איך יוצרים קשר עם דואר ישראל לגבי חבילה שנשלחה מאמזון
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
אז ככה ...
התכתבתי עם התמיכה של אמזון.
אמרו לי שאקבל 15 דולר לרכישה עתידית. הסברתי שמאז ההזמנה הדולר ירד ,ששילמתי באמזון יותר יקר מבחוץ בגלל השרות ועכשיו גם הפסדתי זמן וגם כסף.
אמרו לי 25 דולר....
אמרתי להם מה קורה עם לא מגיע תוך שבוע .... הוסבר לי שהוא מוכן לתת לי גם את המשלוח חזרה שזה 63 דולר.
ביקשתי מעכשיו את המשלוח חזרה ....
אושר ואני מקבל החזר כספי של 63 דולר ועוד 25 דולר לרכישה עתידית
התכתבתי עם התמיכה של אמזון.
אמרו לי שאקבל 15 דולר לרכישה עתידית. הסברתי שמאז ההזמנה הדולר ירד ,ששילמתי באמזון יותר יקר מבחוץ בגלל השרות ועכשיו גם הפסדתי זמן וגם כסף.
אמרו לי 25 דולר....
אמרתי להם מה קורה עם לא מגיע תוך שבוע .... הוסבר לי שהוא מוכן לתת לי גם את המשלוח חזרה שזה 63 דולר.
ביקשתי מעכשיו את המשלוח חזרה ....
אושר ואני מקבל החזר כספי של 63 דולר ועוד 25 דולר לרכישה עתידית
-
Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
יצרתי קשר ב 30/10 בלילה, התעקשו שיש עוד זמן ו"תתקשר מחר, רק אחרי התאריך הסופי אפשר לעזור". למחרת תאריך האספקה השתנה באורח פלא ל Estimated to arrive by November 8
היום "הם מתנצלים, בוודאות מגיע מחר". מה שנקרא Fool me once... ואז "תקלה טכנית" ומתנתק הצ'אט. ככה פעמיים עד שהתייאשתי.
נתנו זיכוי, אבל לא ממש מעניין אותי כבר, זה מוצר שאני רוצה להשתמש בו וחודשיים וחצי אספקה זה מגוחך.
מהשירות הכי טוב בתעשיה לאחד הגרועים - בחסות דואר ישראל.
אני התייאשתי. אבל מתכוון לצמצמם שם קניות למינימום הכרחי.
היום "הם מתנצלים, בוודאות מגיע מחר". מה שנקרא Fool me once... ואז "תקלה טכנית" ומתנתק הצ'אט. ככה פעמיים עד שהתייאשתי.
נתנו זיכוי, אבל לא ממש מעניין אותי כבר, זה מוצר שאני רוצה להשתמש בו וחודשיים וחצי אספקה זה מגוחך.
מהשירות הכי טוב בתעשיה לאחד הגרועים - בחסות דואר ישראל.
אני התייאשתי. אבל מתכוון לצמצמם שם קניות למינימום הכרחי.
גם אני מחכה ל2 חבילות מאמזון שנמצאות בדואר ישראל
גם לי החבילות מעל 500 דולר ,
יש מצב שהדואר חומד את החבילות היקרות ?
בינתיים מתכתב עם אמזון ביקשו עוד זמן עד ה7 לחודש ואחרי זה זיכוי ,
איך שווה להם לעבוד עם דואר ישראל ממש בושה
גם לי החבילות מעל 500 דולר ,
יש מצב שהדואר חומד את החבילות היקרות ?
בינתיים מתכתב עם אמזון ביקשו עוד זמן עד ה7 לחודש ואחרי זה זיכוי ,
איך שווה להם לעבוד עם דואר ישראל ממש בושה
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
מפעם לפעם גם לי יש אירוע כזה.
לרוב זה קורה עבור חבילות שבפועל מחולקות על ידי קבלני משנה - והם זוועה.
אני לא מצליח להבין את החוקיות מתי זה הולך לקבלן משנה ומתי השליח של הדואר.
ואם אני מנסה לשחזר זה בעיקר קורה לחבילות מעל $75, יכול להיות שלהן יש ניתוב קצת שונה? לא ברור.
חייב לציין שמאז שגוייס השליח של הדואר הנוכחי (ב-5 שנים האחרונות) השירות שלו ספציפית נדיר.
מגיע עד הדלת, מניח על מדף מיוחד שהתקנתי שם מוגן מגשם ושולח לי הודעה פרטית עם תמונה ששם החבילה.
לא פגשתי כמוהו באף חברת שילוח.
לרוב זה קורה עבור חבילות שבפועל מחולקות על ידי קבלני משנה - והם זוועה.
אני לא מצליח להבין את החוקיות מתי זה הולך לקבלן משנה ומתי השליח של הדואר.
ואם אני מנסה לשחזר זה בעיקר קורה לחבילות מעל $75, יכול להיות שלהן יש ניתוב קצת שונה? לא ברור.
חייב לציין שמאז שגוייס השליח של הדואר הנוכחי (ב-5 שנים האחרונות) השירות שלו ספציפית נדיר.
מגיע עד הדלת, מניח על מדף מיוחד שהתקנתי שם מוגן מגשם ושולח לי הודעה פרטית עם תמונה ששם החבילה.
לא פגשתי כמוהו באף חברת שילוח.
-
Huber
- חבר במועדון HT

