תוכנה לניגון, הקלטה ועריכת תקליטים

פורום המיועד לציוד אודיו וינטאג' על כל סוגיו וכן אודיו אנלוגי - פטיפונים, ויניל וטייפים
ariane פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 374
נתן תודות: 34 פעמים
קיבל תודות: 15 פעמים

שליחה #1 

כבר דובר כאן על שיטות להמרת תקליטים למדיום דיגיטלי - הנה אופציה נוספת :
http://www.channld.com/pure-vinyl.html

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #2 

התוכנה פועלת רק על MAC. אי אפשר להתקין על PC רגיל. אולי אני טועה?
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5738
נתן תודות: 72 פעמים
קיבל תודות: 52 פעמים

שליחה #3 

לפי מה הם כותבים באתר זה באמת רק למאק . מעניין למה אין דבר כזה לPC

Ozen
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2011
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 0

שליחה #4 

נחמד!
רק באמת חסרה כאן שיטת המרה לPC :wink:

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #5 

בינתיים אני נהנה מהמרות האוסף שלי ע"י תוכנה אחרת שגם היא מעולה. (Y)
http://www.sonycreativesoftware.com/pro ... sp?pid=431
חנן,

תחי המחרשה !!!

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #6 

ואיך בדיוק את ממיר ? אתה מעביר בתוכנה והיא עושה את ההמרה לדיגיטאלי ? או שהיא עובדת עם הDAC של הכרטיס קול ?

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #7 

truejoker כתב:
"ואיך בדיוק את ממיר ? אתה מעביר בתוכנה והיא עושה את ההמרה לדיגיטלי ? או שהיא עובדת עם הDAC של הכרטיס קול ?"
...
ובכן, אם רוצים לקבל תוצאה טובה ונקיה מכל הפגעים שמלווים תקליט, צריך להשקיע מעט בציוד (כרטיס קול טוב במחשב, פטפון יותר מסביר ודרגת קדם מגבר מפוצה RIAA), הרבה מאוד זמן וסבלנות, ותוכנה שיודעת לטפל בעיבוד אותות של אודיו וכוללת אפשריות עריכה וסינון של כל סוגי הרעשים.

ההמרה עצמה מתבצעת ע"י הקלטת התקליט אל המחשב ושמירת ה- RAW AUDIO שהוקלט בפורמט המפורט ביותר שכרטיס הקול מאפשר. לאחר מכן מתחילה המלאכה המפרכת של ניקוי הרעשים ואיזון הצליל. לאחר מכן מחלקים את ההקלטה לרצועות כפי שהן מופיעות בהדפסת התקליט.

כמובן שלא פרטתי לפרטי פרטים כיצד מבצעים כל שלב ושלב מכיוון שהיריעה כאן קצרה מלהכיל את כל המידע. אני מתכנן לפרסם מאמר מפורט בנושא במסגרת האתר. הכתיבה בליווי דוגמאות נמצאת בעיצומה וגוזלת המון זמן. אני מקווה שיש לכם הסבלנות להמתין.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2297
קיבל תודות: 13 פעמים

כל הכבוד אתה פשוט מלך

שליחה #8 

היי chalmh
אני מאוד נהנה לקרוא את הכתבות שלך ובכלל לקבל מידע ופרטים שיכולים להעזר בהם
לעתיד אני מאמין שבידע שלך יש המון עזרה בכל אופן אשמח לקבל אינפורמציה לגבי ניקוי הקלטות מוונילים או פלאגינים וקישורים עם המלצות ממך.

ממש כל הכבוד אתה פשוט מלך !

