קצת פיסיקה
- oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78766
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 785 פעמים
- קיבל תודות: 5372 פעמים
המהירות הזויתית קבועה, משמע שכמות המידע לכל סיבוב שונה לפי המיקום בדיסק. כלומר, סיבוב שלם בקצה התקליט כולל יותר זמן מאשר כאשר המחט קרובה אליו.
זה בדיוק כמו במרוץ על מגרש עגול - כל רץ צריך להתחיל מנקודה טיפה אחרת בכדי לעבור את אותו מרחק.
קצב הנתונים לא משתנה, כלומר איכות הסאונד לא צריכה להשתנות לפי מיקום המחט.
הדבר היחיד שמשתנה הוא עובי ה-TRACK. כלומר, נגיד יש שיר של 2 דקות בדיוק. אם הוא חוזר על עצמו שוב ושוב על גבי התקליט, ונשאיר מקטע שקט בין השירים (כדי שנוכל לראות אותם פיזית על התקליט), אז TRACK מס' 1 יהיה בעובי של כמה ס"מ, ה-TRACK השני (שהוא באותו אורך זמן ובאותה איכות בדיוק) יהיה בעובי גדול יותר, וכן הלאה.
המהירות של המחט בעצם לא משתנה בציר התוכן, אלא היא הולכת ומאיצה בציר של 90 מעלות לתוכן (לרוחב התקליט).
זה בדיוק כמו במרוץ על מגרש עגול - כל רץ צריך להתחיל מנקודה טיפה אחרת בכדי לעבור את אותו מרחק.
קצב הנתונים לא משתנה, כלומר איכות הסאונד לא צריכה להשתנות לפי מיקום המחט.
הדבר היחיד שמשתנה הוא עובי ה-TRACK. כלומר, נגיד יש שיר של 2 דקות בדיוק. אם הוא חוזר על עצמו שוב ושוב על גבי התקליט, ונשאיר מקטע שקט בין השירים (כדי שנוכל לראות אותם פיזית על התקליט), אז TRACK מס' 1 יהיה בעובי של כמה ס"מ, ה-TRACK השני (שהוא באותו אורך זמן ובאותה איכות בדיוק) יהיה בעובי גדול יותר, וכן הלאה.
המהירות של המחט בעצם לא משתנה בציר התוכן, אלא היא הולכת ומאיצה בציר של 90 מעלות לתוכן (לרוחב התקליט).
- InbarHovav
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3252
- נתן תודות: 0
- קיבל תודות: 2 פעמים
עפר, זה נכון בתנאי שמהירות הסיבוב משתנה בהתאם למיקום המחט.
אם מהירות הסיבוב היא קבועה ככול שתתרחק מהמרכז כך המחט תעבור יותר "מרחק" פר סיבוב.
אם מהירות הסיבוב היא קבועה ככול שתתרחק מהמרכז כך המחט תעבור יותר "מרחק" פר סיבוב.
"צליל אחד שווה אלף מילים אבל אלף מילים לא יפיקו צליל אחד"
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
כי החיוך, המבט והטבעיות שבך (כמה שזה לא פרודוקסלי, את יותר "טבעית" מרוב של האנשים) - אז כל אלה עושים אותך יותר יפה מדוגמניות משעממות
הפטיפון לא "יודע" היכן המחט. הצלחת סובבת במהירות קבועה, לפיכך סיבוב שלם משמעו יחידת זמן קבועה (בתלות במהירות הסיבוב שנבחרה), ללא קשר אם סיבוב זה נמצא בדופן התקליט או בסמוך למרכז.oferlaor כתב:כלומר, סיבוב שלם בקצה התקליט כולל יותר זמן מאשר כאשר המחט קרובה אליו....
דחיסות המידע משתנה - ככל שהמידע סמוך למרכז התקליט, הוא מודפס על היקף הולך וקטן, ולכן רוחב הסרט קטן ככל שמתקרבים למרכז התקליט. גם זוית הראש ביחס לחריץ המידע משתנה (בזרועות סטנדרטיות), ומשפיעה על איכות השמע.oferlaor כתב:קצב הנתונים לא משתנה, כלומר איכות הסאונד לא צריכה להשתנות לפי מיקום המחט....
המחט מאטה (תאוצה שלילית) בציר המידע/תוכן, והיא בעלת מהירות קבועה לרוחב התקליט (כל זמן שהמרחק בין הכריכות קבוע).oferlaor כתב:המהירות של המחט בעצם לא משתנה בציר התוכן, אלא היא הולכת ומאיצה בציר של 90 מעלות לתוכן (לרוחב התקליט)....
- chalmh
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3331
- נתן תודות: 37 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בתקליט מסתובב ישנן שתי מהירויות שונות המשולבות זו בזו. האחת זו המהירות הזוויתית של הפלטה - היא מהירות הסיבוב (33, 45, 78 ובתקליטים מסוימים מאוד 16 סל"ד). השנייה זו המהירות הקווית של החריץ החולף מתחת למחט. איכות המידע המוקלט לתוך החריץ בתקליט תלוי אך ורק במהירות הקווית שלו מתחת למחט. המהירות הקווית של החריץ תלויה במהירות הסיבוב של הפלטה ובמרחק המחט ממרכז הפלטה. מכיוון שמהירות סיבוב הפלטה קבועה הרי שאין לה שפעה על רוחב הסרט ומאידך מכיוון שהמחט מתקדמת לכיוון מרכז הפלטה הרי שההיקף שהיא עושה מצטמצם ולכן המהירות הקווית קטנה. לכן כתוצאה מהקטנת המהירות הקווית קטן גם האזור עליו מקליטים את המידע מה שפוגם באיכותו. חד משמעית - מרכז התקליט פחות איכותי משוליו במידה ומקליטים את אותו מידע בשני האזורים. לעתים ניתן להתגבר על נפילה באיכות ההקלטה באזור מרכז התקליט ע"י הדגשה קלה של הצלילים הגבוהים בכמה dB ביחס להקלטה באזור החיצוני. השמה כזאת יוצרת אפקט פסיכולוגי של אחידות הקלטה בכל השטח.
