צלילים אנלוגיים עוטפים את...חלק א' ואחרון. {בחירת הפטפון}

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #41 

yairf כתב:
אולי כי היהלום תלוי על מוט דקיק ושברירי, וזה האחרון תלוי על מתלה גומי עוד יותר שברירי?
...

עוצמת הכוח המופעל על המחט כאשר היא רק נשענת על משטח ללא תנועה זהה בשני המקרים, בין אם זה ויניל או זכוכית. אם נוהגים באותה מידת זהירות בעת הנחת המחט, לא יכול להיגרם שום נזק. כבר עשיתי זאת בעבר ולא הבחנתי בשום בעיה.
אני לא רוצה לספר אין אני מנקה את המחט כי האנשים פה "יאכלו" אותי בלי תבלינים. אבל מה לעשות, אני חושב לפעמים OUT OF THE BOX, בקיצור משוגע :idea:

ירצו יאכלו... לא ירצו לא יאכלו... :pizza:
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #42 

עקרונית זה נכון, אבל אני לא בטוח שאני הייתי מוכן לסכן ככה ראש של כמה אלפי ש"ח.
מאידך, אפשר לבצע את אותו ניסוי כשהמחט מונחת על תקליט סטטי. יש רק לוודא שלא מופעל לחץ צידי Anti Skating, שכן גם אז עלול להגרם נזק למתלה.

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #43 

chalmh כתב:

אני לא רוצה לספר אין אני מנקה את המחט כי האנשים פה "יאכלו" אותי בלי תבלינים. אבל מה לעשות, אני חושב לפעמים OUT OF THE BOX, בקיצור משוגע :idea:

ירצו יאכלו... לא ירצו לא יאכלו... :pizza:
...
אולי בכל זאת תכתוב - כי תמיד ניתן ללמוד עוד משהו חדש - ומי שזה לא ימצא חן בעיניו שפשוט לא יעשה כך ... (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4880
נתן תודות: 6 פעמים
קיבל תודות: 5 פעמים

תודה חברים (f)

שליחה #44 

chalmh כתב:

אם יורשה לי, אתן לך טיפ (מניסיון אישי אחרי הרבה חפירות שעשיתי בעקבות פרוייקט

(i)
...
חנן,
ראשית כול אנחנו כאן בשביל להעביר רשמים, חוויות, והערות בונות. ושתרגיש חופשי לתת את דעתך/השקפתך על כל נושא שתראה לנכון להעיר. כמובן שהכול ברוח טובה ובמשוב חיובי.

לעצם העניין,ניראה לי שזה מעט סיכון להתעסק עם מחט בצורה כזאת - אם כל הרגישות שבזה.
אבל כמובן שזה מעניין... ואני נוטה להבין שערכת/ביצעת את זה כמה פעמים? ועל זה אתה נישען.

השאלה אם ישנה איזה אפשרות נוספת מעבר לכוס?

ואולי בכל זאת תספר לנו איך אתה מנקה את המחט. :D
:קפה:

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

הסבר את המשפט הנ"ל

שליחה #45 

chalmh כתב:

דרך אגב, כך גם תוכל לבדוק את מידת בידוד הרעש המכני של המנוע משלדת הפטפון (על שלדת הפטפון) אם תפעיל אותו במצב זה מה שיכול להצביע על איכותו
...

לא כל כך הבנתי את הנקודה. אם אני מניח את הכוס {נניח עם ראש ישן וגמור,לשם הבדיקה...}
על הפטפון בסמוך לצלחת -באיזה מצב בדיוק אני יכול להבחין באיכות המנוע/שילדה?

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #46 

ניקוי מחט: פתרון מאד אפקטיוי הוא הנייר הירוק של LINN, שקצת דומה לדופן של קופסת גפרורים - זו שמציתים באמצעותה את הגפרורים...

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

טוב, אז אנסה לענות על השאלות אחת אחת.