יצרתי קשר בבוקר שוב עם הדואר במספר שסופק פה. הם "מופתעים" שזה עדיין לא הגיע ו"יפתחו קיראה" על החבילה 
- ufffnick
- גורו

@Huber
היה לי סיפור דומה עם המכתבים לתיבות דואר כשחיכיתי למסמכים חשובים, שנשלחו בדואר רשום, בתוך המדינה, בתוך המחוז.
הגיעו באיחור של חודשיים.
נלחמתי בתחנות רוח, הגעתי אישית לאנשים בשרשרת הכשלים, כל אחד יותר עגל מקודמו.
לא הבין מה הבעיה, והוא עשה הכל כמו בספר.
עזר? עכשיו הוצאתי מהתיבה מכתב מרשות המיסים שהתאריך עליו 1.9.2025, ויש לי 30 יום להסתייג מהכתוב...
לא תגיד חבילה גדולה שעובר המון תחנות בדרך ושיטות שילוח שונות בהתאמה למשקל ולשבירות שלה,
רק מכתב שיצא בתוך המחוז בתחילת ספטמבר הגיע לתיבה שלי אחרי חודשיים.
אם הייתי יוצא ברגל לכתובת שממנה נשלח וחוזר ברגל עם המכתב, זה היה לוקח חצי יום, בלחץ.
אז מיותר לציין שמה שאנחנו תופסים כבעיה הם תופסים כעוד יום בעבודה,
וכנראה שהדרך לשנות היא להשתמש פחות ופחות בשירות שלהם ככל הניתן.
אולי מישור הייחוס שלי עקום, אבל שירות המשלוחים של אמזון עובד כמו שעון באזור שלי ביחס לזה.
אז אתה מבין שזה עניין של אנשים, ולא רק "מערכת" רקובה.
היה לי סיפור דומה עם המכתבים לתיבות דואר כשחיכיתי למסמכים חשובים, שנשלחו בדואר רשום, בתוך המדינה, בתוך המחוז.
הגיעו באיחור של חודשיים.
נלחמתי בתחנות רוח, הגעתי אישית לאנשים בשרשרת הכשלים, כל אחד יותר עגל מקודמו.
לא הבין מה הבעיה, והוא עשה הכל כמו בספר.
עזר? עכשיו הוצאתי מהתיבה מכתב מרשות המיסים שהתאריך עליו 1.9.2025, ויש לי 30 יום להסתייג מהכתוב...
לא תגיד חבילה גדולה שעובר המון תחנות בדרך ושיטות שילוח שונות בהתאמה למשקל ולשבירות שלה,
רק מכתב שיצא בתוך המחוז בתחילת ספטמבר הגיע לתיבה שלי אחרי חודשיים.
אם הייתי יוצא ברגל לכתובת שממנה נשלח וחוזר ברגל עם המכתב, זה היה לוקח חצי יום, בלחץ.
אז מיותר לציין שמה שאנחנו תופסים כבעיה הם תופסים כעוד יום בעבודה,
וכנראה שהדרך לשנות היא להשתמש פחות ופחות בשירות שלהם ככל הניתן.
אולי מישור הייחוס שלי עקום, אבל שירות המשלוחים של אמזון עובד כמו שעון באזור שלי ביחס לזה.
אז אתה מבין שזה עניין של אנשים, ולא רק "מערכת" רקובה.
-
Huber
- חבר במועדון HT

