תגובות לכתבה: חשיבות מעבד הוידאו במסך בעידן ה-HD
-
ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46397
- נתן תודות: 1967 פעמים
- קיבל תודות: 5080 פעמים
תגובות, הערות ושאלות לכתבה.
חשיבות מעבד הוידאו במסך בעידן ה-HD
חשיבות מעבד הוידאו במסך בעידן ה-HD
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
תענוג לקרוא והמאמר מהווה קישור מצויין כדי להסביר לחברים ששואלים שאלות שההבדל בין מסכים רחוק מלהיסתכם רק בגודל המסך ובמספר החיבורים שלו.
גם לעניות דעתי החשיבות של מעבדי ווידאו חיצוניים תפחת עם השנים אבל הם ממילא היו אביזרים שיועדו מראש לקהל יעד מאוד מצומצם כך שהמעמד שלהם כאביזרי High End לא ייפגע.
גם לעניות דעתי החשיבות של מעבדי ווידאו חיצוניים תפחת עם השנים אבל הם ממילא היו אביזרים שיועדו מראש לקהל יעד מאוד מצומצם כך שהמעמד שלהם כאביזרי High End לא ייפגע.
מעצבן אותי כשאומרים "אני ילך, אני יקנה". מעצבן אותי עוד יותר כשכותבים את זה.
- Kosh
- גורו וינטאג'

- תגובות: 4069
- נתן תודות: 339 פעמים
- קיבל תודות: 366 פעמים
מה שכתבת על ערוץ הספורט-כל כך נכון..טכנולוגיית השידור וההפקה שם היא באמת ברמת
ימי הביניים,פרט לספורט 5 HD שהוא יצור נפרד ואין בו שידורי הפקות או עריכה כלשהי,פרט לשידורים חיים או חוזרים.לקודקודים שם בכלל לא אכפת מכך,הם חיים
בסרט משל עצמם..
ימי הביניים,פרט לספורט 5 HD שהוא יצור נפרד ואין בו שידורי הפקות או עריכה כלשהי,פרט לשידורים חיים או חוזרים.לקודקודים שם בכלל לא אכפת מכך,הם חיים
בסרט משל עצמם..
Vintage audio is a way of life
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
Retro audio is good for you
ערוץ הסטריאו וינטאג' שלי:
http://www.youtube.com/user/Kosh31100
- Itay_Pollak
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 19136
- שם מלא: איתי פולק
- נתן תודות: 725 פעמים
- קיבל תודות: 733 פעמים
מצוין ומעניין כרגיל...
שאלה קטנה - אם מעבד איכותי על צ'יפ עולה בין 5 ל - 20 דולר (לפחות היה בעבר) - למה מעבדי וידאו חיצוניים עולים כ"כ יקר?
שלא נדבר על למה לא עושים את מעבד הוידאו בסגנון כרטיס הרחבה שניתן להחליף?
ככה גם אני קניתי היום מסך טוב עם מעבד לא משהו - אוכל בעתיד לשדרג לו רק את עיבוד הוידאו - בלי צורך בלהכניס קופסאות ושלל חוטים למקום הצפייה?
שאלה קטנה - אם מעבד איכותי על צ'יפ עולה בין 5 ל - 20 דולר (לפחות היה בעבר) - למה מעבדי וידאו חיצוניים עולים כ"כ יקר?
ככה גם אני קניתי היום מסך טוב עם מעבד לא משהו - אוכל בעתיד לשדרג לו רק את עיבוד הוידאו - בלי צורך בלהכניס קופסאות ושלל חוטים למקום הצפייה?
סקירת ההיסטוריה המעולה והניסיון לנבא מה צופן לנו העתיד גורמים וממעוררים מחשבות על הריצה המטורפת אחרי הטכנולוגיה.
הכתבה הגיעה ממש בזמן. מצד אחד רואים את השינויים הרבים שחלו בשנים האחרונות בשיפור מערכות התצוגה, ומצד שני השיפור כל כך גדול שאולי אפשר להחליט שהרזולוציה, הציוד ושאר המרכיבים מסביב מספיק טובים וצריך לעצור קצת את העולם.
משפט אחד שעפר כתב קפץ לי בעיניים.
אפשר להגדיל את הרזולוציה של המסכים עד אין סוף אבל בפועל נקבל מערוצי הכבלים דחיסת וידאו שמסירה את כל הפרטים הקטנים מהתמונה אבל עדיין מתהדרת ונמכרת לנו כתוכן HD.
