מחשב למוזיקה - האם איכותי?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
המוח
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1162
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #21 

מחשב עם כרטיס קול איכותי ישאיר הרבה מאחורה את כל נגני ה.CD בגלל שבכרטיס קול איכותי (לא הצואות ONBOARD שיש בדרך כלל)
יש ממירים הרבה יותר איכותיים שבנויים בשביל להוציא איכות גבוהה ולא רק לעשות את העבודה.
חוץ מאולי קומפקטים מטורפים של מעל 3000 שקל לא נראה לי ששום קומקפט יכול להתקרב באיכות לכרטיס אודיו מקצועי שעולה 1500 שקל..
כמובן שאם היציאה היא דיגטלית אז תאורתית זה לא משנה.
מי שלא מאמין מוזמן לשמוע אצלי את ההבדלים האסטרונומים :lol:
בעולם המולקולות אמבה היא האלוהים

Catskinner
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 16019
נתן תודות: 123 פעמים
קיבל תודות: 940 פעמים

Re: אז מה?

שליחה #22 

dror_caspi כתב:אז מה? איך התכונות המכניות פוגמות באיכות? אם המידע הדיגיטלי יוצא בצורה מדוייקת אז אין שום בעיה. לעניות דעתי כל נגני ה-CD המטורפים עם ההשקעה במנגנונים מכניים מיותרים לחלוטין. מדובר במידע ספרתי שיכול להיות שמור באותה מידה על HARD DISK או FLASH.
...
הסיבה כפי ששמעתי היא כזו: כאשר המנגנונים המכאניים, איזון הדיסק וכיוון העינית אינם מושלמים יש לפעמים קריאות של המדיה שמתפספסות. אם הכונן משמש בעיקר לקריאת קבצי מידע זה לא אסון גדול כל כך כי בנוסף ל CIRC אפשר גם להשתמש בנתונים של ה filesystem כדי לאפשר מנגנוני תיקון טעות משוכללים. באודיו מנגנון תיקון הטעות תלוי לחלוטין ב CIRC : כשיש שגיאה בחישוב ה CIRC מגיעים למסקנה שהתפספסה קריאה והיא מתבצעת שוב במעבר הבא של הדיסק מעל לעינית וחוזר חלילה עד שהמידע נקלט כשורה או עד שהמערכת מחליטה שהדיסק אינו קריא.

בכונני מחשב זה עשוי להגיע הרבה יותר מהר מנגנים יעודיים כי הם נבנו והורכבו בדיוק רב יותר. או לפחות כך הסבירו לי לפני כמה שנים. כך שזה לא שאלה אם ה 0 וה 1 מנגן ייעודי נשמעים טוב יותר מ 0 או 1 של כונן מחשב, זה שאלה האם הוא בכלל יהיה מסוגל לקרוא את ה 0 וה 1 באופן עיקבי וללא תקלות.

dror_caspi
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 71
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #23 

ניתן לפתור בקלות על ידי RIP בפורמט Lossless. תקבל את המידע בצורה מדוייקת בכל מדית איכסון שתבחר. אני מניח שתוכנות נגן סבירות גם מחזיקות buffer גדול כך שהן יכולות לנסות להתגבר על בעיות קריאה על ידי RETRY

חשוב להבין את העיקרון: CD הוא אמצעי אכסון וקבצי המוזיקה הם קבצים לכל דבר. כל טכנולוגית איכסון תעבוד.

bambale פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 134

שליחה #24 

אז אם אני הולך על כרטיס קול איכותי מאד דוגמת EMU 1212M אז באיזה סוג של יציאה עלי לבחור כדי לקבל את האיכות האולטימטיבית?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4150
נתן תודות: 159 פעמים
קיבל תודות: 260 פעמים

שליחה #25 

רק אנלוגי

bambale פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #26 

אז אם הבנתי נכון , מחשב עם כרטיס קול איכותי {EMU 1212M או משהו דומה} ביציאה אנלוגית למגבר שלי יתן "פייט רציני לנגני CD איכותיים ויקרים ויאפשר לי נוחות של ניהול כל קבצי המוסיקה שלי במחשב .

צודק או לא?

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #27 

אכן יתן פייט רציני , בתנאי שאתה מנגן LOSSLESS

לעניות דעתי כדי ש CD יעודי יתעלה על ה 1212 הוא צריך לעלות 10 K
אבל קטונתי מלהיות מומחה ....