נשבר שיא חדש
פניתי היום שוב למוקד אמזון בדואר, היא אומרת לי "הכל בסדר, העברנו את זה למוקד פניות הציבור". טוב, אפשר לדבר איתם? "לא, אין להם מספר טלפון"
אז מה עושים? "ממתינים, זה יקח זמן"...
אז היא בעצם קידמה את זה לגורם שיעכב את זה עוד יותר? אני מבולבל
מצאתי את זה ברשת, ומסתבר ששלחו לי בפעם הראשונה שדיברתי איתם מייל עם מספר פניה ובו ההבטחה ש "ניצור איתך קשר בהקדם"
מכיוון שזה גוף שלהם - אני לא רואה שום טעם לפנות לשם (זה בעצם לתת לחתול לשמור על החלב).
https://israelpost.co.il/%D7%90%D7%95%D ... 7%95%D7%A8
אמזון הזיזו את תאריך המסירה הסופימ 30/10 ל 8/11. ניחוש שלי? אצרך לפנות אליהם שוב, לא שאני חושב שזה יעזור במשהו אבל כבר אין לי מה להפסיד.
פניתי היום שוב למוקד אמזון בדואר, היא אומרת לי "הכל בסדר, העברנו את זה למוקד פניות הציבור". טוב, אפשר לדבר איתם? "לא, אין להם מספר טלפון"
מצאתי את זה ברשת, ומסתבר ששלחו לי בפעם הראשונה שדיברתי איתם מייל עם מספר פניה ובו ההבטחה ש "ניצור איתך קשר בהקדם"
מכיוון שזה גוף שלהם - אני לא רואה שום טעם לפנות לשם (זה בעצם לתת לחתול לשמור על החלב).
אמזון הזיזו את תאריך המסירה הסופימ 30/10 ל 8/11. ניחוש שלי? אצרך לפנות אליהם שוב, לא שאני חושב שזה יעזור במשהו אבל כבר אין לי מה להפסיד.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
קודם כל אומרים 'מזמן'.02/11/2025 20:31Moshe984 כתב: היה צריך להפריט אותם ממזמן כבר וליישר קו, הבעיה גם החברות האחרות שלא אפרט פה את שמם, גם שם המצב דומה. אין במדינה שלנו שירות או שירותיות או כל מה שקשור לזה ואין מה לעשות....
לא קיים בעברית 'ממזמן'.
https://hebrew-academy.org.il/%D7%9E%D7 ... %9E%D7%9F/
שנית - איחרת את המועד... הדואר כבר הופרט...
https://www.gov.il/he/pages/gca-news-14112024
אה..
וכבר יש פגיעה בשירות הדואר בפריפריה...
"מה שפחות כדאי כלכלית - עושים פחות"
- ufffnick
- גורו

