מחשב למוזיקה - האם איכותי?
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
זה אולי נכון בחיבור אנלוגי לרסיבר.
אבל בחיבור דיגיטלי (קואקסיאלי או דיגיטלי, זה לא משנה וזו אותה איכות), גם כרטיס קול הכי פשוט ומובנה על לוח האם, שיחובר אל הרסיבר בחיבור דיגיטלי, ייתן בדיוק את אותה איכות כמו כרטיס קול יקר עבור מוסיקה ממכשיר CD, כי לא נעשה שום עיבוד, והמידע עובר ישירות מהדיסק אל הרסיבר (pass through).
אבל בחיבור דיגיטלי (קואקסיאלי או דיגיטלי, זה לא משנה וזו אותה איכות), גם כרטיס קול הכי פשוט ומובנה על לוח האם, שיחובר אל הרסיבר בחיבור דיגיטלי, ייתן בדיוק את אותה איכות כמו כרטיס קול יקר עבור מוסיקה ממכשיר CD, כי לא נעשה שום עיבוד, והמידע עובר ישירות מהדיסק אל הרסיבר (pass through).
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
אני קצת איבדתי אותך, כשאתה אומר "אותה האיכות" אתה מתקוון בין כרטיס קול מובנה לכרטיס קול חיצוני? או בין כרטיס קול באופן כללי ביחס ל-CD?pixies כתב:זה אולי נכון בחיבור אנלוגי לרסיבר.
אבל בחיבור דיגיטלי (קואקסיאלי או דיגיטלי, זה לא משנה וזו אותה איכות), גם כרטיס קול הכי פשוט ומובנה על לוח האם, שיחובר אל הרסיבר בחיבור דיגיטלי, ייתן בדיוק את אותה איכות כמו כרטיס קול יקר עבור מוסיקה ממכשיר CD, כי לא נעשה שום עיבוד, והמידע עובר ישירות מהדיסק אל הרסיבר (pass through)....
pixies כתב:זה אולי נכון בחיבור אנלוגי לרסיבר.
אבל בחיבור דיגיטלי (קואקסיאלי או דיגיטלי, זה לא משנה וזו אותה איכות), גם כרטיס קול הכי פשוט ומובנה על לוח האם, שיחובר אל הרסיבר בחיבור דיגיטלי, ייתן בדיוק את אותה איכות כמו כרטיס קול יקר עבור מוסיקה ממכשיר CD, כי לא נעשה שום עיבוד, והמידע עובר ישירות מהדיסק אל הרסיבר (pass through)....
בהחלט
אודי הכוונה לכל סוגי הכרטיסי קול חיצוניים ופנימים . אם אתה מחבר בצורה דיגיטאלית
למגבר , אין הבדל בינהם , שהרי ההמרה מדיגיטאלי לאנלוגי נעשית במגבר .
ומה לגבי כבל אופטי, שמבצע המרה לפני שהוא יוצא מכרטיס הקול למגבר?udii כתב: בהחלט
אודי הכוונה לכל סוגי הכרטיסי קול חיצוניים ופנימים . אם אתה מחבר בצורה דיגיטאלית
למגבר , אין הבדל בינהם , שהרי ההמרה מדיגיטאלי לאנלוגי נעשית במגבר ....
- pixies
-
- אחראי תחום HTPC

- תגובות: 32985
- נתן תודות: 769 פעמים
- קיבל תודות: 2317 פעמים
המידע נשאר דיגיטלי. אין משמעות להמרה, ואין הנחתה באיכות.
"החלפתי כבל דיגיטלי ונפתח לי הסאונד"
- heresjohnny
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
תגדיר מחשב.
תגדיר אודיופילי.
תגדיר אודיופילי.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
מקריאת ההודעות הקודמות צ"ל ברור שלא מתנהל כאן וויכוח על מהות מחשב והכוונה למחשב אישי טיפוסי ולכרטיסי קול טיפוסיים למחשב ביתי. חבל לך להסיט את הוויכוח לאפיק אחר.heresjohnny כתב:תגדיר מחשב.
תגדיר אודיופילי....
bambale, בנוגע לאודיופילים אני דווקא מסכים עם הרמיזה של קודמי. זה כינוי שכל אחד יכול להתהדר בו ואם תחליט לקרוא לעצמך אודיופיל אז אתה אודיופיל. לא חשוב מה אתה שומע ועם מה.
- heresjohnny
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
מר סקינר היקר.
