WINDOWS 7 נגד לינוקס?

תוכנות ניהול מדיה: KODI, תוספים, XBMC, Media Portal, PLEX וכו'
nir11
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3893

שליחה

truejoker כתב:
nir11 כתב:
Shed כתב:התפיסה של ניר, שאומרת ש"אם זה נוצר על ידי חבורה של אנשים שלא מתוגמלת, ושלא קשורה לכלום - זה לא יכול להיות טוב כמו מוצר של חברה שמשקיעה בפיתוח ו-QA" פשוט מוכחת כלא נכונה..
...
אתה לא ממליץ להתקין את ה RELEASE האחרון של אובנטו. זה מה ששוה צבא המתנדבים שלך. מערכת ההפעלה האחרונה שהם שיחררו נתקעה לגמרי אחרי פחות מ 48 שעות. זה אומר הכל.
...
לך ותבדוק כמה פעמים היו מסך כחול למי שהתקין מערכת הפעלה ראשונה לפני SP1 ? ומה זה בדיוק SP ? סרביס פאק , שזה למעשה מכבסה ל "תראו הוצאנו מערכת הפעלה מלאה באגים , אחרי שעשינו ביטא ל10 מליון יוזרים חזקים במשך חודשים , ועכשיו אנחנו מוציאים תיקון לבאגים שלנו " אז לידיעתך לXP יצאו שלושה
אז אם כאן אומרים לך לך ותוריד מערכת הפעלה בגרסה שניה , זה מכבסה ל ... " אנה ממכם תורידו את המערכת לביטא כדי שנוכל לשחרר מערכת הפעלה שלא דורשת אח"כ סרביס פאק , אנחנו לא מיקרוסופט :lol: "
איזה מכבסת מילים אתה מעדיף ?
...
אויש באמת, איזה גיבוב של שטויות. אתה לא בא מעולם התוכנה, זה בטוח.
הסבר: כשבודקים תוכנה, מוצאים באגים. הנה חדשה מרעישה: לא מתקנים את כולם. חלקם מתקנים לפני השחרור, חלקם מתקנים רק בגרסא הגדולה הבאה (זא, נמצא בויסטה תוקן ב 7), וחלקם - הפלה ופלה - מתקנים ב SP. אלה באגים ידועים, עוד לפני השיחרור. למה? כי אם יתקנו את כל הבאגים לא ישחררו לעולם. שיהיה לך ברור - הפטנט הזה עובד בכל פרויקט פיתוח תוכנה - כולל לינוקס.

באמת תודה שאתה מספר לי על 3 ה SP שיצאו ל XP. ממש חידשת לי. הבה ואחדש גם לך: בניגוד למנהגה של MS, SP2 כלל לא רק תיקוני באגים - אלא בעיקר פיצ'רים - שהמרכזי בהם היה הפיירוול של ווינדוס כמדומני, אבל היו עוד.
XP, גם ב SP0 - הייתה סופר יציבה. אני עבדתי איתה עוד בגרסת בטא, ואני יודע. לידי ישבו עוד עשרות אנשים שעבדו עם הבטא הזה (לא ממש בהתנדבות...), גם הם ידעו.

גם 7 סופר דופר יציבה ב SP0. אף אחד לא יגיד לך ש 7 לא יציבה, ושתחכה ל SP1. גם על XP לא אמרו את זה.
מכל מני סיפורים ששמעתי זה כן היה המצב בויסטה, אבל
1) זה מקרה חריג.
2) כנראה שחלק ניכר מהבעיה היה נעוץ בכך שויסטנה הותקנה על מחשבים חלשים מדי (באשמתה של מיקרוסופט).

אז תעשה לי טובה, תפסיק לקשקש על מכבסות ושאר דימויים, ותשתדל לדבר על נושאים שיש לך בהם הבנה מינמלית.
בטא, מבחינת MS, זה משהו שמוגדר בצורה מאוד מדוייקת מבחינת
1) אחוז הכיסוי שהוא עבר (בדיקות)
2) כמות הבאגים החמורים שקיימים בגרסא.

ככה זה ב MS. ובלינוקס? זה משהו שנתונים לך כדי שתבדוק בהתנדבות..
תודה, אני לא הסכין גילוח של אף אחד. לא במכונה הפרטית שלי.

mati
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 171

שליחה

ניר,

א. יש כמות של באגים שהם לא ידועים בהכרח בשלב השחרור.
ב. מה שמשפיע על הכמות זה הכיסוי של ה test-cases שזה משהו שצריך להתייחס אליו בשלב התכן. אבל לא תמיד ה coverage מלא.
ג. פיצ'ר הוא סוג של באג (פשוט בדרגת חומרה נמוכה יותר)

נ.ב. אני בא מעולם התוכנה
נ.ב.נ זה מתחיל מהצד להראות כמו מלחמת שיעים בסונים - קחו דברים בפרופורציה (b)

[img2=550x412]http://my.opera.com/freejerk/homes/file ... eature.jpg[/img2]

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC
תגובות: 2832

שליחה

ניר,
מי שמקשקש כאן זה אתה.
ובלינוקס? זה משהו שנתונים לך כדי שתבדוק בהתנדבות..
...
זה לא בלינוקס, זו מדיניות מוצהרת של אובנטו שאומרת - "אני מוציאה גרסה כל חצי שנה. גרסא יוצאת לאחר בדיקה פנימית וללא RC ציבורי. כל אחד מוזמן להוריד את הגרסא - לבדוק ולדווח".
בשורה התחתונה:
אובנטו מוציאים גרסא חדשה, מלאת פיצ'רים כל חצי שנה. לוקח לכל גרסא בערך שלושה חדשים "בחוץ" להגיע ליציבות.
יוזר מן השורה, שמתקין תמיד גרסא אחת אחורה של אובנטו נהנה ממערכת הפעלה יציבה מצד אחד, ומחדשנות כל חצי שנה מצד שני.
XP הוציאו 3 SP בשבע שנים. אובנטו מוציאה 14! גרסאות בזמן הזה, כאשר כל גרסא מוסיפה חידושים ופיצ'רים.

אני חוזר ומדגיש:
מדובר במדיניות של אובנטו - ואתה לא יכול להסיק מסקנה "בלינוקס זה XYZ".
אם המדיניות הזו לא טובה לך - אתה מוזמן להתקין דביאן (שעליה אובנטו מבוססת), או SUSE או פדורה (הפרוייקט הקהילתי של red hat). אתה חופשי לבחור איזו הפצה שאתה רוצה עם איזו מדיניות.

