האם לדעתכם יבואנים/חנויות אודיו-וידאו צריכים לפרסם מחירים ?
-
צפיד
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2856
- נתן תודות: 162 פעמים
- קיבל תודות: 64 פעמים
השאלה הנשאלת כמובן בהקשר אתר הבית של אותן חנויות.
בניגוד לחו"ל ,שמתי לב שבארץ לא ממהרים לפרסם מחירים באתר (או לדאוג לעדכונם השותף).
אני חושב שיאה לפרסם את המחירים זה מראה על רצינות ,שקיפות מלאה מול מחירי חו"ל
בנוסף הסיפורים של לקוחות כמו שרואים בפורום אצלנו של : "המחיר שקיבלתי הוא מיוחד ורק בשבילי ולא אוכל לפרסמו" ירדו מהפרק.
מה אתם חושבים?
בניגוד לחו"ל ,שמתי לב שבארץ לא ממהרים לפרסם מחירים באתר (או לדאוג לעדכונם השותף).
אני חושב שיאה לפרסם את המחירים זה מראה על רצינות ,שקיפות מלאה מול מחירי חו"ל
בנוסף הסיפורים של לקוחות כמו שרואים בפורום אצלנו של : "המחיר שקיבלתי הוא מיוחד ורק בשבילי ולא אוכל לפרסמו" ירדו מהפרק.
מה אתם חושבים?
יפה שמישהו העלה את זה.
לדעתי אכן צריך לפרסם מחירים או לדאוג לעדכון מדי שבוע נניח. הבעיה היא שגם כשמפרסמים מחירים, לעיתים בפועל הם נמוכים בהרבה (ממש עשרות אחוזים). אין מה לעשות, כנראה שזה נותן לאנשים תחושה טובה שהורידו להם הרבה במחיר...
לדעתי אכן צריך לפרסם מחירים או לדאוג לעדכון מדי שבוע נניח. הבעיה היא שגם כשמפרסמים מחירים, לעיתים בפועל הם נמוכים בהרבה (ממש עשרות אחוזים). אין מה לעשות, כנראה שזה נותן לאנשים תחושה טובה שהורידו להם הרבה במחיר...
בעולם שכולו טוב היו מחירים אמיתיים באתרים
ואם היו הבדלים בסגירה, אז הם לא היו משמעותיים.
זה היה חוסך סקרי שוק מקיפים ואת תהליך ההתמקחות.
הזכרתי שמדובר בעולם שכולו טוב...
הזכרתי שמדובר בעולם שכולו טוב...
אתר הבית שלי - www.ezway.co.il
-
צפיד
-
- חבר ותיק

Re: בעולם שכולו טוב היו מחירים אמיתיים באתרים
מממ....theezway כתב:ואם היו הבדלים בסגירה, אז הם לא היו משמעותיים.
הזכרתי שמדובר בעולם שכולו טוב......
ולמה הגויים בגולה יודעים למכור לפי מחירי אתר?
תראה בהרבה מחנויות הסטיראו הטובות בעולם יש מחירי מדף עבור מוצרים ,כמובן שלפעמים יש עיסקאות שמתגמשים קצת(תצוגה,הלקוח לוקח כמה מוצרים,תשלום מזומן וכ')
לדעתי צריך להיות מחיר באתר כדי שאנשים ידעו מה סדר גודל הדברים.
אני לא חושב שמדובר בעולם שכולו טוב- אם תשים לב הרבה יבואנים "נרגעו" במחירים בשנים האחרונות עקב מודעות הצרכן למחירי חו"ל.
אבל עדין יש יבואנים שעניין המחירים אצלם זה כבר בדיחה. אני ביררתי על B&W 705 של טופ אודיו, המחיר שנתנו לי בחנות (לא התמקחות, רק שאלתי) נמוך באלפי שקלים ממה שרואים באתרים. אני שמעתי על עוד מישהו שקנה אותם עם הסטנדים במחיר שבערך נתנו לי רק על הרמקולים...
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שלטעמי הרעיון הוא להטעות את הצרכן בנוגע לתמחור. ככה הצרכן תמיד ירגיש שהוא קיבל מחיר טוב בעוד שהוא לעולם לא יוכל לדעת כמה בפועל דורשים על המוצר, והמיקוח יהיה בטווח שנוח לחנות וליבואן.
