמו פוקאל מסדרת אריה. יש לך סאב טוב ולכן תוכל להסתפק ברמקול מדפי כמו ה ARIA 906 כקדמיים. להם יש אנספור סקירות עם מדידות ותוצאות מעולות.
- niko
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4963
- שם מלא: איתן
- נתן תודות: 911 פעמים
- קיבל תודות: 451 פעמים
הי, אם אתה יכול ללכת על סנטר יותר בכיר זה מצוין ולדעתי לא תצטער.
מצד שני הסנטר של הסדרה אמור להספיק.
מצד שני הסנטר של הסדרה אמור להספיק.
-
dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2184
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 362 פעמים
ככל שמצאתי, הרמקול היחיד שקיבל review ב-ASR הוא ה-Spektor 1, שזה הרמקול הכי פשוט בסדרת הכניסה שלהם. קשה מאוד להשליך ממנו על הסדרות הרציניות יותר. stereo.de עשו בדיקה ל-Opticon 6 MK2 (לצערי זה לא ברמה של ASR, אבל זה מה שמצאתי):29/06/2023 20:00יהלי ב כתב: הביקורות של רמקולי DALI באתר ASR הכוללות מדידות קפדניות מאד לא מחמיאות. במחיר כזה ההיתי הולך על בטוח כמו פוקאל מסדרת אריה. יש לך סאב טוב ולכן תוכל להסתפק ברמקול מדפי כמו ה ARIA 906 כקדמיים. להם יש אנספור סקירות עם מדידות ותוצאות מעולות....
https://www.stereo.de/hifi-test/produkt ... -mkii-1966
- יהלי ב
- חבר ותיק

- תגובות: 1402
- שם מלא: יהלי בר
- נתן תודות: 88 פעמים
- קיבל תודות: 355 פעמים
לא ההיתי רוכש רמקול שאין עליו ביקורות אוביקטיביות עם מדידות. ל ARIA של פוקל יש סנטר מעולה CC900 שתואם ל 906 ויש להם גם אטמוס וסראונד תואמים. עכשיו שהם הוציאו סדרת ARIA חדשה, אפשר למצוא מבצעים מעולים על הסדרה הקלאסית שבניגוד לחדשה, נבדקה היטב מכל בחינה אפשרית.
בסנטר שווה להשקיע כי הוא נותן את הטון, רמקול מרכזי.
לא הייתי לוקח סנטר של דאלי כי הוא יבש בצליל. הייתי הולך לכיוון המכסימום שאפשר להוציא מהערוץ הקדמי ואת הגוון הרסיבר בכיול יתאים ל L+R .
תגדיל את התקציב בסדר גודל 1000, תעבור אצלי אני חושב אולי למכור bw htm71 s2. הזכירו פה פוקל 906\ 900CC (שהיה לי גם)אז ה bw לפחות דרגה אחת מעל.
תצליח.
לא הייתי לוקח סנטר של דאלי כי הוא יבש בצליל. הייתי הולך לכיוון המכסימום שאפשר להוציא מהערוץ הקדמי ואת הגוון הרסיבר בכיול יתאים ל L+R .
תגדיל את התקציב בסדר גודל 1000, תעבור אצלי אני חושב אולי למכור bw htm71 s2. הזכירו פה פוקל 906\ 900CC (שהיה לי גם)אז ה bw לפחות דרגה אחת מעל.
תצליח.
מצד אחד הסנטר מוציא את רוב הסאונד בסרטים, ולכן אם לא בחרת בפאנטום (בחירה מסובכת בפני עצמה), תצטרך להשקיע בו. מצד שני אם הוא ייתן סאונד שונה מאד מהצדדיים זה לא משהו, אם כי סאונד טוב זה סאונד טוב ואז ההבדל אולי פחות קריטי, ובכל מקרה גם סנטר תואם יישמע שונה מהרמקולים התואמים שלו כי הוא מתוכנן שונה, אבל זה הכי דומה שתוכל להשיג.
בחלק מהסדרות הסנטר התואם הוא ברמה גבוהה וראויה ביחס לרמקולים ימין/שמאל שאליהם הוא מתאים, ובסדרות אחרות לא. לכן, מומלץ לחפש סדרה שבה הסנטר התואם הוא ברמה טובה.
אם יש מושבים בזווית של מעל 20 מעלות מהסנטר כדאי להיצמד רק לכאלה שהם עם midrange מתחת ל-tweeter. אחרת אפשר גם אחד שיש לו רק tweeter ו-2 woofers בצדדים, אבל אז גם אפשר בלי סנטר בכלל ולהשאיר יותר כסף לרמקולים ימין/שמאל ולתלות את המסך בגובה נמוך ונוח יותר לעיניים בלי שהסנטר ייתקע נמוך מדי.
בחלק מהסדרות הסנטר התואם הוא ברמה גבוהה וראויה ביחס לרמקולים ימין/שמאל שאליהם הוא מתאים, ובסדרות אחרות לא. לכן, מומלץ לחפש סדרה שבה הסנטר התואם הוא ברמה טובה.
אם יש מושבים בזווית של מעל 20 מעלות מהסנטר כדאי להיצמד רק לכאלה שהם עם midrange מתחת ל-tweeter. אחרת אפשר גם אחד שיש לו רק tweeter ו-2 woofers בצדדים, אבל אז גם אפשר בלי סנטר בכלל ולהשאיר יותר כסף לרמקולים ימין/שמאל ולתלות את המסך בגובה נמוך ונוח יותר לעיניים בלי שהסנטר ייתקע נמוך מדי.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17927
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2490 פעמים
מגיל 16 אני בתחום היום אני בן 62 וזו פעם ראשונה שאני קורא שמישהו מתייחס למיקום האלמנטים ברמקול, כפונקציה (זווית, במקרה הזה) למקום הישיבה .03/07/2023 8:58GalZohar כתב: מצד אחד הסנטר מוציא את רוב הסאונד בסרטים, ולכן אם לא בחרת בפאנטום (בחירה מסובכת בפני עצמה), תצטרך להשקיע בו. מצד שני אם הוא ייתן סאונד שונה מאד מהצדדיים זה לא משהו, אם כי סאונד טוב זה סאונד טוב ואז ההבדל אולי פחות קריטי, ובכל מקרה גם סנטר תואם יישמע שונה מהרמקולים התואמים שלו כי הוא מתוכנן שונה, אבל זה הכי דומה שתוכל להשיג.
אם יש מושבים בזווית של מעל 20 מעלות מהסנטר כדאי להיצמד רק לכאלה שהם עם midrange מתחת ל-tweeter. אחרת אפשר גם אחד שיש לו רק tweeter ו-2 woofers בצדדים, אבל אז גם אפשר בלי סנטר בכלל ולהשאיר יותר כסף לרמקולים ימין/שמאל ולתלות את המסך בגובה נמוך ונוח יותר לעיניים בלי שהסנטר ייתקע נמוך מדי....
מה הכוונה אחד שיש לו רק טוויטר ו 2 וופרים בצדדים ??? הרי ברור לך שהוופרים במקרה הזה כוללים גם את טווח התדרים של המייד , כן ?
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
רמקול סנטר נפוץ הוא רמקול בסגנון MTM אופקי.04/07/2023 6:57istarmini כתב: מגיל 16 אני בתחום היום אני בן 62 וזו פעם ראשונה שאני קורא שמישהו מתייחס למיקום האלמנטים ברמקול, כפונקציה (זווית, במקרה הזה) למקום הישיבה .
מה הכוונה אחד שיש לו רק טוויטר ו 2 וופרים בצדדים ??? הרי ברור לך שהוופרים במקרה הזה כוללים גם את טווח התדרים של המייד , כן ?...
יש בעיה של פיזור אופקי של תדרים ברמקול במבנה זה, לעומת הפיזור האופקי של התדרים כאשר מדובר ברמקול דומה בסגנון MTM אנכי.
הבעיה פתירה, ותלויה בהשקעת היצרן בתכנון הרמקול.
יש יצרנים (כמו MOREL) שממקמים טוויטר מעל מיד יחיד, ומצידי המיד יש שני וופרים, ובכך פותרים את הבעיה של ירידה בפיזור האופקי של רמקול שוכב.
הנה סרטון המדבר על הבעיה. ארוך, אבל שווה:
- Amir64
-
- גורו

- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

איך אמרו חז"ל ? לעולם לא מאוחר ללמוד04/07/2023 11:25Amir64 כתב: הסבר כתוב, למי שלא מעוניין לראות את הוידאו:
https://www.audioholics.com/loudspeaker ... el-designs...
לא הייתי מודע לזה
אבל בתכלס קשה לי להאמין שללא אוזני חתול, ניתן להבחין בהבדלים, אבל ? יתכן ואני טועה .
בכל מקרה אצלי בסנטר של טאנוי 3 אלמנטים, שממוקמים בקו אופקי ישר, שהאמצעי דואל קונסנטריק (טוויטר ממוקם במרכזו) .
טוב ? לא טוב? לא יודע, גם מעולם לא מדדתי זוויות וכנראה לעולם גם לא אמדוד
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 04/07/2023 12:22, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

נערך.
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 04/07/2023 12:49, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Amir64
-
- גורו

תראה את הוידאו. יש מתי שהוא לקראת הסוף הדגמה של ההבדל השמיע (יותר או פחות) בין כשאתה יושב ישר מול הרמקול ובין כשאתה יושב 20 מעלות לעומת המרכז.
הכל שאלה של תכנון הרמקול.
יש מקרים שאנשים יושבים רחוק יותר הצידה, בזווית 30 מעלות, ולפעמים יותר, והם מפסידים הכי הרבה.
גם רמקול במבנה "לא טוב" לפי התיאוריה, אבל מתוכנן בהקפדה יעבוד יופי ואף אחד לא יחוש בבעיה כל שהיא.
הבעיה קיימת יותר ברמקולים הזולים יותר, בהם היצרן של רמקול בנה אותו בסידור דרייברים MTM, שם קרוס אובר שקנה מוכן ולא ממש בדק מה המרחק האופטימאלי בין הדרייברים ומה תכנון הקרוס אובר שיקטין את הבעיה, אם בכלל אפשרי במבנה הרמקול הנתון.
לרוב, אנשים לא מרגישים שיש בכלל בעיה.
מי שיושב מול הרמקול, אין לו בעיה.
מי שלא מול הרמקול, לא יודע מה חסר לו, או מה לא טוב.
דרך טובה לדעת אם יש בעיה כזו, זה כשאנשים שיושבים בצד שואלים מידי פעם "מה הוא אמר?", ומי שבאמצע יכול לענות להם על השאלה.
הכל שאלה של תכנון הרמקול.
יש מקרים שאנשים יושבים רחוק יותר הצידה, בזווית 30 מעלות, ולפעמים יותר, והם מפסידים הכי הרבה.
גם רמקול במבנה "לא טוב" לפי התיאוריה, אבל מתוכנן בהקפדה יעבוד יופי ואף אחד לא יחוש בבעיה כל שהיא.
הבעיה קיימת יותר ברמקולים הזולים יותר, בהם היצרן של רמקול בנה אותו בסידור דרייברים MTM, שם קרוס אובר שקנה מוכן ולא ממש בדק מה המרחק האופטימאלי בין הדרייברים ומה תכנון הקרוס אובר שיקטין את הבעיה, אם בכלל אפשרי במבנה הרמקול הנתון.
לרוב, אנשים לא מרגישים שיש בכלל בעיה.
מי שיושב מול הרמקול, אין לו בעיה.
מי שלא מול הרמקול, לא יודע מה חסר לו, או מה לא טוב.
דרך טובה לדעת אם יש בעיה כזו, זה כשאנשים שיושבים בצד שואלים מידי פעם "מה הוא אמר?", ומי שבאמצע יכול לענות להם על השאלה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אהבתידרך טובה לדעת אם יש בעיה כזו, זה כשאנשים שיושבים בצד שואלים מידי פעם "מה הוא אמר?", ומי שבאמצע יכול לענות להם על השאלה....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- Ido.b
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 247
- שם מלא: עידו בנטוב
- נתן תודות: 10 פעמים
- קיבל תודות: 24 פעמים
סנטר הוא חשוב,לא פחות מהקידמיים,רצוי מאוד לקנות סנטר שתואם לחברה ממנה אתה רוכש את הקדמיים.
אחרת עשוי להיות הבדל בסאונד,לא בטוח שאתה תשמע אבל אני יודע שלי זה יפריע אז שוב ההחלטה היא שלך,אשמח לעידכון ממך אחרי שתתנסה,בהצלחה.
אחרת עשוי להיות הבדל בסאונד,לא בטוח שאתה תשמע אבל אני יודע שלי זה יפריע אז שוב ההחלטה היא שלך,אשמח לעידכון ממך אחרי שתתנסה,בהצלחה.