אם אתה באמת כזה POWER USER מפתיע שעוד לא התקדמת ללינוקס...nir11 כתב: נכון, רק POWER USERS יכולים לעשות את כל מה תארתי, אבל זה בדיוק מה שמפליא אותי - שניכם POWERS USERS לפחות כמוני, ולהערכתי הכנה - כנראה שהרבה יותר...
התפיסה הזו שמערכת הפעלה מפותחת עבור X חומרה מסויימת ומעלה,
זה לא רק להיות שבוי בתפיסה אחת ומאוד מוגבלת של הדינוזאור של השוק,
זה טעות שיווקית מדרגה ראשונה.
הנקודה שבה הפסידה ויסטה זה הניסיון להטמיע בתאימות לאחור מערכת הפעלה שמנה מאוד,
תוך הכנסת פיצ'רים חדשים מבלי לקרוא נכון את כוח השוק.
התחושה היתה שMS בנו על שוק החדשים יותר מאשר על שוק השידרוגים.
בשוק מחשבי PC וניידים (נוציא את הנטבוק) ישנה רוויה והתייצבות מספרית במחזור המחשבים שנמכרים לעומת שנות התשעים, אנשים נוטים להחליף מחשבים בתדר קבוע, וכמעט שאין שוק חדש בתחום הזה שלא מחזיק מחשב כזה או אחר. כמעט לכל אחד יש כזה.
החידוש - נטבוקים, שוק צעיר מאוד שבסופו של דבר הוא שוק מעבר בין מחשב נייד למכשיר סלולרי חכם, MS הפסידה בענק. בגלל הסתכלות צרה על כך שעולם החומרה יפצה על הבזבזנות במשאבים. ראה ערך WM.
באיחור היסטרי הם הבינו שהתפיסה הישנה הזו (ששוב - התאימה לשנות התשעים כשעולם החומרה היה בסיחרור משמעותי מהיום) שהתפיסה שלהם שגויה.
בלי קשר, אני חדש בלינוקס (התחלתי עם UBUNTU 7.04),
אין לי שום חיבה לתיכנות ושורות קוד כאלה ואחרות, אבל לא מפריע לי למצוא פתרונות של זה ברשת.
ומה לומר - שמיים וארץ.
אחרי שמבינים את התפיסה הלינוקסית, נופל האסימון של עד כמה הייתי שבוי בעל כורחי לכוחות השוק ולא לצרכים שלי.
שיהיה ברור - לינוקס כיום עדיין לא מתאים לרוב השוק,
אבל השינוי הוא מאוד מאוד מהותי (האינדיקטור לכך היא אישתי שמאוהבת בה, ללא טיפת ידע במחשבים).