זה מזכיר לי קטע שראיתי באחד מהתכניות של החמשייה הקאמרית:
אדם הולך מקרטע ברחוב כשהוא מחזיק בידיו טלויזיה CRT גדולה וכבדה. הוא חוצה כבישים והולך בקושי בין האנשים לכיוון מעבדה לתיקון טלוויזיות. הוא מגיע למעבדה עייף ומתנשף ומניח את הטלוויזיה על הדלפק.
הטכנאי מתבונן בטלוויזיה ושואל "מה הבעיה"?
האדם מצביע על הטלוויזיה ועונה "חרה תוכניות".
הכתבה הגיעה ממש בזמן. מצד אחד רואים את השינויים הרבים שחלו בשנים האחרונות בשיפור מערכות התצוגה, ומצד שני השיפור כל כך גדול שאולי אפשר להחליט שהרזולוציה, הציוד ושאר המרכיבים מסביב מספיק טובים וצריך לעצור קצת את העולם.
משפט אחד שעפר כתב קפץ לי בעיניים.
מבחינתי זה המסר החזק ביותר שקיים במאמר.משלמים לפי מספר הערוצים שאנחנו צורכים ולא לפי האיכות באותו ערוץ...
אפשר להגדיל את הרזולוציה של המסכים עד אין סוף אבל בפועל נקבל מערוצי הכבלים דחיסת וידאו שמסירה את כל הפרטים הקטנים מהתמונה אבל עדיין מתהדרת ונמכרת לנו כתוכן HD.
זה מזכיר לי קטע שראיתי באחד מהתכניות של החמשייה הקאמרית:
אדם הולך מקרטע ברחוב כשהוא מחזיק בידיו טלויזיה CRT גדולה וכבדה. הוא חוצה כבישים והולך בקושי בין האנשים לכיוון מעבדה לתיקון טלוויזיות. הוא מגיע למעבדה עייף ומתנשף ומניח את הטלוויזיה על הדלפק.
הטכנאי מתבונן בטלוויזיה ושואל "מה הבעיה"?
האדם מצביע על הטלוויזיה ועונה "חרה תוכניות".
מוטי
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
lawpower,
אם ניתן בתור דוגמא את ה-LUMAGEN, אז הצ'יפ שעושה בפועל את ה-DEINTERLACING הוא דבר שכמעט ולא משפיע על המחיר של המכשיר.
העלות שלו גבוהה בגלל:
1. זה מכשיר מאוד ייחודי שדורש המון (המון המון) זמן פיתוח - עלות פיתוח בד"כ איננה משפיעה המון על עלות ייצור במוצרי צריכה המוניים כי היא מתפזרת על עשרות או מאות אלפי ייחידות. כשמדובר על מכשיר שבכל מהלך חייו ייצרו רק כמה אלפים בודדים שלו, עלות הייצור כשהיא מחולקת לכל כך מעט מכשירים מקפיצה את המחיר מאוד.
2. לרוב הצ'יפים הללו מיועדים לעשות כמה משימות ממש טוב, ולא תמיד את כל המשימות *הכי טוב*. כשאתה רוצה לממש חלק מהמשימות מחוץ לצ'יפ הזה, אתה חייב לממש אותם עם FPGA (כלומר EPLD). במקרה של LUMAGEN, כמעט כל האלגוריתמים מיושמים ככה. כשמדובר בוידאו, מדובר בהמון המון LOGIC GATES מהירים במיוחד (יקר מאוד גם לפתח וגם להכניס לציוד).
3. הרבה מהיישום של אודיו כיום צריך להתבצע מחוץ לצ'יפים הללו, ומעבדי תמונה מהדורות האחרונים צריכים לבצע את זה בלי היתרון של תוכנה וחומרה שזולה מאוד ליצרני רסיברים...
4. מסלולי הוידאו צריכים להיות איכותיים מאוד, במיוחד המעגלים האנלוגיים - מה שאומר, חומרת דגימה איכותית (ויקרה) יותר ממה שצריך במסך או מקרן.
דוגמא מצויינת היא אלגוריתם NLS שדורש עיבוד חזק מאוד לפני ו גם לעיתים אחרי העיבוד (קרי, באמצע), מה שמאוד מקשה על היישום של זה. מדובר על אלגוריתם כבד שיכול לייקר מאוד מכשיר פשוט.
