שידורי רדיו בAM-למה הם עדיין קיימים? תהיות..
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
Kosh,
ככה זה, כשיוצאים למסע הרפתקאות ארוך יודעים רק איך הוא מתחיל ולא בדיוק יודעים איך הוא יסתיים ובדרך מגלים פתאום דברים שלא בדיוק מצוינים במפה. דרך מצוינת ללמוד, לא?. רק אנלוגיה למצב.
ככה זה, כשיוצאים למסע הרפתקאות ארוך יודעים רק איך הוא מתחיל ולא בדיוק יודעים איך הוא יסתיים ובדרך מגלים פתאום דברים שלא בדיוק מצוינים במפה. דרך מצוינת ללמוד, לא?. רק אנלוגיה למצב.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
הנה בא עוד משוגע...
אני חושב שאסור לוותר על שידורי ה-AM - קול השדרים נשמע צלול ובלי הפרעות, בניגוד ל-FM שרווי בהפרעות פיראטיות (לתושבי איזור המרכז). על אינטרנט אני בכלל לא רוצה לדבר. הקריין כנראה הוכנס לתוך בקבוק טמפו גדול במיוחד לצורך ה"שידור".
בלי קשר, הייתי מעוניין לשפץ רדיו עם הגברת מנורות (שפופרות) משנות החמישים (אמרון, תוצרת ישראל) הקולט שידורי AM בלבד והייתי מעוניין לדעת האם מישהו יוכל לתרום לי מנסיונו.
בלי קשר, הייתי מעוניין לשפץ רדיו עם הגברת מנורות (שפופרות) משנות החמישים (אמרון, תוצרת ישראל) הקולט שידורי AM בלבד והייתי מעוניין לדעת האם מישהו יוכל לתרום לי מנסיונו.
לגמרי במקרה גליתי ולא האמנתי שמישהו פתח דיון בנושא
השידורים בגלים בינוניים קיימים עדיין בישראל מכיוון שאף אחד לא מעיז לסגור אותם מהסיבה הפשוטה, לאף אחד אין ממש מושג כמה באמת עוד מאזינים להם בכלל . זו הסיבה היחידה ולא סיבות בטחוניות ואחרותש הועלו כאן ( כמו עלות היצור , במיוחד בתחשב שמקלט FM עולה פרוטות בפינת השוק ). סקר היה מגלה מן הסתם שיש עדיין מאזינים ל AM מתוך הרגל או מחוסר ברירה, כי עד היום אין כיסוי מושלם של הארץ ב FM ובמיוחד בנגב.
אבל למעשה אנו נמצאים בערוב ימיהם של השידורים האלה .
לאחרונה עלתה האפשרות לשדר בשיטת DRM אבל משרד התקשורת הוא משרד שלא ממש מחליטים בו אלא נגררים והשרים שם לא משמ באים מרצון אלא מושיבים אותם שם בכח ואין להם ממש ענין לקדם נושאים שהם ממילא לא מבינים בהם ( שלא לדבר על הפקידות שדוגרת שם ).
באירופה כבר מדברים על כיבוי הרשתות ב AM וב FM ובישראל מתקרב עידן ה DAB .
ההוצאות לשידורים בגלים בינוניים גבוהות מאוד בהשוואה לרדיו דיגטלי ולדעתי פשוט יום אחד מישהו יבין את זה ויכבו מהיום למחר את כל הרשתות .
מי שרוצה לקראו על רדיו דיגיטלי ו DR מוזמן לאתר
http://www.godigital.co.il
אבל למעשה אנו נמצאים בערוב ימיהם של השידורים האלה .
לאחרונה עלתה האפשרות לשדר בשיטת DRM אבל משרד התקשורת הוא משרד שלא ממש מחליטים בו אלא נגררים והשרים שם לא משמ באים מרצון אלא מושיבים אותם שם בכח ואין להם ממש ענין לקדם נושאים שהם ממילא לא מבינים בהם ( שלא לדבר על הפקידות שדוגרת שם ).
באירופה כבר מדברים על כיבוי הרשתות ב AM וב FM ובישראל מתקרב עידן ה DAB .
ההוצאות לשידורים בגלים בינוניים גבוהות מאוד בהשוואה לרדיו דיגטלי ולדעתי פשוט יום אחד מישהו יבין את זה ויכבו מהיום למחר את כל הרשתות .
