האם לדעתכם יבואנים/חנויות אודיו-וידאו צריכים לפרסם מחירים ?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
מחיר ידוע, מדובר בדרך כלל על מוצרים מיובאים מחו"ל.
תיקח MSRP/RRP ללא TAX מקומים, ותוסיף 15.5% - קיבלת תג מחיר בארץ
אני בכוונה אומר MSRP כיוון שיש בכל זאת עלויות יבוא ומכס (למרות שיבואן קונה ב-30% מחיר לצרכן..) וצריך קצת להרוויח
אבל גם בחו"ל המחירים לא קשיחים..
אני אף פעם לא קונה ב-MSRP, אלא לפחות 10-15% פחות
תיקח MSRP/RRP ללא TAX מקומים, ותוסיף 15.5% - קיבלת תג מחיר בארץ
אני בכוונה אומר MSRP כיוון שיש בכל זאת עלויות יבוא ומכס (למרות שיבואן קונה ב-30% מחיר לצרכן..) וצריך קצת להרוויח
אבל גם בחו"ל המחירים לא קשיחים..
אני אף פעם לא קונה ב-MSRP, אלא לפחות 10-15% פחות
- michael123
-
- חבר מכור קשה

Re: פרסום מחירים
אני קניתי בארץ מיבואנים שמוכרים בדולרים + 15.5%אילפור כתב:אנחנו לא מפרסמים מחירים באתר, אם כי שקלנו לעשות זאת.
הסיבה היא פרוזאית ופשוטה: המחירים משתנים כל הזמן, בכפוף לשערי המטבע. יש לנו באתר עשרות רבות של מכשירים, ועדכון שוטף של מחירים לכולם דורש השקעה כספית גדולה מדי.
אין לזה שום קשר לטקטיקת מכירה כזו או אחרת - עובדה, אנחנו שולחים מחירי מוצרים בדוא"ל לכל מי שמבקש.
אגב, בניגוד למה שכתב איל, מעולם לא פרסמנו מחירים למוצרים באתר, ולכן לא יכולנו גם להוריד אותם. מה ולמה עשו יבואנים אחרים אני לא יודע....
דולר - שער יציג במעמד הזמנה
בשני המקרים היה מדובר על יבוא מארה"ב, אני מניח שאפשר גם פאונד או אירו אם מקור יבוא הוא באירופה
- avilior
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
אני חושב שהתאגדות של מספר יבואנים תגרום למצב להשתנות. זה יותר תלוי בהם מאשר בנו. חינוך מהסוג הזה מתחיל בצד שמספק את השירות.
הכי קל לומר שאנחנו, הצרכנים, מחפשים מחיר זול. אבל למה? נולדנו ככה?
לא. הרגילו אותנו שמי שלא ממרר למוכר את החיים נדפק במחיר.
ברגע שתתחיל רפורמה בתחום הזה, הצרכנים יבינו שיש מחיר אחד הוגן ואין דרך (או צורך) להפשיל למוכר את המכנסיים.
ברגע שתתחיל רפורמה בתחום הזה, הצרכנים יבינו שיש מחיר אחד הוגן ואין דרך (או צורך) להפשיל למוכר את המכנסיים.
- truejoker
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 5738
Lior_M כתב:מבלי לקרוא את כל השרושר אני חושב שפרסום המחיר רק יעשה רע לצרכנים מהסיבה הפשוטה :
תמיד עדיף להיכנס לחנות בחוסר וודאות לגבי מה עולה יותר ממה. ככה הבחירה היא יותר אובייקטיבית.
כמובן שאם המחיר לא מתאים אז לא תתבצע קנייה. השאלה היא למה להגביל את עצמך מראש ?
למה לא לשמוע גם דברים יקרים ( בלי לדעת שהם יקרים ) ואח"כ לגלות שההבדל במחיר לא מצדיק את ההבדל באיכות ?
כמובן שגם ההפך יכול לקרות אבל שוב, אם אתה לא נכנס לחנות או מוותר על שמיעה של מכשיר כלשהו רק בגלל שאתה יודע שהוא יקר
אתה מוותר לעצמך ועושה חצי עבודה בתהליך הבחירה. כתוצאה מכך התהליך לא נכון ולא קוהרנטי והבחירה בהתאם.
ליאור...
כבר כמה פעמים יצא לי ללכת לקנות דברים שאני לא מכיר (תחומים שאני לא מבין בהם ) והשיטה הייתה לראות מה מוצא חן בעיני בכמה חנויות ואז לשאול על המחירים . אם ראיתי שבחרתי באופן אינסטינקטיבי במוצרים היקרים ביותר , ידעתי שאני מבין , ועכשיו צריך לבדוק בחנויות אחרות מחירים
זה עובד כמעט בכול תחום
ובאודיו זה חשוב כי שמיעה של מוצרים בטופ , גם אתה לא רוכש אותם , נותנת לאוזן שלך נקודת ייחוס , שאחרי כמה זמן , אתה כבר יכול לזהות גם מזכרון בצורה זו או אחרת , מה טוב יותר ומה פחות ולמה
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
זה לא בשליטתם, שכן יש לזה סיבות שיווקיות.avilior כתב:אני חושב שהתאגדות של מספר יבואנים תגרום למצב להשתנות. זה יותר תלוי בהם מאשר בנו. חינוך מהסוג הזה מתחיל בצד שמספק את השירות.
ברגע שתתחיל רפורמה בתחום הזה, הצרכנים יבינו שיש מחיר אחד הוגן ואין דרך (או צורך) להפשיל למוכר את המכנסיים....
הם יפסידו הרבה כסף ברגע שישנו את המודל.
העניין הוא שאין באמת מחיר אחד. מבחינה כלכלית, המטרה של כל מוכר הוא למכור במחיר הגבוה ביותר שהוא יכול לכל פרט.
אם המחיר יהיה מינימלי לכולם, אמנם כמות היחידות שימכרו יהיה גבוה במעט, אבל בשום אופן לא יצליח לקזז את ההפסדים האדירים שיגרמו עקב כך.
מה גם, שלפעמים הם מוכרים בהפסד מסיבות שונות - מה אתם רוצים, שכמה מקרים שמכרו בהפסד ייצגו מעתה את המחיר לצרכן?
- avilior
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1629
לא רשמתי למכור בהפסד, מה גם שאף סוחר לא מוכר בהפסד (גם אם המחיר נראה לך נמוך).niron כתב:זה לא בשליטתם, שכן יש לזה סיבות שיווקיות.avilior כתב:אני חושב שהתאגדות של מספר יבואנים תגרום למצב להשתנות. זה יותר תלוי בהם מאשר בנו. חינוך מהסוג הזה מתחיל בצד שמספק את השירות.
ברגע שתתחיל רפורמה בתחום הזה, הצרכנים יבינו שיש מחיר אחד הוגן ואין דרך (או צורך) להפשיל למוכר את המכנסיים....
העניין הוא שאין באמת מחיר אחד. מבחינה כלכלית, המטרה של כל מוכר הוא למכור במחיר הגבוה ביותר שהוא יכול לכל פרט.
אם המחיר יהיה מינימלי לכולם, אמנם כמות היחידות שימכרו יהיה גבוה במעט, אבל בשום אופן לא יצליח לקזז את ההפסדים האדירים שיגרמו עקב כך.
מה גם, שלפעמים הם מוכרים בהפסד מסיבות שונות - מה אתם רוצים, שכמה מקרים שמכרו בהפסד ייצגו מעתה את המחיר לצרכן?...
אני התכוונתי למחיר הוגן.
- niron
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 577
1. בהחלט קורה שסוחר מוכר בהפסד אם הוא נתקע עם יחידות שאין לו מה לעשות איתן.avilior כתב:לא רשמתי למכור בהפסד, מה גם שאף סוחר לא מוכר בהפסד (גם אם המחיר נראה לך נמוך).niron כתב:זה לא בשליטתם, שכן יש לזה סיבות שיווקיות.avilior כתב:אני חושב שהתאגדות של מספר יבואנים תגרום למצב להשתנות. זה יותר תלוי בהם מאשר בנו. חינוך מהסוג הזה מתחיל בצד שמספק את השירות.
מה גם, שלפעמים הם מוכרים בהפסד מסיבות שונות - מה אתם רוצים, שכמה מקרים שמכרו בהפסד ייצגו מעתה את המחיר לצרכן?...
אני התכוונתי למחיר הוגן....
2. אין מושג כזה "מחיר הוגן"
- michael123
-
- חבר מכור קשה

