המלצות לשיפור רשת החשמל

כבלים, מתאמים, מחברים, מפצלים, מעמדים וכו'
רונן
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5684
נתן תודות: 1133 פעמים
קיבל תודות: 159 פעמים

שליחה #81 

chalmh כתב:אולי זה יעצבן חלק מהאנשים בפורום ואל תיקחו את זה אישית.

...
2) אם ישנן הפרעות מרשת החשמל הן לא ברמה של מתח ההזנה, הן ברמה של הארקה טובה. למה הארקה? בדרך כלל מערכת שמע יוקרתית אמורה להיות מזוודת במארז מתכתי מסוכך. חיבור הארקה טוב לגוף המארז עשוי לסייע רבות במניעת רעשים הנובעים משדות חשמליים ואלקטרומגנטיים סביבתיים (קרינה אלקטרומגנטית) מכיוון כך אנו הופכים את מארז המגבר לכלוב פרדיי טוב. לכן במערכת טובה ישנו בורג הארקה מיוחד המאפשר לחברו להארקה בנוסף או במקום (תלוי אם זה יוצר לולאת הארקה או לא) חוט ההארקה מהשקע).
...חנן
...
לא קראתי את כל השירשור אך אבקש לשאול שאלה המתייחסת לקטע המצוטט :

הבנתי כי הארקה טובה עשויה להועיל ,

אם כך , כבעל מספר רכיבים בביתי שנקראים מערכת סטריאו , משום מה אין כל חיבור הארקה לאף מכשיר :o

http://ronenza.googlepages.com/

למרות שגוף המכשירים עשוי מסגסוגת מיוחדת המונעת השפעה מהשראות , אין כל חיבור הארקה ...

כיצד זה עומד מול התיאוריה המצוטטת ? (ואינני ציני , או שולל את הנכתב, אני פשוט רוצה להבין ) :מבולבל:

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #82 

אורי_ו כתב:קוקי , אף אחד אמר שזה לא משפיע.
ועוד איך זה משפיע.
השאלה היחידה היא כמה. ישנם אנשים שבשביל משהו שהוא ככ זניח שהוא מה שנקרא בטל בשישים בכל כימות של המצב, ישלמו אלפי שקלים.
יש אנשים שלא.
...
זו נקודה ששווה לחדד.
השאלה היא לא גודל השינוי אלא אם האדם המאזין בכלל מסוגל לחוש בשינוי.
אם כן, אז כמה זה שווה לו זה כבר עיניין שלו.
אם לא, אז כנ"ל, אבל יש בעיתיות בזה שהוא מצדיק את זה (לעצמו) בזה שהשינוי הפיזיקלי זה מה שגורם לא להרגיש שינוי.

itzo כתב:שלמה,

למה חשוב לך מה אחרים אומרים ואיזה בדיקות "מדעיות" בוצעו.

הרי לא מדובר פה על תרופה רחמנא ליצלן - כולה אתה מחליף כבל במערכת אודיו שעולה X כסף.

הרי בלי עיניים ואוזניים פתוחות לרווחה, המלך היה ממשיך ללכת עירום.

תשמע, תבדוק, תבחן - תחליט.
...
ההשוואה לתחום התרופות במקום.
הסיבה שבתחום התרופות ישנם ממסדים שלימים שעוסקים בבחינות של נכונות טענת היצרן ובסטראו אין, היא כמובן בגלל שתרופות נוגעות לכלל האוכלוסיה והן עיניין של בריאות ולכן חוקקו חוקים בנושא. שינויים קלים באיכות סטראו נוגע למיעוט זניח של אודיופילים ולא משפיע על בריאותם (לא בטוח לגבי הטענה השנייה :-) ).
אך במהות אפשר לבדוק את שני הנושאים בדיוק באותה מתודולוגיה של מבחנים סטטיסטיים.
אגב, גם עם תרופות לא ברור אם ההשפעה של כל תרופה היא בגלל סיבות כימיות פיזיולוגיות בגוף או בגלל מה שהחולה מאמין.
נהוג ברפואה לתת במקרים רבים מרשמים של כדורי Placebo לחולים מסוימים, וזה משפר את הרגשתם.
העיניין הוא שהמחוקק בצדק לא רוצה שחברה תמכור תרופות שעולות אלפי דולרים שהשפעתן זהה ל Placebo שעולה גרושים.
מצד שני ייתכן מאוד, גם בתרופות וגם בציוד סטראו, שעצם זה שהתרופה או הציוד עולה ממון רב הוא זה שיגרום לחולה להרגיש יותר טוב או למאזין לשמוע שיפורים.
משה

diz1
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1022
נתן תודות: 0
קיבל תודות: 28 פעמים