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שלטעמי הרעיון הוא להטעות את הצרכן בנוגע לתמחור. ככה הצרכן תמיד ירגיש שהוא קיבל מחיר טוב בעוד שהוא לעולם לא יוכל לדעת כמה בפועל דורשים על המוצר, והמיקוח יהיה בטווח שנוח לחנות וליבואן.
-
צפיד
-
- חבר ותיק

הייתי מעדיף לחשוב שהם לא מעדכנים את המחירים מאשר מניפולציות מסוג אלה...MadCow כתב:אבל עדין יש יבואנים שעניין המחירים אצלם זה כבר בדיחה. אני ביררתי על B&W 705 של טופ אודיו, המחיר שנתנו לי בחנות (לא התמקחות, רק שאלתי) נמוך באלפי שקלים ממה שרואים באתרים. אני שמעתי על עוד מישהו שקנה אותם עם הסטנדים במחיר שבערך נתנו לי רק על הרמקולים...
בקיצור מה שאני מנסה להגיד שלטעמי הרעיון הוא להטעות את הצרכן בנוגע לתמחור. ככה הצרכן תמיד ירגיש שהוא קיבל מחיר טוב בעוד שהוא לעולם לא יוכל לדעת כמה בפועל דורשים על המוצר, והמיקוח יהיה בטווח שנוח לחנות וליבואן....
תהיה בטוח שזו מניפולציה. כשדיברתי עם המוכר הוא ידע בדיוק בכמה אחרים מפרסמים (9 אלף), כמה הם מפרסמים (8 ומשהו אלף) וכמה הוא הציע לי (7 אלף).
גם בתור וכחן מקצועי יהיה לך קשה מאוד להתווכח על המחיר אחרי ה price-drop שעשו לך בזה הרגע...

גם בתור וכחן מקצועי יהיה לך קשה מאוד להתווכח על המחיר אחרי ה price-drop שעשו לך בזה הרגע...
אני חושב שזו טקטיקה מכירה אצל היבואנים שלא כותבים את מחירהם .
להערכתי , הם פשוט מאמנים שאם משהו יתקשר אליהם לשאול על המחיר זה יגרום למצב של שיחה עם הלקוח מבלי שהוא פוסל מראש את המוצר .
הבעיה עם הטקטיקה הזו "קיבלתי מחיר סופר מיוחד"
לאחרונה התעניינתי אצל מספר לקוחות בכמה הם רכשו את הציוד , ולהפתעתי כולם קיבלו את אותו המחיר המיוחד
כל אחד מהם חשב שהיבואן הוא סחבק שלו .
באותו עניין
לאחרונה התעיינתי באופניים לבן שלי .
למי שמכיר את התחום יודע שזה תחום ענף מאוד .
להפתעתי גיליתי שהיבואנים מפרסמים את המחירים באתר , וגם כשהגעתי למשווקים המחיר היה זהה לאתר .
כמובן שניתן היה לקבל הנחה קטנה , אבל מצא חן בעייני שהיבואן מפסם מחיר ורותם את המשווקים שלו למחיר הזה.
לעניות דעתי כך העסק צריך להתנהל .
לגבי אודיו רק 2 יבואנים כותבים מחירים באתר הבית שלהם
אורק
ארמה
תאמינו לי זה באמת עצוב שזה כך.
משווקים :
אורי יפה
אלגזי
פיוז
סינמה פרדיסו
לייזר סיטי
ועוד...
שוב אנחנו הצרכנים , ללא לחץ מצידינו לא תהיה השפעה.
להערכתי , הם פשוט מאמנים שאם משהו יתקשר אליהם לשאול על המחיר זה יגרום למצב של שיחה עם הלקוח מבלי שהוא פוסל מראש את המוצר .
הבעיה עם הטקטיקה הזו "קיבלתי מחיר סופר מיוחד"
לאחרונה התעניינתי אצל מספר לקוחות בכמה הם רכשו את הציוד , ולהפתעתי כולם קיבלו את אותו המחיר המיוחד
כל אחד מהם חשב שהיבואן הוא סחבק שלו .
באותו עניין
לאחרונה התעיינתי באופניים לבן שלי .
למי שמכיר את התחום יודע שזה תחום ענף מאוד .
להפתעתי גיליתי שהיבואנים מפרסמים את המחירים באתר , וגם כשהגעתי למשווקים המחיר היה זהה לאתר .