פגיעה בפריפרייה אפשר להסביר "קפיטליסטית", בניסיון לחתוך הפסדים, איך תסביר חוסר תפקוד באזור המרכז כשמכתב (כל מכתב) לוקח חודשיים להגיע כשהשולח והנמען באותו מחוז?04/11/2025 12:25Amir64 כתב: קודם כל אומרים 'מזמן'.
לא קיים בעברית 'ממזמן'.
https://hebrew-academy.org.il/%D7%9E%D7 ... %9E%D7%9F/
שנית - איחרת את המועד... הדואר כבר הופרט...
https://www.gov.il/he/pages/gca-news-14112024
אה..
וכבר יש פגיעה בשירות הדואר בפריפריה...
"מה שפחות כדאי כלכלית - עושים פחות"...
זה לא קשור להפרטה (כן/לא), יש פה משהו יותר שורשי.
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
מסכים.04/11/2025 12:56ufffnick כתב: פגיעה בפריפרייה אפשר להסביר "קפיטליסטית", בניסיון לחתוך הפסדים, איך תסביר חוסר תפקוד באזור המרכז כשמכתב (כל מכתב) לוקח חודשיים להגיע כשהשולח והנמען באותו מחוז?
זה לא קשור להפרטה (כן/לא), יש פה משהו יותר שורשי....
פשוט לצעוק "הפרטה" על כל דבר זה לא פתרון קסם.
חייב להתקיים שירות דואר "ממשלתי", ללא שיקולי רווח והפסד אלא מתוך חובת מתן שירות לאזרח.
ממשלה צריכה לתת שירותים לאזרח בצורה תקינה וסבירה, גם אם אינה רווחית, ובמיוחד בענפים שלא יכולים להיות רווחיים.
הבעיה היא שכמעט כל מי שמגיע לממשלה (כל ממשלה, ולא דווקא הנוכחית) לא מעניין אותו כלום. היו שרים בודדים שבאמת עניין אותם המשרד שעליו הם מופקדים.
הממשלות מפריטות כל שירות שחובה עליהן לספק, ומעבירות אחריות לעמותות וחברות שונות, ואז גם רמת השירות יורדת וגם אין פיקוח ממשלתי על הנעשה.
הממשלה הפריטה את שירות הדואר.
אז עכשיו יש מונופול חדש, שאין לו תחרות. למה שיתייעל?
- ufffnick
- גורו

@Amir64
בעולם אידיאלי, שכל הפוליטיקאים באים לשרת את המצביעים - זה יעובד, ומן הסתם אנחנו לא שם.
יכול להיות שזה צריך מודל דומה לשוק התיקשורת (זו גם תקשורת, לא?), כמו שיש ריבוי ספקיות, תשתיות, טלפוניה וכו' - מה בעצם מונע משירותי דואר יהיו כאלה?
לא ברור.
וזה פתח לבעיות שחיתות ומינויים לא ראויים.ממשלה צריכה לתת שירותים לאזרח בצורה תקינה וסבירה, גם אם אינה רווחית, ובמיוחד בענפים שלא יכולים להיות רווחיים.
הבעיה היא שכמעט כל מי שמגיע לממשלה (כל ממשלה, ולא דווקא הנוכחית) לא מעניין אותו כלום. היו שרים בודדים שבאמת עניין אותם המשרד שעליו הם מופקדים....
בעולם אידיאלי, שכל הפוליטיקאים באים לשרת את המצביעים - זה יעובד, ומן הסתם אנחנו לא שם.
יכול להיות שזה צריך מודל דומה לשוק התיקשורת (זו גם תקשורת, לא?), כמו שיש ריבוי ספקיות, תשתיות, טלפוניה וכו' - מה בעצם מונע משירותי דואר יהיו כאלה?
לא ברור.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