בזמנו DVDO היו מייצרים מעבדים מינימליסטיים שתפקידם היה להדגים יכולות של הצ'יפים שלהם לעיבוד תמונה. גם הם היו צריכים ליישם דברים שהצ'יפ עצמו לא היה צריך ככשלעצמו (למשל GUI...) מה שהיה מייקר את העסק.
אם ניתן בתור דוגמא את ה-LUMAGEN, אז הצ'יפ שעושה בפועל את ה-DEINTERLACING הוא דבר שכמעט ולא משפיע על המחיר של המכשיר.
העלות שלו גבוהה בגלל:
1. זה מכשיר מאוד ייחודי שדורש המון (המון המון) זמן פיתוח - עלות פיתוח בד"כ איננה משפיעה המון על עלות ייצור במוצרי צריכה המוניים כי היא מתפזרת על עשרות או מאות אלפי ייחידות. כשמדובר על מכשיר שבכל מהלך חייו ייצרו רק כמה אלפים בודדים שלו, עלות הייצור כשהיא מחולקת לכל כך מעט מכשירים מקפיצה את המחיר מאוד.
2. לרוב הצ'יפים הללו מיועדים לעשות כמה משימות ממש טוב, ולא תמיד את כל המשימות *הכי טוב*. כשאתה רוצה לממש חלק מהמשימות מחוץ לצ'יפ הזה, אתה חייב לממש אותם עם FPGA (כלומר EPLD). במקרה של LUMAGEN, כמעט כל האלגוריתמים מיושמים ככה. כשמדובר בוידאו, מדובר בהמון המון LOGIC GATES מהירים במיוחד (יקר מאוד גם לפתח וגם להכניס לציוד).
3. הרבה מהיישום של אודיו כיום צריך להתבצע מחוץ לצ'יפים הללו, ומעבדי תמונה מהדורות האחרונים צריכים לבצע את זה בלי היתרון של תוכנה וחומרה שזולה מאוד ליצרני רסיברים...
4. מסלולי הוידאו צריכים להיות איכותיים מאוד, במיוחד המעגלים האנלוגיים - מה שאומר, חומרת דגימה איכותית (ויקרה) יותר ממה שצריך במסך או מקרן.
דוגמא מצויינת היא אלגוריתם NLS שדורש עיבוד חזק מאוד לפני ו גם לעיתים אחרי העיבוד (קרי, באמצע), מה שמאוד מקשה על היישום של זה. מדובר על אלגוריתם כבד שיכול לייקר מאוד מכשיר פשוט.
בזמנו DVDO היו מייצרים מעבדים מינימליסטיים שתפקידם היה להדגים יכולות של הצ'יפים שלהם לעיבוד תמונה. גם הם היו צריכים ליישם דברים שהצ'יפ עצמו לא היה צריך ככשלעצמו (למשל GUI...) מה שהיה מייקר את העסק.
- Catskinner
- חבר במועדון HT

- תגובות: 16019
- נתן תודות: 123 פעמים
- קיבל תודות: 940 פעמים
קשה מאוד להשוות עיבוד ווידאו ממעבד חיצוני לזה שיש בכרטיס מסך ולו רק מהסיבה שכרטיס המסך מוגבל לעיבוד מקומי ואילו המעבד מסוגל לקבל קלט מכל מקור שאליו הוא מחובר.lawpower כתב:מצוין ומעניין כרגיל...
ככה גם אני קניתי היום מסך טוב עם מעבד לא משהו - אוכל בעתיד לשדרג לו רק את עיבוד הוידאו - בלי צורך בלהכניס קופסאות ושלל חוטים למקום הצפייה?...
גם הפוקוס של היצרנים שונה לחלוטין ומספיק לראות את ההשקעה בדרייברים של כרטיסי המסך ולמנות את הפונקציות המוקדשות לעיבוד תלת מימדי המתאים למשחקים לעומת האפשרויות לעיבוד מולטימדיה.
אפשר להשתמש ב PC כדי לעשות את עיבוד התמונה
אני למשל משתמש בתוכנת Dscaler כדי לראות ולהקליט טלויזיה, והיא עושה עבודה מצויינת, פשוט לא ייאמן לאיזו חדות תמונה היא מגיעה
http://speeddemosarchive.com/kb/index.php/DScaler
אני למשל משתמש בתוכנת Dscaler כדי לראות ולהקליט טלויזיה, והיא עושה עבודה מצויינת, פשוט לא ייאמן לאיזו חדות תמונה היא מגיעה
http://speeddemosarchive.com/kb/index.php/DScaler
- firebird
- חבר ותיק

- תגובות: 1488
- שם מלא: firebird
- נתן תודות: 24 פעמים
- קיבל תודות: 30 פעמים
guyezra כתב:מאמר מעולה!
אני כבר רואה את כל עמך ישראל רצים לקנות מסכי 4K כדי לראות יס, הוט (רגילים), DIVX וקלטות וידאו של הילדים....
מסכי 4K כבר נמכרים אצל ההוא בכרמיאל ...... סקירה בקרוב אצל רן לוי
- smallville4r
- חבר ותיק

- תגובות: 2056
- נתן תודות: 85 פעמים
- קיבל תודות: 116 פעמים
תודה רבה,
מאמר ממש מעניין ומצויין.
מאמר ממש מעניין ומצויין.
עפר,
לאור האיכות המחרידה מהיס מקס ומקורות אנלוגיים נוספים (לעומת קבצים איכותיים או בלו ריי) רכשתי את הDVDO EDGE.
הלומגן היה מעבר לתקציב; אני עובד עם קורו סדרה8, 50" FHD.
כיוון שאין בארץ קליברטורים מוסמכים (סידיה או אי-אס-אף) הייתי שמח לסקירה כיצד מומלץ לכוון את הפרמטרים השונים.
אני מניח שכל בעל רסיבר עם upscaling ישמח לסקירה דומה.
אם כן יש אנשי מקצוע היכולים לבצע קליברציה בבית אשמח להמלצה.
בתודה מראש,
אלי
לאור האיכות המחרידה מהיס מקס ומקורות אנלוגיים נוספים (לעומת קבצים איכותיים או בלו ריי) רכשתי את הDVDO EDGE.
הלומגן היה מעבר לתקציב; אני עובד עם קורו סדרה8, 50" FHD.
כיוון שאין בארץ קליברטורים מוסמכים (סידיה או אי-אס-אף) הייתי שמח לסקירה כיצד מומלץ לכוון את הפרמטרים השונים.
אני מניח שכל בעל רסיבר עם upscaling ישמח לסקירה דומה.
אם כן יש אנשי מקצוע היכולים לבצע קליברציה בבית אשמח להמלצה.
בתודה מראש,
אלי
מאמר מעניין תודה.
נקווה שפנסוניק תמשיך עם טכנולוגית הפלזמה עוד זמן ממושך כדי שנוכל לצפות בחומר 1920/1080 על מסך 1920/1080 ולא על מסך 4K ,
ושהיא תחליט לעבור באופן בלעדי ל-LCD (כמו שאר היצרנים) יהיו כבר מעבדים או מסכים שיצליחו לטפל בצורה מוצלחת בחומר FHD על מסך 4K .
נקווה שפנסוניק תמשיך עם טכנולוגית הפלזמה עוד זמן ממושך כדי שנוכל לצפות בחומר 1920/1080 על מסך 1920/1080 ולא על מסך 4K ,
ושהיא תחליט לעבור באופן בלעדי ל-LCD (כמו שאר היצרנים) יהיו כבר מעבדים או מסכים שיצליחו לטפל בצורה מוצלחת בחומר FHD על מסך 4K .
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78913
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 789 פעמים
- קיבל תודות: 5398 פעמים
eitan-z,
התשובה היא שלא בחנתי את ה-3900 כלל.
לגבי כיול. יש כאן שרשור דביק לגבי כיולים.
אכן, עד כמה שאני יודע אין אנשים בארץ שמכיילים והם עברו הכשרת ISF. בזמנו עשינו בדיקת כדאיות של זה (חשבתי לעשות את זה בעצמי) וזה פשוט לא כלכלי להריץ עסק של כיול בארץ בגלל העלויות.
פה ושם עשיתי כמה כיולים לאנשים, אבל אפשר לומר שזה לא ממש דבר כלכלי והיה מדובר במקרים מיוחדים בלבד.
התשובה היא שלא בחנתי את ה-3900 כלל.
לגבי כיול. יש כאן שרשור דביק לגבי כיולים.
אכן, עד כמה שאני יודע אין אנשים בארץ שמכיילים והם עברו הכשרת ISF. בזמנו עשינו בדיקת כדאיות של זה (חשבתי לעשות את זה בעצמי) וזה פשוט לא כלכלי להריץ עסק של כיול בארץ בגלל העלויות.
פה ושם עשיתי כמה כיולים לאנשים, אבל אפשר לומר שזה לא ממש דבר כלכלי והיה מדובר במקרים מיוחדים בלבד.