גישה לממשק web של Gpon דגם Go Fiber GF25C

פורום רשתות, IT ומחשוב כללי - רשתות, ראוטרים, מחשבים ניידים, אביזרים וכו'.
Uri_Saranga
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 51
שם מלא: Uri Saranga
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #21 

21/07/2024 12:11  
sys_admin כתב:
ברכיב מסוג Bridge ONT דבר הכי סטנדרטי זה שיש לו את הממשק ניהול ובטח שזה יהיה ממשק וובי לפחות, גם, אם מדובר על מכשיר מתקדם של חברה ידועה וגם, אם מדובר על מכשיר של חברה סינית.
כך למשל נראים כמה דפים רלוונטיים ממשק זה מאחד המכשירים כאלה שאני בוחן כרגע:
וכך יצרן סיני אחר מסביר איך להגיע לממשק ניהול של מוצר כזה שלו:
https://support.huawei.com/enterprise/e ... 0e840/faqs

על המוצרים אלה של חברות יותר מסודרות כמו NOKIA למשל אני כבר לא מדבר בכלל.
אלה הם דברים הכי טריוויאליים בהקשר זה.
...

ראית את הממשק של הרכיב המדובר בשירשור - Go Fiber (שם למוצר מדבקה) ?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #22 

מישהו יודע איך נכנסים לממשק בont שסלקום מספקים?
https://www.epsglobal.com/products/ente ... gs-pon-ont

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 731
נתן תודות: 52 פעמים
קיבל תודות: 59 פעמים

שליחה #23 

Sys_admin
בכל הכבוד לידע שלך בתחום,אתה מסתכל לדברים במבט של מכנדס בכיר בתמיחה לקחות עסקיים.
99,9% לקוחות ביתיים מתקשרים ישר לספק מבלי לבדוק שום פרמטר כזה או אחר בממשק web,דרך ssh או בדרך אחרת אם שאלה די פשוטה,שוואי פאי לא עובד.
נוכחות ציוד פרטי במקום ציוד ספק שרות בבית הלקוח לו יעשה בזה שינוי דרמטי.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4301
נתן תודות: 10 פעמים
קיבל תודות: 898 פעמים

שליחה #24 

21/07/2024 14:38  
amdr1 כתב:
Sys_admin
בכל הכבוד לידע שלך בתחום,אתה מסתכל לדברים במבט של מכנדס בכיר בתמיחה לקחות עסקיים.
99,9% לקוחות ביתיים מתקשרים ישר לספק מבלי לבדוק שום פרמטר כזה או אחר בממשק web,דרך ssh או בדרך אחרת אם שאלה די פשוטה,שוואי פאי לא עובד.
נוכחות ציוד פרטי במקום ציוד ספק שרות בבית הלקוח לו יעשה בזה שינוי דרמטי.
...
אני בתור מנהל מערכות מידע, מסתכל לדברים במבט בהקשר זה כך, שלמשל כאשר אני מאפיין מערכת כלשהי, נניח בהקשר זה, תשתית רשת לספק אינטרנט, אז בשלב שאני בוחר את הציוד קצה בשביל מערכת שלו, אני דואג שיהיה בציוד קצה זה אפשרות שהלקוח גם יוכל לבדוק לבד את תקינות של רמת השירות שניתנת לו על גבי תשתית זו.

ובהקשר זה ש: "99,9% אותם לקוחות ביתיים ש"מתקשרים ישר לספק מבלי לבדוק שום פרמטר כזה או אחר בממשק web". אז במקרה זה, 100% מאותם לקוחות ביתיים שמשתמשים בציוד פרטי לספק שלהם יקבלו תשובה מאוד פשוטה ומוגדרת מהספק והיא, ש... אנו לא תומכים בציוד פרטי שיש לכם, ושהבעיה היא בציוד פרטי זה ובגלל כך גם אין צורך לשלוח שום טכנאי שלנו או לעשות שום בדיקות אחרות נוספות מצדינו.
בגלל כך, לקוחות אלה, לפחות אלה מביניהם שלא יהיו מסוגלים לפחות "לבדוק שום פרמטר כזה או אחר בממשק web" או יישארו בלי אינטרנט, או ילמדו לבדוק את המינימום הנדרש בהקשר זה, או יזמינו טכנאי פרטי, שלפחות ידע להיכנס לממשק וובי של הציוד קצה זה או שישלמו לספק אינטרנט על כל הציוד שהוא יתקין להם, במקום הציוד הפרטי שלהם.

וזה כל הסיפור הלא מסובך בקצרה ואין בכך שום חידוש או ייחודיות בגלל זה שמדובר במקרה זה בחיבור של תשתית הסיבים או ברשת GPON. בדיוק אותו הדבר היה, אם היה מדובר על רשת DSL על גבי חוטי טלפון או על רשת DOCSIS על גבי כבלים של טלוויזיה או כל סוג תשתית אחרת.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 1172
נתן תודות: 95 פעמים
קיבל תודות: 119 פעמים

שליחה #25 

13/07/2024 18:14  
sys_admin כתב:
כן, אם רוצים מוצר פשוט וזול, ללא WIFI וקטן ביותר, אז יש למשל את Friendly Nanopi R6S. שזמין מכאן למשל:
https://www.aliexpress.com/item/1005004894531447.html
ניתן להתקין עליו את OpenWRT והוא גם יכול לשמש לצורך של VPN. כמובן שצריך לקחת בחשבון שחיבור של ערוץ VPN דרכו יהיה במהירות נמוכה של כעד 300MBPS, אם אנו מדברים על OpenVPN, בגלל שעדיין מדובר על מעבד ARM.

אם נדרש חיבור של OpenVPN מאובטח עם מהירויות גבוהות יותר, אז כבר מדובר על נתב שמבוסס על מעבד של INTEL X64 מהדורות החדשים ומדובר כבר על תחומי מחירים אחרים לגמרי, שגבוהים בסדרי גודל ממחיר של לוחות עם מעבדי ARM.
...
במקרה יש לי את המוצר. המעבד והחומרה מספיק חזקים.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #26 

23/07/2024 10:16  
tzah כתב:
במקרה יש לי את המוצר. המעבד והחומרה מספיק חזקים.
...
מעבד וחומרה מספיק חזקים למה? מספיק חזקים למי? מספיק חזקים לאיזה שימושים?

אתה צריך להבין שבתחום של מחשוב או תקשורת, כמו גם בתחומים רבים אחרים, המושג של חזק או חלש, ללא הגדרה של משימות מוגדרות או צרכים מוגדרים, הוא לא קיים כלל ולא יכול להיות בכלל בשימוש.

למשל "המוצר" זה, שבמקרה, גם לי יש כמה וכמה כאלה, שמספקים לגמרי למה שאני מיעד אותם, הוא מספיק ביותר בכדי לשמש כנתב ביתי בסיסי לחיבור של 1GB וגם אפילו לחיבור של 2.5G, כנתב בסיסי. גם לשמש בחיבור זה עם חייגן PPPoE למהירויות אלה. גם לשמש כ FireWall בסיסי לחיבור במהירות זו. גם הוא יהיה מספיק לשימוש בחיבור זה, אפילו כאשר משתמשים בו לצורך שימוש ביישומים שפותחים מאות רבות של sessions בהתקן רשת בודד. בשימוש של לקוח TORRENT לדוגמה.

אבל, אם מישהו שראה שכתבת כאן ש: "יש לי את המוצר. המעבד והחומרה מספיק חזקים" והשימוש שלו במוצר חוץ מהנתב, הוא למשל כלקוח לטרמינצייה של ערוץ OpenVPN לרשת הביתית שלו, למשל לצורך חיבור כזה שהוא יצא לאינטרנט דרך כתובת IP של מדינה אחרת, אז הוא יגלה מהר מאוד שהוא עם ה"מוצר" זה לא יוכל לעבור את מהירות שבאזור של 300MBPS עם שיטות הצפנה שנפוצות בשימוש בפרוטוקול זה.

מצד שני, אם מי שהולך להשתמש במוצר, זה ירצה להשתמש ביכולות VPN של מוצר זה, רק בכדי להתחבר מרחוק לרשת הביתית שלו וממילא יהיה מוגבל ב Upload של חיבור זה, שנניח הוא עד 250MBPS ומודע לכך, אז לא תהיה לו שום ביעיה לעבוד בערוץ ברוחב של עד 250MBPS, בגלל שזה מה שהמכשיר זה מסוגל לספק.

כך שחבל סתם לנסות לבלבל את האנשים, שיכולים ומצליחים להתבלבל, לגמרי לבד וללא עזרה של אחרים בכך. :lol:

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #27 

23/07/2024 10:57  
sys_admin כתב:

אתה צריך להבין שבתחום של מחשוב או תקשורת, כמו גם בתחומים רבים אחרים, המושג של חזק או חלש, ללא הגדרה של משימות מוגדרות או צרכים מוגדרים, הוא לא קיים כלל ולא יכול להיות בכלל בשימוש.