אני באותו מצב ,גם אני עד ה 8.11 ממתין. כרגע החזירו לי סכום יפה של משלוח וקיבלתי שובר כספי לרכישה עתידית.04/11/2025 9:07Huber כתב: נשבר שיא חדש![]()
פניתי היום שוב למוקד אמזון בדואר, היא אומרת לי "הכל בסדר, העברנו את זה למוקד פניות הציבור". טוב, אפשר לדבר איתם? "לא, אין להם מספר טלפון"![]()
מצאתי את זה ברשת, ומסתבר ששלחו לי בפעם הראשונה שדיברתי איתם מייל עם מספר פניה ובו ההבטחה ש "ניצור איתך קשר בהקדם"![]()
אמזון הזיזו את תאריך המסירה הסופימ 30/10 ל 8/11. ניחוש שלי? אצרך לפנות אליהם שוב, לא שאני חושב שזה יעזור במשהו אבל כבר אין לי מה להפסיד....
השלב הבא כנראה יהיה בשעה 00.01 בתאריך 09.11 כי אז אפנה שוב ואבקש את הפיצוי הבא ,יתכן שהפיצוי יהיה בגובה מחיר המוצר שבמקרה הזה זה סכום גבוה.
לדעתי בסוף אמזון רוצים חברת שילוח טובה שתעבוד איתם וגם בישראל כל חברת שילוח רוצה לעבוד עם אמזון בגלל כמות העבודה אז יצליחו לתקן את התקלות ,עד אז הם ישלמו פיצוים ללקוחות
-
Huber
- חבר במועדון HT

טוב. 8/11 עבר, כלום לא מגיע. בדואר ישראל חוזרים על התקליט השבור של "פתחו לך קריאה במוקד פניות הציבור - תמתין", ו"יש עומסים". באמזון רוצים לבטל את ההזמנה ולזכות מלא על מנת שאזמין מחדש, אבל שכחו שהמחיר עלה ב 30% מאז ההזמנה, אז עוד 300 דולר ועוד חודש ומשהו המתנה לא רלוונטי מבחינתי. בקיצור אין פתרון באופק.
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

היום שוחחתי איתם ,הסברתי להם שהמוצר בעיר שלי למרות שהם לא רואים את זה (בדואר ישראל רואים שהמוצר בעיר כבר שבוע)09/11/2025 9:12Huber כתב: טוב. 8/11 עבר, כלום לא מגיע. בדואר ישראל חוזרים על התקליט השבור של "פתחו לך קריאה במוקד פניות הציבור - תמתין", ו"יש עומסים". באמזון רוצים לבטל את ההזמנה ולזכות מלא על מנת שאזמין מחדש, אבל שכחו שהמחיר עלה ב 30% מאז ההזמנה, אז עוד 300 דולר ועוד חודש ומשהו המתנה אל רלוונטי מבחינתי. בקיצור אין פתרון באופק....
חשבתי לקבל פיצוי קטן על האיחור אבל היא כתבה לי שהיא מזקה את הסכום ואם המוצר מגיע אז הוא שלי מתנה
כבר עכשיו אני ראה את הזיכוי בחשבון וגם פתחתי קריאה במוקד.
אם תוך כמה ימים לא יגיע נזמין בבלאק פרידיי שוב
-
Huber
- חבר במועדון HT

claudia5 - מה סכום המוצר? אצלי זה מוצר של 1000 דולר (כרגע כ 1300, היה 1000 במבצע).
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

1100 דולר09/11/2025 9:28Huber כתב: claudia5 - מה סכום המוצר? אצלי זה מוצר של 1000 דולר (כרגע כ 1300, היה 1000 במבצע)....
- claudia5
-
- חבר מביא חבר

dune max 8k
לדעתי אני אקבל את המוצר שלי... אם לא אקבל אני שולח חבר גרוזיני גדול למחסנים של דואר שליחים בחיפה....הוא לא מתקשר טוב במילים
לדעתי אני אקבל את המוצר שלי... אם לא אקבל אני שולח חבר גרוזיני גדול למחסנים של דואר שליחים בחיפה....הוא לא מתקשר טוב במילים
-
Huber
- חבר במועדון HT

המקסימום שהם מציעים לי זה ביטול והזמנה מחדש. אני לא רוצה לבטל כי זה פוגע בי בכל מישור (שוב המתנה של אלוהים יודע כמה, עליית מחירים של עשרות אחוזים מיום ההזמנה)....