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #28 

מחשב בסלון לשמיעת מוזיקה?
זה גדול, יקר, מתחמם, רועש וצריך מוניטור כדי לבחור שיר.
איך בדיוק אתה מתכונן לנגן שיר, בווינאמפ?
אז פלזמה/LCD צמוד, דלוק כל הזמן?
לא פרקטי.
המלצה שלי, מחשב לאחסון המוזיקה בפינת העבודה הרחוקה שלך,
ומזרים אודיו/וידאו שנמצא בסלון ליד המגבר.
שקט, נוח, איכותי. זול.

bambale פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #29 

איתי_הגיתי כתב:מחשב בסלון לשמיעת מוזיקה?
לא פרקטי.
שקט, נוח, איכותי. זול.
...
יקר ומתחמם - לא חושב כי לצורך מוזיקה אפשר להשתמש במחשב חלש למדי .
בעניין התצוגה - חשבתי על מסך קטן {אולי אפילו מסך מגע אבל לא חובה } שיהיה כמו רהיט.
אם לקחת את הצעתך למזרימדיה אז מה עם האיכות מכרטיס הקול היקר?

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

Re: אז מה?

שליחה #30 

Catskinner כתב:
dror_caspi כתב:אז מה? איך התכונות המכניות פוגמות באיכות? אם המידע הדיגיטלי יוצא בצורה מדוייקת אז אין שום בעיה. לעניות דעתי כל נגני ה-CD המטורפים עם ההשקעה במנגנונים מכניים מיותרים לחלוטין. מדובר במידע ספרתי שיכול להיות שמור באותה מידה על HARD DISK או FLASH.
...
הסיבה כפי ששמעתי היא כזו: כאשר המנגנונים המכאניים, איזון הדיסק וכיוון העינית אינם מושלמים יש לפעמים קריאות של המדיה שמתפספסות. אם הכונן משמש בעיקר לקריאת קבצי מידע זה לא אסון גדול כל כך כי בנוסף ל CIRC אפשר גם להשתמש בנתונים של ה filesystem כדי לאפשר מנגנוני תיקון טעות משוכללים. באודיו מנגנון תיקון הטעות תלוי לחלוטין ב CIRC : כשיש שגיאה בחישוב ה CIRC מגיעים למסקנה שהתפספסה קריאה והיא מתבצעת שוב במעבר הבא של הדיסק מעל לעינית וחוזר חלילה עד שהמידע נקלט כשורה או עד שהמערכת מחליטה שהדיסק אינו קריא.

בכונני מחשב זה עשוי להגיע הרבה יותר מהר מנגנים יעודיים כי הם נבנו והורכבו בדיוק רב יותר. או לפחות כך הסבירו לי לפני כמה שנים. כך שזה לא שאלה אם ה 0 וה 1 מנגן ייעודי נשמעים טוב יותר מ 0 או 1 של כונן מחשב, זה שאלה האם הוא בכלל יהיה מסוגל לקרוא את ה 0 וה 1 באופן עיקבי וללא תקלות.
...
הפוך גוטה !
בקריאת קובץ, אתה יכול לבחור שלא יהיה תיקון שגיאות. אתה יכול לנסות את זה בעצמך. נסה לשכפל CD ותגיד ל-NERO שבמידה והוא לא מצליח לקרוא אפילו ביט אחד שיעשה REJECT....
לעומת זאת, באודיו, תיקון השגיאות הוא מובנה כחלק מהפורמט, לא ניתן לנטרל אותו והוא עובד כל הזמן.
קח CD שאתה שומע יחסית הרבה, גע בו עם האצבעות ככה שיהיו בו טביעות אצבעות בריאות. האם אתה שומע הבדל?
נסה לקרוא אותו בעזרת EAC ותגיד לו שבמידה והוא לא מצליח לקרוא ביט, שיינסה שוב, נגיד, 4 פעמים.
תמדוד כמה זמן לקח לעשות לדיסק RIP.
עכשיו, קח את ה-CD ושטוף אותו עם מעט סבון כלים (להוריד את השומניות של טביעות האצבעות). ייבש אותו טוב, קרא אותו שוב עם EAC.
אתה תתפלא כמה מהר הוא יעשה את זה עכשיו....
איך לא שמעת את ההבדלים בסאונד? פשוט, כי תיקון השגיאות עובד כל הזמן.....

בהנחה ש-CD נקי, ובהנחה ששני הטראנספורטים תקינים (כונן של מחשב או טראנספורט ייעודי בעשרות אלפי דולרים) לא אמור להיות הבדלים במידע הנקרא - זה 1 או 0.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

udi13
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 766
נתן תודות: 15 פעמים
קיבל תודות: 7 פעמים

שליחה #31 

לידיעה כללית כרטיס קול EMU 1212M עולה סה"כ כ-120-140 דולר
ממש לא הרבה אם הוא אכן עושה את העבודה (Y)

yehudaa
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #32 

ונטו עדיף בהרבה מזרמדיה , אלא אם כן מדובר במזרים יקר
צריך להבין שזה כרטיס מקצועי עם פירוט ואיזון גדול

