סנטר
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
לסנטרים יש איזון טונאלי מאוד לטובת המיד ריינג',
ולפחות לפי האזנה שלי לסנטרים ומדפיים/רצפתיים מאותן הסדרות, הם נוטים גם להיות בהירים יותר ובעלי פחות באס.
הסיבה, ככל הנראה, היא שרוב ספקטרום הדיבור האנושי מצוי במיד ריינג', ורוב עבודתו של הסנטר היא שחזור דיאלוגים, כך שהרצון הוא ליצור סנטר שיהיה ברור ככל האפשר ולא יציג דיבורים עמומים או לא ריאליסטיים.
במוזיקה, לעומת זאת, יהיה חסר להם באס בהשוואה לאחיהם לסדרה.
הסיבה, ככל הנראה, היא שרוב ספקטרום הדיבור האנושי מצוי במיד ריינג', ורוב עבודתו של הסנטר היא שחזור דיאלוגים, כך שהרצון הוא ליצור סנטר שיהיה ברור ככל האפשר ולא יציג דיבורים עמומים או לא ריאליסטיים.
במוזיקה, לעומת זאת, יהיה חסר להם באס בהשוואה לאחיהם לסדרה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
- logankungfu
- חבר ותיק

- תגובות: 2462
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 0
הי מרטין, על אף דעתך בעניין אותה אני מכבד,
דעתי שונה. שמעתי מערכות ק"ב ועשיתי השוואה, ולעניין דיאלוגים- הסנטר נשמע לי טוב יותר מאשר הקדמיים של אותה מערכת. הם בפירוש לא נשמעים זהה. היתה לי בבית, לפני המערכת הנוכחית, פרונט (קדמיים+סנטר) של בוסטון, תואמים, ואף שגוון הצליל היה כמעט זהה, המיד של הסנטר היה קצת יותר דומיננטי, היה חסר לו באס בהשוואה לקדמיים והוא היה קצת בהיר יותר. לאוזניי, כסנטר, הוא היה עדיף בהרבה (ובדקתי, החלפתי בינו לבין אחד הקדמיים וחזרה). דיאלוגים נשמעו טוב יותר. בבדיקה שביצעתי על מערכת של קליפש ההבדלים היו אף גדולים יותר. מבחינת באס, בעוד שלרצפתיים היה הרבה, לסנטר היה ממש חוסר, והוא בפירוש היה בהיר יותר ועם "וויפלאש" יותר מודגש. וכאמור- מדובר בשני המקרים במערכות תואמות.
בהופעות יכול להיות שהמצב שונה- אני מניח כי יתכן שסנטר לסרטים לא יהיה מאוזן נכון למוזיקה, וכלי נגינה ישמעו קצת מוזר ושונה מהקדמיים. אז, נראה לי באמת יותר הגיוני שרצוי רמקול זהה.
בסרטים, הציפיות, שלי לפחות, מסנטר- שונות מאשר הקידמיים. אני גם לא שומע באמצעותו מוזיקה.
בהופעות יכול להיות שהמצב שונה- אני מניח כי יתכן שסנטר לסרטים לא יהיה מאוזן נכון למוזיקה, וכלי נגינה ישמעו קצת מוזר ושונה מהקדמיים. אז, נראה לי באמת יותר הגיוני שרצוי רמקול זהה.
בסרטים, הציפיות, שלי לפחות, מסנטר- שונות מאשר הקידמיים. אני גם לא שומע באמצעותו מוזיקה.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
logankungfu,
אתה יכול לשנות את הבלאנס של המיקס, אתה יכול לצבוע את הסאונד ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.
אני מדבר על מה שהטכנאי התכוון.
אני מדבר על המערכת שמולה הוא עשה את המיקס ולפי זה הוא כיוון הכל.
זה שאתה רוצה לשנות את זה, זה לגיטימי מצידי. אבל צריך להבהיר ולהבין שיש "נכון" ויש "אני מעדיף".
שניהם לגיטימיים.
אתה יכול לשנות את הבלאנס של המיקס, אתה יכול לצבוע את הסאונד ואתה יכול לעשות מה שאתה רוצה.
אני מדבר על מה שהטכנאי התכוון.
אני מדבר על המערכת שמולה הוא עשה את המיקס ולפי זה הוא כיוון הכל.
זה שאתה רוצה לשנות את זה, זה לגיטימי מצידי. אבל צריך להבהיר ולהבין שיש "נכון" ויש "אני מעדיף".
שניהם לגיטימיים.