תוכנה לניגון, הקלטה ועריכת תקליטים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #41 

פפפפפפפפפששששששש חנן כמעט ושכחתי לא תאמין כמה דפים שהיו תלויים על הקיר חחח

תמונה

והכי הכי יקר זה האוסף שייש ברשותי לכל חולי שנות ה-80 למיניהם הכל כמעט זה מקסי סינגלים 98 אחוז והשאר זה כמה הפתעותת שאני יגלה בהמשך....

תמונה

האמת שייש עוד פינה אחת כזו אבל כבר נגמר לי הכח להעלות בשרת המעצבן הזה לא נורא
העיקר הכוונה..

המשך נעים לכולם.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #42 

מאסטר מיקס היה לי את הפטיפון שיש לך והחלפתי לפרוז'קט , אני מבין למה אתה משתמש בו , אבל לסטריאו הוא קצת מוגבל
מחוץ לזה שאפו על הסטודיו , רק שנראה לי שאם אכנס אני לא אדע בן ימיני לשמאלי .
המיקסר החיצוני (עם הסליידים ) , אז בשביל מה אתה צריך את הכרטיס קול ? הרי את כול הכניסות יש לך במיקסר לא ? , ואיך אתה עובד עם התוכנה כאשר המיקסר עובד ?
אני פשוט זוכר שפעם היה לי חבר סאונדמן והוא הסביר לי את זה (זה היה לפני המחשבים ) , וזה יוצא שאם אני מבין נכון את ההסברים מאז , אצלך זה עובד אנאלוגי וגם דיגיטאלי ?
מאוד מעניין מה שאתה עושה

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #43 

היי truejoker ידיד יקר אני כבר אסביר נורא קל אם תיהיה קשוב למה שרשמתי השתדלתי לרשום את הכל בתימצות מירבי
ובשפה שתיהיה מובנת אני מתכוון לשפה פחות מקצועית כך שיהיה גם ברור אם יש משהו נוסף שקורא את מה שרשמתי שגם הוא יבין
אז ככה,
תראה לכרטיס הקול יש כניסות כל כניסה משומשת לערוץ מסויים במיקסר וישלח ע"י שליחות של המיקסר עצמו ואפקטים כלומר אם אני מחליט להעלות איזה שהוא
ערוץ " לאויר " הכוונה להקלטה בשולחן בקרה "מיקסר" ככה אתה קורא לו , אז הוא יהיה משודר דרך כרטיס הקול לערוץ מסויים
שיקבע ע"י נגיד ערוץ 1-2 שם יש לכרטיס הקול מיקסר פנימי ווירטואלי ,
שהוא הקונטרול פאנל שלו אם תרצה תמונות תוריד את הקבצים שהעלתי לך שנפתחים באקרובט ריידר בהודעות הקודמות ומכאן נצא מנקודת הנחה שמתצעת ברגע זה פעולת ההמרה מאודיו לדיגיטאל A\D (כרטיס הקול) יש אפשרות לבצע המרה ע"י מכשיר חיצוני נוסף
למעשה משם למחשב יש כמה אופציות להקלטה והם אם משתמשים במולטי טראק כלומר טייפ רב ערוצים
תקליט לך ערוץ ערוץ בנפרד זה מה שאני עושה כיום עם תוכנות וכ"ו...בזאת המולטי טראק כמעט ולא בשימוש כיום המחשב החליף אותו
התוכנות שאני עובד איתם נגיד להקלטת ערוצים יש לך את סאונד פורג , סוני ווגאס שהיא בעיקרון תוכנה לעריכה גם לוידאו וגם לרדיו לשידור פרסומות באופן אוטומטי וכמובן איך שלא גם לאודיו כך שהיא משמשת לי להקלטות ערוצים אם יש לי צורך בכך, למשל הקלטה
של זמרת או זמר הוא יוקלט על ערוץ אחד או שנייים לפי הבחירה ולפי הצורך
זה כמו שמגיעים לרופא כשאתה חולה והוא נותן לך מרשם לפי המחלה שייש , גם ככה זה באולפן שלי אם הזמר או הזמרת לא הכי טובים מבחינת הקול שלהם או מבחינת הזיופים העליות והירידות בקול שלהם אני מקליט אותם בכמה ערוצים ולבסוף אני עורך את הכל לטראק אחד ומשם למסטריניג כנ"ל עם הנגנים
ולכן יש אם עיניין הערוצים עצמם , בנוסף יש לך על כל ערוץ מכשירי אפקטים קומפרסורים גייטים ועוד ציוד נוסף לפי הצורך ולעיבוד
"המוקלט"
כל ערוץ בדרך כלל יהיה שונה בהרכב המיכשור שמורכב עליו במידה ויש צורך לעיבוד הערוץ ספציפי כך שזה לא ישפיע על שאר הערוצים הפועלים לצורך הקלטה משולבת של נגנים ווקאל ויש גם את תוכנת הקיו בייס SX זה יותר למוסיקה אלקטרונית עריכה במידי
וכ"ו ....בזאת.
לאחר מכן אם ארצה ואו אחפוץ בעריכת ערוץ מסויים אוכל לעבד בו ללא מגבלה ולבסוף
החלק הכי אהוב עלי זה המאסטרינג - ולזה יש את WAVE LAB של שטיינברג בקיבצי WAV או כל מה שתבחר עיניין של נוחות.
אחת התוכנות שאני פשוט חולה עליה מאז שהתחלתי לעבוד זה היה יחד איתה היא הראשונה והאחרונה
שעושה את העבודה במקצוענות וביעילות ובאיכותיות שזה למעשה הכי חשוב לפי דעתי
יש לך את תוספות הפלאגינים שנרכיב לה הכל כמו שכבר אמרתי לפי הצורך...
לא אני לא חושב שייש תוכנה איכותית כמותה ונכון שייש עוד כמה תוכנות שמנסות להשתוות אבל....
אין מה לעשות זה גם עיניין שבהרגל.

