טוב, אז אנסה לענות על השאלות אחת אחת.
לגבי ענין הכוס. הכוס צריכה להיות מונחת הפוכה עם הפתח שלה על משטח הפטפון ובסמוך לפלטה המסתובבת וברדיוס כזה שהמחט תוכל לנחות על תחתית הכוס (שהיא כעת כלפי מעלה). אם יש לך ראש ישן זה ודאי טוב כי רמת הסיכון היא פחותה (אף על פי שלדעתי אין סיכון אם עושים את זה בזהירות, אבל זה ענין אישי).
כעת הפעל את המנוע כדי שיסתובב ויסובב את הפלטה.
כוון את בקר הבס (אם קיים) למקסימום והגבר באטיות את עוצמת ההגברה במגבר על לרגע שאתה מבחין בהתחלה של משוב חיובי (פידבק) בין הרמקולים לראש הפטפון. ייתכן וזה לא יקרה אם הרמקולים מרוחקים מהפטפון ו/או הספק המגבר נמוך יחסית. במקרה כזה יהיה עליך לקרב את הפטפון אל הרמקולים או להפך את הרמקולים לפטפון. רשום לפניך את המצב בו נמצא בקר העצמה כאשר אתה על סף הנדנוד (פידבק).
חזור על פעולה זו עם ובלי פלטת השיש.
בדוק אם יש הבדל בין שני המצבים (עם פלטה וללא פלטה).
לבדיקת רעש המנוע. חזור על בדיקה זו בעזרת אזניות ורמקולים מנותקים (או ב-MUTE) ובקר העצמה במקסימום. האזן לרעש שאתה שומע ובדוק אם יש הבדל ברמה או באופי הרעש במצב שהמנוע מסתובב ובמצב שהמנוע אינו מסתובב. אם אינך מבחין בהבדל ברמת הרעש או שההבדל קטן, דע לך שהפטפון איכותי באמת !!!
עכשיו לגבי ניקוי המחט. בעוונותיי, כפי שאתם יודעים, אני עוסק בהמרת אוסף הויניל שלי למדיה דיגיטלית. עם הזמן למדתי להבין שיש "הרעה" באיכות הצליל מהתקליטים. אכן, זו היתה סיבה טובה לפרק את ה-SHELL עם הראש ולבדוק מה קורה עם המחט. בחנתי את המחט מתחת לעדשה מגדילה (פי 10 אני חושב, ואני מתעתד להשיג מיקרוסקופ) וגיליתי שהמחט "נעלמה לי" ובמקומה היה שם איזה גוש ג'יפה שחור. מכיוון שהמחט היא בחתך מיקרו-ליין ובזווית מושלמת התואמת בכמעט 100% את פרופיל החריצים בתקליט, עוד הצלחתי להאזין לתקליטים ברמה סבירה אבל זה היה לא זה. ניסיתי לנקות את המחט בעזרת המברשת המיוחדת שמגיעה בקיט שלה אבל זה עזר כמו "כוסות רוח למת". הג'יפה התקשתה על היהלום ומאנה להיפרד ממנו. מכיוון שבעוונותיי לא קניתי נוזל ניקוי מיוחד למחטים הייתי בבעיה ונדרשתי לחשוב OUT OF THE BOX. יש לי שני ממסים טובים בבית, האחד זה IPA -ISOPROPANOL ALCOHOL והשני אלכוהול טהור 95%. לפני שארתם לניקוי ה"כימי" של היהלום היה צורך להביא בחשבון איזה מהממסים עלול להמס את הדבק שמחזיק את היהלום ל-CANTILEVER ואז אני מאבד את המחט לצמיתות. מניסיוני עם דבקים (ובמיוחד, אם איני יודע את טיב הדבק שמצמיד את היהלום ל-CANTILEVER) שונים ה-IPA ממס או מחליש חלק מהדבקים ולכן העדפתי להשתמש באלכוהול הטהור 95% לביצוע המשימה. אלכוהול זה מתנדף במהירות גבוהה יחסית ואחוז המים בו נמוך ביותר. טבלתי את המברשת העדינה של המחט במעט אלכוהול, ותחת העדשה ניקיתי בזהירות את הג'יפה שנדבקה ליהלום. ואמנם כפי שסברתי, האלכוהול הצליח להמס את רוב הלכלוך. היתה עדיין שארית קטנה ועיקשת שסירבה להתפנות. או אז לקחתי קיסם שינים מעץ והשחזתי את קצותיו יותר ממה שהם מושחזים כך שמתקבל חוד עץ עדין בגודל דומה לגודל היהלום. טבלתי את הקיסם באלכוהול ואז הצלחתי לגרד את השארית העיקשת של הלכלוך מהיהלום (אלימות לדעתכם?). כעת המחט היתה נקיה ומבריקה כמו יהלום ממש (מראה מזוגג). הנחתי לעסק להתייבש כשתי דקות והרכבתי את ה-SHELL לזרוע. הצלילים שבקעו מהתקליטים חזרו להיות ממש כמו ביום הראשון שבו הראש הותקן. הפירוט והצלילים הגבוהים הפכו לחלק בלתי נפרד מאספקלריית הצלילים.
