oferlaor כתב:,
לגבי מעבר ל-HD, האם היפה והחנון ב-HD יעשה אותך מאושר יותר? האם חדשות ב-HD בישראל זה דבר טוב כ"כ (ע"ע פיגועים)?
HD חשוב בעיקר לסדרות וסרטים. הפקות מקומיות (לא ריאליטי שזה לדעתי מסטיק לעיניים...) יכולות להרוויח מזה....
תגובות לביקורת: מסך פלזמה פנסוניק 42PY800
- starre
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 287
צודק, צודק, צודק........אבל מה לעשות לפני שאני אהנה מסרטים, סידורות וטור דה פרנס שלי ב-HD אני מחויב על ידי ההנהלה פה לתת את התמונה הטובה ביותר ב-SD לכל המשתמשי ה-TV במשפחה. לפי דעתי אחרי שנה של שימוש של PH-9 מול עכשו, חודשיים ב-4280 ה-פיוניר עושה מהפנסניק צחוק ב-SD.
אם יש שגיאות בעברית סימן שלאישתי לא היה זמן לבדוק.......
- michael123
-
- חבר מכור קשה

- תגובות: 6161
...ושימוש במעבד וידאו חיצוני עושה צחוק מפיונירstarre כתב:צודק, צודק, צודק........אבל מה לעשות לפני שאני אהנה מסרטים, סידורות וטור דה פרנס שלי ב-HD אני מחויב על ידי ההנהלה פה לתת את התמונה הטובה ביותר ב-SD לכל המשתמשי ה-TV במשפחה. לפי דעתי אחרי שנה של שימוש של PH-9 מול עכשו, חודשיים ב-4280 ה-פיוניר עושה מהפנסניק צחוק ב-SD.
oferlaor כתב:,
לגבי מעבר ל-HD, האם היפה והחנון ב-HD יעשה אותך מאושר יותר? האם חדשות ב-HD בישראל זה דבר טוב כ"כ (ע"ע פיגועים)?
HD חשוב בעיקר לסדרות וסרטים. הפקות מקומיות (לא ריאליטי שזה לדעתי מסטיק לעיניים...) יכולות להרוויח מזה.......
אם אתה לא צריך HD, לא חייב מכשיר FULL HD, זה נועד לתכנים 1080p
- lironana1982
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
עופר מה בקשר לדגם האמריקאי
בקשר לכיול ראיתי מסכים בארה"ב שמבחינת נתונים מאוד
תואמים את נתוני מסך זה אך חסר לי משהו למשל בסדרת המסכים שלהם
Panasonic Viera TH-42PZ800U
Panasonic Viera TH-46PZ800U
Panasonic Viera TH-50PZ800U
יש THX mode שנותן שלכייל את המסך בצורה מושלמת
למה אין זאת בדגם זה?
ותקן אותי אם אני טועה שהסידרה בארץ שונה לחלוטין למה שנימכר שם
ואין מקום להשוואה דגמים שונים אולי היא מקבילה לסדרות
Panasonic Viera TH-42PZ85U
Panasonic Viera TH-46PZ85U
Panasonic Viera TH-50PZ85U
פשוט השם שלה נורא דומה
תואמים את נתוני מסך זה אך חסר לי משהו למשל בסדרת המסכים שלהם
Panasonic Viera TH-42PZ800U
Panasonic Viera TH-46PZ800U
Panasonic Viera TH-50PZ800U
יש THX mode שנותן שלכייל את המסך בצורה מושלמת
למה אין זאת בדגם זה?
ותקן אותי אם אני טועה שהסידרה בארץ שונה לחלוטין למה שנימכר שם
ואין מקום להשוואה דגמים שונים אולי היא מקבילה לסדרות
Panasonic Viera TH-42PZ85U
Panasonic Viera TH-46PZ85U
Panasonic Viera TH-50PZ85U
פשוט השם שלה נורא דומה
- Poko
-
- חבר פעיל