חזרה לקרקע המציאות

שליחה #83 

לטעמי הויכוח בין וודאו (מה הכוונה בכלל?) לטכנוקרטים- היא סמנטי בלבד.
בסופו של יום , גם הטכנוקראט וגם הוודו מחליטים על קניית ציוד על פי השמיעה.
אני לא זוכר הרבה פעמים שקראתי בפורום אודיו כלשהו , שמישהו ביקש עיצה מה לקנות (רמקולX או רמקול Y) אמרו לו ללכת למדוד אותם ועל פי זה לקנות.לא מכיר טכנוקראט שמגיע לחנות אודיו עם ציוד מדידה .
שאתה נכנס למסעדה אתה לא מזמין לפי ההרכב הביוכימי של התבשיל (שאותו אתה לא יודע) ואפילו לא לפי הצרכים הביוכימיים שיש בגוף באותו זמן (אותם אתה לא יודע) אלא מזמנים לפי מה נותן חוויה אוכל מספיקה לאותו סועד.
ככה זה באודיו.
אם אחר כך מישהו רוצה להסביר לעצמו בכלים הנדסיים למה בחר א ולא ב'- זה בסדר גמור. אבל סדר הולך מהבחירה על פי התרשמות וחוויה אל ההסבר ההנדסי ולא ההפך.אילו שמתכננים מוצרי אודיו הולכים מהתכנון ההנדסי אל הניסוי והטעייה בהשפעת החלפת גורמים שונים על הצלילי (השפעה שכנראה לא ברורה מנייר החישובים והתכנונים המקדמי)
היות ורוב הטכנוקראטים שאני מכיר בוחרים חלקי מערכת על פי האזנה אילהם- אני חוזר לנושא של מיצבי מתח.
לדעתי-עד שלא שמעת במערכת שלך (ללא לחץ של יש\אין הבדלים) מייצבי מתח שונים ואי השפעתם (או השפעתם) על החוויה הצלילית כפי שאתה חווה .
כנ"ל בהאזנה למה שקרוי כבל ( ועדיין לא ראיתי הגדרות סטנדרטיזציה לעניין מצד מי שומדד, מה שומדד) או לרמקול או אפילו מגבר.

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199
קיבל תודות: 1 פעם

שליחה #84 

אגב אני פגשתי מהנדס שקנה הרבה מהמערכת שלו בגלל המספרים. והוא מאוד מרוצה.
בתחום הרכב גידי אנשים ב 90% מהזמן מדברים רק במספרים וקונים מערכות בלי לשמוע.

מעולם ואני חוזר לא אמרתי שאין הבדל. אני בעד החלפה. אבל יש דברים שהם מוסברים ע"י אודיופילים שאם תעשה X תקבל Y , וזה לא נכון. ההסברים המדעיים לתופעות על זה בעיקר אני וחנן התרעמנו . שהם לא נכונים.

אין לי שום בעיה אם בנאדם רוצ הלחבר כבל של חברת חשמל לתוך המגבר שלו. להפך.

אבל יש הסברים שהם לא נכונים . זה כמו שאנשים אומרים שציפוי וורוד יותר טעים מירוק , אפילו נגיד שהם אותו הטעם.
It's all in your head , וזה מה שחשוב.

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2050
נתן תודות: 5 פעמים

שליחה #85 

אורי_ו כתב: ברור לכל אדם שאם אתה מחבר כבל חשמל רגיל של קומקום למגבר או כבל שיועד ותוכנן להעביר הספקים גבוהים יותר או להפך מכבל הקומקום תהיה השפעה על הסאונד. לטובה או לרעה זו דעה אישית לגמריי.
...
זה לא בהכרח "ברור"-

באופן תאורטי זה נכון- באם הכבל לא מסוגל לספק את צריכת החשמל של המגבר..הוא יתחמם יתעוות ובסוף יקצר....(כנראה שגם אם הוא עבה מידי במידה מאוד מוגזמת זה עלול לקלקל- ראו את ההסבר של חנן בעמ' 1 לשרשור זה).

באופן מעשי- רוב רובם, המכריע, של "כבלי הקומקום" מתאימים די בול לספק את צרכי החשמל של רוב רובם של מגברי הסטראו הבייתיים כך שאין לפסול אותם על הסף :idea:
javascript:emoticon(':hammer:') javascript:emoticon(':bat:')

אורי_ו
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7199

שליחה #86 

לא פסלתי. להפך. זה סדיוק מה שאני וחנן טוענים.
שההבלים לרוב זניחים מבחינת התכנון.
זה כמו למשל שאנשים עושים הכל לקרר את המעבדים במחשב שלהם.

