האם יש חיה כזאת ??

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
The-Fox
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2046
נתן תודות: 29 פעמים
קיבל תודות: 183 פעמים

שליחה #21 

Audiophiller היקר,
אני אישית הבדלתי בין קבצים של VBR לקבצי FLAC, כאשר ה VBR היה באיכות גבוהה (כ 100 מגה לאלבום), כמו כן הבדלתי בין אלבום שקודד ב 320K ל FLAC, כאן ההבדל היה קטן יותר, אבל הוא היה. וזה עוד בווליום נמוך !
שלא נדבר על ווליום גבוהה, ככל שעולים בווליום ההבדל נהיה שמיע יותר. וכשזה בווליום ממש גבוע, פשוט שומעים כמה ה MP3 נשמע זוועה.
אם אתה לא מבדיל בין MP3 ל CD אשרך, חסכת הרבה כסף.
אם אתה לא מבדיל בין מקורות, מגברים ובין רמקולים אז אשרך, חסכת המון המון כסף !

נמר
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7772
נתן תודות: 1 פעם
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #22 

The-Fox
כמו שהבנתי הוא היתכוון לדיסקים שצרובים ב-192 ובאמת קצת קשה להבחין אם אין לך רמקול מספיק מפורט...
על סתם סרווין ווגה אתה לא תבחין על רמקולים מפורטים ובהירים אתה כן תבחין!

motico
כתב
כתב
תגובות: 1510
נתן תודות: 99 פעמים
קיבל תודות: 114 פעמים

שליחה #23 

Audiophiller

תראה, או שאנחנו מתיחסים לתוצאות של המבדק שאותו סימנת כדוגמה, או שלא.
בתחילת השרשור אמרת שאין אפשרות להבחין בין MP3 שקודד ב 192K לבין הקובץ המקורי ב WAV.

אם כן נתייחס למבדק הנ"ל, אז 4 מתוך 18 שהצליחו להבחין בהבדל זה המון. זה יותר מ 20 אחוז.

אני אישית לא בדקתי את עצמי, ויתכן שלגביי אתה צודק ואני לא אבחין בין לבין :מבולבל: , אבל לדעתי מספיק 1 מ 20 מאזינים כדי למוטט הכרזה נחרצת שההבדל הוא אפסי ובלתי ניתן להבחנה באוזן אנושית.

הסוגיה הזאת הועלת בצורה זו או אחרת ביותר משרשור אחד בפורומים באתר זה. נכון לעכשיו, ועד כמה שזכור לי, אתה היחיד שהצביע על מבחן כלשהו (אפילו אם הוא חצי רציני) שמטרתו לתת תשובה (לפחות חלקית) בנושא הנדון.
והמסקנה די ברורה, לא?
מוטי

nirtaz
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 214
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

הנקודה שהעלתי משמעותה חוסר אוביקטיביות ב"סקר"

שליחה #24 

הכוונה כאן היא כפולה
1.לא כל האוזניים האנושיות זהות ולכן אוזנים שונות רגישות בצורה שונה
2.לא כל הMP3 ובכלל הדחיסות של הסאונד זהות ולכן לא ניתן להכליל את כל סוגי הMP3 ואת כל האוזניים האנושיות
מה שברור הוא לפי 4 מ 18 זה שכאן בדיוק עובר הקו בין סוגי אוזניים והדחיסות ז"א "קצת" דחיסה יותר טובה או לחילופין אוזניים פחות טובות ייגרמו לחוסר הבדלה בין הסוגים השונים
יש כאן יותר מדי משתנים לסקר אוביקטיבי :-)

motico
כתב
כתב

שליחה #25 

nirtaz

אני מסכים שהבדיקה בלינק המוזכר לא ממש אוביקטיבית, אבל לא לשכוח ש Audiophiller הוא זה שנתן את הסמן לבדיקה הנ"ל להוכחת טענתו.
כמו שכתבתי, אני לא יודע לגביי עצמי וזה די מסקרן אותי.
אתה מכיר תוכנת המרה ל MP3 כזאת שלדעתך אוזן אנושית לא תבחין בהבדל ?

ואני כותב בכוונה רצינית לנסות ולהשתמש בה למבחן עצמי.
מוטי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #26 

בעבר moti_r תיכנן מבחן כזה.
בגלל זכויות יוצרים, לא עשינו אותו באתר (שכל אחד יוריד את הקבצים וייבדוק בעצמו למשל), אבל זה בהחלט מתוכנן לאחד ממפגשי המועדון.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

anatoli15
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2303
נתן תודות: 108 פעמים
קיבל תודות: 228 פעמים

שליחה #27 

מרטין, למען האמת אני ומוטי תכננו אותו ביחד, וכבר עמדנו להוציא אותו לפועל. למשהו הוחלט לדחות אותו לאחד המפגשים (וכך נוכל לבחון אנשים רבים יותר, שזהו יתרון עצום - אני מצפה בכליון עיניים מפגש הזה).