יבואנים קונים ב-30% מחיר (לא מחיר שהם דופקים בארץ אלא MSRP בארה"ב), גם לרוב מדובר כל סוג של credit שהחברה המייצרת נותנת להם. הם לא ממש מוציאים את הכסף לפני הקניה.
אם מוציאים את ה-brand המוצלח כמו Pansonic, יבוא זה עסק מאוד משתלם
הפסד מישהו אמר?
אם מוציאים את ה-brand המוצלח כמו Pansonic, יבוא זה עסק מאוד משתלם
הפסד מישהו אמר?
- MartinHSabag
-
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- יש לי כמה דוגמאות (אבל זה לא יפה לפרט אותם פה, נכון?)MartinHSabag כתב:אתה מוכן להתחייב לזה?יבואנים קונים ב-30% מחיר (לא מחיר שהם דופקים בארץ אלא MSRP בארה"ב)...
אם כן, עכשיו אני פותח ייבוא מקבילי ושובר את השוק.
אתה איתי ?...
- אני יודע את כל עלויות יבוא (ולא רק כאשר מבריחים במזוודה)
- אני לא רואה את עצמי כסוחר, זה מגעיל אותי.
אבל אני רוצה לציין שהמחירים בארץ ירדו בשנה האחרונה, אני מקווה שאני תרמתי את חלקי בזה שהרבה אנשים לא פוסלים את יבוא אישי!
שוב, יבוא אישי ובכלל עלויות יבוא נכונים לגבי כל מוצר, לא רק ק"ב
אני הבאתי את כל האביזרי אמבט מגרמניה (לשלושת חדרי שרותים), תאורה ופקדי תאורה של LUTRON, פרטי תקשורת
תמיד מחיר סופי שכלל משלוח ותשלום מיסים היה 30-40% פחות מהמחיר "אחרי הנחה מיוחדת של 40%"
- MartinHSabag
-
- מנהל