לגבי ענין הכוס. הכוס צריכה להיות מונחת הפוכה עם הפתח שלה על משטח הפטפון ובסמוך לפלטה המסתובבת וברדיוס כזה שהמחט תוכל לנחות על תחתית הכוס (שהיא כעת כלפי מעלה). אם יש לך ראש ישן זה ודאי טוב כי רמת הסיכון היא פחותה (אף על פי שלדעתי אין סיכון אם עושים את זה בזהירות, אבל זה ענין אישי).
כעת הפעל את המנוע כדי שיסתובב ויסובב את הפלטה.
כוון את בקר הבס (אם קיים) למקסימום והגבר באטיות את עוצמת ההגברה במגבר על לרגע שאתה מבחין בהתחלה של משוב חיובי (פידבק) בין הרמקולים לראש הפטפון. ייתכן וזה לא יקרה אם הרמקולים מרוחקים מהפטפון ו/או הספק המגבר נמוך יחסית. במקרה כזה יהיה עליך לקרב את הפטפון אל הרמקולים או להפך את הרמקולים לפטפון. רשום לפניך את המצב בו נמצא בקר העצמה כאשר אתה על סף הנדנוד (פידבק).
חזור על פעולה זו עם ובלי פלטת השיש.
בדוק אם יש הבדל בין שני המצבים (עם פלטה וללא פלטה).

לבדיקת רעש המנוע. חזור על בדיקה זו בעזרת אזניות ורמקולים מנותקים (או ב-MUTE) ובקר העצמה במקסימום. האזן לרעש שאתה שומע ובדוק אם יש הבדל ברמה או באופי הרעש במצב שהמנוע מסתובב ובמצב שהמנוע אינו מסתובב. אם אינך מבחין בהבדל ברמת הרעש או שההבדל קטן, דע לך שהפטפון איכותי באמת !!!

עכשיו לגבי ניקוי המחט. בעוונותיי, כפי שאתם יודעים, אני עוסק בהמרת אוסף הויניל שלי למדיה דיגיטלית. עם הזמן למדתי להבין שיש "הרעה" באיכות הצליל מהתקליטים. אכן, זו היתה סיבה טובה לפרק את ה-SHELL עם הראש ולבדוק מה קורה עם המחט. בחנתי את המחט מתחת לעדשה מגדילה (פי 10 אני חושב, ואני מתעתד להשיג מיקרוסקופ) וגיליתי שהמחט "נעלמה לי" ובמקומה היה שם איזה גוש ג'יפה שחור. מכיוון שהמחט היא בחתך מיקרו-ליין ובזווית מושלמת התואמת בכמעט 100% את פרופיל החריצים בתקליט, עוד הצלחתי להאזין לתקליטים ברמה סבירה אבל זה היה לא זה. ניסיתי לנקות את המחט בעזרת המברשת המיוחדת שמגיעה בקיט שלה אבל זה עזר כמו "כוסות רוח למת". הג'יפה התקשתה על היהלום ומאנה להיפרד ממנו. מכיוון שבעוונותיי לא קניתי נוזל ניקוי מיוחד למחטים הייתי בבעיה ונדרשתי לחשוב OUT OF THE BOX. יש לי שני ממסים טובים בבית, האחד זה IPA -ISOPROPANOL ALCOHOL והשני אלכוהול טהור 95%. לפני שארתם לניקוי ה"כימי" של היהלום היה צורך להביא בחשבון איזה מהממסים עלול להמס את הדבק שמחזיק את היהלום ל-CANTILEVER ואז אני מאבד את המחט לצמיתות. מניסיוני עם דבקים (ובמיוחד, אם איני יודע את טיב הדבק שמצמיד את היהלום ל-CANTILEVER) שונים ה-IPA ממס או מחליש חלק מהדבקים ולכן העדפתי להשתמש באלכוהול הטהור 95% לביצוע המשימה. אלכוהול זה מתנדף במהירות גבוהה יחסית ואחוז המים בו נמוך ביותר. טבלתי את המברשת העדינה של המחט במעט אלכוהול, ותחת העדשה ניקיתי בזהירות את הג'יפה שנדבקה ליהלום. ואמנם כפי שסברתי, האלכוהול הצליח להמס את רוב הלכלוך. היתה עדיין שארית קטנה ועיקשת שסירבה להתפנות. או אז לקחתי קיסם שינים מעץ והשחזתי את קצותיו יותר ממה שהם מושחזים כך שמתקבל חוד עץ עדין בגודל דומה לגודל היהלום. טבלתי את הקיסם באלכוהול ואז הצלחתי לגרד את השארית העיקשת של הלכלוך מהיהלום (אלימות לדעתכם?). כעת המחט היתה נקיה ומבריקה כמו יהלום ממש (מראה מזוגג). הנחתי לעסק להתייבש כשתי דקות והרכבתי את ה-SHELL לזרוע. הצלילים שבקעו מהתקליטים חזרו להיות ממש כמו ביום הראשון שבו הראש הותקן. הפירוט והצלילים הגבוהים הפכו לחלק בלתי נפרד מאספקלריית הצלילים.
אני לא מייעץ לכם לעשות כמוני אם אין לכם את היכולות והאומץ לבצע משימה כזאת (אין ספק שיש סיכון מסוים בביצוע המשימה). הוא שאמרתי אני "משוגע" שלא נח לרגע ומשתדל לחשוב OUT OF THE BOX. דרך אגב בקבוק אלכוהול 95% של 750 CC עולה בסופר כעשרים שקלים ועושה את העבודה כמו נוזל ניקוי מחטים מיוחד (שכנראה עולה יותר בכמות הזאת). אני חוזר על אותו אופן ניקוי כל כמה תקליטים כדי שההקלטות יצאו באיכות הטובה ביותר האפשרית. עד עכשיו לא גיליתי שום בעיה בשיטה.