מאחל לך המשך יום נעים ידידי היקר. truejoker

המשך גלישה נעימה .. (f)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #44 

טוב נחמד לדעת . בטוח שזה מקצוע מעניין .
תגיד אם יש זמרת ששי לה זיופים , אז אם הבנתי נכון אתה מקליט אותה על כמה טראקים ואז מחבר אותם , אבל מה זה נותן ? הרי בהברה המסויימת שבה יש בעיה אין לך עוד הקלטה ? או שאתה מקליט אותה על כמה ערוצים ובוחר את ההברות או הקטעים הטובים , ומסדר את הגרועים ע"פ החלק הטוב ?
האם אתה יכול לסדר לזמרת שאין לה מנעד (יכולת לשיר בטונים נמוכים ועד גבוהים כול הקשת הזו נקראת מנעד ) טוב , את העסק ע"י הרחבת הטווח שיראה שיש לה מנעד יותר טוב ?
האם מה שאנו שומעים בתקליט/CD מפוברק ?
פשוט זה מתחיל לעניין אותי
ותודה על ההסבר

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #45 

דוגמיות המרה. הכל היה על ויניל שרוט יותר או שרוט פחות ועכשיו נקי (כ-70dB תחום דינמי).
כמובן ללא כוונה לפגוע בזכויות יוצרים אלא רק לצורך התרשמותכם במסגרת הפורום בלבד.

http://www.fileflyer.com/view/epF00AD

מצטער שזה ב-192 ביט רייט ומקווה שתהנו.
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

תוכנות

שליחה #46 

ראיתי היום בפורם מחו"ל מישהו ששאל על יכולת להעביר סרטים של טייפים , אתם יודעים טייפ סלילים , למחשב , אז דבר ראשון כולם היציעו לו לעבוד עם מאק , כי הוא שקט יותר ואין בעיה של דרייברים , כמו כן הם אמרו שלעבוד בPC אסור לעבור לוויסטה כי בגלל כול הבדיקות שהיא עושה לוודא שיש לך גרסה חוקית , היא מתערבת יותר מידי , ועלולה ליצור שגיאות אלא אם כן אתה משתמש בכרטיסים חיצוניים . לא יודע עד כמה שזה נכון .

מכול מקום הם דיברו על תוכנות מומלצות , ועל כרטיסים , אז כולם למאק אבל שתי תוכנות הוזכרו לPC
אחת מהם של החברה הזו

http://www.diamondcut.com/
אני לא ממש מבין ויודע מה התוכנה , והאם היא קשה/קלה ללימוד והאם היא יכולה לבצע את העבודה , אז רציתי שתבדקו אותה אם לא אכפת לכם

והשניה היא WAVELAB , גם לגביה אני לא ממש יודע כלום

דרך אגב חנן הסוני סאונדפורג' לא הוזכרה שם ואני לא יודע למה

בקיצור אם אפשר את הפידבק שלכם אני אודה על כך

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #47 

ניסיתי את ה-DC לפני הסוני ולא כל כך הסתדרתי איתה. זאת תוכנה יחסית טובה אבל היה לי יותר קל להתמצא בסוני.
לא מכיר את ה-WAVELAB.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #48 

הי חנן היי truejoker
שוב חזרתי חברי היקרים אבל זה רק לשבת הזו
אני שוב יהיה עסוק בעיית מחשב הנייד שלי ובנוסף הלחץ שייש בעבודה אבל שמח לראות את כולם כאן.

