הקדמה,
בחירת/קניית פטפון זה לא דבר פשוטה. הרי אי אפשר לקחת מספר דגמים לבדיקה/שמיעה בבית{להבדיל מרמקולים/מגברים/נגנים,שכן אפשר...} לכן צריך להתבסס הרבה על ניסיונם/חוות דעת של אחרים,שדעתם נחשבת מבחינתנו. ביקורות כאלה או אחרות.גם למראה {אני מודה...} יש גם משקל בבחירה.
תחנה ראשונה: PROJECT.
מדובר בדגם RPM10 שבלוחות של אמיר ארמה. פטפון בנוי בצורה מסיבית ויפה. בנוסף כולל כיסוי נגד אבק,ושאר אביזרים. ניראה מושלם עבורי?לא בדיוק. מכוון שלא הייתה אפשרות להאזין לו, מכל מיני סיבות{פונו לא מתאים?...}ובנוסף לא מציתי מספיק את השוק הנ"ל,לכן החלטתי שאני אוותר אליו בשלב הראשון - לאחר שאשמע עוד כמה דברים.
תחנה שנייה: NOTTINGHAM .
דגם "ספייס דק" עם זרוע של נוטינגהאם וראש SHELTER 901 של אייל פור. אין ספק שזה אחד הפטפונים היותר הטובים ששמעתי בסבב הנוכחי.למרות ש"החוליה החלשה" לטעמי היו דווקא DEVORE שהגבילו במעט את היכולות הגבוהות של הנוטינגהאם. מדובר על תקציב יותר גבוה מאשר הקצבתי בתחילת הדרך...לכן המשכתי בחיפוש.
{אני בטוח שבשדרוג עתידי? הנוטינגהאם יהיה שם בעדיפות גבוהה}
תחנה שלישית: ACOUSTIC SOLID
ביקור קצר אצל איזה אודיופיל נחמד מירושלים, שמכר ביד שנייה את ה דגם - SOLID WOOD BLACK שלא התאים לו מסיבה כזאת או אחרת...ולמעשה גם לי לא.אבל כאמור הניב ביקור נחמד,והכרות עם מערכת מושקעת שהורכבה מרמקולים אלקטרוסטטיים של קוואד. בכל אופן "האקוסטיק סוליד" ניגן לא רע בכלל -כמובן שאין ביכולתי להצביע על "האשם" ביצירת הסאונד הטוב? {רמקולים/פרה/מונו בלוקים/פטפון/הכול}...
היה לו גם איזה " SPACEDECKמפתה" אבל די ישן נושן - שעבר כמה דברים נוראים...ולא רציתי להיכנס לסיפור הזה.
תחנה רביעית: MICHELL.
את מישל אני מכיר בכמה קונפיגורציות שונות {אני מתארח כמעט באופן קבוע אצל ערן{אודיופריק} אפשר לומר שהאשם/שותף העיקרי לחזרה/חיפוש שלי אחרי הצליל האנלוגי - מוטלת גם עליו/בזכותו.את ה"טכנו דק" אני מכיר טוב,כמובן בשילובLV על סוגיו.
"טכנו דק" הוא ENTRY LEVEL של מישל
שהוא פטפון טוב למחירו. כמובן שיש את ORBE SE עם הזרוע של SAM V {שנסקר כבר בשוטטות הליליים שלי ושל רועי חברי{{ roeek } שזה כבר ממש פטפון מהשורה הראשונה, אבל גם המחיר בהתאם.{יש להם עוד כמה דברים באמצע ששווים בדיקה בעתיד...}
נחזור להתחלה,
תחושות ורצונות צריך לתאם אם תקציב -הרי רק לאחרונה {שבוע לפני רכישת הפטפון בעצם}התחדשתי בפרה/פאוור/נגן בחבילה אחת. לכן צריך להתחשב גם בתקציב וגם ברצונות הלב, שהולך כבר הרבה זמן אחרי
ה SCOUT{כמו שצינתי בתחילת דברי}אז למה לא ללכת עם הלב? לשמחתי בדיוק הופיעה בלוחות הפטפון הנ"ל. ועוד שמור ודנדש ישר מהניילונים! טלפון למוכר,דיון על המחיר - וכמעט שהעסקה נסגרת? אך עדיין לא.סבלנות...
נחזור לביקור בירושלים,בנסיעה חזרה מאותו ביקור אצל האודיופיל עם "האקוסטיק סוליד", אני מדבר עם אמיר ארמה שיחת חולין...ואז הוא מודיעה לי: "...יש לו SCOUT ממש חדש באריזות,חבל לך על הזמן,תבוא מהר...". בירור קצר מעלה שמדובר על אותו פטפון ומאותו אדם! מאושר במחשבות טובות שזה יותר קרוב מאשר שערתי, אני נוסע לביתי.
כמה שיחות לאנשים הרלוונטיים לנושא, ביניהם ניל Live Sound}} שתמיד נמצא כשאני צריך. מביאים אותי למחרת הישר לירושלים בליל חורפי כאשר המון אדם יוצא בדיוק מאצטדיון טדי -וגם תוצאת המשחק של בית"ר לא מעיבה על מצב רוחי.עם מזומנים בכיס אני לוקח את הפטפון, ויוצא מדרך בגין כשחייך על פני.
נתונים: חברה VPI דגם SCOUT זרוע JMW9 ראש MC
של AUDIO-TECHNICA AT-OC9ML/ פונו PROJECT מושאל מנמר הידוע בנדיבותו. מחפש פונו מתאים.{ סקירה בנפרד}
כרגע הבעיה היותר גדולה זה למקם את כל הסט -אפ במקום ראוי/מתאים - ולא ליד הלווה 32 אינטש שתופסת לי את המקום.