קצת רקע על היהלום בשיטת חיתוך המיקרו-ליין ולמה היא מתלכלכת יותר ממחטים בחיתוך קוני או אליפטי. מה שמאפיין את יהלום המיקרו-ליין הוא ההשחזה הזוויתית המדויקת והחופפת לפרופיל חריצי התקליט שלא כמו במחט הקונית והאליפטית. המיקרו-ליין הוא דווקא פטנט רשום של חברת התכשיטים NAMIKI (מייצרים גם עטים נובעים, עוד "שריטה" אצלי) ולא של חברה שמייצרת ראשים. שתי חברות של ראשי פטפון (עד כמה שאני יודע) רכשו את הזכויות לייצר את המחטים שלהם עם המיקרו-ליין והם AUDIO TECHNICA ו-SHURE. ישנם שני יתרונות בולטים לפרופיל המיקרו-ליין על הפרופילים האחרים. האחד, היכולת לשחזור צלילים מדהימה מתקליטים שנשמעים שחוקים וחרושים עם מחטים קוניות או אליפטיות. זה בגלל שפרופיל המיקרו-ליין מצליח לשקוע עמוק לתוך החריצים בתקליט ועובד ממש על נקודת המפגש בין גדות החריץ שלשם המחטים הקוניות והאליפטיות אינן מסוגלות להגיע. מכלי היחידי שמגיע לנקודה הזאת בחריץ חוץ מהמיקרו-ליין זה ה-CUTTER של ה-MASTER ולא שום מחט מסוג אחר. תקליטים שנשמעים עם CLIPPING הופכים למשהו נורמלי ע"י המיקרו-ליין והם שבים לחיים מחודשים. היתרון השני הוא הדיוק ופירוט הצלילים בעיקר בתדרים הגבוהים ובהרמוניות שלהם המאפשרים שיחזור של כמעט 100% למה שהוקלט על ה-MASTER. אתם יכולים לחלוק עלי אבל אני לא נוגע בשום מחט אחרת שהיא לא מיקרו-ליין וגם היא תהיה הרולס רויס של המחטים ותעלה פי מיליון ממה שיש לי. מצאתי את הצלילים שחיפשתי. החיסרון שיש למחט הזאת הוא שהיא מנקה את התקליטים באופן אובססיבי בגלל זוית ההשחזה שלה ודורשת ניקוי די תכוף בהשוואה למחטים אחרות. מצד שני אני חוסך מכונת ניקוי תקליטים.