- תגובות: 60
לי אישית יש 50PZ800 שהבאתי ביבוא אישי.
היא אצלי כבר כשבוע ובעיקר צפיתי בתכני SD (ה HTPC בתיקון).
בכל אופן התמונה נפלאה, טובה יותר מה Ph10 שהייתה לי קודם.
לגבי מי ששאל על Mode THX - זה קיים בדגם האמריקאי בלבד לצערי.
היא אצלי כבר כשבוע ובעיקר צפיתי בתכני SD (ה HTPC בתיקון).
בכל אופן התמונה נפלאה, טובה יותר מה Ph10 שהייתה לי קודם.
לגבי מי ששאל על Mode THX - זה קיים בדגם האמריקאי בלבד לצערי.
- איינשטיין
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8560
תודה על הסקירה המקצועית 
חיים פעם אחת, נצלו כל רגע להנות מהם!
- saar156
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 966
תודה רבה על הסקירה הסופר מקצועית (כמו תמיד),
פשוט כיף לקרוא
פשוט כיף לקרוא
- rubi
-
- חבר פעיל

- תגובות: 75
סקירה מקצועית,ממקצוען אמיתי.
- lironana1982
-
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 12
- anatoli15
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2303
- Yonas
-
- עוסק בתחום

- תגובות: 78
- Poko
-
- חבר פעיל

Re: פוקו שאלה קטנה
לא ייבאתי אותה מארה"ב , ייבאתי אותה מאסיה מה שאומר שיטת שידור PAL ומתח 220V.lironana1982 כתב:בקשר ל
50PZ800
כמה ייצא לייבא אותה ואיך חיברת אותה (ממיר HD ומתאם מתח)...
רק הייתי צריך להחליף את השקע (עוד לא עשיתי , משתמש במתאם).
לגבי מחירים , לא כך כך רלוונטי לדיון פה. אבל לפני משלוחים והכל היא עולה באסיה באזור ה 3,000$.
- ido80
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 151
שלום!
ככל הניראה יורוקום העדיפו ליבא את הדגם הפחות מתקדם של סידרת 800 דהיינו ה PY800 ולא את ה PZ 800 מהם נהנים אחינו במערב אירופה וארה"ב (ואולי יפן). זאת הסיבה שכמה מהפיצ'רים (DEEP COLOR, THX) נעדרים. זה גם מסביר את תג המחיר היחסית שפוי. לא יודע עד כמה זה משמעותי מאחר שלא ראיתי את שתי הסדרות זה לצד זה.
לגבי המתיחה של פיוניר מול הפאנאסוניק. הרזולוצייה של ה 428XD הוא 768*1024 כלומר יחס 4:3. הפיקסלים שם מלבניים ולכן יש אפקט של מסך רחב עם מתיחה מעולה מ 4:3 ל 16:9 (למרות שאין שם שום מתיחה אמיתית שכן השידור המקורי מגיע בפורמט 4:3). ה UPSCALE מ 480i ל 768*1024 משחק תפקיד חשוב וכניראה שהוא עושה את עבודתו היטב (מהתגובות פה).
כמה שאלות לעופר:
א) קראתי באתרים אחרים שכאשר רואים סרט באבחנה גבוהה 1080P ב 24P רואים FLICKER על המסך... האם הבחנת בזה?
ב) מהסקירה אני מבין שאתה ממליץ על שימוש ב IFC ON במהלך צפייה בסירטי HD מאחר שהוא מבטל את ה JUDDER??? מצד שני, זה לא הורס את החוויה הסינמטית של הסרט וגורם לו להיראות כמו VIDEO?
ג) אודה לך אם תפרסם ערכי כיול (אם יש מעבר למה שכבר פירסמת בסקירה).
ד) אני מחובר ליס ושם סרטים רבים מגיעים ב 16:9, כמובן שלא הכל. באיזה מצב לדעתך יש לשים את הטלויזייה...? האם במצב JUST ה TV תדע לעשות את המעבר הדרוש?
ה) עד כמה משמעותי לדעתך, חוסר יכולתה של הטלוויזייה להינעל על FILM MODE עם CADENCE של 2:2 ואני משער גם FILM MODE של 3:3 (לשידורי 1080i)?
שוב תודה רבה על הסקירה המיקצועית, כן יירבו... אולי צריך לעשות פה מה שהינהיגו ב HDTVTEST... דהיינו fund raising בקרב הגולשים על מנת לקנות את הטלוויזייה ולאחר הסקירה למכור אותה במחיר של יד שנייה (כשהיא כבר מכויילת). ניראה לי שזה יעבוד גם פה. אני בפירוש אשמח ליקנות טלוויזייה "יד שנייה" (שבסה"כ השתמשו בה לביקורת) מכויילת מידך ואחרי הרצה (אם מדובר בפלזמה)... אז, מה אתה אומר?
בתודה,
עידו.

