איך יוצרים קשר עם דואר ישראל לגבי חבילה שנשלחה מאמזון

פורום לדיון על נושאים הקשורים לפן המסחרי ו/או השירותי של התחום (איפה קונים? כמה עולה? מי הייבואן? המלצות על חנות? ענייני ייבוא/מכס וכו').
Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #21 

מפה אין לך סיכוי תאמר תודה בכלל אם מישהו יענה לך לטלפון, מאמזון שווה לנסות, דבר עם הצאט שלהם\שירות לקוחות.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4215
נתן תודות: 1656 פעמים
קיבל תודות: 557 פעמים

שליחה #22 

אז ככה ...
התכתבתי עם התמיכה של אמזון.
אמרו לי שאקבל 15 דולר לרכישה עתידית. הסברתי שמאז ההזמנה הדולר ירד ,ששילמתי באמזון יותר יקר מבחוץ בגלל השרות ועכשיו גם הפסדתי זמן וגם כסף.
אמרו לי 25 דולר....
אמרתי להם מה קורה עם לא מגיע תוך שבוע .... הוסבר לי שהוא מוכן לתת לי גם את המשלוח חזרה שזה 63 דולר.
ביקשתי מעכשיו את המשלוח חזרה ....
אושר ואני מקבל החזר כספי של 63 דולר ועוד 25 דולר לרכישה עתידית

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73201
שם מלא: ערן
נתן תודות: 645 פעמים
קיבל תודות: 3152 פעמים

שליחה #23 

יצרתי קשר ב 30/10 בלילה, התעקשו שיש עוד זמן ו"תתקשר מחר, רק אחרי התאריך הסופי אפשר לעזור". למחרת תאריך האספקה השתנה באורח פלא ל Estimated to arrive by November 8 :lol:

היום "הם מתנצלים, בוודאות מגיע מחר". מה שנקרא Fool me once... ואז "תקלה טכנית" ומתנתק הצ'אט. ככה פעמיים עד שהתייאשתי.

נתנו זיכוי, אבל לא ממש מעניין אותי כבר, זה מוצר שאני רוצה להשתמש בו וחודשיים וחצי אספקה זה מגוחך.

מהשירות הכי טוב בתעשיה לאחד הגרועים - בחסות דואר ישראל.

אני התייאשתי. אבל מתכוון לצמצמם שם קניות למינימום הכרחי.

dudis
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1779
נתן תודות: 103 פעמים
קיבל תודות: 106 פעמים

שליחה #24 

גם אני מחכה ל2 חבילות מאמזון שנמצאות בדואר ישראל
גם לי החבילות מעל 500 דולר ,
יש מצב שהדואר חומד את החבילות היקרות ?
בינתיים מתכתב עם אמזון ביקשו עוד זמן עד ה7 לחודש ואחרי זה זיכוי ,
איך שווה להם לעבוד עם דואר ישראל ממש בושה

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #25 

מפעם לפעם גם לי יש אירוע כזה.
לרוב זה קורה עבור חבילות שבפועל מחולקות על ידי קבלני משנה - והם זוועה.
אני לא מצליח להבין את החוקיות מתי זה הולך לקבלן משנה ומתי השליח של הדואר.
ואם אני מנסה לשחזר זה בעיקר קורה לחבילות מעל $75, יכול להיות שלהן יש ניתוב קצת שונה? לא ברור.

חייב לציין שמאז שגוייס השליח של הדואר הנוכחי (ב-5 שנים האחרונות) השירות שלו ספציפית נדיר.
מגיע עד הדלת, מניח על מדף מיוחד שהתקנתי שם מוגן מגשם ושולח לי הודעה פרטית עם תמונה ששם החבילה.
לא פגשתי כמוהו באף חברת שילוח.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #26 

יצרתי קשר בבוקר שוב עם הדואר במספר שסופק פה. הם "מופתעים" שזה עדיין לא הגיע ו"יפתחו קיראה" על החבילה :lol:

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #27 

@Huber
היה לי סיפור דומה עם המכתבים לתיבות דואר כשחיכיתי למסמכים חשובים, שנשלחו בדואר רשום, בתוך המדינה, בתוך המחוז.
הגיעו באיחור של חודשיים.
נלחמתי בתחנות רוח, הגעתי אישית לאנשים בשרשרת הכשלים, כל אחד יותר עגל מקודמו.
לא הבין מה הבעיה, והוא עשה הכל כמו בספר.
עזר? עכשיו הוצאתי מהתיבה מכתב מרשות המיסים שהתאריך עליו 1.9.2025, ויש לי 30 יום להסתייג מהכתוב...
לא תגיד חבילה גדולה שעובר המון תחנות בדרך ושיטות שילוח שונות בהתאמה למשקל ולשבירות שלה,
רק מכתב שיצא בתוך המחוז בתחילת ספטמבר הגיע לתיבה שלי אחרי חודשיים.
אם הייתי יוצא ברגל לכתובת שממנה נשלח וחוזר ברגל עם המכתב, זה היה לוקח חצי יום, בלחץ.
אז מיותר לציין שמה שאנחנו תופסים כבעיה הם תופסים כעוד יום בעבודה,
וכנראה שהדרך לשנות היא להשתמש פחות ופחות בשירות שלהם ככל הניתן.

אולי מישור הייחוס שלי עקום, אבל שירות המשלוחים של אמזון עובד כמו שעון באזור שלי ביחס לזה.
אז אתה מבין שזה עניין של אנשים, ולא רק "מערכת" רקובה.

Moshe984
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1501
נתן תודות: 353 פעמים
קיבל תודות: 254 פעמים

שליחה #28 

היה צריך להפריט אותם ממזמן כבר וליישר קו, הבעיה גם החברות האחרות שלא אפרט פה את שמם, גם שם המצב דומה. אין במדינה שלנו שירות או שירותיות או כל מה שקשור לזה ואין מה לעשות.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #29 

נשבר שיא חדש :lol:

פניתי היום שוב למוקד אמזון בדואר, היא אומרת לי "הכל בסדר, העברנו את זה למוקד פניות הציבור". טוב, אפשר לדבר איתם? "לא, אין להם מספר טלפון" :lol:

אז מה עושים? "ממתינים, זה יקח זמן"...

אז היא בעצם קידמה את זה לגורם שיעכב את זה עוד יותר? אני מבולבל :oops:

מצאתי את זה ברשת, ומסתבר ששלחו לי בפעם הראשונה שדיברתי איתם מייל עם מספר פניה ובו ההבטחה ש "ניצור איתך קשר בהקדם" :lol:

מכיוון שזה גוף שלהם - אני לא רואה שום טעם לפנות לשם (זה בעצם לתת לחתול לשמור על החלב).

https://israelpost.co.il/%D7%90%D7%95%D ... 7%95%D7%A8

אמזון הזיזו את תאריך המסירה הסופימ 30/10 ל 8/11. ניחוש שלי? אצרך לפנות אליהם שוב, לא שאני חושב שזה יעזור במשהו אבל כבר אין לי מה להפסיד.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #30 

02/11/2025 20:31  
Moshe984 כתב:
היה צריך להפריט אותם ממזמן כבר וליישר קו, הבעיה גם החברות האחרות שלא אפרט פה את שמם, גם שם המצב דומה. אין במדינה שלנו שירות או שירותיות או כל מה שקשור לזה ואין מה לעשות.
...
קודם כל אומרים 'מזמן'.
לא קיים בעברית 'ממזמן'.
https://hebrew-academy.org.il/%D7%9E%D7 ... %9E%D7%9F/

שנית - איחרת את המועד... הדואר כבר הופרט...
https://www.gov.il/he/pages/gca-news-14112024
אה..
וכבר יש פגיעה בשירות הדואר בפריפריה...
"מה שפחות כדאי כלכלית - עושים פחות"

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #31 

04/11/2025 12:25  
Amir64 כתב:
קודם כל אומרים 'מזמן'.
לא קיים בעברית 'ממזמן'.
https://hebrew-academy.org.il/%D7%9E%D7 ... %9E%D7%9F/