כמובן שניתן היה לקבל הנחה קטנה , אבל מצא חן בעייני שהיבואן מפסם מחיר ורותם את המשווקים שלו למחיר הזה.
לעניות דעתי כך העסק צריך להתנהל .
לגבי אודיו רק 2 יבואנים כותבים מחירים באתר הבית שלהם
אורק
ארמה
תאמינו לי זה באמת עצוב שזה כך.
משווקים :
אורי יפה
אלגזי
פיוז
סינמה פרדיסו
לייזר סיטי
ועוד...
שוב אנחנו הצרכנים , ללא לחץ מצידינו לא תהיה השפעה.
המטרה הינה להנות ממוסיקה המערכת הינה רק האמצעי.
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
: Amarra Dealer
http://www.sonicstudio.com/amarra
פרטים
לדעתי הם דווקא עושים לעצמם נזק. קח את המקרה שלי, תחשוב כמה אנשים פוסלים את הרמקול הזה כי הם רואים את המחיר באינטרנט ומראש לא יטרחו להתקשר.
לגבי עניין המודעות הצרכנית - אני חייב להתוודות שאת כל עניין התמחור הבעייתי הבנתי דרך האתר הזה, מכל מיני שרשורים שונים וזה אחד הדברים שדירבנו אותי ללכת להאזין בזמנו. בינתיים הרוב ממשיך להתעדכן דרך האינטרנט והיבואנים פשוט מפסידים לקוחות.
לגבי עניין המודעות הצרכנית - אני חייב להתוודות שאת כל עניין התמחור הבעייתי הבנתי דרך האתר הזה, מכל מיני שרשורים שונים וזה אחד הדברים שדירבנו אותי ללכת להאזין בזמנו. בינתיים הרוב ממשיך להתעדכן דרך האינטרנט והיבואנים פשוט מפסידים לקוחות.
תסמכו עליהם שהם עושים את הדבר הנכון עבורם (כנראה באמת משיקולים של "לא אומרים מחירים בטלפון, תבוא לחנות" ואז בחנות לוחצים על הלקוח לקנות דווקא שם)
ככה זה תמיד היה בכל ענף האלקטרוניקה.
מה שכן,
את המחיר האמיתי קובעים היבואנים, לא הסוחרים.
והם דיי מתעלמים ממחירי חו"ל ומקריצים מחירים שרחוקים ממחירי היבוא האישי בסדרי גודל (פי שניים לפעמים, למשל בSG)
ככה זה תמיד היה בכל ענף האלקטרוניקה.
מה שכן,
את המחיר האמיתי קובעים היבואנים, לא הסוחרים.
והם דיי מתעלמים ממחירי חו"ל ומקריצים מחירים שרחוקים ממחירי היבוא האישי בסדרי גודל (פי שניים לפעמים, למשל בSG)
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
אני חושב שלטגנו צריך שניים......
הסיבה היא ה"שוק" שמתנהל בתחום הזה שאליו הורגלו גם הצרכנים וגם המוכרים.
כולם משחקים את אותו משחק של "לדפוק את המערכת". הרי ישראלי חייב או לדפוק או להידפק, אין מצב של WIN-WIN ולכן, הלקוח חייב להרגיש שהוא "דפק את המערכת" או גרם לחנות "להפסיד" ולכן החנות מורידה את המחיר במעמד הסגירה.
אבל כדי שהמשחק הזה ייתקיים, חייבים לנפח מראש את המחיר כדי שיהיה על מה להתמקח.
מה שמצחיק הוא שהצרכנים הללו טומנים את הראש בחול, שהרי אין מצב שהחנות באמת תפסיד, אף אחד לא פילנטרופ פה....
אם המחיר היה קבוע ללא מיקוח, הרי זה אומר שבהכרח החנות "דפקה" אותי ואני יצאתי פראייר (כי לא הצלחתי לכופף אותה) ולכן זה חוזר למשחק הזה.
איך יוצאים מזה?
בעיה.
אם יהיו כמה "צדיקים" שבאמת ייפרסמו ויהיו קשיחים במחירים, הם יהיו בחיסרון מול חנויות שבהם "אפשר להסתדר איתם" וחוזר חלילה...
הסיבה היא ה"שוק" שמתנהל בתחום הזה שאליו הורגלו גם הצרכנים וגם המוכרים.
