העתיד נראה מבטיח
תגובות לכתבה: חשיבות מעבד הוידאו במסך בעידן ה-HD
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
מעבד מסכי LCD
עופר שלום, סקירה מעניינת...
שאלות הדיוט...
1. כתבת ש " המגבלה העיקרית של LCD כיום, בתחרות עם טכנולוגיה כמו פלזמה, היא חוסר היכולת שלה לגדול פיזית מעבר לגודל פיקסל מסויים. הדבר מגביל מאוד את היכולת של הטכנולוגיה להתמודד עם תחום המסכים של 47" ומעלה".
לצורך הדוגמא לשאלתי: מסך 40", 46" וגם 52" של סמסונג (סידרה A650) מציגים נתונים טכניים זהים "על הנייר". האם מסך 52" יהיה פחות איכותי (בגלל גודל הפיקסל...?)ממסך 40" או 46" מאותה סידרה המציגה אותם נתונים לכל דגמיה?
2. נתון המתחבא בד"כ בנתונים המוצגים במסכי LCD הוא נתון מעבד התמונה.
למשל טושיבה התגאתה בזמנו שיש להם מעבד 10bit בסידרת XF וכד'. היום הנתון הזה מוחבא או לא מודגש כלל או שנדמה לי?
כשרכשתי לאחרונה מסך סמסונג 52" A650 ושאלתי כמה BIT המעבד הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהשמיים...התשובה (הלא כל כך ברורה...) שקיבלתי היא 14 BIT.
עד היום אין לי מושג אם זה נכון או לא כי הנתון לא מופיע בשום מקום...(אשמח לקבל תשובה ברורה)
לסיכום השאלה, האם נתון זה לא חשוב כ"כ ומדוע "מחביאים" אותו?
שאלות הדיוט...
1. כתבת ש " המגבלה העיקרית של LCD כיום, בתחרות עם טכנולוגיה כמו פלזמה, היא חוסר היכולת שלה לגדול פיזית מעבר לגודל פיקסל מסויים. הדבר מגביל מאוד את היכולת של הטכנולוגיה להתמודד עם תחום המסכים של 47" ומעלה".
לצורך הדוגמא לשאלתי: מסך 40", 46" וגם 52" של סמסונג (סידרה A650) מציגים נתונים טכניים זהים "על הנייר". האם מסך 52" יהיה פחות איכותי (בגלל גודל הפיקסל...?)ממסך 40" או 46" מאותה סידרה המציגה אותם נתונים לכל דגמיה?
למשל טושיבה התגאתה בזמנו שיש להם מעבד 10bit בסידרת XF וכד'. היום הנתון הזה מוחבא או לא מודגש כלל או שנדמה לי?
כשרכשתי לאחרונה מסך סמסונג 52" A650 ושאלתי כמה BIT המעבד הסתכלו עלי כאילו נפלתי מהשמיים...התשובה (הלא כל כך ברורה...) שקיבלתי היא 14 BIT.
עד היום אין לי מושג אם זה נכון או לא כי הנתון לא מופיע בשום מקום...(אשמח לקבל תשובה ברורה)
לסיכום השאלה, האם נתון זה לא חשוב כ"כ ומדוע "מחביאים" אותו?
שתי שאלות לעפר
עפר שלום
קודם כל תודה על המאמר המצוין שבא לי בדיוק בזמן.
לפי דעתי אנחנו נזדקק למעבדי וידאו עוד שנים רבות כי פה בארץ אנחנו תמיד זוכים לקבל טכנולוגיה מיושנת במחיר גבוה מידי ושינוי משמעותי יגיע פלוס מינוס - יחד עם המשיח.
לכן מעבד וידאו הוא רכישה מעולה וכדאית.
השאלות שלי :
1. איזה מוצר הוא ה- video - processor \ switcher \ splitter \ scaler שמטפל בצורה הטובה ביותר בבעית איכות שידורי הטלויזיה הרגילים ויחס ה- 4:3 ?
2. אם מוצר זה מאפשר שליטה מרכזית על ה-Volume (כמו ה-DVDO EDGE) ואני מחבר ליציאת הקול הדיגיטלית שלו DAC ולאחריו - Power Amplifier, האם אני עדיין יוכל לשלוט על ה - VOLUME דרך השלט של המוצר ?
תודה מראש
אמיר בלומשטין
קודם כל תודה על המאמר המצוין שבא לי בדיוק בזמן.
לפי דעתי אנחנו נזדקק למעבדי וידאו עוד שנים רבות כי פה בארץ אנחנו תמיד זוכים לקבל טכנולוגיה מיושנת במחיר גבוה מידי ושינוי משמעותי יגיע פלוס מינוס - יחד עם המשיח.
לכן מעבד וידאו הוא רכישה מעולה וכדאית.
השאלות שלי :
1. איזה מוצר הוא ה- video - processor \ switcher \ splitter \ scaler שמטפל בצורה הטובה ביותר בבעית איכות שידורי הטלויזיה הרגילים ויחס ה- 4:3 ?
2. אם מוצר זה מאפשר שליטה מרכזית על ה-Volume (כמו ה-DVDO EDGE) ואני מחבר ליציאת הקול הדיגיטלית שלו DAC ולאחריו - Power Amplifier, האם אני עדיין יוכל לשלוט על ה - VOLUME דרך השלט של המוצר ?
תודה מראש
אמיר בלומשטין
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
Tommy, איכות שידורי ה SD בערוצים הממלכתיים היא בעייתית מכדי שאפשר יהיה לפתור אותה עם מעבד ווידאו כלשהוא. לעפר יש מעבד טוב יותר משלי אבל לא עד כדי כך טוב יותר ולכן אני יכול להגיד די בבטחון שהשיפור הוא במסגרת אחוזים שהם לא תמיד משמעותיים.
לא בדקתי את ה EDGE אבל נדמה לי שהוא משתמש באותו אלגוריטם של scaling כמו סדרת ה VP שהוא דווקא אחת הנקודות הפחות מוצלחות במעבדים מבית ABT DVDO. יש נעבדים שעושים non linear scaling טוב יותר - כמו ה Lumagen כפי ששמעתי - אבל הם גם מתומחרים בסקלה שונה לחלוטין מה DVDO EDGE.
באופן כללי מעבדי ווידאו לא מתעסקים בכלל עם טיפול באודיו ומסתפקים בהעברה pass through למגבר או לרסיבר. הכי הרבה הם מוסיפים השהייה כדי להתאים lipsync - ממילא אין פה הרבה מה לדבר על אודיו כי עד לרגע הפענוח (שבו אין להם חלק) האודיו מתקיים רק כ bit stream מקודד ולכן גם אין מה להגביר.
לא בדקתי את ה EDGE אבל נדמה לי שהוא משתמש באותו אלגוריטם של scaling כמו סדרת ה VP שהוא דווקא אחת הנקודות הפחות מוצלחות במעבדים מבית ABT DVDO. יש נעבדים שעושים non linear scaling טוב יותר - כמו ה Lumagen כפי ששמעתי - אבל הם גם מתומחרים בסקלה שונה לחלוטין מה DVDO EDGE.
באופן כללי מעבדי ווידאו לא מתעסקים בכלל עם טיפול באודיו ומסתפקים בהעברה pass through למגבר או לרסיבר. הכי הרבה הם מוסיפים השהייה כדי להתאים lipsync - ממילא אין פה הרבה מה לדבר על אודיו כי עד לרגע הפענוח (שבו אין להם חלק) האודיו מתקיים רק כ bit stream מקודד ולכן גם אין מה להגביר.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
דעה על Scaler של Gefen
תודה על ההסבר ל - Catskinner
מה דעתכם על המוצר הזה של GEFEN ?
http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=5276
מה דעתכם על המוצר הזה של GEFEN ?
http://www.gefen.com/kvm/dproduct.jsp?prod_id=5276
- Catskinner
- חבר במועדון HT

