מתחדשים ב- SVSים, שרשור מרוכז...

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17918
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #2681 

avihuli כתב: אז רק לצורך הדיון התיאורטי / פילוסופי בינינו באותה מידה אני יכול "לטעון" שגם אני לא קונה את זה שצריך לעשות טיפול פאסיבי כי מערכת כיול טובה של החברות המתמחות תדע להתמודד עם הבעיות של החדר ולייצר את העקומה המתאימה למשתמש.
בוא נעיף את הוילונות, שטיחים, ריהוט וכו' והכל יהיה בסדר.
פה זה גם תופס או שמישהו יכול לטעון שזה לא אותו דבר ?
התיאוריה שלי גורסת (ויכול להיות שהיא שגויה או לא מוסכמת בעיני אחרים), היא שכל דבר שיכול "להקל" לכאורה על מערכת הכיול יהיה מבורך.
גם אם זה לעשות כיול מקדים לסאב או להוסיף פאנל אקטסטי - שקול בעיניי.
מתקשה למצוא את ההבדילים בין השניים...
ופה עברנו רמה אחת למעלה בדיון מכן ימהה או לא ימהה.
החוויה והרשמים כפי שציינתי לרוב משותפים ע"י משתמשים אחרים בארץ ובעולם שזה כן משפר במידה כזו או אחרת גם עם מערכות כיול אחרות.
אז למה לא ? איזה טאבו או פרה קדושה שחטנו פה ?
כמשפט סיכום, מסכים לחלוטין שהכיול הדיגיטלי זה הדבר... רשמתי זאת כבר לפני מספר שנים בשרשור הארוך של "הקפיצה להיי אנד" למי שזוכר.
הוא נותן מענה טוב יותר, גמיש יותר ונוח יותר של מדוד ושנה כאשר טיפולים אחרים לא ישימים מסיבות כאלו ואחרות.
...
אתה מערב פה פסיבי ואקטיבי .
האקטיבי זה 0/1 ואתה לא מקל על המחשב/פרוססור/רסיבר כל עוד שהוא מתוכנן ובנוי עם כח עיבוד שמספיק למערכת הכיול שמותקנת בו ומערכות הכיול שמותקנות ברסיברים טובים של דנון/מרנץ/אנתם ובטח הפרוססורים הטובים לא מתרגשות כשהן צריכות להתעסק עם טיפול בסאב הן לומדות את האקוסטיקה בחדר מיישמות פילטרים כאלו ואחרים ויאללה בלאגן.
פסיבי זה כבר סיפור אחר שמרביתנו לא יכולים ליישם מטעמי עיצוב/הנהלה, בדיון הזה אנחנו מתרכזים בדומין הדיגיטלי.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #2682 

אני חושב שלצורך הדיון התיאורטי / פילוסופי בינינו אפשר לערב את כל מה שנדרש לטובת הגעה לנחלה (אלא אם תגיד פוס משחק ואז נעצור).
ומכאן, בהנחה ויש לך מערכת כיול קצה כלשהי שכוללת ARTים, WAVEים וכדו' למיניהן, אין מגבלה תקציבית ויש אישור הנהלה וזה משתלב בעיצוב - אתה עושה או לא עושה טיפול פאסיבי ?

ושאלה נוספת - איפה בדיוק עובר "הגבול" למערכת כיול טובה ? אודיסי של דנון / מרנץ זה מספיק טוב לייתר את ה- Auto Eq של SVS ? מה עם ARC של אנתם ?
מאיזה רמת תכנון / כוח עיבוד זה כבר נהיה בסדר ? ימהה כנראה אנחנו מניחים שלא במשחק.
מכיוון שאני מניח שהתשובה לשאלה הזו תהיה עמומה או לא חד משמעית, אני חושב שיוותר לנו להשיאר עם חווית המשתמשים שבדקו על מערכות הכיול שלהם והעידו כי יש שיפור.
תסכים איתי ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #2683 

avihuli כתב: אני חושב שלצורך הדיון התיאורטי / פילוסופי בינינו אפשר לערב את כל מה שנדרש לטובת הגעה לנחלה (אלא אם תגיד פוס משחק ואז נעצור).
ומכאן, בהנחה ויש לך מערכת כיול קצה כלשהי שכוללת ARTים, WAVEים וכדו' למיניהן, אין מגבלה תקציבית ויש אישור הנהלה וזה משתלב בעיצוב - אתה עושה או לא עושה טיפול פאסיבי ?
ושאלה נוספת - איפה בדיוק עובר "הגבול" למערכת כיול טובה ? אודיסי של דנון / מרנץ זה מספיק טוב לייתר את ה- Auto Eq של SVS ? מה עם ARC של אנתם ?
מאיזה רמת תכנון / כוח עיבוד זה כבר נהיה בסדר ? ימהה כנראה אנחנו מניחים שלא במשחק.
מכיוון שאני מניח שהתשובה לשאלה הזו תהיה עמומה או לא חד משמעית, אני חושב שיוותר לנו להשיאר עם חווית המשתמשים שבדקו על מערכות הכיול שלהם והעידו כי יש שיפור.
תסכים איתי ?
...
רגע רגע , אני לא טוען שאין שיפור .
אני טוען שמערכת כיול טובה תתן לך תוצאה טובה יותר זה הכל ולא חייבים טרינוב/סטורם/לינגדורף מספיק מרנץ/דנון/אנתם מכובדים, במידה ואין תקציב אז כל מה שכתבתי לא מחזיק מים.