תודה רבה על הכל chalmh. 8)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #9 

chalmh אני כרגע בתהליך של קניית כרטיס קול לשם הפיכת הPC לטרנספורטר . הייתי רוצה לדעת אם לא אכפת לך באיזה כרטיס קול אתה משתמש לצורך המרה . ואם יש לך רשימה של כרטיסי קול מומלצים ברמות מחיר שונות

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #10 

truejoker,
אני משתמש בכרטיס קול של CREATIVE SOUND BLASTER
http://asia.creative.com/products/produ ... duct=16559
אני מניח שבארץ הוא עולה כ-1500 שקל. אני קניתי אותו בארה"ב בחצי מחיר בערך.
כדי להמיר בצורה טובה רצוי שיהיה לך כרטיס קול ברמת הקלטה בביט רייט גבוה.
הכרטיס שלי בהחלט עושה את העבודה ואפילו בצורה מעולה.
אני יכול לשלוח לך דוגמית אם תואיל להשאיר את האימייל שלך.
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #11 

truejoker כתב:chalmh אני כרגע בתהליך של קניית כרטיס קול לשם הפיכת הPC לטרנספורטר . הייתי רוצה לדעת אם לא אכפת לך באיזה כרטיס קול אתה משתמש לצורך המרה . ואם יש לך רשימה של כרטיסי קול מומלצים ברמות מחיר שונות
...
אני אישית ממליץ לך על זה כנס לקישור אחד הכרטיסים שאני משתמש איתם באולפן שלי בצרוף של כמה פרמטרים שיעזרו לך ולינקים לקישורים ::

Convertisseur A/N : 24bits/96kHz (64X OverSampling).
Convertisseur N/A : 24bits/96kHz (128X OverSampling).
Latence < 10 ms.
E/S Analogiques :

www.terratec.net

http://images.google.co.il/imgres?imgur ... TxDQ&prev=
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 04/12/2007 17:13, נערך פעם 1 בסך הכל.
דווקא את מה שהכי קרוב אלינו - אנחנו לא מצליחים לראות.. .

http://mastermix-production.blogspot.com/

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #12 

אתר בפרצתית. לא מבין כלום :roll:
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #13 

chalmh כתב:אתר בפרצתית. לא מבין כלום :roll:
...
היי חנן :

כנס לאתר החברה שהוא נמצא בלינק העליון וזה הדגם עצמו מגיע עם פאנל וכרטיס : EWS88 MT

נראה כך :

תמונה

הכרטיס PCI עצמו נמצא בקישור הבא : למעלה בצד שמאל שורה ראשונה ללא הפאנלכמובן שצריך אותו גם והוא חלק בלתי נפרד ממערכת כרטיס קול מקצועי.
לידע כללי מחיר היה בארץ 3500 ש"ח למתענייין אפשר להשיג כיד שניה - ב EBAY יש לציין שלא תמצא אותו בחנות היום מי שקנה אז פשוט עשה עסק טוב.

http://supporten.terratec.net/index.php ... 2&menu=539
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 04/12/2007 19:07, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #14 

אם משהו מתעניין בו אני יעלה תמונות אישיות שלו וגם של הכרטיס פי סי אי מתוך המחשב שלי עצמו
הפרמטרים נמצאים באתר החברה אני חושב שהוא מספק בהחלט הקלטות באיכות טובה ביותר תדר דגימה 96 רזולציה 24 ביט.
לייטנסי 10 מילי סקנד פרמטרים מעולה לכרטיס מקצועי מעבר לפרמטרים באילו שנקבתי יש כיום בשוק החופשי אבל אני חושב שאין צורך בכך אלא אם כן אתה זקוק למשהו יותר חזק אך
לדעתי שוב ממש מיותר לזרוק כסף והמון בלאווב הכי הכרטיס הזה מאוד יקר (הוא מספק את צרכי מעל ומעבר).

בנוסף הוא מגיע עם תוכנת קונטרול פאנל מקצועית שמאפשרת לך לשלוט על כל ערוץ וערוץ בנפרד כולל שליטה על LEFT ו-RIGHT
גם במונו גם בסטראו יש לו SPDIF שמונה כניסות לערוצים כפולים ושמונה יציאות לערוצים כפולים סטראופניים .

חיבורים למידי בשירשור מידי אין מידי אאוט וכ"ו......יש באתר מפרט נוסף.

המשך גלישה נעימה .. (f)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

מאסטר מיקס , הבעיה היא שזה כרטיס קול שמיועד למיקסוס , ולכן הוא עולה כ"כ הרבה , יש גם כרטיס של RME שהומלץ לי , אבל לכולם יש שמונה ערוצים , כול מה שחנן ואני זקוקים לו זה כניסה אחת מהפטיפון שתעבור A/D , וכנראה (אני לא בטוח בזה) ברזולוציה הכי גבוהה שזה 24/192 , כך שנוכל לשמוע את זה אח"כ כמו SACD במחשב (אם זה ניתן ) , ולצרוב או להעביר לרמה רגילה בשביל האייפוד . השאלה היא האם יש כרטיס שעושה את זה במחירים נוחים יותר .
הRME עושה על פניו יותר ועולה 400 דולר בחו"ל מה שאומר כ2500 ש"ח כאן , וגם הוא אוברקיל . אבל אולי אני אבחר בינו לבין מה שהבאת אם לא אמצא משהו יותר זול

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #16 

תראה לגופו של עיניין אם אתה וחנן זקוקים רק לכניסות מועטות יש כרטיס של חברת M-AUDIO
שיענה לצרכים שלכם הוא יותר זול וגם בעיניין תדר הדגימה 192 והרזולוציה 24 ביט אני חושב שזה פשוט עיניין של נפח אם תרצה תמיד יש אפשרות להמיר אפילו ל- 320KBPS כלומר זה עיניין של פונקציה החשוב ביותר הוא לא הנפח אלא האיכות עצמה שבעיניי נמדדת בדר"כ על משמע אוזני מיכשור VU מיטרים שנמצאים באולפן ותוכנה גרפית לבדיקת גלים ועקומתם סף הרעש וכ"ו בזה .....
ואני יכול לומר לך שייש הבדל גדול בנפח בין 96-192 מבחינה מספרית ואני מדבר על מספרים כרגע מבחינת דגימה האוזן שלך לא תחוש בהבדל שהוא ממש מועט אם אתה מקליט מהכרטיס קול שהמלצתי אבל אתה יודע אחי הכל פתוח זה גם עיניין של "כסף"
הכרטיס שהמלצתי אכן מתאים למקסוסים באולפן אבל אני אומר דבר כזה למה לך להיות מוגבל בערוצים אולי מחר או מי יודע מתי יבוא לחבר עוד אלמנט נוסף או אולי 4 אלמנטים בוא נגיד טייפ סלילים טייפ אנלוגי דק AIWA ואיזה פטיפון ואלי גם וידאו להורדת פסי קול
או השד יודע מה .....
אני לא חושב שכדאי להיות מוגבל ,בכל אופן הדגימה שנמצאה הדגימה הכי " שקופה " ובלי סטיות מסיגנל המקור היתה של "המומלץ" לפניך.
TERRATEC
אם אתה מעוניין במפרט הקונטרול פאנל אז הנה הוא לפניך נפתח בעזרת תוכנת אקרובט ריידר הניתנת להורדה חופשי ללא תשלום לעייונך הרב : וזה לא הפאנל עצמו אלא הפונקציות

ftp://ftp.terratec.net/Audio/EWS/88MT/H ... pps_GB.pdf

אבל אם החלטת בכל זאת ואתה חושב שזהו מספיקים לך נגיד 2 ערוצים תבדוק את הדגמים של -M-AUDIO נמכר בחלילית יפו ליד השעון קרוב לאבו לעפיה אם תרצה אני יעלה לך לינקים לכאן.

אני פשוט המלצתי לך על משהו שהוא מבין המובחרים כמובן שייש יותר יקרים ולזה אין ממש סוף זה הכל תלוי כמה ועד איפה תרצה להשקיע ולעלות בתדר דגימה וברזולוציה .
דרך אגב ישנם תוכנות להמרה KBPS לתדר הדגימה ותמיד ישאר לך האופציה להעלות נפחים.

אני אישית מיצתי את העיניין לאחר בדיקות מדוקדקות בנושא מכיוון שאני מתמחה בתחום האולפנים וזה לא רק מידע אלא גם מנסיון של זמן לא מועט ועבר דיי עשיר בתחום הסאונד בכללי אך אל תתבלבל אני לא זקן כל כך....חחחחח.
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 04/12/2007 21:08, נערך 2 פעמים בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #17 

קבל גם את מפרט הפאנל עצמו תדרי דגימה ואיך זה בדיוק עובד....?

תרשימי המרות הקלטה וכ"ו בזאת....

ושוב גם זה נפתח בעזרת תוכנת האקרובט ריידר

ftp://ftp.terratec.de/Audio/EWS/88MT/Ma ... ual_GB.pdf

המשך גלישה נעימה .. (f)

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #18 

MASTERMIX,

truejoker הוציא לי את המילים מהפה :idea:
אני לא צריך מיקסר רב ערוצי על אף שכרטיס הקול שלי הוא גם בעל יכולות מיקסינג ויש לי את כל הכניסות עם בקרת עצמה נפרדות לצד ימין ולצד שמאל. מטרה שלי היתה לקנות כרטיס בעל רזולוציית הקלטה גבוהה להשמה הדיגיטלית של אוסף התקליטים שלי. פשוט הייתי בארה"ב כשהכרטיס הזה היה במבצע במחיר טוב ורכשתי אותו. אני לא חושב ש-CREATIVE זה כרטיס רע לאור התוצאות המשביעות את רצוני ועונה בצורה מושלמת למשימה המיועדת. לדעתי הציוד הוא נקודת פתיחה טובה להמרה איכותית אבל הטאצ' האנושי עושה את האיכות הסופית. כל הכרטיסים ברזולוציות האלה פועלים פחות או יותר באותה הרמה מבחינת איכות ההקלטה. הממשקים יכולים להיות שונים, טובים יותר או טובים פחות.
מצד שני אם היה לי את ה-2500 שקל בשביל הכרטיס הזה, בטח הייתי מחליף קודם את מחרשת ה-JVC המשופצרת שלי בפטפון שתי ליגות מעל. במחשבה שניה אולי לא אחליף אותו כי אני משיג אתו יחס אות לרעש פנטסטי שעומד בקריטריונים של פטפונים שעולים ארבע ספרות. אז הפטפון שלי היה מחרשה פעם הוא נראה גרוטה. אז בוא נגיד שיש לי סיטרואן דה-שבו שעברה שיפצור ועוקפת מרצדס בנץ. סליחה מראש מבעלי המרצדסים, זו רק בדיחה :lol: בטח אם תהיה לי הזדמנות אני אבחן איזו מרצדס :wink:

וויניל זה וויניל והוא להאזנה בכיף בבית וה-CD המומר מהוויניל זה למטוס ולמכונית. נראה לכם שאפשר לסחוב פטפון למטוס? OVERWEIGHT. :D
חנן,

תחי המחרשה !!!

MASTERMIX
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #19 

חנן אני אבדוק ואברר לגבי M-AUDIO אני חושב שהוא יספק את הדרישות שלך ושל חבירנו truejoker

מקווה שיתאפשר לי מחר במשך היום אני אתפנה לנושא ה-M-AUDIO ויעדכן אתכם דרך חלילית .

שיהיה חג אורים שמח לכולם. (f)

תמונה
נערך לאחרונה על ידי MASTERMIX ב 05/12/2007 12:44, נערך פעם 1 בסך הכל.

המשך גלישה נעימה .. (f)

truejoker
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

מאסטר מיקס , יש לך אולי המלצה לתוכנה מעולה לPC שקל ללמוד אותה ? כי אני לא ממש מבין בסאונד , ואם אצטרך ללכת ללמוד להיות טכנאי אולפנים כדי לעבוד עם תוכנה , אני אשתגע :) . ממה שראיתי רוב התוכנות שמות דגש על ידע במידי ובמוסיקה וידע טכני די רב כדי לנקות , או לעשות משהו בסאונד . אז השאלה אם יש מדריכים פשוטים שמלווים צעד אחרי צעד שאוכל ללמוד , או שיש תוכנה שיש לה אשפים . אני מניח שאקבל תוצאה נחותה מחנן אם אשתמש בתוכנה עם אשפים , אבל אולי כך אני אוכל לעבוד .
ולגבי הM_AUDIO זה למעשה הכרטיסים המקצועיים של קריאייטיב . ואני לא חושב שאני אקח כרטיס שלהם , אני מחפש משהו ביניים . בינהם ובין הטווח של הכרטיס שאתה אמרת . אבל נראה
ותודה רבה על הרצון והנסיון לעזור

שלח תגובה

חזור אל “וינטאג' ואנלוגי”