שרשור החריף הרישמי של HT
- starrywolf
- חבר ותיק

- תגובות: 1064
- נתן תודות: 119 פעמים
- קיבל תודות: 88 פעמים
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73183
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 644 פעמים
- קיבל תודות: 3151 פעמים
לא נשלח לארץ. מצאתי באיביי אבל המשלוח עולה כמו המוצר. אם אין ברירה אזמין משם.
מצאתי גם פה, אבל המשלוח שם אפילו יקר יותר.
https://www.hotsauce.com/
מצאתי גם פה, אבל המשלוח שם אפילו יקר יותר.
https://www.hotsauce.com/
- Huber
- חבר במועדון HT

מישהו פה עדיין עושה הזנות של חריף מחו"ל?
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46318
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
יוצא לי לקנות הרבה בשר באחד הסניפים של רשת נתח קצבים. תמיד יש ליד הקופה מדף יפה של רטבים חריפים שזוכה להתעלמות ממני.
הפעם החלטתי לנסות, במיוחד כי ראיתי רוטב שהיה רשום ברכיבים שלו כי הוא מבוסס על פלפל קרולינה ריפר ועם כמות של 42%, זה בהחלט צריך להיות חריף אש. המחיר טיפה מחשיד, 19.90 ש"ח זה זול מידי לחריף שמבוסס על פלפל כזה, אבל אמרתי שננסה.
בבית כשטפטפתי את החריף לצלחת של ארוחת הצהרים, הרוטב נשפך כמו מים, פה כבר ממש חשדתי, כי רוטב כזה צריך להיות סמיך יחסית. עם הביס הראשון גיליתי שזה חריף פיקנטי, משהו כמו קצת יותר מטבסטו חריף ויש לרוטב הזה הרבה טעם שמתווסף מעל האוכל, כלומר הוא ללא טעם ניטראלי. יצא שחיסלתי די הרבה מהבקבוק בארוחת הצהרים ואני מניח שתוך שבועיים שלושה הוא יגמר.
מאוד קשה לי להאמין שיש כאן 42% פלפל קרולינה ריפר, כי הרוטב פשוט לא חריף מספיק.
רק להשוואה, רטבים שעשויים מפלפלים הרבה פחות חריפים שקניתי בחו"ל, מספיקה טיפה אחת או 2 לארוחה. כל בקבוק כזה מספיק לי ל- 3/4 שנה. כאן השתמשתי במשהו כמו 40-30 טיפות.
חבל.
הפעם החלטתי לנסות, במיוחד כי ראיתי רוטב שהיה רשום ברכיבים שלו כי הוא מבוסס על פלפל קרולינה ריפר ועם כמות של 42%, זה בהחלט צריך להיות חריף אש. המחיר טיפה מחשיד, 19.90 ש"ח זה זול מידי לחריף שמבוסס על פלפל כזה, אבל אמרתי שננסה.
בבית כשטפטפתי את החריף לצלחת של ארוחת הצהרים, הרוטב נשפך כמו מים, פה כבר ממש חשדתי, כי רוטב כזה צריך להיות סמיך יחסית. עם הביס הראשון גיליתי שזה חריף פיקנטי, משהו כמו קצת יותר מטבסטו חריף ויש לרוטב הזה הרבה טעם שמתווסף מעל האוכל, כלומר הוא ללא טעם ניטראלי. יצא שחיסלתי די הרבה מהבקבוק בארוחת הצהרים ואני מניח שתוך שבועיים שלושה הוא יגמר.
מאוד קשה לי להאמין שיש כאן 42% פלפל קרולינה ריפר, כי הרוטב פשוט לא חריף מספיק.
רק להשוואה, רטבים שעשויים מפלפלים הרבה פחות חריפים שקניתי בחו"ל, מספיקה טיפה אחת או 2 לארוחה. כל בקבוק כזה מספיק לי ל- 3/4 שנה. כאן השתמשתי במשהו כמו 40-30 טיפות.
חבל.
-
- הבקבוק היה מלא כמעט עד למעלה - אפשר לראות כמה התחסל אחרי ארוחה אחת
-
- אחרי שטעמתי את הרוטב, אני אומר לכם שזה יותר שיווקי מאשר אמיתי
-
-
- רשימת הרכיבים - קשה לי להאמין שיש כאן 42% קרולינה ריפר
- Avi_h
- חבר ותיק

- תגובות: 1762
- נתן תודות: 79 פעמים
- קיבל תודות: 53 פעמים
Re:
גם קניתי אותו והוא מאוד טעים אבל לא חריף.25/11/2023 9:08ziv_r כתב: רק להשוואה, רטבים שעשויים מפלפלים הרבה פחות חריפים שקניתי בחו"ל, מספיקה טיפה אחת או 2 לארוחה. כל בקבוק כזה מספיק לי ל- 3/4 שנה. כאן השתמשתי במשהו כמו 40-30 טיפות.
חבל....
בשנתיים האחרונות אני מגדל כמה זנים של מרכז טבלה בחריפות (הבנרו, גוסט, מאדאם...) ומעדיף לכרסם 2-3 בארוחה מאשר לטפטף רוטב.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- Huber
- חבר במועדון HT

יש פה מישהו שלא מכיר את הערוץ First We Feast? למקרה שכן זהו ערוץ שמבא מפורסמים למנהם, מראיין אותם ובין שאלה לשאלה נותן להם לאכול אוכל עם רוטב חריף כשרמת החריפות עולה משאלה לשאלה.
אז מה מסתבר? מדד הסקוביל (וזה אני יוצא מנקודת הנחה שכולם פה יודעים מהו) שהערוץ מייחס לרטבים שלו במשך זמן רב מאוד הוא המצאה. הערוץ הבא בדק את הנושא בצורה מדעית וגילה שהקשר בין המספרים שהם רושמים לרמת החריפות לרב לא קשורה למציאות ולעיתים בהרבה מאוד.
למה זה בעיה? אז שוב, למי שלא יודע, אחד ממנועי הרווח הגדולים ביותר של הערות היא מכירה של הרטבים הללו אונליין, מה שאומר שהם בעצם די משקרים ללקוחות שלהם (ושלא לדבר על המרואיינים שלהם.
אז מה מסתבר? מדד הסקוביל (וזה אני יוצא מנקודת הנחה שכולם פה יודעים מהו) שהערוץ מייחס לרטבים שלו במשך זמן רב מאוד הוא המצאה. הערוץ הבא בדק את הנושא בצורה מדעית וגילה שהקשר בין המספרים שהם רושמים לרמת החריפות לרב לא קשורה למציאות ולעיתים בהרבה מאוד.
למה זה בעיה? אז שוב, למי שלא יודע, אחד ממנועי הרווח הגדולים ביותר של הערות היא מכירה של הרטבים הללו אונליין, מה שאומר שהם בעצם די משקרים ללקוחות שלהם (ושלא לדבר על המרואיינים שלהם.
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78763
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5371 פעמים