כמו שמשה אמר:
קוד פתוח הוכיח לא פעם ולא פעמיים שהוא מצליח להוציא מוצר טוב הרבה יותר ממוצר קנייני של חברה זו או אחרת.
* כמה אנשים עבדו במיקרוסופט על IIS? על אפאצ'י עבדו בערך פי אלף. והוא הרבה יותר איכותי: עובדה - עוד לא יצאה תולעת אחת שתוקפת את אפאצ'י, היו לא מעט תולעים שתקפו שרתי IIS.
* כמה אנשים עבדו במיקרוסופט על mssql? על mysql עבדו הרבה יותר.
* כמה אנשים עבדו במיקרוסופט על asp? על PHP עבדו בסדרי גודל יותר.
You are never fully dressed without a smile

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597

שליחה

nir11 כתב: ככה זה ב MS. ובלינוקס? זה משהו שנתונים לך כדי שתבדוק בהתנדבות..
...
לא מדויק.
רוצה לתרום לקהילה? (סה"כ מדובר במשהו בחינם), סבבה, תשתמש בהכי חדש ודווח על בעיות.
לא רוצה? גם בסדר גמור, אך דאג להשתמש בגרסה שכבר הוחלקה. אין הצדקה לתלונות אחרת.

אתה מתייחס לזה כאילו שכותבי לינוקס ביקשו ממך טובה שתבדוק עבורם. זה הפוך לגמרי, הם עושים לך טובה (אם אתה מעוניין בה) על ידי כך שמייצרים עבורך משהו ללא בקשת תמורה.

השורה התחתונה היא שהמודל של קוד פתוח עובד ועובד חזק, במובן שנוצרים מוצרי תוכנה איכותיים. על העובדה הזו, שכמובן לא קשורה בכלל להשוואה בין XP לאובונטו, עוד לא שמעתי שמישהו חולק.
משה

Bobbin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

שתי האגורות השחוקות שלי:

שליחה

חתיכת ויכוח יש פה. להט קדוש כזה לא ראיתי הרבה זמן... אבל אין ספק ששרשור כזה הוא בדיוק מה שיצית אש כזו. :wink:

שקלתי לא מעט אם להכניס את ה-INPUT שלי בעניין, והחלטתי שכן. לא קראתי את כל השרשור, אבל ממה שכן קראתי לא ראיתי שאחרים הבהירו מספיק בבירור את מה שנראה לי, לפחות, ברור מאד.
אז קודם כל, disclaimer: אני משתמש ממוצע פלוס. אני לא מתכנת, ואולי-אולי אפשר לקרוא לי power user, אבל אני אומר זאת בעיקר מפני שרמת ההבנה שלי במחשבים גבוהה יותר משל המשתמש הממוצע. במחשב שבביתי אני עושה שימושים מאד ממוצעים: משחקי מחשב, הקלטות ותפעול CUBASE, צפייה בסרטים, שמיעת מוזיקה וגלישה ברשת. אה כן, ועיבוד תמלילים וקצת אקסל. זהו.
בנוסף, אני חייב לציין שמעולם לא נגעתי בלינוקס. אני מודה - אני לא מכיר את המערכת מידע אישי, וכל מה שאגיד עליה למדתי ממקור שאינו ראשון, כך שבהחלט יכול להיות שאטעה במשהו לגביה, ואשמח מאד אם תתקנו אותי.

אני מנסה לחשוב אילו סיבות יש לי לעבור היום לשימוש בלינוקס. מאד פשוט, ומאד קל: אין לי ולו סיבה אחת. למה?

האם לינוקס תומכת במשחקים? עד כמה שידוע לי - לא. והנה כבר הסיבה העיקרית מבחינתי לא לגעת בלינוקס. אז נכון, שמעתי שיש אמולטורים שונים לסביבת חלונות בלינוקס, החל מ-WINE וכלה בלי ספק בכמה אופציות אחרות (אולי אלה לא בדיוק אמולטורים? שוב, תקנו אותי אם אני טועה, אבל זה לא מה שחשוב כאן). אבל למה לי להתעסק עם זה? למה לי לעבור ממערכת שמוכרת לי מזה שנים למערכת חדשה, שבנוסף לזה גם לא תומכת ישירות במשחקים שאני רוצה להריץ ומחייבת אותי להתעסק עם הפעלת תוכנות נוספות והחזקת אצבעות כדי שחלקם יעבדו וחלקם אולי לא?

ומה עם CUBASE, שאני משתמש בה לצרכים מקצועיים יותר? אותו דבר בדיוק. באתר הבית מערכת לינוקס לא מוזכרת כנתמכת. אגב, קיובייס דווקא תומכת ב-OSX, אבל לא אעבור אליה (ואשלם הון על מחשב עם תפוח) בדיוק מהסיבה שדיברתי עליה בפיסקה הקודמת.

ומה עם כל שאר השימושים שהזכרתי? אין לי ספק שגם לינוקס יודעת לבצע פעולות אלה, אבל שוב: מה הטעם בלעבור למערכת הפעלה שלא יודעת לתמוך natively בשתי הפעולות הקודמות שהזכרתי? מבחינתי, אין טעם.

לדעתי, השימושים שלי במחשב ממוצעים יחסית, ועל כן תואמים לשימוש שיעשה רוב הציבור במחשב. על כן אני מרשה לעצמי לומר שהשיקולים שהצגתי לעיל הם שיקולים דומים לאלו שיהיו לרוב ציבור משתמשי המחשבים בעולם (המורכב ברובו ממשתמשים בעלי ידע וצרכים ממוצעים ואף פחות מזה), ומכאן נראה לי שאלו הסיבות העיקריות שמערכת לינוקס אינה בעלת נתח שוק גדול יותר, וגם לא תהיה - עד שלא יתאימו משחקים ותוכנות שונות ספציפית למערכת זו, מה שככל הנראה לא יקרה (כי יש כאן מקרה הביצה והתרנגולת: למה למפתחי משחקים/תוכנות לעבוד על תאימות למערכת הפעלה שלמה נוספת, על כל הכרוך בזה, אם לכולם יש כבר את חלונות, והיא מוכרת מאד וכולם מפתחים רק אליה?).

אגב, אם דיברתם על שיווק, שוב מנקודת המבט שלי: אני זוכר מעט מאד פרסומות שראיתי/שמעתי לחלונות (יוצא דופן הוא קמפיין פרסום החוצות לחלונות 7 שרואים בפאתי ת"א). אני זוכר מעט פרסומות למייקרוסופט עצמה (למי שזוכר, לפני שנים מעטות היו פרסומות יפות בערוצים המסחריים ובקריינות של גידי גוב לחברה עצמה - ככל הנראה לפתרונות אחרים שלה, לא ממש הבנתי אילו). אבל פרסומות ללינוקס? בכל מדיה שהיא, אני פשוט לא זוכר. מעולם לא שמעתי/ראיתי.

כך שאם לסכם, אכן ללינוקס אין ממש שיווק (גם אין ממש גוף עם כסף שהאינטרס שלו הוא לשווק אותה, כמו שאמרו לפניי, היא מערכת קוד פתוח חינמית), אבל לטעמי זו ממש לא הסיבה העיקרית בגללה היא לא קיימת בתפוצה רחבה. לינוקס לא תואמת "מהקופסא" לשימושים שהזכרתי לעיל, שהם דומים לשימושים של הרבה משתמשים אחרים, וזו לדעתי הסיבה העיקרית לכך שהיא אינה נפוצה.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

ברוך הבא Bobbin,

אם בשרשור הזה אתה מוצא להט קדוש, אז אתה לא יודע מה זה מלחמות דת אמיתיות. פה דווקא כל אחד די רואה את שני הצדדים ומבין שלמערכת השנייה גם יש יתרונות. אני בכלל מצאתי את עצמי כביכול "בצד של הלינוקס" למרות שאני משתמש ווינדוז ובחיים לא התקנתי אובונטו.

