עוד שרשור בנושא "איזו טלוויזיה מומלצת"
-
zipdrive
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 28
קצת יותר פירוט?
עד כמה זה רלוונטי במסכים של היום, כמה שעות גורמות למשהו שנראה לעין?
עד כמה זה רלוונטי במסכים של היום, כמה שעות גורמות למשהו שנראה לעין?
- IMFH
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 252
צריך להשאיר תמונה סטטית יותר מ5 שעות כדי שתיהיה באמת צריבה
-
zipdrive
-
- חבר שרק התחיל

חמש שעות רצוף? חמש שעות לאורך שבוע? ומה אם אני משחק אותו משחק כל יום שלוש שעות?
כמה מורגשת הצריבה במסכים מודרנים?
כמה מורגשת הצריבה במסכים מודרנים?
- IMFH
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 252
אמרתי תמונה סטטית זה אומר תמונה קבועה שלא זזה יותר מ5 שעות, (זה גם תלוי באיכות המסך).
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4591
הכוונה לסטטית יכולה להיות גם תפריט של משחק, כגון חיווי מד חיים, מצפן פעיל וכאלה. אם משחקים 5 שעות ברציפות באותו משחק (מה שלא בריא לך פיסית) ולא מכבים את המסך בין לבין - תיווצר צריבה.
Vocare Ad Regnum
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3803
הנזק הוא בלתי הפיך או שגם צריבה לאחר 5-6 שעות של תמונה סטטית ניתנת למחיקה?TANDBERG כתב:תיווצר צריבה....
- roei_s
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 559
בפנסוניק ופיוניר לא תהיה שום צריבה מ 5 שעות, תבלהdodi88 כתב:הנזק הוא בלתי הפיך או שגם צריבה לאחר 5-6 שעות של תמונה סטטית ניתנת למחיקה?TANDBERG כתב:תיווצר צריבה.......
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

תמיד אפשר לתקן. וכן - פיוניר ופנסוניק הן די חסינות לצריבה, אבל לא לגמרי... אין אחת כזאת (בלי הפעלת פונקציית שטיפה לבנה).
Vocare Ad Regnum
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

פיוניר מסכים.roei_s כתב:בפנסוניק ופיוניר לא תהיה שום צריבה מ 5 שעות, תבלהdodi88 כתב:הנזק הוא בלתי הפיך או שגם צריבה לאחר 5-6 שעות של תמונה סטטית ניתנת למחיקה?TANDBERG כתב:תיווצר צריבה..........
פנסוניק אולי רק בדגמים היקרים שלה, PYXXX..
ב-PV80 וב-PV8 ייתכן שתיהיה צריבה ולכן השאלה שלי תופסת גם לגביהם.
-
zipdrive
-
- חבר שרק התחיל

קודם כל תודה למי שדואג לבריאות שלי לגבי משחק של חמש שעות.
TANDBERG, מה שאני מבין ממך זה שזו לא תופעה מצטברת בין שימושים (כמו שלוש שעות כל יום במשך שנים), אלא רק בפעם אחת ללא כיבוי באמצע (נגיד 6 שעות בפעם אחת).
ומה זה שטיפה לבנה?
TANDBERG, מה שאני מבין ממך זה שזו לא תופעה מצטברת בין שימושים (כמו שלוש שעות כל יום במשך שנים), אלא רק בפעם אחת ללא כיבוי באמצע (נגיד 6 שעות בפעם אחת).
ומה זה שטיפה לבנה?
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

אם תשחק באותו משחק, כל יום או בפרקי זמן יחסית קרובים, עם אותם לוגואים/אייקונים/whatever - כן, תוכל להיווצר צריבה. אבל !!! אם זה בLCD אין שום בעיה, אם זה בדגם של פנסוניק אתה יכול להפעיל פונקציית שטיפה לבנה פעם בכמה זמן, יפתור את הבעיה. כמו שציינו מליון פעם - קשה לתת תמונה כמו של פלזמה בשידורי SD, אבל הHD זה כבר משהו אחר לגמרי.
Vocare Ad Regnum
-
zipdrive
-
- חבר שרק התחיל

SD/HD
תודה על ההבהרה בנוגע לצריבה.
עכשיו בלבלת אותי במשפט האחרון שלך-
"קשה לתת תמונה כמו של פלזמה בשידורי SD, אבל הHD זה כבר משהו אחר לגמרי"
אתה מתכוון של- LCD קשה לתת תמונה טובה כמו פלזמה ב- SD וב- HD קל לו יותר?
קשה לי לראות מה ההבדל- איכות התמונה מבחינת רעש, אחידות, חדות ועיוותים (מ scaling) תלויה במעבד ולא בטכנולוגית הפאנל.
איכות הצבעים (כולל שחור) , ghosting ובהירות התמונה תלויה בטכנולוגיית הפאנל ולא במעבד - ואז מה ההבדל בין SD ל-HD?
עכשיו בלבלת אותי במשפט האחרון שלך-
"קשה לתת תמונה כמו של פלזמה בשידורי SD, אבל הHD זה כבר משהו אחר לגמרי"
אתה מתכוון של- LCD קשה לתת תמונה טובה כמו פלזמה ב- SD וב- HD קל לו יותר?
קשה לי לראות מה ההבדל- איכות התמונה מבחינת רעש, אחידות, חדות ועיוותים (מ scaling) תלויה במעבד ולא בטכנולוגית הפאנל.
איכות הצבעים (כולל שחור) , ghosting ובהירות התמונה תלויה בטכנולוגיית הפאנל ולא במעבד - ואז מה ההבדל בין SD ל-HD?
- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

בדיוק.אתה מתכוון של- LCD קשה לתת תמונה טובה כמו פלזמה ב- SD וב- HD קל לו יותר?...
Vocare Ad Regnum
-
zipdrive
-
- חבר שרק התחיל