שנית - איחרת את המועד... הדואר כבר הופרט...
https://www.gov.il/he/pages/gca-news-14112024
אה..
וכבר יש פגיעה בשירות הדואר בפריפריה...
"מה שפחות כדאי כלכלית - עושים פחות"
...
פגיעה בפריפרייה אפשר להסביר "קפיטליסטית", בניסיון לחתוך הפסדים, איך תסביר חוסר תפקוד באזור המרכז כשמכתב (כל מכתב) לוקח חודשיים להגיע כשהשולח והנמען באותו מחוז?
זה לא קשור להפרטה (כן/לא), יש פה משהו יותר שורשי.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #32 

04/11/2025 12:56  
ufffnick כתב:
פגיעה בפריפרייה אפשר להסביר "קפיטליסטית", בניסיון לחתוך הפסדים, איך תסביר חוסר תפקוד באזור המרכז כשמכתב (כל מכתב) לוקח חודשיים להגיע כשהשולח והנמען באותו מחוז?
זה לא קשור להפרטה (כן/לא), יש פה משהו יותר שורשי.
...
מסכים.
פשוט לצעוק "הפרטה" על כל דבר זה לא פתרון קסם.
חייב להתקיים שירות דואר "ממשלתי", ללא שיקולי רווח והפסד אלא מתוך חובת מתן שירות לאזרח.
ממשלה צריכה לתת שירותים לאזרח בצורה תקינה וסבירה, גם אם אינה רווחית, ובמיוחד בענפים שלא יכולים להיות רווחיים.
הבעיה היא שכמעט כל מי שמגיע לממשלה (כל ממשלה, ולא דווקא הנוכחית) לא מעניין אותו כלום. היו שרים בודדים שבאמת עניין אותם המשרד שעליו הם מופקדים.

הממשלות מפריטות כל שירות שחובה עליהן לספק, ומעבירות אחריות לעמותות וחברות שונות, ואז גם רמת השירות יורדת וגם אין פיקוח ממשלתי על הנעשה.

הממשלה הפריטה את שירות הדואר.
אז עכשיו יש מונופול חדש, שאין לו תחרות. למה שיתייעל?

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה #33 

@Amir64
ממשלה צריכה לתת שירותים לאזרח בצורה תקינה וסבירה, גם אם אינה רווחית, ובמיוחד בענפים שלא יכולים להיות רווחיים.
הבעיה היא שכמעט כל מי שמגיע לממשלה (כל ממשלה, ולא דווקא הנוכחית) לא מעניין אותו כלום. היו שרים בודדים שבאמת עניין אותם המשרד שעליו הם מופקדים.
...
וזה פתח לבעיות שחיתות ומינויים לא ראויים.
בעולם אידיאלי, שכל הפוליטיקאים באים לשרת את המצביעים - זה יעובד, ומן הסתם אנחנו לא שם.

יכול להיות שזה צריך מודל דומה לשוק התיקשורת (זו גם תקשורת, לא?), כמו שיש ריבוי ספקיות, תשתיות, טלפוניה וכו' - מה בעצם מונע משירותי דואר יהיו כאלה?
לא ברור.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #34 

04/11/2025 9:07  
Huber כתב:
נשבר שיא חדש :lol:

פניתי היום שוב למוקד אמזון בדואר, היא אומרת לי "הכל בסדר, העברנו את זה למוקד פניות הציבור". טוב, אפשר לדבר איתם? "לא, אין להם מספר טלפון" :lol:

אז מה עושים? "ממתינים, זה יקח זמן"...