לגבי פרסומות אתה צודק, אבל פרסומות זה היבט אחד בלבד של שיווק, ובהקשר של מערכות הפעלה זה גם היבט מאוד מינורי.

לגבי הפסקה האחרונה, אתה צריך להפנים (מה שגם אחרים לא מפנימים פה בשרשור) שעצם זה שאתה יודע שיש מ"ה בשם לינוקס כבר ממקם אותך בקבוצה קטנה ובלתי חשובה (מבחינת גודל השוק, בוודאי שקבוצה איכותית :-) ) של משתמשי מחשב ביתי.
אנשים כמוך וכמו אורן שבכלל בוחנים אם כדאי להם להשתמש בלינוקס לא מייצגים.
משה

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738

שליחה

nir11 כתב:
truejoker כתב:
nir11 כתב:
Shed כתב:התפיסה של ניר, שאומרת ש"אם זה נוצר על ידי חבורה של אנשים שלא מתוגמלת, ושלא קשורה לכלום - זה לא יכול להיות טוב כמו מוצר של חברה שמשקיעה בפיתוח ו-QA" פשוט מוכחת כלא נכונה..
...
אתה לא ממליץ להתקין את ה RELEASE האחרון של אובנטו. זה מה ששוה צבא המתנדבים שלך. מערכת ההפעלה האחרונה שהם שיחררו נתקעה לגמרי אחרי פחות מ 48 שעות. זה אומר הכל.
...
לך ותבדוק כמה פעמים היו מסך כחול למי שהתקין מערכת הפעלה ראשונה לפני SP1 ? ומה זה בדיוק SP ? סרביס פאק , שזה למעשה מכבסה ל "תראו הוצאנו מערכת הפעלה מלאה באגים , אחרי שעשינו ביטא ל10 מליון יוזרים חזקים במשך חודשים , ועכשיו אנחנו מוציאים תיקון לבאגים שלנו " אז לידיעתך לXP יצאו שלושה
אז אם כאן אומרים לך לך ותוריד מערכת הפעלה בגרסה שניה , זה מכבסה ל ... " אנה ממכם תורידו את המערכת לביטא כדי שנוכל לשחרר מערכת הפעלה שלא דורשת אח"כ סרביס פאק , אנחנו לא מיקרוסופט :lol: "
איזה מכבסת מילים אתה מעדיף ?
...
אויש באמת, איזה גיבוב של שטויות. אתה לא בא מעולם התוכנה, זה בטוח.
הסבר: כשבודקים תוכנה, מוצאים באגים. הנה חדשה מרעישה: לא מתקנים את כולם. חלקם מתקנים לפני השחרור, חלקם מתקנים רק בגרסא הגדולה הבאה (זא, נמצא בויסטה תוקן ב 7), וחלקם - הפלה ופלה - מתקנים ב SP. אלה באגים ידועים, עוד לפני השיחרור. למה? כי אם יתקנו את כל הבאגים לא ישחררו לעולם. שיהיה לך ברור - הפטנט הזה עובד בכל פרויקט פיתוח תוכנה - כולל לינוקס.

באמת תודה שאתה מספר לי על 3 ה SP שיצאו ל XP. ממש חידשת לי. הבה ואחדש גם לך: בניגוד למנהגה של MS, SP2 כלל לא רק תיקוני באגים - אלא בעיקר פיצ'רים - שהמרכזי בהם היה הפיירוול של ווינדוס כמדומני, אבל היו עוד.
XP, גם ב SP0 - הייתה סופר יציבה. אני עבדתי איתה עוד בגרסת בטא, ואני יודע. לידי ישבו עוד עשרות אנשים שעבדו עם הבטא הזה (לא ממש בהתנדבות...), גם הם ידעו.

גם 7 סופר דופר יציבה ב SP0. אף אחד לא יגיד לך ש 7 לא יציבה, ושתחכה ל SP1. גם על XP לא אמרו את זה.
מכל מני סיפורים ששמעתי זה כן היה המצב בויסטה, אבל
1) זה מקרה חריג.
2) כנראה שחלק ניכר מהבעיה היה נעוץ בכך שויסטנה הותקנה על מחשבים חלשים מדי (באשמתה של מיקרוסופט).

אז תעשה לי טובה, תפסיק לקשקש על מכבסות ושאר דימויים, ותשתדל לדבר על נושאים שיש לך בהם הבנה מינמלית.
בטא, מבחינת MS, זה משהו שמוגדר בצורה מאוד מדוייקת מבחינת
1) אחוז הכיסוי שהוא עבר (בדיקות)
2) כמות הבאגים החמורים שקיימים בגרסא.

ככה זה ב MS. ובלינוקס? זה משהו שנתונים לך כדי שתבדוק בהתנדבות..
...
יש לי רק שאלה אחת קטנה עבורך , האם הבעיה עם הזכרון היא כמו שאני חושד שווינדוס לא שומרת היטב על זכרונות של תוכנות ? האם היה מערכת של ווינדוס שאפשר היה לעקוף את מערכת ההפעלה ולגשת לקרנל ולעשות משהו זדוני , וזה בקלות ?
בזמנו לפני המון זמן למדתי תכנות בC , אני כבר לא זוכר כלום , אבל דבר אחד אני זוכר שכולנו חשדנו שמתכנתי ווינדוס לא יודעים להשתמש בזכרון , ולא יודעים לנקות זכרון כמו שצריך . אאל"ט הבעיה הזו נשארה עד היום בצורה זו או אחרת בחלק שתומך במערכות ישנות
רק המערכת NT ווידאה שלא יהיו דרייברים ותוכנות שיוכלו להגיע לחלקים הפנימיים של הקרנל ולזכרון המערכת .

אז מאוד יתכן שמה שאני אומר כרגע הוא לא נכון , אבל אני זוכר היטב למה כמעט כולם בכיתה שלי חשבו כך , ואם יש לזה אפילו חלקיק של התכנות שזו הבעיה של מסכים כחולים , אזי עם כול הכבוד MS שווה לת*ת

udif
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2083

שליחה

truejoker כתב: יש לי רק שאלה אחת קטנה עבורך , האם הבעיה עם הזכרון היא כמו שאני חושד שווינדוס לא שומרת היטב על זכרונות של תוכנות ? האם היה מערכת של ווינדוס שאפשר היה לעקוף את מערכת ההפעלה ולגשת לקרנל ולעשות משהו זדוני , וזה בקלות ?
בזמנו לפני המון זמן למדתי תכנות בC , אני כבר לא זוכר כלום , אבל דבר אחד אני זוכר שכולנו חשדנו שמתכנתי ווינדוס לא יודעים להשתמש בזכרון , ולא יודעים לנקות זכרון כמו שצריך . אאל"ט הבעיה הזו נשארה עד היום בצורה זו או אחרת בחלק שתומך במערכות ישנות
רק המערכת NT ווידאה שלא יהיו דרייברים ותוכנות שיוכלו להגיע לחלקים הפנימיים של הקרנל ולזכרון המערכת .

