23/07/2024 10:16
tzah כתב:
במקרה יש לי את המוצר. המעבד והחומרה מספיק חזקים.
...
מעבד וחומרה מספיק חזקים למה? מספיק חזקים למי? מספיק חזקים לאיזה שימושים?
אתה צריך להבין שבתחום של מחשוב או תקשורת, כמו גם בתחומים רבים אחרים, המושג של חזק או חלש, ללא הגדרה של משימות מוגדרות או צרכים מוגדרים, הוא לא קיים כלל ולא יכול להיות בכלל בשימוש.
למשל "המוצר" זה, שבמקרה, גם לי יש כמה וכמה כאלה, שמספקים לגמרי למה שאני מיעד אותם, הוא מספיק ביותר בכדי לשמש כנתב ביתי בסיסי לחיבור של 1GB וגם אפילו לחיבור של 2.5G, כנתב בסיסי. גם לשמש בחיבור זה עם חייגן PPPoE למהירויות אלה. גם לשמש כ FireWall בסיסי לחיבור במהירות זו. גם הוא יהיה מספיק לשימוש בחיבור זה, אפילו כאשר משתמשים בו לצורך שימוש ביישומים שפותחים מאות רבות של sessions בהתקן רשת בודד. בשימוש של לקוח TORRENT לדוגמה.
אבל, אם מישהו שראה שכתבת כאן ש: "יש לי את המוצר. המעבד והחומרה מספיק חזקים" והשימוש שלו במוצר חוץ מהנתב, הוא למשל כלקוח לטרמינצייה של ערוץ OpenVPN לרשת הביתית שלו, למשל לצורך חיבור כזה שהוא יצא לאינטרנט דרך כתובת IP של מדינה אחרת, אז הוא יגלה מהר מאוד שהוא עם ה"מוצר" זה לא יוכל לעבור את מהירות שבאזור של 300MBPS עם שיטות הצפנה שנפוצות בשימוש בפרוטוקול זה.
מצד שני, אם מי שהולך להשתמש במוצר, זה ירצה להשתמש ביכולות VPN של מוצר זה, רק בכדי להתחבר מרחוק לרשת הביתית שלו וממילא יהיה מוגבל ב Upload של חיבור זה, שנניח הוא עד 250MBPS ומודע לכך, אז לא תהיה לו שום ביעיה לעבוד בערוץ ברוחב של עד 250MBPS, בגלל שזה מה שהמכשיר זה מסוגל לספק.
כך שחבל סתם לנסות לבלבל את האנשים, שיכולים ומצליחים להתבלבל, לגמרי לבד וללא עזרה של אחרים בכך.