וויי, כמה כתבתי. אני מקווה שישנה כאן אינפורמציה רלוונטית עבורכם (אם לחיוב ואם לשלילה). הוא שאמרתי - ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו. :pizza:
חנן,

תחי המחרשה !!!

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

אפקטיבי

שליחה #48 

yairf כתב:ניקוי מחט: פתרון מאד אפקטיוי הוא הנייר הירוק של LINN, שקצת דומה לדופן של קופסת גפרורים - זו שמציתים באמצעותה את הגפרורים...
...
והיכן ניתן למצוא נייר של LINN? ומה מחירו?

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

למעשה, יפה כתבת.

שליחה #49 

חנן כתב:
וויי, כמה כתבתי. אני מקווה שישנה כאן אינפורמציה רלוונטית עבורכם (אם לחיוב ואם לשלילה). הוא שאמרתי - ירצו יאכלו, לא ירצו לא יאכלו
...
(Y)

1 . בתור אחד ששומע עם AUDIO TECHNICA OC9 יש משהו בדברים שאתה מציין לגבי תקליטים שחוקים שנשמעים די טוב/נקיים יחסית - תרומה של המיקרו-ליין ? לא בדקתי לעומק.
אולי זאת הסיבה שהמחט אצלי צוברת המון אבק. {מכונה דחוף}

2 . לגבי הכוס? מבטיח לערוך ניסוי {לא בזמן הקרוב,עקב בדיקת פונו סטייג' למיניהם...} ולעדכן מה דעתי בנושא. > כמובן שגם את נושא רעשי מנוע אבדוק על הדרך...<

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #50 

בהצלחה.

כרגע יש לי את ה-AUDIO TECHNICA AT440MLA אבל התחלתי ל"פזול" לכוון ה-AT150MLX שהוא מעט יותר טוב וה-CANTILEVER שלו עשוי מסיבי בורון (קשים ביותר). הבורון משמש כחומר העיקרי באפודי מגן נגד ירי. התגובתיות של ה-AT150 צריכה להיות טובה יותר בגלל ה-CANTILEVER הנוקשה מה שלא ברמה זהה בהשוואה ל-CANTILEVER מאלומיניום מוקשה (ככל שיהיה). היהלום גם מיקרו-ליין ב-AT150. בגלל ההקלטות שאני עושה,אני חייב מחט שתעביר את הצלילים במהימנות המרבית והיא עושה את זה על הצד הטוב ביותר (אני רואה את זה בספקטרום אנלייזר ושומע במקביל), חבל"ז.
חנן,

תחי המחרשה !!!

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

out of box

שליחה #51 

יש לי המלצה , קצת OUT OF BOX
http://www.elusivedisc.com/prodinfo.asp ... CLEADCLEAN
אני משתמש בזה תקופה ניכרת על מספר ראשים, עושה את העבודה והכמות מספיקה לשנים.
אומנם זה עולה 30$ אבל יש לי מחשבה O O B
שכדי לשלם על משהו שגם אחרים ורבים התגלחו על זה קודם וכנראה לא סבלו מהעניין.
גם אם זה מים קדושים, עדיין המחיר נסבל.