כולם משחקים את אותו משחק של "לדפוק את המערכת". הרי ישראלי חייב או לדפוק או להידפק, אין מצב של WIN-WIN ולכן, הלקוח חייב להרגיש שהוא "דפק את המערכת" או גרם לחנות "להפסיד" ולכן החנות מורידה את המחיר במעמד הסגירה.
אבל כדי שהמשחק הזה ייתקיים, חייבים לנפח מראש את המחיר כדי שיהיה על מה להתמקח.
מה שמצחיק הוא שהצרכנים הללו טומנים את הראש בחול, שהרי אין מצב שהחנות באמת תפסיד, אף אחד לא פילנטרופ פה....
אם המחיר היה קבוע ללא מיקוח, הרי זה אומר שבהכרח החנות "דפקה" אותי ואני יצאתי פראייר (כי לא הצלחתי לכופף אותה) ולכן זה חוזר למשחק הזה.
איך יוצאים מזה?
בעיה.
אם יהיו כמה "צדיקים" שבאמת ייפרסמו ויהיו קשיחים במחירים, הם יהיו בחיסרון מול חנויות שבהם "אפשר להסתדר איתם" וחוזר חלילה...
-
צפיד
-
- חבר ותיק

מה שמפתיע שבעבר היו כאלה שפירסמו מחיר ולאחרונה הפסיקו .
אני לא רוצה להכנס למלחמות אבל חלק מאלה שכן מפרסמים ,מחירהם באתר גבוהים בהרבה ממה שבתכלס הם מוכרים מה שמכליל אותם באותה אסטרטגיה.
אז מה עדיף- לפרסם מחיר שונה ממה שבתכלס אתה בתור לקוח "סחבק" כמו שאמר אייל מקבל(ואז מגלה שאתה לא...)?
או לקבל מחיר בצורה ישירה?
אני אעדיף כנות על הכל/הקול
למרות שאני מבין שהשוק הוא מצומצם וללא "מאמצי" שיווק למיניהם הם לא יתפרנסו.
אך עדיין יש מספיק דוגמאות של אנשי מכירות הוגנים שלא עושים טריקים כאלה או אחרים-רק מהסיבה שאני פתחתי את השרשור לא אציין שמות .
אני חושב שאנחנו בתור צרכנים אמורים למצב את צורת המכירה בארץ ולא ההיפך.
לדעתי משאלים מסוג זה שהעליתי כאן יוכל לעלות את מודעות המוכרים בארץ .
הייתי מאוד שמח אם יבואנים היו רושמים כאן את דעתם.
(כמובן באישור אייל/מרטין).
אני חושב שאנחנו נעשה להם טוב אם נמקד דרישות כאלה ,כמו כן ביקורת על האתר הבית שלהם היא ביקורת מבורכת,הלא מרביתנו סופגים את מרבית המידע על החנות/יבואן/מוצרים מהאינטרנט ,לחלק מהחנויות והיבואנים יש אתרים ממש לא עדכנים,לא מזמן כתבתי לבעל אתר שהאתר לא נראה טוב והמידע לא עדכני- הוא בירך על הביקורת והסביר שאכן האתר יעבור שיפוץ בקרוב.
אני לא רוצה להכנס למלחמות אבל חלק מאלה שכן מפרסמים ,מחירהם באתר גבוהים בהרבה ממה שבתכלס הם מוכרים מה שמכליל אותם באותה אסטרטגיה.
אז מה עדיף- לפרסם מחיר שונה ממה שבתכלס אתה בתור לקוח "סחבק" כמו שאמר אייל מקבל(ואז מגלה שאתה לא...)?
או לקבל מחיר בצורה ישירה?
אני אעדיף כנות על הכל/הקול
למרות שאני מבין שהשוק הוא מצומצם וללא "מאמצי" שיווק למיניהם הם לא יתפרנסו.
אך עדיין יש מספיק דוגמאות של אנשי מכירות הוגנים שלא עושים טריקים כאלה או אחרים-רק מהסיבה שאני פתחתי את השרשור לא אציין שמות .
אני חושב שאנחנו בתור צרכנים אמורים למצב את צורת המכירה בארץ ולא ההיפך.
לדעתי משאלים מסוג זה שהעליתי כאן יוכל לעלות את מודעות המוכרים בארץ .