למשל "המוצר" זה, שבמקרה, גם לי יש כמה וכמה כאלה, שמספקים לגמרי למה שאני מיעד אותם, הוא מספיק ביותר בכדי לשמש כנתב ביתי בסיסי לחיבור של 1GB וגם אפילו לחיבור של 2.5G, כנתב בסיסי. גם לשמש בחיבור זה עם חייגן PPPoE למהירויות אלה. גם לשמש כ FireWall בסיסי לחיבור במהירות זו. גם הוא יהיה מספיק לשימוש בחיבור זה, אפילו כאשר משתמשים בו לצורך שימוש ביישומים שפותחים מאות רבות של sessions בהתקן רשת בודד. בשימוש של לקוח TORRENT לדוגמה.

אבל, אם מישהו שראה שכתבת כאן ש: "יש לי את המוצר. המעבד והחומרה מספיק חזקים" והשימוש שלו במוצר חוץ מהנתב, הוא למשל כלקוח לטרמינצייה של ערוץ OpenVPN לרשת הביתית שלו, למשל לצורך חיבור כזה שהוא יצא לאינטרנט דרך כתובת IP של מדינה אחרת, אז הוא יגלה מהר מאוד שהוא עם ה"מוצר" זה לא יוכל לעבור את מהירות שבאזור של 300MBPS עם שיטות הצפנה שנפוצות בשימוש בפרוטוקול זה.

מצד שני, אם מי שהולך להשתמש במוצר, זה ירצה להשתמש ביכולות VPN של מוצר זה, רק בכדי להתחבר מרחוק לרשת הביתית שלו וממילא יהיה מוגבל ב Upload של חיבור זה, שנניח הוא עד 250MBPS ומודע לכך, אז לא תהיה לו שום ביעיה לעבוד בערוץ ברוחב של עד 250MBPS, בגלל שזה מה שהמכשיר זה מסוגל לספק.

כך שחבל סתם לנסות לבלבל את האנשים, שיכולים ומצליחים להתבלבל, לגמרי לבד וללא עזרה של אחרים בכך. :lol:
...

1) ליתר דיוק. יש לי את כל הדגמים וגם נוספים של חברות אחרות :)
2) חיבור VPN תמיד איטי. בעיקר בגלל עניינן הניתובים. זה לא סוד גדול. וכן ,אני גם משתמש בשירותי VPN
3) 8 גיגה זכרון ומעבד 8 ליבות בהחלט יספיקו לשימושים יחסית "כבדים". רק צריך להקפיד על קירור טוב. אם נשווה את הקונפיגורציה הנ"ל
לראוטרים "רגילים" סטנדרטיים. אתה תגלה שהחומרה ברובם נחותה יותר בהשוואה לחומרה של Rockchip. לפחות בדגמי ה- Mid Range

אני לא מבלבל אף אחד.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #28 

23/07/2024 12:20  
tzah כתב:
1) ליתר דיוק. יש לי את כל הדגמים וגם נוספים של חברות אחרות :)
2) חיבור VPN תמיד איטי. בעיקר בגלל עניינן הניתובים. זה לא סוד גדול. וכן ,אני גם משתמש בשירותי VPN
3) 8 גיגה זכרון ומעבד 8 ליבות בהחלט יספיקו לשימושים יחסית "כבדים". רק צריך להקפיד על קירור טוב. אם נשווה את הקונפיגורציה הנ"ל
לראוטרים "רגילים" סטנדרטיים. אתה תגלה שהחומרה ברובם נחותה יותר בהשוואה לחומרה של Rockchip. לפחות בדגמי ה- Mid Range

אני לא מבלבל אף אחד.
...
אני רואה שאתה ממשיך לנסות לבלבל את האנשים. :lol:

חיבור VPN הוא לא תמיד איטי. זה לא גזירת הגורל ואין כאן שום סודות. והענייני הניתובים לא קשורים כלל למה שניסיתי להסביר לך וכנראה שלא הצלחתי בזה יותר מדי. אבל אנסה עוד הפעם. אחד הדברים שקובעים את המהירות ערוץ VPN בהקשר זה שנדון כאן, הוא משאבי המעבד. המעבד של המכשיר, לרוב, הוא זה שאחראי להצפנה של הערוץ זה. לכל סוג של מעבד יש משאבים שונים, שקובעים גם מה יהיה רוחב מקסימלי של ערוץ VPN בשימוש עם שיטות הצפנה שונות ובפרוטוקולי VPN שונים.
אנסה להסביר את זה בעוד צורה. גם, אם תחבר את שני נתבים כאלה, גב על גב, עם חיבור של כבל ישיר בין הפורטי WAN שלהם ותנסה להקים ביניהם בחיבור זה את ערוץ של OpenVPN עם cyphers מאלה שבשימוש היום, אז תגלה שלא תעבור בערוץ זה את מהירות של 500MB, למרות שאין ביניהם שום ניתובים מעבר לניתובי directly connected routes ולמרות ששני הפורטים שמחוברים ביניהם הם במהירות של 2.5G.