אההה, עכשיו זה נהיה ייבוא אישי?
חשבתי שאתה מדבר על עלויות ייבוא של הסוחרים, לא?
מה על שירות? שיווק? לוגיסטיקה?
נכון, אם אתה עושה ייבוא אישי, אין לך את זה, אבל מה לגבי הייבוא הרשמי.
לא רוצה להיות סוחר? לא צריך.
בוא תעשה לי תוכנית עיסקית רצינית ואני אנהל את זה ונתחלק ברווחים. יש ?
בוא תעשה לי תוכנית עיסקית רצינית ואני אנהל את זה ונתחלק ברווחים. יש ?
- michael123
-
- חבר מכור קשה

אני מכיר כמה יבואנים שאין להם מחסנים בארץ, ההזמנה יוצאת רק כאשר אתה משלם מקדמה..MartinHSabag כתב:אההה, עכשיו זה נהיה ייבוא אישי?
בוא תעשה לי תוכנית עיסקית רצינית ואני אנהל את זה ונתחלק ברווחים. יש ?...
חלק עובדים עם עמילי מכס (אני גם פעמיים עבדתי עם אחד כזה), וחלק משחררים לבד כדי לחסוך
אז מה ההבדל?
לגבי שירות בארץ - יש פה הרבה מה ללמוד מאנגליה או ארה"ב. יש לי דוגמאות מעולות למוצרים שהבאתי ודוגמאות פחות טובטת למה שקניתי בארץ..
כלומר, מי שחושב שבארץ לקנות זה יתרון, כדאי שיבדוק..
לטופ אודיו אני יודע יש בנאדם וחצי במעבדה שלהם + מזכירה, חלק אני יודע פשוט עובדים עם חברות חיצוניות בנושא שרות
שיווק - יש כזה דבר? זה כאילו כמה פרסומות של ניופאן בעיתונים?
שוק בארץ קטן, לאנשים אין כסף, ורובם לא משכילים מספיק כדי לקנות דברים איכותיים אפילו אם יש להם מה לבזבז..
אני עדיין משוכנע שאפשר למכור בארץ במחיר MSRP של חו"ל (מחיר במט"ח) + מע"מ
חלק מהיבואנים כבר עושים את זה, MSRP משאיר להם מספיק
- MartinHSabag
-
- מנהל

- michael123
-
- חבר מכור קשה

ניופאן הם היחידים שאני רואה בתחום ק"ב (לפחות זה מה שנתפס אצלי בראש)MartinHSabag כתב:אתה יודע מה תקציב הפרסום של ניופאן היה בשנה האחרונה?שיווק - יש כזה דבר? זה כאילו כמה פרסומות של ניופאן בעיתונים?...
(רמז: מציע לך לבדוק טוב לפני שאתה עונה.....)...
אין לי מושג
- michael123
-
- חבר מכור קשה

נגיד, בין 2 ל-5 מיליון שקל לשנהMartinHSabag כתב:זרוק מספר.......
- michael123
-
- חבר מכור קשה

MartinHSabag כתב:תנסה יותר בכיוון של 40 מיליון........
נו..אמרתי שאין לי מושג לגבי הפרסום
איך זה מתחלק אבל?
כל זה עדיין לא מצדיק שישראלים ישלמו premium מעבר ל-15% MSRP
לא זוכר אבל מתי ראיתי פרסומת פעם אחרונה של רסיבר של דנון או נגן בלו-ריי שלהם..
הם מפרסמים בעיקר מוצרים ברמה מאוד נמוכה לקהל הרחב (טושיבה, חאיר) ובכלל מוצרים לא מהתחום "שלנו" כמו מוצרי מטבח של קיצ'ן אייד
- MartinHSabag
-
- מנהל

- michael123
-
- חבר מכור קשה

לא, אני לא מתלונן.MartinHSabag כתב:מיכאל,
או שאתה רציני או שאתה רוצה להתלונן...?.
אמרתי לך, תביא תוכנית עיסקית ובוא נשבור את ניופאן....יאללה, זרקתי לך כפפה - PUT YOUR MONEY WHERE YOUR MOUTH IS.........
רק מציין כמה דברים..
לי אישית יש כמה אופציות הרי
לגבי יבוא - דווקא יהיה יותר קל להתחרות מול "חזי בנק" למשל (קרמיקה וכו).