שבת טובה לכולם אנשים. (f)

המשך גלישה נעימה .. (f)

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #49 

שלום חנן , מסטרמיקס וטרוג'וקר - בכל מה שכתבתם עד עכשיו בשרשור הארוך הזה ניראה לי ששכחתם כרטיס קול אחד שמחירו הגיוני וביצועיו גבוהים וזה ה- EMU 1212 והוא נותן למעשה את כל מה שכתבתם עליו באיכות גבוהה ביותר . מה דעתכם ? ודרך אגב ה - WAVELAB היא תוכנה מיקצועית ומעולה ואחרי מספר דקות הדרכה ניתן לעבוד איתה בצורה בסיסית שמספיקה לצורך עריכה ביתית פשוטה שבטוח תספק כל אחד מאיתנו לצרכינו הלא גבוהים - כמובן שמסטרמיקס יודע לנצל אותה הרבה יותר טוב מאיתנו ... (Y)
לו הייתי רוטשילד ...

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
קיבל תודות: 0

שליחה #50 

מצטרף להמלצה על Wavelab לPC. תוכנת עריכה מקצועית שמייבאת , מקליטה, עורכת וצורבת מתוך אותה התוכנה. יחסית פשוטה להפעלה כך שאין מה לפחד ממנה, כיום בגירסה 6.01
כלי העבודה שלה כגון EQ, ניקוי רעשים, קומפרסיה ועוד - חלשים עד לא שמישים. יש לרכוש תוספי תוכנה ספציפיים לביצוע משימות קריטיות.
המחיר אמור להיות כמה מאות יורו. לתוכנה, תוספי תוכנה על פי הצורך.
לענין ה- Diamond Cut Pro , קשה להמליץ עליה. על הנייר היא עושה את העבודה. בפועל, היא לא נוחה ומזכירה יותר עבודה ב DOS מאשר בתוכנה של המאה ה 21. הנסיון שהיה לי עימה היה לא מוצלח. לשימחתי רכשתי אותה במבצע של היצרן לפני כשנתיים במחיר נמוך מאד והאבדה לא הייתה נוראה.

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #51 

Overdrive כתב:מצטרף להמלצה על Wavelab לPC. תוכנת עריכה מקצועית שמייבאת , מקליטה, עורכת וצורבת מתוך אותה התוכנה. יחסית פשוטה להפעלה כך שאין מה לפחד ממנה, כיום בגירסה 6.01
כלי העבודה שלה כגון EQ, ניקוי רעשים, קומפרסיה ועוד - חלשים עד לא שמישים. יש לרכוש תוספי תוכנה ספציפיים לביצוע משימות קריטיות.
המחיר אמור להיות כמה מאות יורו. לתוכנה, תוספי תוכנה על פי הצורך.
לענין ה- Diamond Cut Pro , קשה להמליץ עליה. על הנייר היא עושה את העבודה. בפועל, היא לא נוחה ומזכירה יותר עבודה ב DOS מאשר בתוכנה של המאה ה 21. הנסיון שהיה לי עימה היה לא מוצלח. לשימחתי רכשתי אותה במבצע של היצרן לפני כשנתיים במחיר נמוך מאד והאבדה לא הייתה נוראה.
...
בשביל רק לקבל אודיו , לא ממש צריך תוכנה . מה שבאמת צריך זה את הניקוי מקליקים/ושאר רעשים שנובעים ממקור כמו תקליט , כמו כן צריך לבדוק (אני לא ממש יודע אם זה נכון ואפשרי ), אם ישנה אפשרות להרחיב טיפה את הטווח הדינאמי , כי בתקליט הוא די נמוך יחסית לCD . האם אתה יודע מהם התוספים ? ואיך מכניסים אותם וכמה הם עולים ?
אני מדבר במיוחד על ניקוי רעשים , נראה לי שזה הדבר הכי חשוב לנושא של הקלטת תקליטים

ולNIRES אני לא יודע אם ה1212 הוא מספיק טוב , הוא מכשיר מעולה אבל אם אני רוצה רק לסאונד (כלומר רק לשמוע מה שיש לי במחשב ) , יש יותר טובים ממנו , אבל הם לא בטוח שיכולים לטפל בהקלטה ולסמפל אות אנאלוגי כמו שצריך . כי אני רוצה לסמפל את זה ב96 או 192 , ואת זה לא בטוח שכול כרטיס יעשה טוב

nirses
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1143
שם מלא: ניר שמשון
נתן תודות: 91 פעמים
קיבל תודות: 33 פעמים

שליחה #52 

truejoker - כתבת :
ולNIRES אני לא יודע אם ה1212 הוא מספיק טוב , הוא מכשיר מעולה אבל אם אני רוצה רק לסאונד (כלומר רק לשמוע מה שיש לי במחשב ) , יש יותר טובים ממנו , אבל הם לא בטוח שיכולים לטפל בהקלטה ולסמפל אות אנאלוגי כמו שצריך . כי אני רוצה לסמפל את זה ב96 או 192 , ואת זה לא בטוח שכול כרטיס יעשה טוב
...