אני לא מייעץ לכם לעשות כמוני אם אין לכם את היכולות והאומץ לבצע משימה כזאת (אין ספק שיש סיכון מסוים בביצוע המשימה). הוא שאמרתי אני "משוגע" שלא נח לרגע ומשתדל לחשוב OUT OF THE BOX. דרך אגב בקבוק אלכוהול 95% של 750 CC עולה בסופר כעשרים שקלים ועושה את העבודה כמו נוזל ניקוי מחטים מיוחד (שכנראה עולה יותר בכמות הזאת). אני חוזר על אותו אופן ניקוי כל כמה תקליטים כדי שההקלטות יצאו באיכות הטובה ביותר האפשרית. עד עכשיו לא גיליתי שום בעיה בשיטה.
קצת רקע על היהלום בשיטת חיתוך המיקרו-ליין ולמה היא מתלכלכת יותר ממחטים בחיתוך קוני או אליפטי. מה שמאפיין את יהלום המיקרו-ליין הוא ההשחזה הזוויתית המדויקת והחופפת לפרופיל חריצי התקליט שלא כמו במחט הקונית והאליפטית. המיקרו-ליין הוא דווקא פטנט רשום של חברת התכשיטים NAMIKI (מייצרים גם עטים נובעים, עוד "שריטה" אצלי) ולא של חברה שמייצרת ראשים. שתי חברות של ראשי פטפון (עד כמה שאני יודע) רכשו את הזכויות לייצר את המחטים שלהם עם המיקרו-ליין והם AUDIO TECHNICA ו-SHURE. ישנם שני יתרונות בולטים לפרופיל המיקרו-ליין על הפרופילים האחרים. האחד, היכולת לשחזור צלילים מדהימה מתקליטים שנשמעים שחוקים וחרושים עם מחטים קוניות או אליפטיות. זה בגלל שפרופיל המיקרו-ליין מצליח לשקוע עמוק לתוך החריצים בתקליט ועובד ממש על נקודת המפגש בין גדות החריץ שלשם המחטים הקוניות והאליפטיות אינן מסוגלות להגיע. מכלי היחידי שמגיע לנקודה הזאת בחריץ חוץ מהמיקרו-ליין זה ה-CUTTER של ה-MASTER ולא שום מחט מסוג אחר. תקליטים שנשמעים עם CLIPPING הופכים למשהו נורמלי ע"י המיקרו-ליין והם שבים לחיים מחודשים. היתרון השני הוא הדיוק ופירוט הצלילים בעיקר בתדרים הגבוהים ובהרמוניות שלהם המאפשרים שיחזור של כמעט 100% למה שהוקלט על ה-MASTER. אתם יכולים לחלוק עלי אבל אני לא נוגע בשום מחט אחרת שהיא לא מיקרו-ליין וגם היא תהיה הרולס רויס של המחטים ותעלה פי מיליון ממה שיש לי. מצאתי את הצלילים שחיפשתי. החיסרון שיש למחט הזאת הוא שהיא מנקה את התקליטים באופן אובססיבי בגלל זוית ההשחזה שלה ודורשת ניקוי די תכוף בהשוואה למחטים אחרות. מצד שני אני חוסך מכונת ניקוי תקליטים.
וויי, כמה כתבתי. אני מקווה שישנה כאן אינפורמציה רלוונטית עבורכם (אם לחיוב ואם לשלילה). הוא שאמרתי - ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו.