24/05/2024 18:26
FDisk כתב:
רשום על המכשיר שזה 192.168.1.1 וה user/pass admin/admin.
רק שזה לא רוצה להתחבר.
גם לראוטר הייתה אותה כתובת אייפי, חשבתי אולי בגלל זה אז שיניתי ל-192.168.2.1 שלא יהיה התנגשות, אבל זה לא עזר. עדיין אין גישה. יכול להיות בפרטנר עושים משהו וחוסמים את זה?
...
לפני שמנסים להתחבר לכתובת כלשהי של מכשיר כלשהו, לפני זה מומלץ בחום לחבר ולהגדיר את הציוד בצורה שלפחות יהיה סיכוי כלשהו שניתן יהיה להתחבר לכתובת זו של מכשיר זה.
לאיזה רגל של "ראוטר" הייתה אותה כתובת ? לרגל WAN ? לרגל LAN שלו? כתובת של איזו רגל בנתב שינית ל-192.168.2.1 ? של WAN ? של LAN ?
בהמשך של המשחק המשעשע זה בשם הטלפון השבור, נניח ששינית את הכתובת של רגל LAN של הנתב שלך, מה הכתובת של רגל WAN שלו? יש לרגל זו כתובת בכלל באתה התת רשת של Go Fiber GF25C? הגדרת לפחות ניתוב תקין בין התת רשת זו לתת רשת של רגל LAN ?
אם לא עשית לפחות את הדברים הבסיסיים אלה, איך אתה מצפה שאפשר יהיה להתחבר לכתובת שידוע מראש שאין עלייה שום קישוריות מרשת שאתה מנסה להתחבר ?
בשלב הבא בטח עוד יתברר שה"ראוטר" המדובר זה סבונייה עד כדי כך מצ'וקמקת שבתוכנה שלה... אפילו אין את האפשרות להגדיר כתובת קובעה ברגל WAN שלה, אם כבר מוגדר בה חייגן PPPoE לספק אינטרנט.

מבלי כבר לדבר על הגדרה של ניתוב מכתובת זו לרשת של רגל LAN של סבונייה זו.
FDisk כתב:
וגם בטבלת ה ARP מהמחשב אני אפילו לא רואה את MAC של ה Gpon.
...
להיכן בדיוק חיברת את הכרטיס רשת של המחשב שבטבלת ה ARP שלו אתה מחפש לראות את ה MAC של ה Gpon ?
בהמשך של המחשק הטלפון השבור זה, אני מהמר שחיברת בכלל את הכרטיס רשת של מחשב זה לרגל LAN של ה"ראוטר" ואת ה ONT של GPON לרגל WAN שלו. אם ההימור שלי זכה, אז איך בדיוק חשבת שה MAC של ה Gpon יופיע בטבלת ARP של מחשב שנמצא בכלל במקטע L2 אחר לגמרי ?
FDisk כתב:
איך מתחברים לדבר הזה?
צריך אולי להתחבר ישירות ל Gpon מהמחשב בכבל ולא דרך הראוטר?
...
אם לא יודעים או לא ניתן להגדיר את "הראוטר" כך שתהיה חיבורית IP תקינה בין הכתובת של ממשק ניהול של Gpon להתקנים שמחוברים לרגל LAN של "הראוטר", אז כל מה שנשאר, זה לחבר את הכרטיס רשת של המחשב ישירות ל Gpon ולהגדיר בכרטיס רשת זה הכתובת ידנית מהטווח כתובות שבו נמצא הממשק ניהול של Gpon. נניח 192.168.1.2/24 למשל.