אז כן - זה בדיוק מה שיודע לעשות באיכות גבוהה מאד ה 1212 של EMU והוא עושה זאת גם בהשקעה כספית סבירה מאוד .אינני מכיר כרטיסי קול אחרים שעושים זאת טוב ממנו אלא אם תשתמש בכרטיסים מקצועים יקרים פי כמה .
אני אישית משתמש בו במחשב שלי להשמעת קיבצי מוסיקה בסט אפ שלי במקום CD יעודי ואיכות הצליל שלו יותר ממדהימה .
לו הייתי רוטשילד ...

Overdrive
חבר פעיל
חבר פעיל
תגובות: 96
קיבל תודות: 0

שליחה #53 

truejoker כתב: אני מדבר במיוחד על ניקוי רעשים , נראה לי שזה הדבר הכי חשוב לנושא של הקלטת תקליטים
...
ניקוי הרעשים הטוב ביותר יהיה ניקוי התקליט לפני ההעברה ולא ניקוי רעשים בעזרת התוכנה. בניקוי נכון אפשר להעלים חלק משמעותי מהרעש. אם אין הרבה תקליטים לבצע ניקוי רטוב ידני, לספריות גדולות לרכוש ולהשתמש במכשיר ניקוי.

לתוספי תוכנה צריך דבר ראשון את התוכנה. לכן כל הנחת העבודה שאין צורך בתוכנה אלא רק בתוספים שווה לקליפת השום. תוספי ניקוי רעשים טובים נזקקים לתוכנה מארחת לפעול מתוכה וכאן לא כל כך חשוב איזו תוכנה. WL או סאונדפורג' כאחת יעשו את העבודה. עקומת הלמידה למי שלא עושה את זה כל יום הולכת להיות תלולה וקשה. פלאגינים טובים לניקוי רעשים (קליקים, היס, רעש סטטי, רעש מערכת החשמל וארקה שגויה וכדומה כולל רעשי רקע אחרים) עולים מאות שקלים ומעלה עד אלפים למקצועיים באמת.

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #54 

שבוע טוב לכולם,
מתנצל שלא יכולתי להצטרף לדיונים בשבוע האחרון מפאת שהייתי בחו"ל.
אני מצטרף ל-Overdrive במסקנותיו. לגבי ניקוי הרעשים, ראש וראשון זה הניקוי הפיזי בשני מישורים. האחד - ניקוי פיזי של התקליט מאבק וגרגרי אבק "מיקרוניים" השוכנים קבע בתוך חריצי התקליט. אמנם באמצעים פשוטים שיש בבית אי אפשר להפטר מהם באופן מוחלט ויתכן שגם עם ציוד משוכלל זה כמעט בלתי אפשרי. אולם אם נוכל להפטר מחלק נכבד מהגרגרים הללו אנחנו "מקלים" מאוד על עזרי התוכנה לניקויים ומצליחים לשמר את הצלילים המקוריים באיכות הקרובה ביותר לרצויה. כמובן ששריטות מכניות לא ניתנות לתיקון אלא רק ע"י אמצעי תוכנתי. ולמשימה זאת דרושה תוכנה טובה שתפגע אך במעט בצליל המקורי ותשחזר נאמנה את החסר כתוצאה מהשריטה. השני - רמת הציוד והחיבורים. ככל שיתמעטו רעשי הארקות לקויות, HUM ו-HISS בגלל ציוד "ירוד" כך תהיה קלה יותר מלאכת הפילטריזציה בתוכנה והמהימנות לצליל המקור תהיה טובה יותר.
אכן, עקומת הלימוד היא תלויה באינטנסיביות של פעולת ההמרה וגם במידה לא מועטה בהבנת האותות הנראים והנשמעים, השיוך בין הנראה לנשמע, יכולת ניתוח נכון של הבעיה ומציאת הפתרון האופטימאלי. לעיתים קרובות פתרון גנרי לא יעיל להעלמת הרעשים בכל מרחב התקליט ונדרשת עבודה ידנית מייגעת על מנת להגיע לתוצאה הרצויה. אני עוסק בזה רק כמה חודשים ומרגיש עדיין כמי שלומד מדי יום משהו חדש.
לדעתי הסוני סאודפורג' הוא הכלי שמכיל את מירב האפשרויות לחובב המתחיל והוא גם ידידותי.
חנן,

תחי המחרשה !!!

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”