שוחחתי על זה מתישהו עם חבר שהוא היה ממפתחי "דותן" של אינטל. והוא הסביר לי שזה קשקוש. שהחום אם הוא נמדד כ 30 או כ 60 ההבדל זניח וזה לא מזיז למעבד.
לעומתו חבר אחר טוען שהוא הוריד במעלה אחת את המעבד וההבדל היה שמיים וארץ.
מי צודק? אני לא יודע.
אחד הוא המפתח , השני המשתמש.

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #87 

גידי,

לא מדוייק.
נכון ששני הצדדים בוחרים בציוד עפ"י שמיעה, אבל לא בגלל שלא רוצים לבחור עפ"י מספרים אלא בגלל שזה לא ניתן עבור חלק מהמוצרים.
למה אני מתכוון -
ברמקולים למשל, נעשות הרבה מאוד פשרות והמספרים המצויינים ע"י היצרן לא מספיקים (כמה פעמים ראית יצרן שמספק גרף העינות של העכבה של הרמקול בכל התחום?) ולמדוד לבד, זה פשוט לא מעשי (למי יש חדר אנאקוהי בסלון?) ולכן, ברמקולים למשל, אין הרבה ברירות, חייבים לשמוע כדי לבדוק האם הפשרות שנעשו ברמקול הספציפי מתאימות לטעם האישי שלך.
לעומת זאת, ישנם רכיבים אחרים, אשר בהם, אם תיכננו אותם לסטנדרט מסויים, ניתן בודאות להגיד שכל השפעה שלהם לא תהיה בתחום השמע (אם זה מה שאתה מצפה מאותו רכיב) ולכן, כן, יש הרבה אנשים שבוחרים עפ"י מספרים, עבור אותם רכיבים.
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

היות והנ"ל מצטרף לקו שאלותי בנידון-

שליחה #88 

KOOKE כתב: יש לי שאלת תם מעשית -
האם בתכלס נעשה ניסוי מדעי מבוקר ומפוקח על ידי גוף כמו הטכניון נניח לגבי נושא כמו ההבדל בין כבל חשמל X לכבל חשמל Y מבחינת הצליל הנשמע במערכת אודיו ??

שלמה
...
ברצוני לחדד-

א. אני לא מצפה לבדיקה או הצהרה של יצרן על הבדלים או שינויים מבחינת הצליל אין לכך תכלית מעשית וברור לכולנו מדוע.

ב. אני כן מצפה לבדיקה או הצהרה "טכנית" - באילו פרמטרים שונה/ עדיף כבל X על פני אחרים לצורך ביצוע משימתו (העברת החשמל), באין הצהרה כזו של הייצרן ואו יכולת מדידה בכלים המדעיים המוכרים כיום, אזי. :מבולבל:

וסתם אנקדוטה שראיתי באחד ממוספי העיתונים לחג, להלן ציטוט 1:1:

"החוט האדום שלנו עובר תהליך שלם לפני שהוא נמכר:
אנחנו לוקחים אותו לקבר רחל, קושרים אותו מסביב, עושים מדיטציה מיוחדת,
ואז אורזים אותו ומשנעים אותו.
אני יכולה להבין למה הרבה אנשים חושבים שזה בולשיט, אבל מצד שני יש גם הרבה
אנשים שחושבים שאלוהים הוא בולשיט".

מילא החלק הראשון... השוס הוא בהוכחה הכביכול ניצחת 8O

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #89 

הוספתי תמונה מתוך חוברת ההפעלה של אחד המותגים ללא פרסום שמו לטובת אלה ששאלו.

מגברים שאין בהם בורג הארקה הם כפי הנראה מסוג בידוד כפול ולכן היצרן לא מתקין בורג כזה כדי לא לפגוע בבידוד הכפול.

אפשר לנסות לחבר הארקה לאחד מברגי המסגרת המתכתית (בורג עבה עדיף, אם יש כזה).

הערה בטיחותית חשובה: אם מחברים הארקה למכשיר עם בידוד כפול, הגנת הבידוד הכפול מבחינה בטיחותית אינה תקפה והמכשיר הופך להיות מוגן הארקה מבחינה בטיחותית. חובה להשתמש בחוט בעובי תיקני לטובת הארקה (עובי מוליך לפחות כעובי המוליכים של כבל הרשת).