נקודה אחרת, בנוגע לאותה הבדיקה בקישור. סטטיסטית אם אין הבדל היינו אמורים לקבל חלוקה של 9-9 או לכל היותר 7-11. אבל קיבלנו חלוקה ממש לא שווה של 14-4. לכן ברור שישנו הבדל כלשהו, ולצורך העניין לא משנה מי עדיף. העובדה שיש הבדל קובעת שיש הבדל (משפט מאוד חכם אה? :lol:). בכל אופן, אני אישית לא חושב שאפשר להסתמך על הדברים האילו יותר מדיי. הרבה אנשים יעדיפו לנחש מאשר להודות בעובדה שהם לא הצליחו להבדיל, זה ייפגע להם באגו יותר מדיי. אני עשיתי את המבחן הזה לפני כמה שעות, והצלחתי להבחין בשלושה נכונים (גם ברביעי שרק 4 הצליחו לזהות נכון). מבחינתי זה מספק בשביל להוכיח לעצמי שיש הבדל ושכדאי להשקיע בדיסקים מקוריים וקבצים איכותיים יותר.

motico
כתב
כתב

שליחה #28 

מרטין

האם קטע של כ 30 שניות, כזה שמותר להוריד בחלק מאתרי המוזיקה שמוכנים להשמיע דגימת קטע לפני קנית הדיסק, האם גם זה נחשב כהפרת זכויות?
מוטי

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #29 

זה תלוי בקטע.
העיניין הוא שלא ידוע באיזה פורמט הקטע שאתה מוריד, או שכן?
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

motico
כתב
כתב

שליחה #30 

אני מניח שב MP3, אבל כמו שאמרת לא ברור באיזה איכות קידוד.
במחשבה שניה, נראה לי שאתה צודק ולא רצוי להכנס לזה.
מוטי

peter
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 331
קיבל תודות: 0

ניראה לי שאפשר לסבך את זה קצת יותר

שליחה #31 

דיברתם על יכולות האוזן האנושית, ועל תדרים שנחתכית בMP3, ואני בטוח שלפחות על הנייר זה נכון, ולא ניתן להבחין בהורדת תדר שממילא לא נשמע.
אבל, מוסיקה מורכבת בד"כ מיותר מצליל אחד באותו זמן, וזה מורגש בעיקר במוסיקה אלקטרונית מתקדמת, כאשר מעורבבים הרבה צלילים בתדרים שונים, ועם זה MP3 לא מתמודד בכלל. MP3 מבטל צלילים "מוסטרים"(נכון, זה לא מורגש, הרי הצליל לא נשמע) ולא מצליח להחזיר אותם בזמן הנכון. יש חלקיק שנייה של איחור. לכן, דווקה במוסיקה אקוסטית, ג'אז, קלאסי, רוק וכ"ו, שאין בהם ערבובים ו"הסטרות" שכל הזמן משתנות בתדירות גבוהה, הMP3 מסתדר מצויין.
בקיצור, זה די כשה להסביר, אז נדגים:
לקחתי את הדיסק החדש של דפש מוד, והתחלתי להעביר אותו לMP3, מ192 ועד 320. זה פשוט לא עובד... אפילו אדם ללא שמיע מוסיקלית היה שם לב להבדלים.
אז מה שאני מנשה להגיד כאן, זה שהגורם המכריע בסיפור זה ה"סיבוכיות" של מוסיקה.
I will never be free
I shall never be released
From the chains that bind me
That torture and blind me
And keep me from peace

byrdparis
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1419
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #32 

הבעיה של כל השירשר הזה שעוד אף אחד לא ענה לבחור על השאלה המקורית ..

בכל מקרה יש מכשיר דיי "זול" של חברה מעולה שיודע לתת גם קריאה של CD ברמה מצויינת וגם קורא להפתעתנו פורמט של MP3
מראנץ CD7300 לדעתי יתן לך את הפתרון לו אתה מייחל ...
זה אחד מהנגנים היחידים שאני מכיר שעושה עבודה מצויינת בכל הפורמטים ויש לו בכלל MP3
כמו שנאמר קודם רב החברות לא נוגעות בנגנים שלהם בפורמט הזה כנראה שמראנץ ניסו פה משהו חדש אז יש להם את זה ברפרטואר חוץ מזה הנגן הוא מצויין בכל מקרה .
מומלץ ביותר
אפשר להשיג אותו היום בארץ במחיר דיי שפוי (יחסית כמובן )

תהנה .

הנה לינק לנגן
http://www.marantz.com/new/index.cfm?fu ... od_id=2476

אביעד
REAL POWER CANT BE GIVEN IT MUST BE TAKEN

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”