ככל הניראה יורוקום העדיפו ליבא את הדגם הפחות מתקדם של סידרת 800 דהיינו ה PY800 ולא את ה PZ 800 מהם נהנים אחינו במערב אירופה וארה"ב (ואולי יפן). זאת הסיבה שכמה מהפיצ'רים (DEEP COLOR, THX) נעדרים. זה גם מסביר את תג המחיר היחסית שפוי. לא יודע עד כמה זה משמעותי מאחר שלא ראיתי את שתי הסדרות זה לצד זה.
לגבי המתיחה של פיוניר מול הפאנאסוניק. הרזולוצייה של ה 428XD הוא 768*1024 כלומר יחס 4:3. הפיקסלים שם מלבניים ולכן יש אפקט של מסך רחב עם מתיחה מעולה מ 4:3 ל 16:9 (למרות שאין שם שום מתיחה אמיתית שכן השידור המקורי מגיע בפורמט 4:3). ה UPSCALE מ 480i ל 768*1024 משחק תפקיד חשוב וכניראה שהוא עושה את עבודתו היטב (מהתגובות פה).
כמה שאלות לעופר:
א) קראתי באתרים אחרים שכאשר רואים סרט באבחנה גבוהה 1080P ב 24P רואים FLICKER על המסך... האם הבחנת בזה?
ב) מהסקירה אני מבין שאתה ממליץ על שימוש ב IFC ON במהלך צפייה בסירטי HD מאחר שהוא מבטל את ה JUDDER??? מצד שני, זה לא הורס את החוויה הסינמטית של הסרט וגורם לו להיראות כמו VIDEO?
ג) אודה לך אם תפרסם ערכי כיול (אם יש מעבר למה שכבר פירסמת בסקירה).
ד) אני מחובר ליס ושם סרטים רבים מגיעים ב 16:9, כמובן שלא הכל. באיזה מצב לדעתך יש לשים את הטלויזייה...? האם במצב JUST ה TV תדע לעשות את המעבר הדרוש?
ה) עד כמה משמעותי לדעתך, חוסר יכולתה של הטלוויזייה להינעל על FILM MODE עם CADENCE של 2:2 ואני משער גם FILM MODE של 3:3 (לשידורי 1080i)?
שוב תודה רבה על הסקירה המיקצועית, כן יירבו... אולי צריך לעשות פה מה שהינהיגו ב HDTVTEST... דהיינו fund raising בקרב הגולשים על מנת לקנות את הטלוויזייה ולאחר הסקירה למכור אותה במחיר של יד שנייה (כשהיא כבר מכויילת). ניראה לי שזה יעבוד גם פה. אני בפירוש אשמח ליקנות טלוויזייה "יד שנייה" (שבסה"כ השתמשו בה לביקורת) מכויילת מידך ואחרי הרצה (אם מדובר בפלזמה)... אז, מה אתה אומר?
בתודה,
עידו.
- sunny_jim
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1719
רזולוצית המסך אינה רלוונטית.ido80 כתב:
...
לפיוניר יש גם יחס רגיל של 16X9, שבו בשידור של 4:3 המתיחה האחידה תראה בדיוק אותו דבר כמו במסך FHD.
אלגוריתם חכם למתיחה מתבסס על כך שלא מותחים בכלל את המרכז, ומותחים רק את הקצוות מכל הכיוונים. ישנם כל מיני מימושים(למשל ניתן לבצע מתיחה לוגוריתמית) וע"פ זה מתקבלות התוצאות.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7942
סקירה מעולה, תודה רבה.
עידו אתה צודק, דגם Z כולל גם טיונר דיגטלי , הוא משווק גם באוסטרליה. חסרים עוד כמה פיצ'רים, אבל זה העיקרי לדעתי. למרות זה היא עדיין נשמעת פלזמה חלומית.
עידו אתה צודק, דגם Z כולל גם טיונר דיגטלי , הוא משווק גם באוסטרליה. חסרים עוד כמה פיצ'רים, אבל זה העיקרי לדעתי. למרות זה היא עדיין נשמעת פלזמה חלומית.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