הייתי אומר שאין לו מספיק כניסות ושחוסר היכולת שלו לקבל RGBcvs כבר מציב אותו בנחיתות אדירה אם רוצים לחבר אותו לממיר בישראל
שוב לגבי ה- GEFEN
לגבי מספר הכניסות - אני צריך למתג רק בין ממיר של YES ו- HTPC,
כך שזה מצוין.
ואם מדובר בממיר YES HD ושימוש בחיבורי HDMI, טוב או לא טוב ?
אמיר
כך שזה מצוין.
ואם מדובר בממיר YES HD ושימוש בחיבורי HDMI, טוב או לא טוב ?
אמיר
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78934
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 792 פעמים
- קיבל תודות: 5400 פעמים
בעיני המעבדים של לומג'ן נותנים את התמונה הטובה ביותר אך הם לא זולים.
ה dvdo edge נותן תמונה טובה ומשתלם כלכלית.
זה יכול לשפר איכות תמונה כתלות באיכות במקור ובאיכות המסך.
ה dvdo edge נותן תמונה טובה ומשתלם כלכלית.
זה יכול לשפר איכות תמונה כתלות באיכות במקור ובאיכות המסך.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

טוב או לא טוב זה כבר שיקול שלך ואם המחיר נראה לך והתכונות מתאימות אז מי אני שאמנע ממך מלעזור להתניע מחדש את הכלכלה האמריקאית.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