אז מאוד יתכן שמה שאני אומר כרגע הוא לא נכון , אבל אני זוכר היטב למה כמעט כולם בכיתה שלי חשבו כך , ואם יש לזה אפילו חלקיק של התכנות שזו הבעיה של מסכים כחולים , אזי עם כול הכבוד MS שווה לת*ת
...
כל גרסאות NT מ-NT3.1 עד Win7 אמורות באופן תאורטי לא לגרום למסכים כחולים.
בפועל:
1. באגים בקוד הקרנל תמיד יש
2. התקני צד ג' רצים בהרשאות קרנל יכולים לגרום לכך
3. כשהחלו לפתח את NT כל נושא האבטחה לא היה קיים מעבר לקיום מערך ההרשאות הרגיל (מה זה אינטרנט??). פחות חשבו על התקות זדוניות, ויותר על באגים של ה- USER CODE.

מאז זרמו הרבה מים, ומי שרוצה למנוע מסכים כחולים ופריצות למחשב צריך לדאוג ל-
1. יש צורך לבצע ולידציה של פרמטרים בכניסה לפונקציות (התקפות buffer overflow וכו')
2. טיפול נכון ב- out of resources ושאר מצבי השגיאה למניעת התקפות DOS.
3. אבטחה במערכת MULTICORE (המעבד הראשון קורא לפונקציה בקרנל, המבצע וולידציה לפרמטרים, אבל המעבד השני משנה את הפרמטרים בזכרון לאחר הוולידציה)
4. מניעת התקנת קוד זדוני ע"י המשתמש בהרשאות מנהל, לא בכוונה (UAC, חתימות קוד וכו')
5. הפעלת טכניקות נוספות כמו address space randomization המונעות מוירוסים לנחש איפה יושבים בזכרון ה- DLLים שלך.

Bobbin
חבר שרק התחיל
חבר שרק התחיל
תגובות: 20

שליחה

moco כתב:ברוך הבא Bobbin,

אם בשרשור הזה אתה מוצא להט קדוש, אז אתה לא יודע מה זה מלחמות דת אמיתיות. פה דווקא כל אחד די רואה את שני הצדדים ומבין שלמערכת השנייה גם יש יתרונות. אני בכלל מצאתי את עצמי כביכול "בצד של הלינוקס" למרות שאני משתמש ווינדוז ובחיים לא התקנתי אובונטו.

לגבי פרסומות אתה צודק, אבל פרסומות זה היבט אחד בלבד של שיווק, ובהקשר של מערכות הפעלה זה גם היבט מאוד מינורי.

לגבי הפסקה האחרונה, אתה צריך להפנים (מה שגם אחרים לא מפנימים פה בשרשור) שעצם זה שאתה יודע שיש מ"ה בשם לינוקס כבר ממקם אותך בקבוצה קטנה ובלתי חשובה (מבחינת גודל השוק, בוודאי שקבוצה איכותית :-) ) של משתמשי מחשב ביתי.
...
תודה moco. אמנם מספר ההודעות שפרסמתי בפורומים כאן לא גדול, אבל אני מסתובב כאן באתר כבר מספר שנים.

אם פרסומות בהקשר של מ"ה הן אמצעי שיווק מינורי, מהו העיקרי, אם ישנו בכלל?

לגבי הפסקה האחרונה שלך, אני לא מתווכח! 8) עם זאת, כתבתי מה שכתבתי (ובדי הרבה מילים) פשוט כדי להעביר נקודה שלא הרגשתי שהועברה מספיק ע"י אחרים: לדעתי, הסיבה העיקרית שלינוקס לא נכנסה לשימוש נרחב יותר היא חוסר התאימות שלה לתוכנות ומשחקים שהם רוב השימוש במחשב של משתמש ממוצע. לא שיווק, לא יציבות ולא שום דבר אחר. אין לי ספק שכמו בכל דבר, לכל אחת ממערכות ההפעלה שבצידי המתרס יתרונות וחסרונות לעומת השניה - מה שממש לא מעניין את המשתמש הממוצע. אם לינוקס היתה תואמת לכל האפליקציות שחלונות תואמת להן, היה על מה לדבר מבחינתו. היא לא, ולכן כל השאר פשוט לא משנה.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android
תגובות: 15029

שליחה

רן,
נעזוב רגע את נושא הקוד הפתוח, כי הוא מעניין בפני עצמו (אותי לפחות) ומגיע לו התייחסות עמוקה יותר.

אבל לקרוא את ההודעות שלך ב 2 הדפים האחרונים, פשוט עוזרים לי להבין עוד יותר עד כמה לינוקס לא מוכנה, וכנראה גם לא תהיה מוכנה להתחרות באמת (לא בדיבורים) בעולם מערכות ההפעלה הביתיות. הסיבה היא פשוטה, אין "למוצר" את מה שצריך כדי להיכנס אלינו הביתה (עם קשר ובלי קשר לחלונות או ל OSX). המוצר פשוט לא בשל! כי נראה לי שאף אחד שם לא באמת מבין מהי חווית משתמש אמיתית! ולא, אני לא מדבר על יכולות המערכת שייתכן שעולים על כל מערכת מתחרה (בתנאי שאתה יודע מה אתה עושה, אתה יודע מה להתקין, אתה יודע איך להגדיר), אלא אני מדבר על החוויה כמכלול, משלב "הקריאה" על "המוצר" הזה ברשת, דרך הבחירה של להבין מהם ההבדלים בין כל ההפצות והגרסאות, דרך הבחירה של מה אני באמת צריך להתקין (suse, דביאן , ג'נטו, אובנטו A, אבונוטו B), דרך ההבנה של מה אני רוצה להתקין ולהגדיר על המערכת הזאת, דרך מציאת ההתקנות והקינפוגים האלה ועד ההגעה לסוף, לחווית המשתמש בעבודה מול המערכת שבנינו (לדוגמה ממשק אחיד ולא מבודר).

הבדיקה שעשה אורן היא שגרמה לאסימון אצלי סופית ליפול!
אם אורן, שהוא "מהסמנים הימניים" ביותר שיש בקומונת משתמשי חלונות (רקע, ידע, ניסיון, הבנה), הגיע למצב שהחוויה שלו מלינוקס היא סה"כ בינונית אז מה יגידו עזובי הקיר! מה יגיד אדם מן המניין, שמחשבים זה לא תחום עיסוקו ולהתקין חלונות אולי הוא מצליח אבל האם אתה מצפה ממנו לדעת לבחור נכון איזה גירסת הפצה להתקין ללינוקס?! לא לכולם יש את רן שיכול להגיד לו "תעשה ככה" "ואל תעשה ככה", ואפילו אנחנו למרות כל ההסברים טועים בדרך ומאבדים את החוויה!. לינוקס הוא פשוט לא "מוצר" דטרמיניסטי לעומת חלונות ובטח מאק שהם הרבה יותר מוגדרים ומכווני מטרה!!

מקורות להודעה :wink:
ציטוטי רן ותגובתי מתחת:

"הסיבה שאני ממליץ להתקין אובנטו "ותיקה" ולא הפצה אחרת היא כי:
א. לאובנטו מערך משתמשים גדול מאוד.
ב. באגים מתוקנים במהירות. הפצה בת שלושה חודשים היא הפצה שאפשר לסמוך עליה."

"אותו משפט נכון גם לגבי כל גרסא של אובנטו. שים לב, אני מדגיש אובנטו. לא הייתי אומר את זה על הפצות אחרות של לינוקס (למשל דביאן או suse)."

"המסקנה של איכות QA נמוכה + 1 + 2 זה שצריך לחכות שלושה חודשים לפחות לפני שמתקינים אובנטו על מחשב "חשוב". זה לא אומר שהמוצר שמקבלים הוא מוצר רע. זה אומר שלוקח למערכת שלושה חודשים לדבג את עצמה."

"הציטוטים שלי נוגעים לאובנטו בלבד. זו הפצה אחת ויחידה. ישנן הפצות אחרות (suse, דביאן וכו') שמצטיינות מאוד ב-QA ויציבות - מה שבהחלט אי אפשר להגיד על אובנטו. ישנן הפצות אחרות (ג'נטו) שמתאימות לאנשים מזוכיסטים במיוחד, שמאסו בחיים."

להפיץ גירסה חדשה (לא ביטא) לשוק בלי Q/A ולגרום להרבה מאוד משתמשים פוטנציאלים להתקין את הגירסה הזאת (ראה אורן) להתאכזב מהחוויה בגלל שאף אחד לא אמר להם שצריך לחכות 3 חודשים (למה לא 2 חודשים?! למה לא חצי שנה?!) זה פשוט בדיחה עצובה! אגב, גם אני הייתי רץ להתקין את הגירסה האחרונה בלי לחשוב פעמיים!
משהו דפוק שם בממלכת אבונטו, כי הם לא פחות מיורים לעצמם ברגל!!

"בכל מקרה - אני מדגיש שוב: מדובר בהפצה אחת - אובנטו ובהחלטות של מי שמנהל אותה. הפצות אחרות כמו דביאן, פדורה, SUSE ועוד לא סובלות מהבעיה הנ"ל."
ניסיון יפה להסיט את האש (Y)
אבל אתה הרי המלצת לנו להקין אבונטו אז מה מעניין אותנו שהפצות אחרות לא סובלות מהבעייה הזאת, כנראה שהם סובלים מבעיות חמרות יותר ולכן כיוונת אותנו לאבונטו

"יוצאת גרסא חדשה כל חצי שנה - כלומר, יש כאן חדשנות, והרבה."
האומנם זאת חדשנות?! האם אני זה שצריך לשרת את המערכת שלי על ידי זה שאני אתקין גירסה כל חצי שנה (בדיליי של 3 חודשים אחרי Q/A של החבר'ה). האם למיקרוסופט הייתה בעייה להוציא גירסה לשוק כל חצי שנה אם רק היו רוצים?! הסיבה שהם לא עושים את זה היא שהלקוח לא רוצה ולא צריך את זה!!

"המסקנה של איכות QA נמוכה + 1 + 2 זה שצריך לחכות שלושה חודשים לפחות לפני שמתקינים אובנטו על מחשב "חשוב". זה לא אומר שהמוצר שמקבלים הוא מוצר רע. זה אומר שלוקח למערכת שלושה חודשים לדבג את עצמה."
זה השיא :roll:
ממש בינה מלאכותית! אתה אומר שהמוצר לא רע, המוצר אפילו מעולה אבל תנו לו את הזמן כי הוא פשוט צריך לדבג את עצמו. אגב, נשמע לי דווקא גמו משפט מיקרוסופטי מהעבר!

"מה שאני אומר זה שאובנטו כמעט ולא מתעסקים עם QA לפני הוצאת גרסא. הם משקיעים את כל האנרגיה בפיתוח. כאשר גרסא יוצאת - קהילה אדירה של משתמשי לינוקס "מתגייסת" למשימת ה-QA, בדיקות ותיקונים."
אין לי כמעט מילים. Run Forest Run.....העיקר שלא יפספסו משהו בפיתוח.....זאת הפעם הראשונה שאני שומע שהפיתוח מקדים את כל השאר!

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

משה ידידי,
בהתיעצות עורך דיני הגעתי לפשרה בניסוח הנושא שיווקי בין לינוקס לחלונות והנה הנוסח המתוקן לפנייך:

הנידון-הסיבה שמערכת ההפעלה לינוקס לא הצליחה ומצליחה לחדור לשוק מערכות ההפעלה הביתיות
בגלל מחסור בשיווק, מערכת ההפעלה לינוקס וכל "נספחיה", נכשלה לחדור לשוק מערכות ההפעלה הביתיות מהסיבה, שעקב המחסור ביד מכוונת המוצר כיום פשוט התבדר! הלך לאיבוד! נשאר לא דטרמיניסטי! נשאר במצב בו הוא פחות טוב חווייתית מהמתחרים המובלים בשוק כיום! (פשוט גדל בלי אבא)

נספח א
לא כל מוצר בלי אבא ביולוגי, בהכרח ייכשל בחדירה לשוק אליו הוא מכוון! ראה אפצ'י, MySql, PHP וכו

נספח ב
כיום אם לוקחים את חלונות 7 ובוחנים אותו מול לינוקס (גירסת אבונטו New Release-3 Months :wink: ) כפתרון לשוק מערכות ההפעלה הביתיות למשתמש המצוי (שכנראה מריץ XP או OS X) ידו של ה 7 תהיה חד משמעית חווייתית על העליונה!

נספח ג
החלף את המילים 7 ב XP בנספח ב ומחוק את המילים חד משמעית בנספח ב וקבל את נספח ג

נספח ד
משה, אני לא מבין איך אתה תומך כל כך במערכת אבונטו בלי שבכלל התקנת או שיחקת איתה?! (אם תגיד שאתה ממש לא חושב שהיא טובה, אני "ארוץ" להביא ציטוטים שלך מהשרשור הזה :wink: )

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

אריה,

זה נחמד לקחת חצאי משפטים שלי, לצבוע אותם בכחול, להוציא אותם מהקונטקסט שבו הם נאמרו ולבנות מגדלים סביב זה.

אני אתייחס רק לתגובות שלך לציטוטוים שלי שהבאת.
להפיץ גירסה חדשה (לא ביטא) לשוק בלי Q/A ולגרום להרבה מאוד משתמשים פוטנציאלים להתקין את הגירסה הזאת (ראה אורן) להתאכזב מהחוויה בגלל שאף אחד לא אמר להם שצריך לחכות 3 חודשים (למה לא 2 חודשים?! למה לא חצי שנה?!) זה פשוט בדיחה עצובה! אגב, גם אני הייתי רץ להתקין את הגירסה האחרונה בלי לחשוב פעמיים!
משהו דפוק שם בממלכת אבונטו, כי הם לא פחות מיורים לעצמם ברגל!!
...
כאן אנחנו מגיעים לשאלה השיווקית גרידא: מה זה להפיץ?
שוק מערכות ההפעלה נשלט על ידי המערכת שמגיעה pre-installed מראש על המחשב שאותו היוזר קונה. כמות היוזרים שמתקינים מערכת הפעלה לבדם בטלה בשישים.
ההחלטה השיווקית של אובנטו היא כזו:
1. נשחרר גרסא כל חצי שנה, ניתן ל-super users (קרי יוזרים שיודעים מה זה לינוקס, שמסוגלים להתקין מערכת הפעלה) להתנסות בה וכך נביא אותה ליציבות.
2. נשחרר גרסאות LTS, אשר נתמכות לתקופות ארוכות יותר, וגרסאות ספציפיות שמיועדות ליצרני מחשב ספציפים (כמו ההסכם שנעשה עם דל ועם לנובו).
שים לב: הגרסאות שיוצאות pre-installed לדל הן לא הגרסא האחרונה שעדיין סובלת מבעיות יציבות.

הערת אגב - נא לפתוח סוגריים
{בקהילת הלינוקס יש לא מעט אנשים שכועסים על ההתנהלות הזו של אובנטו כי הם טוענים שהיא פוגעת בתדמית של לינוקס, לעומת SUSE, פדורה, דביאן ואחרות שתמיד יוצאות יציבות להפליא}

לסיכום הנקודה הזו: גם כאן - מדובר בהחלטה שיווקית נטו של הפצה אחת. לא יותר מזה. אי אפשר להסיק מכך כלום על לינוקס כמוצר.
אבל אתה הרי המלצת לנו להקין אבונטו אז מה מעניין אותנו שהפצות אחרות לא סובלות מהבעייה הזאת, כנראה שהם סובלים מבעיות חמרות יותר ולכן כיוונת אותנו לאבונטו
...
אני המלצתי להתקין את קובנטו 9.04. היה לך נסיון יפה לנחש את מחשבותי והסיבות שבגללן המלצתי על ההפצה הספציפית הזו. אני מקווה שאתה לא שוקל מעבר קריירה לקריאת מחשבות וחיזוי העתיד, כי הניחוש שלך ממש לא בכיוון.

הסיבות שבחרתי להמליץ על קובנטו 9.04 ולא על הפצות אחרות הן:
1. אני אישית אוהב יותר את KDE ואת הממשק שלו. לדעתי הוא עשיר יותר, ואינטואטיבי יותר למי שבא מעולם של חלונות.
2. אובנטו 9.04 היא הפצה יציבה, שאני עובד איתה באופן שוטף.
3. הפצות אחרות (דביאן, SUSE, פדורה) הן הפצות מצויינות ויציבות.
4. לאובנטו 9.04 יש קהל משתמשים עצום, אינספור מידע ברשת למקרה של פתרון תקלות (ונא לא להגיד לי שבחלונות לא מגיעים למצב שבו צריך לגגל קצת), וחשוב לא פחות: 9.04 מכילה פיצ'רים מתקדמים יותר שעוד לא נכנסו להפצות אחרות (או נמצאים בשלבי בדיקה בהפצות אחרות, ולכן פחות נגישים למשתמש מן השורה).

לסיכום הנקודה הזו:
אתה (וכל אחד אחר) מוזמנים להתקין SUSE, פדורה או דביאן ללא חשש.
האומנם זאת חדשנות?! האם אני זה שצריך לשרת את המערכת שלי על ידי זה שאני אתקין גירסה כל חצי שנה (בדיליי של 3 חודשים אחרי Q/A של החבר'ה). האם למיקרוסופט הייתה בעייה להוציא גירסה לשוק כל חצי שנה אם רק היו רוצים?! הסיבה שהם לא עושים את זה היא שהלקוח לא רוצה ולא צריך את זה!!
...
כן, זו חדשנות. במיוחד כאשר כל גרסא מכילה יכולות חדשות.
אתה עדיין שבוי בעולם של מיקרוסופט שבו צריך לבצע התקנה מחדש כאשר יוצאת גרסא חדשה. באובנטו (ודביאן) זה לא כך. מנהל החבילות מודיע לך שיש distribution upgrade ושואל אותך אם ומתי בא לך לבצע אותו. אתה לוחץ פעמיים על OK והולך לישון. המחשב מוריד מהרשת את כל מה שהוא צריך (שדרוג ל-9.10 על הלפטופ שלי הוריד קצת יותר מ-1GB), מתקין הכל, שומר על כל ההגדרות והתוכנות המותקנות שלך, עושה ריבוט פעם אחת והסיפור נגמר.
כשקמתי בבוקר היתה לי מערכת 9.10 חדשה ונוצצות. כאשר גם כל התוכנות המותקנות שלי שודרגו יחד איתה
{פתיחת סוגריים
אני עדיין לא ממליץ לעשות את השדרוג הנ"ל. כל משתמש יכול להחליט לשדרג בכל רגע על ידי לחיצת כפתור}.
אין לי כמעט מילים. Run Forest Run.....העיקר שלא יפספסו משהו בפיתוח.....זאת הפעם הראשונה שאני שומע שהפיתוח מקדים את כל השאר!
...
יש לך טעות בסיסית. אתה חושב שכל ה-product cycle נגמר ביום הוצאת גרסא של אובנטו. כמו שהסברתי - לא זה המצב. מבחינת אובנטו, release הוא רק שלב במעגל הפיתוח. אתה יכול להתייחס אליו כמו שהתייחסת ל-beta של win7.
לכן זה לא "הפיתוח מקדים את כל השאר" אלא - "הפיתוח עובד בתיאום מושלם עם כל שאר הגורמים" (הפיתוח של אובנטו מעולם לא עיכב יציאה של גרסא).

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

osherov כתב:משה ידידי,
בהתיעצות עורך דיני הגעתי לפשרה בניסוח הנושא שיווקי בין לינוקס לחלונות והנה הנוסח המתוקן לפנייך:

הנידון-הסיבה שמערכת ההפעלה לינוקס לא הצליחה ומצליחה לחדור לשוק מערכות ההפעלה הביתיות
בגלל מחסור בשיווק, מערכת ההפעלה לינוקס וכל "נספחיה", נכשלה לחדור לשוק מערכות ההפעלה הביתיות מהסיבה, שעקב המחסור ביד מכוונת המוצר כיום פשוט התבדר! הלך לאיבוד! נשאר לא דטרמיניסטי! נשאר במצב בו הוא פחות טוב חווייתית מהמתחרים המובלים בשוק כיום! (פשוט גדל בלי אבא)

נספח א
לא כל מוצר בלי אבא ביולוגי, בהכרח ייכשל בחדירה לשוק אליו הוא מכוון! ראה אפצ'י, MySql, PHP וכו

נספח ב
כיום אם לוקחים את חלונות 7 ובוחנים אותו מול לינוקס (גירסת אבונטו New Release-3 Months :wink: ) כפתרון לשוק מערכות ההפעלה הביתיות למשתמש המצוי (שכנראה מריץ XP או OS X) ידו של ה 7 תהיה חד משמעית חווייתית על העליונה!