אפשר הסבר? גם לא התייחסת לפסקה האחרונה שלי.
- roei_s
-
- חבר פעיל במיוחד

בכל פנסוניק, כולל האלה מהדור הקודם הסיכוי לצריבה הוא אפסי, אי אפשר להשוות את הקרויאניות אל ג'י וסמסונג לפנסוניק ופיוניר בנושא הצריבה, הפנסוניק ופיוניר הרבה יותר עמידות בפני צריבה, הן אפילו לא אומרות לבצע הרצה, ומצהירות מהדור הקודם כבר שאין סיכוי לצריבה במסכים שלהן, וזה בוודאי כולל את ה PV8 ו PV80 , במיוחד לאור העובדה שזה כולל גם את המקבילים שלהן מהדור הקודם PV7 ו PV70.dodi88 כתב:פיוניר מסכים.roei_s כתב:בפנסוניק ופיוניר לא תהיה שום צריבה מ 5 שעות, תבלהdodi88 כתב:הנזק הוא בלתי הפיך או שגם צריבה לאחר 5-6 שעות של תמונה סטטית ניתנת למחיקה?TANDBERG כתב:תיווצר צריבה..........
פנסוניק אולי רק בדגמים היקרים שלה, PYXXX..
ב-PV80 וב-PV8 ייתכן שתיהיה צריבה ולכן השאלה שלי תופסת גם לגביהם....
בלי להיכנס לאיפה התמונה יותר טובה, ב 3 תחומים פנסוניק ופיוניר עוקפות את שאר יצרניות בפלזמות בקלות: עומק שחור, עמידות בפני צריבה, והתמודדות עם ההשתקפות.
אלו עובדות, אם אתה עדיין מעדיף את התמונה בסמסונג (הרוב מעדיפים את הפנסוניק), ואתה לא מתכוון להשאיר תמונות סטטיות יותר מדי, ואין לך בעיה עם ההשתקפות אז תרכוש בכיף סמסונג, זה אולי לא פנסוניק או פיוניר, אבל זה גם מסך טוב.
- dodi88
-
- חבר מביא חבר

שטויות !
בחודש האחרון לא היה שבוע שלא נפתח פה אשכול לגבי צריבה ב-PV80/PV8.
בחודש האחרון לא היה שבוע שלא נפתח פה אשכול לגבי צריבה ב-PV80/PV8.
- roei_s
-
- חבר פעיל במיוחד

אולי רטנשין, לא צריבה, אין צריבה בפנסוניק ופיוניר.dodi88 כתב:שטויות !
בחודש האחרון לא היה שבוע שלא נפתח פה אשכול לגבי צריבה ב-PV80/PV8....
-
zipdrive
-
- חבר שרק התחיל

- TANDBERG
-
- חבר מביא חבר

תראה את שניהם, מה שנראה הכי טוב תיקנה. אל תדאג - לרובנו אין כסף לפיוניר... יש לי אחת מותקנת במשרד שאני כמעט דומע לידה כל פעם שאני רואה אותה...
Vocare Ad Regnum
- roei_s
-
- חבר פעיל במיוחד

Re: retention?
zipdrive כתב:מה הכוונה?
רטנשיון זה סימן שנותר על המסך שיורד ע"י שטיפה לבנה, צריבה זה כאשר הסימן לא ניתן להורדה.
צריבה במסכי פנסוניק או פיוניר ממש נדירה, סיכוי אפסי, האמת שגם הסיכוי לרטנשין במסכים האלה מאוד נמוך, אבל גם אם כבר קורה שטיפה קטנה תסדר את זה.
בנוגע לסמסונג, סמסונג לא נחשבת ברמה של פנסוניק ופיוניר, לדעתי תלך עפ"י העין שלך, בגדול ניתן לאמר שרוב האנשים מעדיפים פנסוניק מבין פנסוניק וסמסונג, וגם בקרב אנשים שמבינים ועוסקים בתחום ישנה תמימות דעים שהפנסוניק טובה יותר, יחד עם זאת, היא טובה בדברים שלא לכל אחד הם עד כדי כך חשובים, דברים כמו עומק השחור, עמידות בפני צריבה, התמודדות עם ההשתקפות, רמת פירוט בתמונה, לעומת כל הדברים הללו יש אנשים שיאהבו את התמונה המאוד בהירה של הסמסונג, מה שניקרא במחוזותינו צבעים חיים.
לסיכום, המסך כמסך, אין ספק שהפנסוניק PV80/8 עדיפה על הסמסונג, אבל עבור המשתמש הממוצע ההבדלים האלה פחות מורגשים, כי פחות איכפת לו כמה השחור שחור, והמשתמש הממוצע משתמש במסך בעיקר לטלוויזיה ולכן הסיכוי לצריבה גם די קטן, לדעתי עבור המשתמש הממוצע ההבדל הכי גדול בין המסכים הוא נושא ההשתקפות, שבפנסוניק הרבה יותר טוב, אבל גם עם זה כמובן אפשר לחיות.
פעם הפערים במחיר בין הסמסונג לפנסוניק גרמה לכך שרוב המשתמשים הממוצעים יוותרו קצת על איכות ויקחו סמסונג, היום שההפרשים במחיר הרבה יותר קטנים לדעתי אין ספק שעדיף לקחת פנסוניק, אפילו אם זה פרללי, פנסוניק זה פנסוניק,לא סתם היא יצרנית הפלזמה מס' 1 בעולם, וההשוואה לפלזמה סידרת כניסה של סמסונג היא די מגוכחת.
אין לי העדפה מראש בין פנסוניק לסמסונג, ואין לי כסף לפיוניר. אז מה דעתכם?...