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

פתרון זול להתחלה

שליחה #52 

מכחול איפור שלא ידע איפור ואלכוהול 70%.

vitalyi
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2594
נתן תודות: 16 פעמים
קיבל תודות: 18 פעמים

שליחה #53 

למה לקנות מכחול איפור אם מברשת קרבון המיועדת לניקוי המחט עולה רק 30 ש"ח :מבולבל: ?
ויטלי

יואלפלרמן
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 296
קיבל תודות: 8 פעמים

לעופר: כמה דברים מניסיון פרטי

שליחה #54 

בסיס. צריך לשחק הרבה עם פלטות ייעודיות, או קונוסים למיניהם. כל אחד עשוי לתת תוצאה שונה, שלפעמים תשפר תחום אחד ותפגע באחר. במה שבדקתי היה תמיד קול אישה; בסיס לא טוב יגרום לקול להיות חד ולא נעים. בס גדול; בסיס רע יגרום למריחה (שלא לדבר על פידבק אקוסטי). משהו גדול ורועש עם שינויי עוצמה; מקהלה ותזמורת בקול גדול ובסיס לא טוב יסדרו מיד ברדק. הבדיקה הייתה תמיד עם אותו חומר מוזיקלי. כעת הוא (נוטינגהם אנלוג) עומד על מעמד ייעודי ללא תוספת. שילוב חומרים (מייפל עם פלטת אלומיניום, למשל) אמור לעשות עבודה טובה. אפשר לבדוק מה קורה אם שמים משהו סופג אבל עמיד מתחת לגרניט.
פונו סטיג'. EAR 834P (אייל פור) הוא פתרון מצוין אחד אבל לא עם המנורות המקוריות הירודות. מנורות JJ עדיפות ו-NOS עוד יותר (אבל יש לדעת מה מתאים). יש לו הגברה אדירה (GAIN) ומיד ריינג' מדהים. בנוסף, אפשר לשפר אותו לרמה ממש גבוהה עם קבלים ונגדים באיכות גבוהה. בנוסף, קיים גם אחד של RCM (עופר שחורי) עם ספק נפרד ויקר יותר. פירוט עדיף וכך גם הקצוות, אבל הוא בהיר יותר וקצת חד ממנו במיד ריינג' בכלל ובתחום הגבוה שלו בפרט.
מניסיוני, יש לכבל חשמל ולכבלי חיבור חשיבות רבה מאוד לתוצאה הסופית.
ולגבי הפטפון: תתחדש. (f)

עופר_צפריר פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

יואל,הפונו של EAR ברמת מחירים אחרת.{שציינתי}

שליחה #55 

מהווה פיתרון מצוין? יכול להיות. כנ"ל גם ה RCM של עופר שחורי שגם יכול להיות מצוין/מתאים -וגם באותה רמת מחיר...{מחיר מבצע דאז..} פחות או יותר.{ 1800 יורו בחו"ל ל RCM}
ישנו פונו סטייג' מסוים... שניראה על פניו משהו מבטיח!? וברגע שאשמע/אבחון אותו - אתן את דעתי עליו - גם איתו אפשר "לשחק" עם מנורות. {ולהגיע לתוצאת גבוהות...}

לגבי הבסיס,כמובן שקשה לי לבדוק את זה בצורה יסודית כל עוד אני לא שומע בפונו סטייג' קבוע, אלא מחליף/משנה... עד למציאת הפונו המתאים/טוב/מצוין/עדיף.{ יש גם שיקול כלכלי כעת...}
וכמו שציינתי - אבדוק עם הפלטה, ובלעדיה...ואשמע מה עדיף/תורם{או גורע} יותר. כמובן שאפשר להוסיף ספייקים{קונוסים} שניל מייבא SOUNDCARE או אחרים? שמונחים אצלי מתחת לרמקולים, ועושים עבודה נפלאה.

תודה על הברכות. (f)

ויטלי, תמיד אפשר "להשאיל" את המברשת של האישה - במילא היא לא תבחין... :wink:

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”