אתן לכם דוגמה של בעיה שבה נתקלתי ופתרתי. אני מבצע כעת המרה של אוסף תקליטיי למדיה דיגיטלית. לצורך כך אני נעזר במחשב. המחשב מחובר למגבר פונו ופטפון וגם לממיר טלויזיה לוויני. תוך כדי הקלטה שמתי לב שמתלווה רעש HUM 50HZ חלש מאוד, אבל קיים וניתן לשמוע אותו רק כאשר מאזינים בעצמה מרבית של ה-SUB האקטיבי. ניסיתי לחבר את שילדת המחשב להארקה בעזרת חוט נפרד אך זה שיפר רק במעט את סף הרעש. ניסיתי לחבר את מגבר הפונו להארקה וזה קלקל. בסוף הסתבר שחיבור הארקה לסיכוך של כבל האנטנה של הממיר (בתוך השקע בקיר) העלים והאלים את ה-HUM.
לולאות הארקה עלולות להתקיים כאשר ציוד מגוון מחובר יחד. לכן יש צורך לבודד את הבעיה לגופה "ולהרוג" את הגורם הישיר שיכול להיות מרכיב בודד או מספר מרכיבים בכל המערכת.

חנן [email protected]
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

chalmh
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3331
נתן תודות: 37 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #90 

תמונה של חיבור הארקה במגבר
חנן,

מערכת מנצחת תלוייה בטיב המחט ואפשר גם אפשר לחברה למחרשה.
תחי המחרשה !!!

MartinHSabag
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 59344
שם מלא: מרטין סבג
נתן תודות: 826 פעמים
קיבל תודות: 1567 פעמים
יצירת קשר:

שליחה #91 

zy,

דווקא יש כאלו (לא יודע להגיד אם הפרמטר הזה הוא זה שגורם להבדלים או מצדיק את המחיר אבל זה כבר עיניין אחר, כמו שאמרת).
אחת החברות היא NORDOST והפרמטר הוא מהירות התפשטות הגל בכבל (באחוזים יחסית למהירות האור).

www.nordost.com
Making Products, Mentor, Lecturer
twitter facebook linkedin
About.me

moco
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 20597
נתן תודות: 199 פעמים
קיבל תודות: 351 פעמים

שליחה #92 

MartinHSabag כתב:zy,

דווקא יש כאלו (לא יודע להגיד אם הפרמטר הזה הוא זה שגורם להבדלים או מצדיק את המחיר אבל זה כבר עיניין אחר, כמו שאמרת).
אחת החברות היא NORDOST והפרמטר הוא מהירות התפשטות הגל בכבל (באחוזים יחסית למהירות האור).

www.nordost.com
...
מהירות התפשטות הגל זה תוצר של הקיבולת וההשראות שמוזכרים קודם.
זה דווקא פרמטר תמוה לגמרי (בניסוח הזה) בהקשר של כבל לרמקול.

כל העיניין המשעשע עם כבלים הוא שחוץ מהפרמטרים הפשוטים הנ"ל (פשוטים למדידה) אין בעצם מה להגיד. כבל זה פשוט רכיב נורא פשוט.

טוב, לזכותם הם לא ציינו מוליכות :-)
משה

zy
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק

שליחה #93 

יפה, סוף, סוף נמצא צדיק....(הכוונה למרטין וגם ל nordost) :D

את הנתון הזה, אני מניח, ניתן לבדוק "מדעית" באופן אבסולוטי וגם באופן יחסי לכבל "סטנדרטי" --> אם הצהרתם נכונה ובאמת יש להם יתרון יחסי בזה, שאפו.
(בלי קשר לאיך הוא נשמע למאן דהוא).

yairf
סמל אישי של משתמש
עוסק בתחום
עוסק בתחום
תגובות: 9363
נתן תודות: 42 פעמים
קיבל תודות: 199 פעמים

שליחה #94 

הפרמטר המדובר הוא "השהיית חבורה" כלומר Group Delay. השאיפה היא לאפשר השהייה קבועה לכל אורך הספקטרום, וגם אם יש סטיה בקצוות - הרעיון הוא להשאר בתוך התחום שאינו מובחן ע"י האוזן. אגב, אני אישית מעולם לא ראיתי מדידות של TG - לא בכבלים ולא במגברים.
אגב - זה רלוונטי יותר בכבלים לסיגנל ופחות בכבלי מתח, כך שזה לא ממש קשור לנושא השרשור.

שלח תגובה

חזור אל “כבלים ואביזרים”