וזה כל הסיפור.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1449
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #29 

עוד אפשרות מספקת לחיבור 1G - היא NanoPI r4s, יותר זול, ניתן להשיג את הלוח ומארז מתכתי בסביבות 80 דולר.
המעבד הוא RK3399 שתי ליבות A72 ו-4 ליבות A53. יש לי כזה, ביצועי VPN על Wireguard מגיעים עד ל-500mbps.

ביצועי ניתוב עם פירוול בסיסי - Line rate.

קיימת גם גרסה של OpenSense למוצר הזה, לא בדקתי ביצועים.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #30 

23/07/2024 17:34  
DanielGR כתב:
עוד אפשרות מספקת לחיבור 1G - היא NanoPI r4s, יותר זול, ניתן להשיג את הלוח ומארז מתכתי בסביבות 80 דולר.

image.png

המעבד הוא RK3399 שתי ליבות A72 ו-4 ליבות A53. יש לי כזה, ביצועי VPN על Wireguard מגיעים עד ל-500mbps.

...
משאבי CPU של מכשיר זה הם פחות מחצי ממכשיר שדנו עליו כאן. ומכיוון שכך הוא גם יאפשר פחות מחצי מהמהירות בערוץ VPN ממה שהמכשיר ההוא שדיברנו עליו מאפשר ושכתבתי שהוא יכול להיות חלש לשימושים מסוימים. כך שמכשיר זה שהצאת כלל לא רלוונטי בהקשר זה.

DanielGR
סמל אישי של משתמש
גורו רשתות
גורו רשתות
תגובות: 1449
שם מלא: DanielG
נתן תודות: 217 פעמים
קיבל תודות: 280 פעמים

שליחה #31 

המידה בה אלטרנטיבה רלוונטית או לא תלויה בדרישות, ביצועים ועלות.

להזכירנו, הדרישה היתה זו:
ש לך המלצה לנתב דומה (ללא WiFI ועם VPN) אבל עם ביצועי חומרה איכותיים יותר?
...
אין פה דרישת ביצועים ספציפית, אבל מדובר בשידרוג ממוצר שעולה 60 דולר. האם R4S ייתן ביצועים טובים יותר מ-ER605? בוודאי שכן. האם זה מספיק? ייתכן שכן, הכותב לא ציין במפורש. האם ביצועים טובים יותר מצדיקים לשלם 140 דולר במקום 80? לא יודע, אבל זה לא הופך את האלטרנטיבה של 80 דולר ללא רלוונטית. אגב, אם כבר, Banana Pi R4 ייתן תוצאות יותר טובות מ-R6S, בסביבות 20 דולר פחות.
רשימת הציוד: MikroTik CCR2004-1G-12S+2XS |CRS317-1G-16S-RM | CRS504-4XQ-IN

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #32 

23/07/2024 10:57  
sys_admin כתב:

...

להיפך אני מסביר ולא מלגלג על אנשים אחרים.
יש לך בעיה עם החיבור עצמו ולא עם החומרה. אני הגעתי לרוחב פס של 2.5 גיגה ללא שימוש ב- VPN. ואני חוזר על דברי
החומרה חזקה בהחלט לתפקד כמיני שרת ביתי עם VPN.

יש מספיק סרטוני יוטיוב (סקירות) אשר מוכיחים שדבריך הם שטויות במיץ עגבניות.

tzah
עוסק בתחום
עוסק בתחום

שליחה #33 

23/07/2024 17:34  
DanielGR כתב:

image.png

...
גם יש לי אותו. במידה ואתה נתקל בבעיות מהירות. ה- Bottleneck הוא בדרך כלל הוא מהירות קריאה/כתיבה של ה- eMMC. ללוח הזה קיימים שני דגמים שונים. עם וללא eMMC. בכל מקרה מומלץ להשתמש בכרטיס זכרון מהיר. החומרה מספיק טובה עבור חיבור 1 גיגה "ביתי".