מי שרוצה לקראו על רדיו דיגיטלי ו DR מוזמן לאתר
http://www.godigital.co.il
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
היום הנגב מכוסה בקליטת של יס . כימעט לכול אדם יש "יס" או לפחות צלחת של ערוצי ישראל
והלוויין מעביר את כול ערוצי רשות השידור . כך שהמדינה מכוסה טוב בערוצים . רדיו דגיטלי לא יכסה את הנגב . רק לוויין . למה לא סוגרים את הAM אז צריך לפתר טכנאים . ויש הסכמי עעבודה שלא מרשים פיטורים . זוכרים בשנת 1980 הומצא הוידאו . בערוץ ריאשון הימשיעו לצלם בפילים . כי היו צריכים לפטר את מקליט הקול והצלם
והלוויין מעביר את כול ערוצי רשות השידור . כך שהמדינה מכוסה טוב בערוצים . רדיו דגיטלי לא יכסה את הנגב . רק לוויין . למה לא סוגרים את הAM אז צריך לפתר טכנאים . ויש הסכמי עעבודה שלא מרשים פיטורים . זוכרים בשנת 1980 הומצא הוידאו . בערוץ ריאשון הימשיעו לצלם בפילים . כי היו צריכים לפטר את מקליט הקול והצלם
רק הטכנאי קרמר
- הטכנאיקרמר
-
- עובד כבלים/לויין

- תגובות: 1283
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 27 פעמים
איכות הצליל בלוויין היא כמו תקליטור . והרסיבר כותב 48MH ולא 44.1MH. בלוויין של ארופה יש כ600 ערוצי רדין מיכול הסוגים . ואיכות צליל מעולה . קלסי ג'ז איכות יותר טובה מאשר דרך הCDP הביתי . אולי יש להם באולפן CDP מיוחד
רק הטכנאי קרמר
עלי, כל הכבוד. הלוואי שחלום הרדיו הדיגיטלי יתגשם בימינו. נמאס לסבול מהפרעות תדרים וממספר מועט של תחנות המשדרות ברובן דשן גלגל"צי ומלל עילג עם פרסומות למעט, כמובן, תחנת קול המוסיקה המופלאה שגם אותה כל שר ומנהל זוממים לסגור, לאחד או "לייעל".
אני מתפלא שאף אחד לא אמר פה:
שומרים על שידורי ה AM מכיוון שאיכות הסאונד נשמעת לאוזן האנושית כחמה יותר עגולה יותר נעימה יותר ...
אין את המתכתיות של הצליל הדיגיטלי..

שומרים על שידורי ה AM מכיוון שאיכות הסאונד נשמעת לאוזן האנושית כחמה יותר עגולה יותר נעימה יותר ...
אין את המתכתיות של הצליל הדיגיטלי..
תחומי עיניין: וידאו דיגיטלי, MPEG2 , MPEG4, H.264
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
רשימת ציוד: מסך טושיבה, צלחת לווין פרטית, רסיבר משולב טכניקס
- Lior_M
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 8128
- נתן תודות: 418 פעמים
- קיבל תודות: 473 פעמים
תאימות אחורה ?
עובדה, גם שידורי הטלביזיה הם עדיין ב Interlace למרות שלא נמכרות יותר טלביזיות שיודעות להציג סיגנל כזה ..
עובדה, גם שידורי הטלביזיה הם עדיין ב Interlace למרות שלא נמכרות יותר טלביזיות שיודעות להציג סיגנל כזה ..
בעבר טכנאי סאונד באולפני טריטון כיום עוסק בתחום ההי-טק.
הקולנוע שלי
הקולנוע שלי
- roypeles
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3058
- שם מלא: רואי
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 95 פעמים
am stereo
כמו שצוין בשרשור בעבר היה AM STEREO
בארה"ב ובמדינות המזרח היו מספר תחנות ששדרו AM STEREO ואף נמכרו מכשירי רדיו וטרנזיסטורים, אפילו קטנטנים בשנות ה 80 שתמכו בשידור הזה... זה היה בשנות ה 80
למיטב ידיעתי זה הסתיים לקראת סוף שנות ה 80 או תחילת ה 90 שכן ה FM STEREO צבר פופולריות גבוה יותר....
בארה"ב ובמדינות המזרח היו מספר תחנות ששדרו AM STEREO ואף נמכרו מכשירי רדיו וטרנזיסטורים, אפילו קטנטנים בשנות ה 80 שתמכו בשידור הזה... זה היה בשנות ה 80
למיטב ידיעתי זה הסתיים לקראת סוף שנות ה 80 או תחילת ה 90 שכן ה FM STEREO צבר פופולריות גבוה יותר....