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #33 

MartinHSabag כתב:
Catskinner כתב:
dror_caspi כתב:קח CD שאתה שומע יחסית הרבה, גע בו עם האצבעות ככה שיהיו בו טביעות אצבעות בריאות. האם אתה שומע הבדל?
נסה לקרוא אותו בעזרת EAC ותגיד לו שבמידה והוא לא מצליח לקרוא ביט, שיינסה שוב, נגיד, 4 פעמים.
תמדוד כמה זמן לקח לעשות לדיסק RIP.
עכשיו, קח את ה-CD ושטוף אותו עם מעט סבון כלים (להוריד את השומניות של טביעות האצבעות). ייבש אותו טוב, קרא אותו שוב עם EAC.
אתה תתפלא כמה מהר הוא יעשה את זה עכשיו....
איך לא שמעת את ההבדלים בסאונד? פשוט, כי תיקון השגיאות עובד כל הזמן.....

בהנחה ש-CD נקי, ובהנחה ששני הטראנספורטים תקינים (כונן של מחשב או טראנספורט ייעודי בעשרות אלפי דולרים) לא אמור להיות הבדלים במידע הנקרא - זה 1 או 0.
...
אתה צודק לחלוטין , אבל העובדה היא שאתה יכול לקבל אות יותר טוב אחרי ריפ של EAC ממה שכונן המחשב יכול להוציא . זה אומנם לקח לי לילה שלם , אבל איכות של דיסק זנוח יצאה מעולה אחרי ריפ ואילו כונן הדיסקים וגם הCDP שלי לא קראו אותו בלי טעויות
...
...

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #34 

udii כתב:
truejoker כתב:
udii כתב:היה לי M-AUDIO audiophile 192
אני לא מומחה\מנוסה גדול בכלל ,
זה שבדרך כלל בכרטיסי הקול יש DAC מאוד יקרים זה נכון ללא ויכוח
אבל הבנתי מכמה אודיפילים וגם בעלי ידע באלקטרוניקה
שחוץ מDAC יש עוד כמה מרכיבים שמשפיעים על הסאונד לא פחות .
לא זוכר בדיוק את הטיעונים אבל , המסקנה שלהם ש CD יעודי (איכותי , לא סתם CD ) עדיף על מחשב עם כרטיס קול .

אבל שוב אין ויכוח שמחשב עם כרטיס קול איכותי הוא אחלה מקור
פשוט CD יעודי איכותי עם דגש על איכותי , יכול להתעלות עליו .
...
הדברים שמתעלים עליהם זה החלק האנלוגי , בד"כ כרטיסי קול מקצועיים באים גם עם יציאה אנאלוגית טובה כי הם יודעים שצריך לשמוע את התוצאה כמו באולפן . כרטיסי קול ביתיים כמו הEMU באים ונותנים נתונים טכניים , כי הם יודעים שכך יקנו אותם , אם הם יגידו לצרכן המחשב הממוצע , תשמע הקבלים שלנו הם כאלו וכאלו כדי ליצור יציאה אנלוגית טובה , הוא לא ישלם עבור זה . היום זה משתנה לאט לאט ומתחילים לראות כרטיסים שמטפלים ברצינות גם ביציאה האנלוגית
אני כרגע בתהליך של בחירה של כרטיס קול , כשאבחר אבדוק אותו לעומת הCDP שלי ואתן את התוצאות . אני חושב שזה יהיה יותר טוב , והרבה יותר טוב ממזרמי אודיו למינהם (בכ"א ע"פ הביקורות שקראתי )
...
...

איתי_הגיתי
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6052
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #35 

bambale כתב:
איתי_הגיתי כתב:מחשב בסלון לשמיעת מוזיקה?
לא פרקטי.
שקט, נוח, איכותי. זול.
...
יקר ומתחמם - לא חושב כי לצורך מוזיקה אפשר להשתמש במחשב חלש למדי .
בעניין התצוגה - חשבתי על מסך קטן {אולי אפילו מסך מגע אבל לא חובה } שיהיה כמו רהיט.
אם לקחת את הצעתך למזרימדיה אז מה עם האיכות מכרטיס הקול היקר?
...
מחשב שלם רק לשמיעת מוזיקה?
לך על אייפוד קלסיק וגמרנו, בשביל מה מפלצת בצורת מחשב?
איפה המסך יהיה? לידך?
כי מ 3 מטר לא תראה כלום בווינאמפ במסך LCD 19.
או שתשתמש בעכבר אלחוטי?
מה אם האיכות מכרטיס קול יקר? לא הבנתי את השאלה...
ומה אם האיכות מנגני CD משובחים?
הצעה למזרים עם מסך קרוב ונוח:
http://www.slimdevices.com/pi_duet.html
נראה לי יותר זול ממחשב, יותר נוח פי 6, לא צריך מסך, לא עכבר אלחוטי וכו'.
בעתיד תוכל לשדרג לתוספת DAC אודיופילי (או לא...).

שלח תגובה

חזור אל “תוכנה - KODI”