הייתי מאוד שמח אם יבואנים היו רושמים כאן את דעתם.
(כמובן באישור אייל/מרטין).
אני חושב שאנחנו נעשה להם טוב אם נמקד דרישות כאלה ,כמו כן ביקורת על האתר הבית שלהם היא ביקורת מבורכת,הלא מרביתנו סופגים את מרבית המידע על החנות/יבואן/מוצרים מהאינטרנט ,לחלק מהחנויות והיבואנים יש אתרים ממש לא עדכנים,לא מזמן כתבתי לבעל אתר שהאתר לא נראה טוב והמידע לא עדכני- הוא בירך על הביקורת והסביר שאכן האתר יעבור שיפוץ בקרוב.
פרסום של מחירים מוגזמים/לא לפרסם מחירים בכלל לדעתי נובע מתפיסה מאוד עתיקה שאנשים שמסתכלים באינטרנט הם לקוחות לא פוטנציאליים ורק אלה שבאים לחנות הם הרציניים ואיתם כבר מתבצע המשא ומתן. זו הסיבה שלא משקיעים באתר,עדכון מוצרים, מחירים וכו'... זה נכון שיש עדין הרבה כאלה שמבחינתם האינטרנט זה סוג של window shopping אבל ריבוי אתרי מסחר ואתרים כמו ZAP לדעתי שינו את התפיסה הזו והיום האינטרנט הוא זירת מכירה לכל דבר, רק שבאודיו לא השכילו להבין את זה.
צפיד,
אני מסכים עם כל מה שאמרת אבל הבעיה היא שאתה אומר 'אנחנו בתור צרכנים'. אולי אתה ועוד כמה חברים פה בפורום הם באמת אותם צרכנים שאתה מדבר עליהם, בינתיים לצערי (ולצערך)
הישראלי הממוצע עדין מעדיף 'לדפוק' את החנות (בדיוק כמו שאייל ומרטין אמרו) ועד שנראה פה שינוי, יקח עוד זמן.
צפיד,
אני מסכים עם כל מה שאמרת אבל הבעיה היא שאתה אומר 'אנחנו בתור צרכנים'. אולי אתה ועוד כמה חברים פה בפורום הם באמת אותם צרכנים שאתה מדבר עליהם, בינתיים לצערי (ולצערך)
הישראלי הממוצע עדין מעדיף 'לדפוק' את החנות (בדיוק כמו שאייל ומרטין אמרו) ועד שנראה פה שינוי, יקח עוד זמן.
- MartinHSabag
- מנהל

- תגובות: 59344
- שם מלא: מרטין סבג
- נתן תודות: 826 פעמים
- קיבל תודות: 1567 פעמים
- יצירת קשר:
ותרשו לי לחזור לאותה דוגמה שבגינה התפוצצו כמה ניסיונות לעשות מכירה קבוצתית באתר, כשאנשים השתמשו במחירים ה"מיוחדים" כדי ללכת ולנסות לכופף עוד יותר חנות אחרת.
הדרך היחידה שזה יעבוד זה רק אם "בין לילה" כולם יעברו לשיטה הזו, קרי, כולם ייפרסמו את המחיר "הכי טוב שלהם" והלקוחות יפסיקו להתמקח.
יש עוד נקודה והיא שאני מכיר הרבה חנויות שיש להם מחיר "מצליח" ומחיר למי שמבין.
כלומר, יש מחיר לאנשים שלא מתווכחים ולא עשו סקר שוק ויש מחיר לאנשים שמאוד מעורבים/פעילים באתר וידוע שישר ירוצו לספר...
הדרך היחידה שזה יעבוד זה רק אם "בין לילה" כולם יעברו לשיטה הזו, קרי, כולם ייפרסמו את המחיר "הכי טוב שלהם" והלקוחות יפסיקו להתמקח.
כלומר, יש מחיר לאנשים שלא מתווכחים ולא עשו סקר שוק ויש מחיר לאנשים שמאוד מעורבים/פעילים באתר וידוע שישר ירוצו לספר...
כנראה אתה צודק וזה אחד הדברים שמגעילים אותי במדינה הזאת.MartinHSabag כתב:ותרשו לי לחזור לאותה דוגמה שבגינה התפוצצו כמה ניסיונות לעשות מכירה קבוצתית באתר, כשאנשים השתמשו במחירים ה"מיוחדים" כדי ללכת ולנסות לכופף עוד יותר חנות אחרת.