לשאלתך לגבי הטיפול הפסיבי, אני אישית הייתי מסתפק בכיול קצה דיגיטלי, לי זה מספיק.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2684 

אוקיי, מקבל לגבי הפאסיבי.

נמשיך בקו שלך, אתה טוען שאם יש לפלוני אלמוני את אחד מהרסיברים המכובדים ואנחנו מייצרים 2 תרחישים:
1. עושה כיול של SVS בסאב ולאחריו כיול של הרסיבר המכובד
2. לא עושה כיול של SVS בסאב וישר עושה כיול של הרסיבר המכובד

האם ב-2 המקרים התוצאה לדעתך תהיה זהה ?
אם לא, מי יהיה יותר טוב מהשני ?
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #2685 

אבי, אתה מדבר פה על תיאוריות כי כל חדר שונה מהשני וכל סאב יגיב אחרת.
אבל אם למישהו יש רק סאבים של SVS אז מה הבעיה לנסות? לכייל עם הנייד לוקח 60 שניות, ואפשר בלחיצה אחת להפעיל/לכבות את זה ולשמוע אם יש הבדל. אין פה מה להפסיד.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #2686 

avihuli כתב: אוקיי, מקבל לגבי הפאסיבי.
נמשיך בקו שלך, אתה טוען שאם יש לפלוני אלמוני את אחד מהרסיברים המכובדים ואנחנו מייצרים 2 תרחישים:
1. עושה כיול של SVS בסאב ולאחריו כיול של הרסיבר המכובד
2. לא עושה כיול של SVS בסאב וישר עושה כיול של הרסיבר המכובד
האם ב-2 המקרים התוצאה לדעתך תהיה זהה ?
אם לא, מי יהיה יותר טוב מהשני ?
...
לדעתי , במידה ויש לך רסיבר עם מערכת כיול טובה כמו DIRAC ART/DLBC + ARC + אודסי 32 תקבל תוצאה טובה יותר מאשר שימוש בכיול הסאב של SVS + כיול נוסף של הימאהה.
החוכמה היא לא לייצר קו ישר החוכמה היא לשלב את הסאב/ים נכון בחלל החדר + בשילוב עם יתר הרמקולים.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2687 

ערן, זה מה שאני מנסה להסביר.

יואב, מה שכתבת זו לא הייתה השאלה שלי.
אם יש לי רסיבר עם דיראק האם לדעתך התוצאה הסופית תהיה זהה בין 2 המקרים בין אם כויל לפני SVS ובין אם לא ?
.

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #2688 

avihuli כתב: ערן, זה מה שאני מנסה להסביר.
יואב, מה שכתבת זו לא הייתה השאלה שלי.
אם יש לי רסיבר עם דיראק האם לדעתך התוצאה הסופית תהיה זהה בין 2 המקרים בין אם כויל לפני SVS ובין אם לא ?
...
לדעתי, לא יהיה הבדל בתוצאה בגלל שאת כל התיקונים שעשתה מערכת הכיול של ה svs הדיראק יעשה, במידת הצורך, בקלי קלות.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5137
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #2689 

istarmini כתב: לדעתי , במידה ויש לך רסיבר עם מערכת כיול טובה כמו DIRAC ART/DLBC + ARC + אודסי 32 תקבל תוצאה טובה יותר מאשר שימוש בכיול הסאב של SVS + כיול נוסף של הימאהה.
החוכמה היא לא לייצר קו ישר החוכמה היא לשלב את הסאב/ים נכון בחלל החדר + בשילוב עם יתר הרמקולים.
...
אני הייתי עם avm70 ועם הסב sb16 ultra ושכיילתי ללא משחק של dsp באפליקצייה של svs הייה לי דיפ ב24 hrtz (אם אני זוכר נכון) של 6db שמערכת הכיול לא הצליחה לתפור אותו עד הסוף, רק עם משחק של dsp לפני הכיול לאותו טווח הצלחתי להתגבר עליו, גם שיתפתי את זה עם גרפים בקבוצה דאז.. arc מוגבלת עם מספר הפילטרים שהיא יכול להקצות ולכן כל מה שניתן לסדר לפני יהיה עדיף

אצלך בסטרום זאת מפלצת עם כוח עיבוד אחר ולכן היא היית מתגברת על זה בקלות לא לכילם יש סטרום
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 253 פעמים

שליחה #2690 

בטח שיהיה הבדל זה בכלל לא אותו דבר הדיראק מכייל הכל בייחס להכל הכיול בסאב זה רק לסאב ואתה מכוון אותו להיות בייחס לשאר, אם יש לך תוכנת כיול רצינית עדיף לתת לדיראק לעשות הכל ולא לגעת בכלל. שוב זה אם יש לך סאב 1 אם יש כמה, צריך לחשוב טוב מה לעשות ואיך.

avihuli פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2691 

istarmini כתב: לדעתי, לא יהיה הבדל בתוצאה בגלל שאת כל התיקונים שעשתה מערכת הכיול של ה svs הדיראק יעשה, במידת הצורך, בקלי קלות.
...
אוקיי, אז יוצא שדעתך לא משקפת את הלך הרוח של המשתמשים בפועל שטוענים בדיוק אחרת.
אבל דעתך, כבודך.
הכל טוב כמובן...

ויקטור, יש מצב שעל האנתם שלך היה לוגו של ימהה בטעות ?
חחח...
.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”