איכויות ההקלטה על תקליטים שהודפסו בשנים האחרונות לשגשוג תעשיית הוויניל הן כמעט ללא הבדל בין הרצועות החיצוניות לפנימיות (בדקתי במספר גדול של תקליטים בעזרת ספקטרום אנלייזר תוך כדי ההמרות הדיגיטליות שאני מבצע לאוסף שלי) ורוחב הפס גדול מ-20KHz. בתקליטים ישנים יותר כגון שנות השישים ודרומה יש הבדלים משמעותיים באיכויות. ישנן גם הדפסות ישנות שרוחב הפס שלהם לא עובר את תחום ה-10KHz ברצועות החיצוניות ונופל אל מתחת ל-8KHz ברצועות הפנימיות. אין מה לעשות, זה כנראה היה עניין טכנולוגי.
איכויות ההקלטה על תקליטים שהודפסו בשנים האחרונות לשגשוג תעשיית הוויניל הן כמעט ללא הבדל בין הרצועות החיצוניות לפנימיות (בדקתי במספר גדול של תקליטים בעזרת ספקטרום אנלייזר תוך כדי ההמרות הדיגיטליות שאני מבצע לאוסף שלי) ורוחב הפס גדול מ-20KHz. בתקליטים ישנים יותר כגון שנות השישים ודרומה יש הבדלים משמעותיים באיכויות. ישנן גם הדפסות ישנות שרוחב הפס שלהם לא עובר את תחום ה-10KHz ברצועות החיצוניות ונופל אל מתחת ל-8KHz ברצועות הפנימיות. אין מה לעשות, זה כנראה היה עניין טכנולוגי.
חנן,
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!
-
Needle-Head
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 191
- נתן תודות: 17 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
איזה כיף שיש אנשים כמו חנן...
ותודה לכולם על התגובות.
אחלו לי בהצלחה למחר...
ותודה לכולם על התגובות.
אחלו לי בהצלחה למחר...
כמה חשיבות יש לאנטי סקיטינג בפטיפון עם זרוע ארוכה 16 אינטש
האם ניתן לוותר על אנטי סקיטינג?
בזרוע ארוכה . 16 אינטש?
מה באמת החשיבות שלה כאשר ללא אנטי סקיטינג אני לא שומע הבדלים בין ערוץ ימין לשמאל
או עוותים של המחט שקשה לה לטפל הקטעים עם עומס .
בברכה
בזרוע ארוכה . 16 אינטש?
מה באמת החשיבות שלה כאשר ללא אנטי סקיטינג אני לא שומע הבדלים בין ערוץ ימין לשמאל
או עוותים של המחט שקשה לה לטפל הקטעים עם עומס .
בברכה
זרוע סוני PUA-286
שלום וברכה
זרוע סוני PUA-286 כ-39 סמ מקצה לקצה כאשר ממרכז הציר 286 ממ עד למחט
מורכבת על פטיפון סוני TTS-3000 A מקורי עם הבסיס וזרוע מורכבת בחברה
ראש אדיו טכניקה MM רגיל יוחלף ב-MC AT-31E
מנגנון האנטי סקטייג שלי הוא מקפיץ שמחובר לחוט הצמוד לזרוע קטנטנה שזזה עם רדיום הזרוע .
החוט נקרע אז קשרתי את השארית לקיים ואז ליפפתי אוטו סביב האנטי סקטייג ונוצר לחץ זה לזה של הקפיץ כך שהזרוע לא רצה למרכז בטירוף.
גם ללא שום חוט אנטי סקטייג עובד ניפלא ללא עוותים בערוץ שמאל או חוסר שויי משקל כול שהוא ,
צליל שווה בשני ערוצים ניבדק על תקליט ראפראנס שלי מונו אנגל אמריקאי . או מוקום כלים וכדומה.
אשמח ליעוץ בנושא לגבי הזרוע הזו .
בברכה
זרוע סוני PUA-286 כ-39 סמ מקצה לקצה כאשר ממרכז הציר 286 ממ עד למחט
מורכבת על פטיפון סוני TTS-3000 A מקורי עם הבסיס וזרוע מורכבת בחברה
ראש אדיו טכניקה MM רגיל יוחלף ב-MC AT-31E
מנגנון האנטי סקטייג שלי הוא מקפיץ שמחובר לחוט הצמוד לזרוע קטנטנה שזזה עם רדיום הזרוע .
החוט נקרע אז קשרתי את השארית לקיים ואז ליפפתי אוטו סביב האנטי סקטייג ונוצר לחץ זה לזה של הקפיץ כך שהזרוע לא רצה למרכז בטירוף.
גם ללא שום חוט אנטי סקטייג עובד ניפלא ללא עוותים בערוץ שמאל או חוסר שויי משקל כול שהוא ,
צליל שווה בשני ערוצים ניבדק על תקליט ראפראנס שלי מונו אנגל אמריקאי . או מוקום כלים וכדומה.
אשמח ליעוץ בנושא לגבי הזרוע הזו .
בברכה
-
-
- זרוע הזו היא 237 ממ
-
- זו היא 286