נספח ג

נספח ד
משה, אני לא מבין איך אתה תומך כל כך במערכת אבונטו בלי שבכלל התקנת או שיחקת איתה?! (אם תגיד שאתה ממש לא חושב שהיא טובה, אני "ארוץ" להביא ציטוטים שלך מהשרשור הזה :wink: )
...
נו, על זה אני מוכן לחתום וזה תואם את כל מה שכתבתי בשרשור.
אם גם אתה מוכן לחתום על זה אז הגיעו ימי המשיח, כי זה לא תואם את כמה שאתה טענת.
קצת מוזר שאתה מציג את זה כעמדתך, אבל עוזב ומודה ירוחם :)

שתי ההערות כדי שחס וחלילה השרשור לא יגווע עכשיו.
לגבי (א) זה אומנם עקרונית משפט נכון אבל זה לא נכון שלכל הדברים שהצליחו גם לא הייתה יד מכוונת בגלל חוסר באב ביולוגי (לחלק זה כן נכון). למשל, חברת Red Hat תרמה רבות להצלחת לינוקס (בעולם השרתים).

נספח ד' שהוא ששאלה בעצם: אני לא כל כך תומך באובונטו והרי מלכתחילה אמרתי שגם אין לי ממש ניסיון איתה וגם שאני משמתמש ווינדוז. ההיכרות האישית איתה זה רק מלראות אדם אחר משתמש בה.
אני כן מכיר אנשים שמשתמשים בה ומאוד מרוצים, וברור לי מדוע. ברורים לי גם היתרונות של ווינדוז והבעייתיות באובונטו שאליה התיחסת בתגובתך האחרונה לshed.

אם לא שמת לב, אני התעסקתי בעיקר בדיון על מה הביא את לינוקס לתפוצה אפסית בשוק הביתי.
אולי אמרתי כמה דברים לטובת אובונטו, אך זה היה בעיקר כתגובה לטענות לא נכונות של nir11, כמו בעיניין הגן הסגור.
בטוח לא כתבתי שאני ממליץ על אובונטו במקום ווינדוז כי אני לא ממליץ ואני עצמי לא נוהג כך.
עכשיו לך חפש ציטוטים סותרים. בהצלחה :)
משה

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Shed כתב:
...
כן, זו חדשנות. במיוחד כאשר כל גרסא מכילה יכולות חדשות.
אתה עדיין שבוי בעולם של מיקרוסופט שבו צריך לבצע התקנה מחדש כאשר יוצאת גרסא חדשה. באובנטו (ודביאן) זה לא כך. מנהל החבילות מודיע לך שיש distribution upgrade ושואל אותך אם ומתי בא לך לבצע אותו. אתה לוחץ פעמיים על OK והולך לישון. המחשב מוריד מהרשת את כל מה שהוא צריך (שדרוג ל-9.10 על הלפטופ שלי הוריד קצת יותר מ-1GB), מתקין הכל, שומר על כל ההגדרות והתוכנות המותקנות שלך, עושה ריבוט פעם אחת והסיפור נגמר.
כשקמתי בבוקר היתה לי מערכת 9.10 חדשה ונוצצות. כאשר גם כל התוכנות המותקנות שלי שודרגו יחד איתה
{פתיחת סוגריים
אני עדיין לא ממליץ לעשות את השדרוג הנ"ל. כל משתמש יכול להחליט לשדרג בכל רגע על ידי לחיצת כפתור}.
...
רן,
נחמד שאתה מנסה לאחוז במקל משני קצותיו!
מצד אחד אתה אומר שללינוקס אין באמת שיווק ולכן בחירת האסטרטגיות שלהם הן לא משהו, אבל מצד שני, הנה אלמנט שיווקי לגמרי, בדמות, כל כמה זמן כדאי להוציא גירסה חדשה לשוק?!
אתה יועץ לי, לצאת מהחשיבה המיקרוסופטית ,השיווקית לכאורה, בה הם מוצעים גירסה פעם ב 5 שנים ולא פעם בחצי שנה (גם אפל חושבים כמוהם). אתה טוען שדווקא הבחירה השיווקית של אבונטו הפעם דווקא נכונה :?
ברור לכל בר דעת שאם היו רוצים, מיקרוסופט ואפל, היו יכולים להוציא "גירסה" חדשה כל שבוע (בלי צורך להתקין את מערכת ההפעלה מחדש) אבל כנראה שהחלטה שיווקית (הגיונית לגמרי) מונעת מהם לעשות כן!

אגב, שים לב לפרדוקס:
נניח שהתקנתי היום אבונטו 9.10 ואחרי 6 חודשים אני מקבל הודעה בדמות "קיימת גירסה חדשה". אתה באמת מצפה שאדם מן השורה לא יבחר להמתין את הגירסה הזאת ע"י לחיצת הכפתור?!
אתה לא רואה פה את הסתירה! תקפוץ לי הודעה "קיימת גירסה חדשה" ואתה ממליץ לי לא להתקין אותה (להתעלם ממנה) ולחכות מספר חודשים כי הגירסה הזאת מלאת באגים. אני מבולבל :?

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

moco כתב:
osherov כתב:משה ידידי,

נספח א

נספח ב

נספח ג

נספח ד
...
נו, על זה אני מוכן לחתום וזה תואם את כל מה שכתבתי בשרשור.
אם גם אתה מוכן לחתום על זה אז הגיעו ימי המשיח, כי זה לא תואם את כמה שאתה טענת.
קצת מוזר שאתה מציג את זה כעמדתך, אבל עוזב ומודה ירוחם :)

שתי ההערות כדי שחס וחלילה השרשור לא יגווע עכשיו.
לגבי (א) זה אומנם עקרונית משפט נכון אבל זה לא נכון שלכל הדברים שהצליחו גם לא הייתה יד מכוונת בגלל חוסר באב ביולוגי (לחלק זה כן נכון). למשל, חברת Red Hat תרמה רבות להצלחת לינוקס (בעולם השרתים).

נספח ד' שהוא ששאלה בעצם: אני לא כל כך תומך באובונטו והרי מלכתחילה אמרתי שגם אין לי ממש ניסיון איתה וגם שאני משמתמש ווינדוז. ההיכרות האישית איתה זה רק מלראות אדם אחר משתמש בה.
אני כן מכיר אנשים שמשתמשים בה ומאוד מרוצים, וברור לי מדוע. ברורים לי גם היתרונות של ווינדוז והבעייתיות באובונטו שאליה התיחסת בתגובתך האחרונה לshed.

אם לא שמת לב, אני התעסקתי בעיקר בדיון על מה הביא את לינוקס לתפוצה אפסית בשוק הביתי.
אולי אמרתי כמה דברים לטובת אובונטו, אך זה היה בעיקר כתגובה לטענות לא נכונות של nir11, כמו בעיניין הגן הסגור.
בטוח לא כתבתי שאני ממליץ על אובונטו במקום ווינדוז כי אני לא ממליץ ואני עצמי לא נוהג כך.
עכשיו לך חפש ציטוטים סותרים. בהצלחה :)
...
8O
אז אתה בעצם אומר, שכמוצר לשוק מערכות ההפעלה הביתיות חלונות 7 ו XP טובות יותר ממערכת ההפעלה לינוקס (בכל הפצותיה). כלומר אתה מסכים שהתשובה לנושא של השרשור הארוך הזה: WINDOWS 7 נגד לינוקס?
היא חלונות 7 !!!