מחקתי.
- Poko
-
- חבר פעיל

לגבי הדגמים אתם טועים.
אם קוראים לזה PZ או PY או PV תלוי גם בשוק.
פנסוניק משווקים הרבה דגמים שונים תחת אותה כותרת.
לדוגמה הפלזמה 50PZ800 שלי שייבאתי מהמזרח זהה לזו שנמכרת בארץ וגם היא אינה כוללת THX.
בחו"ל דרך אגב יש דגם חדש יותר שנקרא בחלק מהשווקים 8500 ובחלק 8800. לפי כל הביקורות בחו"ל אין כל הבדל למעט עוד כניסת HDMI.
לדוגמה הפלזמה 50PZ800 שלי שייבאתי מהמזרח זהה לזו שנמכרת בארץ וגם היא אינה כוללת THX.
בחו"ל דרך אגב יש דגם חדש יותר שנקרא בחלק מהשווקים 8500 ובחלק 8800. לפי כל הביקורות בחו"ל אין כל הבדל למעט עוד כניסת HDMI.
- oferlaor
-
- מנהל

- תגובות: 78946
- שם מלא: עפר לאור
ido80,
כמה שאלות לעופר:
חוסר הנעילה על 2:2 נעשה ליתר בטחון. ההחלטה בפנסוניק היא להקריב תמונה חדה יותר במקרי קצה בכדי שלא יהיו ARTIFACTS. פיוניר למשל החליטו החלטה הפוכה - הם נועלים על 2:2 גם כשלא צריך ואז יש COMBING מדי פעם. בלי מעבד תמונה, זו שתי האופציות שלך... כשצופים בתנאים שאינם תנאי קצה, כלומר, אתה צופה בסרט רגיל, המסך ננעל על 2:2 אחרי זמן מה ונשאר נעול. הבדיקות שלי התייחסו למקרי קצה בלבד.
שוב תודה רבה על הסקירה המיקצועית, כן יירבו... אולי צריך לעשות פה מה שהינהיגו ב HDTVTEST... דהיינו fund raising בקרב [
quote]הגולשים על מנת לקנות את הטלוויזייה ולאחר הסקירה למכור אותה במחיר של יד שנייה (כשהיא כבר מכויילת). ניראה לי שזה יעבוד גם פה. אני בפירוש אשמח ליקנות טלוויזייה "יד שנייה" (שבסה"כ השתמשו בה לביקורת) מכויילת מידך ואחרי הרצה (אם מדובר בפלזמה)... אז, מה אתה אומר?[/quote]
שיטה תמוהה בעיני ולדעתי פוגמת ביכולת של המבקר לעשות ביקורת אובייקטיבית. ברגע שיש למבקר אינטרסט שמסך כלשהו ימכר, הוא לעולם לא יכול להיות אובייקטיבי לחלוטין. אני אישית לעולם לא הייתי מרגיש בנוח לעשות דברים מסוג זה...
לגבי כיולים, הכיולים הנכונים צריכים להתבצע עם ציוד של משתמש הקצה. יש כיולים שאפשר לעשות "מרחוק" (ווילאם פלפס למשל כייל לא מעט מקרנים בצורה זו, כך שהכיול המקומי היחיד שצריך לעשות זה B/C).
בכל הנוגע לכיולים, אני מעריך שמרבית האנשים שקוראים את האתר מסוגלים לעשות כיול BRIGHTNESS/CONTRAST, ובעזרת הנתונים שאני מעביר בנוגע לגאמה אופטימלי, איזה טמפ' צבע לבחור במסך וכו', אפשר להגיע לתוצאות מצויינות ללא מכייל חיצוני.
אין קשר בין אלגוריתם מתיחה לבין רזולוציה. כאשר מדובר על שני מסכים בעלי יחס מסך זהה, המתיחה הלא לינארית (NLS) היא החלטה של מימוש של אלגוריתם. פנסוניק לא שינו את האלגוריתם שלהם עוד מימי PWD5 (למעלה מ6 דורות אחורה), ולדעתי הוא כיום טיפה מיושן (סביל בהחלט, אך מיושן) ביחס למתחרות כמו סוני, פיליפס, ופיוניר. המימוש הכי טוב שראיתי עד היום הוא של פיליפס.לגבי המתיחה של פיוניר מול הפאנאסוניק. הרזולוצייה של ה 428XD הוא 768*1024 כלומר יחס 4:3. הפיקסלים שם מלבניים ולכן יש אפקט של מסך רחב עם מתיחה מעולה מ 4:3 ל 16:9 (למרות שאין שם שום מתיחה אמיתית שכן השידור המקורי מגיע בפורמט 4:3). ה UPSCALE מ 480i ל 768*1024 משחק תפקיד חשוב וכניראה שהוא עושה את עבודתו היטב (מהתגובות פה)....
כמה שאלות לעופר:
פליקר לא ראיתי, יש JUDDER אם מכבים לחלוטין את מנגנון ה-IFC - INTELLIGENT FRAME CREATION, אבל זה בהחלט הגיוני (24FPS זה איטי מאוד ביחס למה שאנחנו רגילים לראות, כך שחייבים משהו שיאיץ את זה טיפה).א) קראתי באתרים אחרים שכאשר רואים סרט באבחנה גבוהה 1080P ב 24P רואים FLICKER על המסך... האם הבחנת בזה?...
אני בפירוש לא ממליץ לא כך ולא כך, אני ממליץ שכל אחד ינסה לראות אם זה עוזר לו או מפריע לו. יתכן גם שבסרטים מסויימים זה יטריד יותר לעומת אחרים.ב) מהסקירה אני מבין שאתה ממליץ על שימוש ב IFC ON במהלך צפייה בסירטי HD מאחר שהוא מבטל את ה JUDDER??? מצד שני, זה לא הורס את החוויה הסינמטית של הסרט וגורם לו להיראות כמו VIDEO?...
ככלל, כל הפרטים בנושא הכיול שאני מרגיש בנוח לפרסם נמצאים בגוף המאמר של אותו מסך. כאשר יש מסך שאני מאמין שבטוח יהיה לפרסם נתונים, אני שוזר את הנתונים לאורך המאמר (כמו ערכי גאמה, טמפ' מומלצת וכו').ג) אודה לך אם תפרסם ערכי כיול (אם יש מעבר למה שכבר פירסמת בסקירה)....
כן.ד) אני מחובר ליס ושם סרטים רבים מגיעים ב 16:9, כמובן שלא הכל. באיזה מצב לדעתך יש לשים את הטלויזייה...? האם במצב JUST...
לא. רק מסכים עם SCART יודעים לעבור אוטומטית בין 16:9 ל-4:3ה TV תדע לעשות את המעבר הדרוש?...
נראה לי שהתבלבלת עם ה-3:3... 3:3 זה עבור המרה של 72HZ ממקור 24FPS (כאשר IFS בעצם מממש דהפקטו 3:3 חכם).ה) עד כמה משמעותי לדעתך, חוסר יכולתה של הטלוויזייה להינעל על FILM MODE עם CADENCE של 2:2 ואני משער גם FILM MODE של 3:3 (לשידורי 1080i)?...
חוסר הנעילה על 2:2 נעשה ליתר בטחון. ההחלטה בפנסוניק היא להקריב תמונה חדה יותר במקרי קצה בכדי שלא יהיו ARTIFACTS. פיוניר למשל החליטו החלטה הפוכה - הם נועלים על 2:2 גם כשלא צריך ואז יש COMBING מדי פעם. בלי מעבד תמונה, זו שתי האופציות שלך... כשצופים בתנאים שאינם תנאי קצה, כלומר, אתה צופה בסרט רגיל, המסך ננעל על 2:2 אחרי זמן מה ונשאר נעול. הבדיקות שלי התייחסו למקרי קצה בלבד.
שוב תודה רבה על הסקירה המיקצועית, כן יירבו... אולי צריך לעשות פה מה שהינהיגו ב HDTVTEST... דהיינו fund raising בקרב [
quote]הגולשים על מנת לקנות את הטלוויזייה ולאחר הסקירה למכור אותה במחיר של יד שנייה (כשהיא כבר מכויילת). ניראה לי שזה יעבוד גם פה. אני בפירוש אשמח ליקנות טלוויזייה "יד שנייה" (שבסה"כ השתמשו בה לביקורת) מכויילת מידך ואחרי הרצה (אם מדובר בפלזמה)... אז, מה אתה אומר?[/quote]
שיטה תמוהה בעיני ולדעתי פוגמת ביכולת של המבקר לעשות ביקורת אובייקטיבית. ברגע שיש למבקר אינטרסט שמסך כלשהו ימכר, הוא לעולם לא יכול להיות אובייקטיבי לחלוטין. אני אישית לעולם לא הייתי מרגיש בנוח לעשות דברים מסוג זה...
לגבי כיולים, הכיולים הנכונים צריכים להתבצע עם ציוד של משתמש הקצה. יש כיולים שאפשר לעשות "מרחוק" (ווילאם פלפס למשל כייל לא מעט מקרנים בצורה זו, כך שהכיול המקומי היחיד שצריך לעשות זה B/C).
בכל הנוגע לכיולים, אני מעריך שמרבית האנשים שקוראים את האתר מסוגלים לעשות כיול BRIGHTNESS/CONTRAST, ובעזרת הנתונים שאני מעביר בנוגע לגאמה אופטימלי, איזה טמפ' צבע לבחור במסך וכו', אפשר להגיע לתוצאות מצויינות ללא מכייל חיצוני.
- asaf23
-
- חבר שלא מהעולם הזה