אינני מבין כלל למה אתה בוחר במילה "וויכוח"
אני חושב שהמילה הנאותה הינה "דיון" ,"שיחה", וכו..
כמו כן עולם האודיו הינו יחסי לגמריי. כמו כל דבר בחיינו . ולכן ומשום כך, לאחר שפותח הדיון יתן הגדרתו יהיה אפשר לענות לו.
כמו כן אנא שים לב שפותח הדיון עוד לא ענה על השאלה שלי. היא הופנתה אליו. יאה יהיה אם תתן לו לענות .
אינני מבין כלל למה אתה בוחר במילה "וויכוח"
אני חושב שהמילה הנאותה הינה "דיון" ,"שיחה", וכו..
כמו כן עולם האודיו הינו יחסי לגמריי. כמו כל דבר בחיינו . ולכן ומשום כך, לאחר שפותח הדיון יתן הגדרתו יהיה אפשר לענות לו.
כמו כן אנא שים לב שפותח הדיון עוד לא ענה על השאלה שלי. היא הופנתה אליו. יאה יהיה אם תתן לו לענות .
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני מבקש ממך לא לשבש או לשנות את הכינוי שלי בפורום, מה עוד שאין לך מושג אם אני אדון או גברת.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
טרחת לשמוע כרטיסי קול מקצועיים לעומת CD ? כי ממה ששמעתי ברשת יש כרטיסי קול שנותנים שמע אנאלוגי יותר טוב מכמה CDudii כתב:אם מדובר ב lossless ויש לך כרטיס קול איכותי
אז כן המחשב יכול להיות מקור טוב
אבל עדיין לטעמי cd יעודי יהיה יותר טוב , בוודאי לאודיופיל
יתרונו של המחשב הוא מבחינת הנוחות...
ויש כרטיסי קול מקצועיים שבכלל יותר טובים כי הממיר שלהם שווה לממיר STAND ALON של 5K$
זה נכון שעדיין לא יצא לי לקנות אחד ולבדוק בעצמי , אבל לא נראה לי שמה שאמרת הוא נכון
ול pixies ולקאטסקינר ,כשחברים באודיוגון מדברים על שמע ממחשב , הם לא מדברים על להעביר אות דיגיטאלי לרסיבר ק"ב , הם מדברים על להעביר אות אנאלוגי למערכת סטריאו . אז כן מדובר על מערכות אודיופיליות
חברים
מה שבסך בכל רציתי לדעת הוא - האם איכות הסאונד שמחשב יכול להוציא {בצורה זו או אחרת}
נופלת מאיכות CD איכותי .
אני מניח שלא אגיע לאיכות של CD שעולה אלפי שקלים או דולרים אך אם אני יכול לקבל איכות טובה מPC כמו נניח CD של 2000 או 3000 ש"ח הרי ששווה לי להשקיע בבניית PC לצורך ניהול קבצי המוזיקה שלי במקום לאגור מאות דיסקים .
את מקור האאודיו אני מתכוון לחבר לרסיבר ימהה 3000 שיש לו כניסות אופטיות בלי סוף {כמעט}
ממה שהבנתי , אין משמעות לאיכות קרטיס הקול ולכן לא שווה להשקיע בו - נכון או לא ?
כמו כן הבנתי מהדיון הנ"ל כי חיבור אופטי יהיה האיכותי ביותר - נכון או לא?
תודה לכל העוזרים.
מה שבסך בכל רציתי לדעת הוא - האם איכות הסאונד שמחשב יכול להוציא {בצורה זו או אחרת}
נופלת מאיכות CD איכותי .
אני מניח שלא אגיע לאיכות של CD שעולה אלפי שקלים או דולרים אך אם אני יכול לקבל איכות טובה מPC כמו נניח CD של 2000 או 3000 ש"ח הרי ששווה לי להשקיע בבניית PC לצורך ניהול קבצי המוזיקה שלי במקום לאגור מאות דיסקים .
את מקור האאודיו אני מתכוון לחבר לרסיבר ימהה 3000 שיש לו כניסות אופטיות בלי סוף {כמעט}
ממה שהבנתי , אין משמעות לאיכות קרטיס הקול ולכן לא שווה להשקיע בו - נכון או לא ?
כמו כן הבנתי מהדיון הנ"ל כי חיבור אופטי יהיה האיכותי ביותר - נכון או לא?