מתי נפגשים לחתום על החוזה!!
אל תשכח להביא למעמד החתימה את שותפך, רן :wink:

אגב, אל חשש בשרשור הזה נוצרו לפחות 2 קצות חוט שנוכל לפתח לעשרות עמודי שרשור (ולריב עליהם)
האחד מערכת ה OS X והשני כל נושא הקוד הפתוח (כל ה cycle)

oshapir
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4019

שליחה

רן ידידי,

האמת, הורדתי במשרד את גרסה 9.04 כדי שאוכל להתקינה מיד כשאגיע הביתה...אבל...כאשר הורדתי כבר היו טיזרים באתר של KUBUNTU שהגרסה 9.10 יוצאת היום (באותו יום!) למרות שעדיין לא היה לינק להורדה. בבית, בערב כבר היה לינק ע-נ-ק ולכן הפיתוי היה חזק ממני :D

בכל מקרה, אתה לא יכול להתעלם מהעובדה שהגרסה 9.10 היתה בביטה ובבדיקה זמן ארוך ולכן גם לא היו לי שום חששות להתקינה כאשר יצאה הגרסה הסופית.

ההחלטה אם להוציא גרסה כל חצי שנה או כל שנה/שנתיים וכיו:"ב היא החלטה שיווקית לחלוטין! כולנו יודעים כי ניתן להוציא גרסה כל יומיים - אבל אז נתפשים לא רציניים. מצד שני אם נוציא עדכונים שוטפים אנחנו כל הזמן מתקנים ודואגים למשתמש ולבעיות שהוא נתקל בהם. יש גם חשיבה ככלית - גרסה חדשה ונוצצת כל שלש שנים כדי להניע את מכונת השיווק והמכירות, כדי ליצור ציפייה אצל המשתמש, כדי שיהיה מספיק זמן כדי להציג חידושים דרסטיים ועוד. מצד שני אם נאפשר שדרוג אוטומטי מעתה ועד עולם לא ניצור לעצמנו את הזדמנויות המכירה/שיווק של מוצר חדש כל כמה שנים.

זה נכון שאני בתור משתמש אשמח אם המערכת שלי תתעדכן כל מספר שבועות, ללא צורך בהתקנה ובצורה שרקופה מעתה ועד עולם. אני הראשון שאשמח לקבל דף הסברים בבוקר על השדרוגים לאחר שנעשו במערכת...אבל אז השוק (מבחינה שיווקית) "מת". אין "פיקים" של מכירה/שדרוג/גרסה חדשה.

מה שאובונטו עשו הם אמרו בו ניצור כל חצי שנה "באזז" חדש - לדעתי זה מוגזם ומחטיא את המטרה גם כי זה כבר נמאס...וגם כי אין שינויים מספיק דראסטיים כדי לצאת בקמפיין חובק עולם. אז KDE שודרג גרסה וחצי קדימה, הקרנל שודרג...תכלס את המסתמש זה ממש לא מעניין...אותו מעניין כי בגרסה החדשה יש תמיכה מובנית במסך מגע ל10 אצבעות בו זמנית (סתם דוגמה) או חלונות שיודעים לעשות סיבוב ב-180 מעלות ושניתן לכתוב על הצד השני שלהם...

שיווק זו אומנות ותורה שלינוקס לא הפנימו. והסיבה -> אין אבא, אין חוקים, אין יד מכוונת אחת...החופש יצר בעיה שיווקית חמורה - לדעתי כמובן.

אורן.

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

osherov כתב: אתה יועץ לי, לצאת מהחשיבה המיקרוסופטית ,השיווקית לכאורה, בה הם מוצעים גירסה פעם ב 5 שנים ולא פעם בחצי שנה (גם אפל חושבים כמוהם). אתה טוען שדווקא הבחירה השיווקית של אבונטו הפעם דווקא נכונה :?
...
אריה , לא הבנת את דברי.
הסברתי את ההחלטה השיווקית של אובנטו,לא אמרתי שהיא נכונה, ואני לא חושב שהיא נכונה. אני חושב שהיא שגויה וגם גורמת נזק (אני לא היחידי שחושב כך). יחד עם זאת - זו גישה טובה עבור power users, בוודאי שאינה מתאימה למשתמש ממוצע.

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו

שליחה

Bobbin כתב:
moco כתב:ברוך הבא Bobbin,

...
תודה moco. אמנם מספר ההודעות שפרסמתי בפורומים כאן לא גדול, אבל אני מסתובב כאן באתר כבר מספר שנים.

אם פרסומות בהקשר של מ"ה הן אמצעי שיווק מינורי, מהו העיקרי, אם ישנו בכלל?
...
אומנם כמו שציינת לא קראת את כל המגילות - כבר הזכרנו כמה אמצעים.
אנסה לסכם לך:
1) קודם כל, תבדיל בין אמצעי שיווק אקטיביים (פעילות שותפת של MS) לעובדות שיווקיות שלא קשורות לפעילות אקטיבית של MS.
הדיון על (האם הסיבה היא שיווק או יתרון אינהרנטי במוצר) לא קשור לפעילות שיווקית בכלל, אלא למציאות שיווקית עם סיבות היסטוריות.
2) shed נתן פה קישור לסיפור המפורסם על תחילת MA (עוד עם דוס). מדובר שם בהחלטות שיווקיות חכמות. (גם לא פעילות שוטפת).
3) הזכרנו ממש אתמול את ההחלטות בהקשר ל95, שבעיקר זה היה שלא החליטו החלטות שגויות כמו אפל.
4) יש גם פעילות אקטיבית כמובן ועיקרה זה כל הסכמי הOEM בין MS ליצרני המחשבים. מה שמשאיר את המציאות שבו יצרני מחשבים מוכרים את תוצרתם עם התקנה של ווינדוז.

יש כמובן ענפים אחרים שבהם הפרסום זה האמצעי השיווקי העיקרי. אני מנחש שבבגדים זה ככה.
משה

Shed
גורו HTPC
גורו HTPC

שליחה

oshapir כתב: חלונות שיודעים לעשות סיבוב ב-180 מעלות ושניתן לכתוב על הצד השני שלהם...

אורן.
...
את זה דווקא יש עם compiz ו-group windows :-)

אני מסכים עם כל מה שאמרת - וזה בדיוק מה שאני ומשה אמרנו - הבעיה של לינוקס בשוק הביתי היא קודם כל שיווק, לא מוצר.

osherov
סמל אישי של משתמש
גורו Android
גורו Android

שליחה

Shed כתב: אני מסכים עם כל מה שאמרת - וזה בדיוק מה שאני ומשה אמרנו - הבעיה של לינוקס בשוק הביתי היא קודם כל שיווק, לא מוצר.
...
לא מדוייק,
ההסכם העומד להיחתם עם שותפך, משה אומר :) :
שגלל שללינוקס אין שיווק, המוצר הנוכחי הקיים לא טוב כמו של המתחרה, חלונות 7 ו XP!!
נערך לאחרונה על ידי osherov ב 03/11/2009 14:53, נערך פעם 1 בסך הכל.

חזור אל “תוכנה - KODI”