בסה"כ מוצר נחמד ביותר.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #34 

בסופו של דבר מישהו הצליח להכנס לאיזשהו ממשק:
ssh,web..לא משנה?

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #35 

31/07/2024 20:43  
amdr1 כתב:
בסופו של דבר מישהו הצליח להכנס לאיזשהו ממשק:
ssh,web..לא משנה?
...
אם כבר בעמוד הראשון של השרשור זה, פותח הדיון, אחרי שהסברתי לו מה צריך לעשות לצורך כך, כותב בפירוש ש: "תודה. זה היה הפתרון. יש לי גישה עכשיו ל Gpon":
viewtopic.php?t=391934#p3335097+

אז ממש לא ברור בכלל הפשר השאלה שלך בהקשר זה. במיוחד גם, שלא רק שהיא נענתה במלואה כבר עוד בעמוד הראשון של הדיון זה ממש שבו אתה מעלה אותה, אלה גם, שאם ניקח בחשבון את הנקודה, שאחרי כל השאלות ששאלת בהקשר זה, בסוף כתבת בכלל ש: "אבל מכשיר זה מבחינתי=שקע רשת למשתמש ביתי שעולה קצת יותר משקע פלסטיק רגיל". :lol:

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #36 

זה ברור,שצריך אותו הסאבנט.
אני פשוט לא רואה תגובות שמשהו בפועל התחבר.
אין לי אותו ואם יש לך אשמך ליראות איך ניראה הממשק ובמיוחד במקרה חיבור להוט

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #37 

01/08/2024 20:15  
amdr1 כתב:
...
אני התחברתי לממשק שלו. אין לך מה להגדיר שם. הראוטר צריך לתקשר איתו ולקבל את ההגדרות אוטומטית.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

sys_admin
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #38 

01/08/2024 20:15  
amdr1 כתב:
זה ברור,שצריך אותו הסאבנט.
...
כל המהות של דיון זה, זה בדיוק בכך, שלא "צריך את אותו הסאבנט", אלה שהוא עוסק בהתחברות מ"סאבנט" אחר, דרך ניתוב מ"סאבנט" שונה לגמרי ואיך לעשות את זה.
והתגובה "שמשהו בפועל התחבר", היא כבר בעמוד הראשון של הדיון, ועוד של פותח הדיון, אחרי שהסברתי לו איך לעשות את זה. לא ברור איך אתה לא רואה אותה, במיוחד עוד אחרי שנתתי לך גם קישור ישיר עלייה בתגובה הקודמת שלי, למקרה אם לא הצלחת למצוא אותה לפני זה, אז גם אחרי שיש קישור ישיר לכך לא לראות אותה זה בכלל משונה.

אם אין לך את המכשיר זה, אז לא מובן כלל על מה מדובר ולמה אתה צריך את זה? אתה הולך לרכוש אותו עכשיו? אז יש לך כבר כל ההסברים ואחרי שיהיה לך אותו תוכל ליישם אותם. אבל, גם, אם אתה גם לא מתכוון לרכוש אותו, אז בכלל לא מובנות השאלות אלה.
במיוחד שכתבת: "אבל מכשיר זה מבחינתי=שקע רשת למשתמש ביתי שעולה קצת יותר משקע פלסטיק רגיל". שזה אומר, שגם, אם אפילו היה לך אותו מותקן, אז כל מה שהדיון זה עוסק בו, הוא לא רלוונטי כלל בשבילך.

amdr1
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד

שליחה #39 

התחברתי לnokia sfp-pon שלי פעם .לפחות היה אפשר לראות שם RX,מצב חיבור לספק(o5 במקרה תקין) וטמפראטורה.בעצם אותו שקע רשת רק עם הממשק שונה.דווקה מאותו הסבנט.
לא התעסקתי עם route add כדאי להגיע מסבנט אחר כי נתב שלי לא תמך בכך.

Jabberwock
אפשר תמונה אם זה אפשרי?

Jabberwock
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1303
נתן תודות: 68 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #40 

02/08/2024 12:45  
amdr1 כתב:
Jabberwock
אפשר תמונה אם זה אפשרי?
...
שם משתמש וסיסמה admin/admin
התחברות לממשק ע"י הגדרת static address במחשב.
לקבלת חיבור לאינטרנט צריך להחזיר ל-DHCP במחשב/ראוטר.
Screenshot 2024-08-02 133300.png
Screenshot 2024-08-02 133051.png
Screenshot 2024-08-02 133016.png
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.

שלח תגובה

חזור אל “רשתות, אינטרנט ו- Fiber”