אז היא בעצם קידמה את זה לגורם שיעכב את זה עוד יותר? אני מבולבל :oops:

מצאתי את זה ברשת, ומסתבר ששלחו לי בפעם הראשונה שדיברתי איתם מייל עם מספר פניה ובו ההבטחה ש "ניצור איתך קשר בהקדם" :lol:

מכיוון שזה גוף שלהם - אני לא רואה שום טעם לפנות לשם (זה בעצם לתת לחתול לשמור על החלב).

https://israelpost.co.il/%D7%90%D7%95%D ... 7%95%D7%A8

אמזון הזיזו את תאריך המסירה הסופימ 30/10 ל 8/11. ניחוש שלי? אצרך לפנות אליהם שוב, לא שאני חושב שזה יעזור במשהו אבל כבר אין לי מה להפסיד.
...
אני באותו מצב ,גם אני עד ה 8.11 ממתין. כרגע החזירו לי סכום יפה של משלוח וקיבלתי שובר כספי לרכישה עתידית.
השלב הבא כנראה יהיה בשעה 00.01 בתאריך 09.11 כי אז אפנה שוב ואבקש את הפיצוי הבא ,יתכן שהפיצוי יהיה בגובה מחיר המוצר שבמקרה הזה זה סכום גבוה.
לדעתי בסוף אמזון רוצים חברת שילוח טובה שתעבוד איתם וגם בישראל כל חברת שילוח רוצה לעבוד עם אמזון בגלל כמות העבודה אז יצליחו לתקן את התקלות ,עד אז הם ישלמו פיצוים ללקוחות

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #35 

טוב. 8/11 עבר, כלום לא מגיע. בדואר ישראל חוזרים על התקליט השבור של "פתחו לך קריאה במוקד פניות הציבור - תמתין", ו"יש עומסים". באמזון רוצים לבטל את ההזמנה ולזכות מלא על מנת שאזמין מחדש, אבל שכחו שהמחיר עלה ב 30% מאז ההזמנה, אז עוד 300 דולר ועוד חודש ומשהו המתנה לא רלוונטי מבחינתי. בקיצור אין פתרון באופק.

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #36 

09/11/2025 9:12  
Huber כתב:
טוב. 8/11 עבר, כלום לא מגיע. בדואר ישראל חוזרים על התקליט השבור של "פתחו לך קריאה במוקד פניות הציבור - תמתין", ו"יש עומסים". באמזון רוצים לבטל את ההזמנה ולזכות מלא על מנת שאזמין מחדש, אבל שכחו שהמחיר עלה ב 30% מאז ההזמנה, אז עוד 300 דולר ועוד חודש ומשהו המתנה אל רלוונטי מבחינתי. בקיצור אין פתרון באופק.
...
היום שוחחתי איתם ,הסברתי להם שהמוצר בעיר שלי למרות שהם לא רואים את זה (בדואר ישראל רואים שהמוצר בעיר כבר שבוע)
חשבתי לקבל פיצוי קטן על האיחור אבל היא כתבה לי שהיא מזקה את הסכום ואם המוצר מגיע אז הוא שלי מתנה
כבר עכשיו אני ראה את הזיכוי בחשבון וגם פתחתי קריאה במוקד.
אם תוך כמה ימים לא יגיע נזמין בבלאק פרידיי שוב

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #37 

claudia5 - מה סכום המוצר? אצלי זה מוצר של 1000 דולר (כרגע כ 1300, היה 1000 במבצע).

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

09/11/2025 9:28  
Huber כתב:
claudia5 - מה סכום המוצר? אצלי זה מוצר של 1000 דולר (כרגע כ 1300, היה 1000 במבצע).
...
1100 דולר

claudia5
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #39 

dune max 8k
לדעתי אני אקבל את המוצר שלי... אם לא אקבל אני שולח חבר גרוזיני גדול למחסנים של דואר שליחים בחיפה....הוא לא מתקשר טוב במילים :lol:

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #40 

09/11/2025 9:30  
claudia5 כתב:
1100 דולר
...
המקסימום שהם מציעים לי זה ביטול והזמנה מחדש. אני לא רוצה לבטל כי זה פוגע בי בכל מישור (שוב המתנה של אלוהים יודע כמה, עליית מחירים של עשרות אחוזים מיום ההזמנה).

שלח תגובה

חזור אל “ייבוא, תמחור ושירות”