תודה לכל העוזרים.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
הדיון הזה התבלגן לגמרי
לגבי שאלתך אני חושב שבהחלט כן
אני חושב שמחשב עם ציוד נכון יכול לנצח נגן ייעודי שעולה אף יותר ממנו
לקבלת האיכות הגבוהה ביותר יש בכרטיס קול פשוט עם יציאה דיגיטאלית שיתחבר ל-DAC מקצועי ומשם בצורה אנלוגית אל מקור ההגברה
אם תרצה לעבוד בעלויות נמוכות יותר כרטיס קול אודיופילי כגון EMU 1212M שנמצא ברשותי יעשה את העבודה
אני חושב שבמקרה כמו שלך אין ספק שהייתי הולך על מחשב עם ציוד אודיו מאשר בנגן אי אפשר להשוות את רמת הנוחות
לגבי שאלתך אני חושב שבהחלט כן
אני חושב שמחשב עם ציוד נכון יכול לנצח נגן ייעודי שעולה אף יותר ממנו
לקבלת האיכות הגבוהה ביותר יש בכרטיס קול פשוט עם יציאה דיגיטאלית שיתחבר ל-DAC מקצועי ומשם בצורה אנלוגית אל מקור ההגברה
אם תרצה לעבוד בעלויות נמוכות יותר כרטיס קול אודיופילי כגון EMU 1212M שנמצא ברשותי יעשה את העבודה
אני חושב שבמקרה כמו שלך אין ספק שהייתי הולך על מחשב עם ציוד אודיו מאשר בנגן אי אפשר להשוות את רמת הנוחות
מה היינו עושים בלי מוזיקה?
- Catskinner
- חבר במועדון HT

כאן בטוח שלא יהיה הבדל כי רוב הנגנים האלו משתמשים בכונני DVD של מחשבים.MartinHSabag כתב:אם החיבור הוא דיגיטלי - נכון, לא יהיה הבדל אם זה מחשב או נגן DVD מהסופר ב-69 ש"ח.
אם החיבור הוא אנלוגי, אזי כל המשמעות היא הכרטיס קול שתשים וכדי להתעלות על נגן CD ייעודי, תצטרך להשקיע לא מעט....
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הקשר הוא לטענה שאני שומע אותה די הרבה שלכונני DVD ו CD של מחשבים יש תכונות מכאניות הרבה פחות טובות מלכוננים שיועדו במיוחד עבור נגני CD.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- dror_caspi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 71
אז מה?
אז מה? איך התכונות המכניות פוגמות באיכות? אם המידע הדיגיטלי יוצא בצורה מדוייקת אז אין שום בעיה. לעניות דעתי כל נגני ה-CD המטורפים עם ההשקעה במנגנונים מכניים מיותרים לחלוטין. מדובר במידע ספרתי שיכול להיות שמור באותה מידה על HARD DISK או FLASH.
היה לי M-AUDIO audiophile 192truejoker כתב:טרחת לשמוע כרטיסי קול מקצועיים לעומת CD ? כי ממה ששמעתי ברשת יש כרטיסי קול שנותנים שמע אנאלוגי יותר טוב מכמה CDudii כתב:אם מדובר ב lossless ויש לך כרטיס קול איכותי
אז כן המחשב יכול להיות מקור טוב
אבל עדיין לטעמי cd יעודי יהיה יותר טוב , בוודאי לאודיופיל
יתרונו של המחשב הוא מבחינת הנוחות...
ויש כרטיסי קול מקצועיים שבכלל יותר טובים כי הממיר שלהם שווה לממיר STAND ALON של 5K$
זה נכון שעדיין לא יצא לי לקנות אחד ולבדוק בעצמי , אבל לא נראה לי שמה שאמרת הוא נכון...
אני לא מומחה\מנוסה גדול בכלל ,
זה שבדרך כלל בכרטיסי הקול יש DAC מאוד יקרים זה נכון ללא ויכוח
אבל הבנתי מכמה אודיפילים וגם בעלי ידע באלקטרוניקה
שחוץ מDAC יש עוד כמה מרכיבים שמשפיעים על הסאונד לא פחות .
לא זוכר בדיוק את הטיעונים אבל , המסקנה שלהם ש CD יעודי (איכותי , לא סתם CD ) עדיף על מחשב עם כרטיס קול .
אבל שוב אין ויכוח שמחשב עם כרטיס קול איכותי הוא אחלה מקור
פשוט CD יעודי איכותי עם דגש על איכותי , יכול להתעלות עליו .