שאלה של מתחילים.
יש לי רמקולים RB6F של PURE ACOUSTICS ורסיבר HK AVR255
עכשיו בשני הרמקולים הקדמיים יש 4 כניסות במקום 2.
הבנתי שהשתיים העליונות זה לצלילים גבוהים והשתיים התחתונות זה לבאס.
השאלה שלי היא כזו:
בהנחה שחיברתי את שתי הכניסות העליונות בכל רמקול למקומן ברסיבר, לאן אני מחבר את הכניסות התחתונות?
(או שהבנתי גם את זה לא נכון).
שאלה טכנית : חיבורים לרמקולים
-
shay1510
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
הבנת חלקית נכון 
בתוך הרמקול יש לך רכיב המסוגל להפריד בין הצלילים הגבוהים וה"בינוניים" (המופנים לטוויטר ולמיד) לבין הצלילים הנמוכים (המופנים לסאב) - זה נקרא שהרמקול תומך ב Bi Amping.
האידיאל הוא לחבר את היציאות העליונות למגבר אחד, ואת התחתונות למגבר שני - וכך לקבל הגברה נפרדת ומתאימה לכל טווח תדרים.
אפשרות אחרת, ברסיברים תומכים, היא לחבר את היציאות התחתונות לזוג השני של היציאות הקדמיות (שבד"כ משמש גם ל Zone 2) - אבל הרסיבר צריך לתמוך ב Bi Amping (ומגדירים שזה החיבור בהגדרות המכשיר).
אפשרות שלישית, וכנראה זה המצב אצלך כרגע, הוא חיבור רגיל - שים לב שכל יציאה עליונה מחוברת לתחתונה המתאימה במעין "גשר" מתכתי, היוצר מגע.
במקרה זה יש למעשה ויתור על מצב ה Bi Amping, והגברה רגילה.
(אם רוצים לעשות Bi amp - צריך לנתק את ה"גשר" המתכתי כמובן)
בתוך הרמקול יש לך רכיב המסוגל להפריד בין הצלילים הגבוהים וה"בינוניים" (המופנים לטוויטר ולמיד) לבין הצלילים הנמוכים (המופנים לסאב) - זה נקרא שהרמקול תומך ב Bi Amping.
האידיאל הוא לחבר את היציאות העליונות למגבר אחד, ואת התחתונות למגבר שני - וכך לקבל הגברה נפרדת ומתאימה לכל טווח תדרים.
אפשרות אחרת, ברסיברים תומכים, היא לחבר את היציאות התחתונות לזוג השני של היציאות הקדמיות (שבד"כ משמש גם ל Zone 2) - אבל הרסיבר צריך לתמוך ב Bi Amping (ומגדירים שזה החיבור בהגדרות המכשיר).
אפשרות שלישית, וכנראה זה המצב אצלך כרגע, הוא חיבור רגיל - שים לב שכל יציאה עליונה מחוברת לתחתונה המתאימה במעין "גשר" מתכתי, היוצר מגע.
במקרה זה יש למעשה ויתור על מצב ה Bi Amping, והגברה רגילה.
(אם רוצים לעשות Bi amp - צריך לנתק את ה"גשר" המתכתי כמובן)
-
shay1510
-
- חבר פעיל

- תגובות: 52
- uriler
-
- חבר במועדון 10K

- תגובות: 10118
- שם מלא: אורי לרנר
Re: תודה רבה.
בשמחה (אתה יכול גם ללחוץ "תודה" בתחתית ההודעה שלי - זה היה אומר הכלshay1510 כתב:לא יכולתי לקבל תשובה יותר טובה מזו...
- DannyZ
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1624
- ADICT
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9621
בכל מקרה בחיבור BIAMP לא לשכוח להוציא את הגשר....