לא נכון. PZ ו-PY לא זהים, אני יכול לתת לך את הנתונים של שניהם. PZ מגיעה עם טיונר דיגיטלי.Poko כתב:לגבי הדגמים אתם טועים.
בחו"ל דרך אגב יש דגם חדש יותר שנקרא בחלק מהשווקים 8500 ובחלק 8800. לפי כל הביקורות בחו"ל אין כל הבדל למעט עוד כניסת HDMI....
הם כמעט זהים אבל לא זהים.
- rami69
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 301
אף אחד לא קנה מודל PZ800u מאמריקה?
רוצה לעדת ים תומחת PAL ו220Volts?
[סימן שאלה]
רוצה לעדת ים תומחת PAL ו220Volts?
[סימן שאלה]
- SARAS
-
- חבר פעיל במיוחד

- תגובות: 931
חיבור המסך לממיר YES HD
היי עופר (או כל מי שניסה ויודע)
מהי הדרך האיכותית ביותר
שתתן את איכות התמונה המקסימלית ביותר בחיבור מסך זה לממיר YES HD?
מהי הדרך האיכותית ביותר
שתתן את איכות התמונה המקסימלית ביותר בחיבור מסך זה לממיר YES HD?
!!! SARAS JASIKEVICIUS
THE ALL TIME GREATEST
THE ALL TIME GREATEST