אני לא חושב שזה בר השוואה ברוב התרחישים אלא אם כן אתה מגביל את ההשוואה למגן DVD המחובר למעבד ווידאו כנגד HTPC.
במקרה זה, אם ניקח את ה VP50 כאת מידה אז:
1. Deinterlacing טוב משמעותית ב VP50
2. טיפול בצבעים, דירוג וחידוד קווי מתאר בלי ליצור ringing גם טוב יותר ב VP50, אבל זו כבר דעה סובייקטיבית
3. לדעתי גם ה Scaling של ה VP50 טוב יותר במקרה זה. החולשה העיקרית שלו הוא ב Non Linear Scaling כפי שנדרש כשיש מקור ב 4:3 שצריך להציג על מסך 16:9
רוב הסיכויים שהאיש הנכון יותר לענות על כך הוא עפר לאור שיכול לתת תשובה הרבה יותר מקצועית וגם להסביר את הנימוקים והסיבות לכך.
אף פעם לא ניסיתי Motionflow, זה לא האפשרות לקבל פריימים ביניים במקרה? כי אם זה כך אין סיכוי שאפשר לבדוק זאת על מסך פלזמה כמו שיש לי.
במקרה זה, אם ניקח את ה VP50 כאת מידה אז:
1. Deinterlacing טוב משמעותית ב VP50
2. טיפול בצבעים, דירוג וחידוד קווי מתאר בלי ליצור ringing גם טוב יותר ב VP50, אבל זו כבר דעה סובייקטיבית
3. לדעתי גם ה Scaling של ה VP50 טוב יותר במקרה זה. החולשה העיקרית שלו הוא ב Non Linear Scaling כפי שנדרש כשיש מקור ב 4:3 שצריך להציג על מסך 16:9
רוב הסיכויים שהאיש הנכון יותר לענות על כך הוא עפר לאור שיכול לתת תשובה הרבה יותר מקצועית וגם להסביר את הנימוקים והסיבות לכך.
אף פעם לא ניסיתי Motionflow, זה לא האפשרות לקבל פריימים ביניים במקרה? כי אם זה כך אין סיכוי שאפשר לבדוק זאת על מסך פלזמה כמו שיש לי.
- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
5 שנים מהיום הודעה בפורם- שלום מתעניין במסך ultra hd...
תקציב 6 k...
מרחק צפייה 3 מטר
80%- hdtv, בעיקר חדשות וספורט.
20%- שידורי תלת מימד
ו xbox 980.
מה אתם ממליצים??
מרחק צפייה 3 מטר
80%- hdtv, בעיקר חדשות וספורט.
20%- שידורי תלת מימד
ו xbox 980.
מה אתם ממליצים??
- oferlaor
- מנהל

- israeli1948
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 517
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 7 פעמים
- טלHD
- גורו

- תגובות: 14365
- נתן תודות: 992 פעמים
- קיבל תודות: 1222 פעמים
Re: מעבד מסכי LCD
טלHD כתב:עופר שלום, סקירה מעניינת...
שאלות הדיוט...
לסיכום השאלה, האם נתון זה לא חשוב כ"כ ומדוע "מחביאים" אותו?...
עופר, לא ענית על השאלות ולכן אני מעלה אותן שוב... אודה לך על תגובה.
- oferlaor
- מנהל

1. איך זה רלוונטי למאמר או לשרשור הזה?
לתשובתך. בדרך כלל אין נתונים זהים ומנסיוני יש אכן איבוד איכות בין פאנלים מייצור זהה בגודל גדול יותר.
2. עניין של החלטות שיווקיות. המעבדים של חברות כמו סוני, פיליפס, סמסונג וטושיבה קיבלו במה גדולה בפרסום וגם בחזית הפאנל של המסך. לרוב הם היו דווקא חלשים ביחס לחברות החזקות לאותה תקופה. העלמות השילוט הזה הוא החלטה שיווקית, אין לי מושג מה הרעיון של זה, אני מניח שזה מגיע מהבנה שהלקוחות לא מבינים בזה.
לתשובתך. בדרך כלל אין נתונים זהים ומנסיוני יש אכן איבוד איכות בין פאנלים מייצור זהה בגודל גדול יותר.
2. עניין של החלטות שיווקיות. המעבדים של חברות כמו סוני, פיליפס, סמסונג וטושיבה קיבלו במה גדולה בפרסום וגם בחזית הפאנל של המסך. לרוב הם היו דווקא חלשים ביחס לחברות החזקות לאותה תקופה. העלמות השילוט הזה הוא החלטה שיווקית, אין לי מושג מה הרעיון של זה, אני מניח שזה מגיע מהבנה שהלקוחות לא מבינים בזה.