כלומר, יש מחיר לאנשים שלא מתווכחים ולא עשו סקר שוק ויש מחיר לאנשים שמאוד מעורבים/פעילים באתר וידוע שישר ירוצו לספר......
גם אם רציתי להיות לקוח הוגן וכו' אני מכיר קצת את הטקטיקות וחייב להתמקח כדי לקבל את המחיר האמיתי...
-
צפיד
-
- חבר ותיק

שח_מט כתב:כנראה אתה צודק וזה אחד הדברים שמגעילים אותי במדינה הזאת.MartinHSabag כתב:ותרשו לי לחזור לאותה דוגמה שבגינה התפוצצו כמה ניסיונות לעשות מכירה קבוצתית באתר, כשאנשים השתמשו במחירים ה"מיוחדים" כדי ללכת ולנסות לכופף עוד יותר חנות אחרת.
כלומר, יש מחיר לאנשים שלא מתווכחים ולא עשו סקר שוק ויש מחיר לאנשים שמאוד מעורבים/פעילים באתר וידוע שישר ירוצו לספר......
גם אם רציתי להיות לקוח הוגן וכו' אני מכיר קצת את הטקטיקות וחייב להתמקח כדי לקבל את המחיר האמיתי......
בהתייחסות לדבריו של מרטין- זה מאוד מאוד מקומם לחשוב שיש שני מחירים...
אחד למי שמבין ואחד למי שלא,אף אחד מאיתנו לא נולד עם ידע בסטיראו ועם הזמן החכמנו ממה/ממי להזהר וממי לא ,אחד "ירוק" טרי בתחום צריך לשלם יותר למה?
לצערי בכל דבר זה ככה בארץ,מנדל"ן ועד לנעליים...עם מוכר מזהה פראייר פוטנציאלי הוא "ידחוס" בו ככל האפשר.
לרובנו יש כאן "גורו" שממנו אנחנו קונים,לפעמים גם כמה....
הגיוני שמישהו שהוא לקוח ותיק ואמין אז מגיע מחיר מיוחד או למשל תשלום מזומן...
אבל הטעייה בסדר גודל של מניפולציות זה כבר לא פייר...
אני לא חושב שתחום האודיו הוא התחום היחידי הבעייתי ,אפילו אם תלכו לסופרפארם בחגים תראו הוזלות עצומות של 70% הנחה ...הבעיה שהם מציגים מחיר התחלתי גבוה פי 2.
אני לא מקנא במוכר שבארה"ב יעיז לעשות מהלך שכזה...
אי פרסום מחירים ממש מקומם אותי.
לא יעלה על הדעת שחנות\יבואן ישנו את המחיר במשחק של מחיר המחירון , ומחיר
מיוחד בשבילך .
אני מציע לפרסם לחיוב את אלה שמפרסמים מחירים בפוסט נעוץ ,תחת הכותרת :
אתרי חנויות ויבואנים אמינים , או משהוא בסיגנון.
כאשר כל יבואן\חנות שיפרסם
מחירים באתר יזכה למקום של כבוד בפוסט הנ"ל.
ברק
מיוחד בשבילך .
ברק
-
צפיד
-
- חבר ותיק

עלה לי הרעיון שאולי אף כדאי לערוך סקרים כאלה או אחרים על יבואנים על רמת השירות ,אמינות,מקצועיות,מגוון מוצרים מעניין וכ'.barak8885 כתב:אי פרסום מחירים ממש מקומם אותי.
מיוחד בשבילך .
ברק...
מהר מאוד הבנתי שזה בלתי אפשרי לערוך משהו אמין שאפשר להסתמך עליו היות ולא פעם התגלה באתר יבואן כזה או שעשה מניפולציות כאלה או אחרת כדי להגיע לאיזה סוג של תודעה בפורום.
למרות שאם תחשבו על זה - סקר אמין בין חברי הפורום שיוצג בצורה מספרית (כוכבים דירוג וכ') הוא עדיף ומשקף פי כמה מונים מכל שרשור "התחדשתי בסט חדש...".
אולי כדאי לחשוב על מערכת כמו ב ZAP בה הצרכן יכול לתת פידבק על חוית הקנייה.