שרשור תגובות: Sony True RGB: מה למדנו על Bravia 9 II והדור הבא של Mini LED
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
הלכתי על ה - Bravia 9 mark 2 בגודל 85"
תמונה מעלפת!! עוצמת תאורה פסיכית ובשבילי הכי חשוב זה החשש מצריבות שלא קיים בטכנולוגיה.
אבל לא הכל מושלם, צפייה מהצד רואים פחות טוב. יש עדיין קצת blooming במיוחד מהצד. בצפייה ישירה מול המסך בלתי מורגש
רק עכשיו אני מבין את הסופרלטיבים על עיבוד התמונה של הסוני, במיוחד בשידורי HD רגילים, ערוצי 11,12,13, סרטים/סדרות איכות התמונה פשוט פנטסטית!!!
יש לי שרשור חוות דעת על המסך. מוזמן לבדוק.
וגיימניג - אמא איזה צבעים
תמונה מעלפת!! עוצמת תאורה פסיכית ובשבילי הכי חשוב זה החשש מצריבות שלא קיים בטכנולוגיה.
אבל לא הכל מושלם, צפייה מהצד רואים פחות טוב. יש עדיין קצת blooming במיוחד מהצד. בצפייה ישירה מול המסך בלתי מורגש
רק עכשיו אני מבין את הסופרלטיבים על עיבוד התמונה של הסוני, במיוחד בשידורי HD רגילים, ערוצי 11,12,13, סרטים/סדרות איכות התמונה פשוט פנטסטית!!!
יש לי שרשור חוות דעת על המסך. מוזמן לבדוק.
וגיימניג - אמא איזה צבעים
ראיתי בשירשור חוות דעת שלך שאתה עדיין מתלבט אם זו היתה רכישה מוצלחת....
גם על סף רכישה בעצמי - לא מצליח להחליט בין TCL C8L לבין סוני Bravia 7 ii (גודל 98)
TCL נותנים תמורה מעולה לכסף , אבל אני מוכן לשלם עבור עיבוד התמונה של סוני
יש לי סוני עכשיו והתמכרתי לאיכויות .
כבר יושב על הגדר המון זמן

- ambar
- חבר ותיק

וואוו 98" זה כבר גודל רציני.pessik כתב: ראיתי בשירשור חוות דעת שלך שאתה עדיין מתלבט אם זו היתה רכישה מוצלחת.
גם על סף רכישה בעצמי - לא מצליח להחליט בין TCL C8L לבין סוני Bravia 7 ii (גודל 98)
כבר יושב על הגדר המון זמן...
המקסימום שהצלחתי להוציא מההנהלה זה 85" בשביל שלום בית
חושב שדווקא בגלל הגודל הזה יש חשיבות יתרה לעיבוד תמונה טוב במיוחד אם יושב קרוב.
לגבי ההתלבטות שלי, עדיין לא החלטתי סופית, מצד אחד מקבל את היתרונות של OLED, השחורים טובים ועמוקים, ניגודיות וחדות מטורפת, אין השתקפויות שזה מעולה, לא חשבתי על זה בכלל עד שעברתי לסוני, פשוט חייתי עם ההשתקפויות וחשבתי שזה בסדר.
מצד שני, כל הביקורות מהללות את הסוני 9 II עם יכולת ה X-Wide Angle Pro בפועל אני יושב טיפה בקצה הספה, אפילו לא זווית קיצונית וכבר מרגיש שהתמונה משתנה לרעה שזה מבאס, בטח במסך הדגל של סוני השנה ועלות כזאת...
שאני מול המסך, מרגיש שאני נהנה מכל העולמות, כל היתרונות של OLED בלי החסרונות ובטח בלי חשש מצריבות שזה בשבילי היה הדיל ברייקר אחרי שכל המסכי OLED שהיו לי ב 10 שנים האחרונות נצרבו.
תודה על תגובתך !ambar כתב: חושב שדווקא בגלל הגודל הזה יש חשיבות יתרה לעיבוד תמונה טוב במיוחד אם יושב קרוב.
שאני מול המסך, מרגיש שאני נהנה מכל העולמות, כל היתרונות של OLED בלי החסרונות...
1. 90% מהזמן אני יושב מול המסך , למעט שבאים חברים ואז אני יושב טיפה בזווית .
2. לגבי עיבוד התמונה :
כל המאמרים והביקורות שקראתי וראיתי ביוטיוב - אומרים ש TCL הגיעו לרמה טובה יחסית
והיתרון של SONY כבר לא גדול אם בכלל..
3. bravia 7 ii בגודל 98 מתומחרת בכ 25K , מצד שני TCL C8L עולה כ 13K
פשוט שערורייה ההפרש הזה .
החלטה קשה

- ambar
- חבר ותיק

אם לא לחוץ לך, הייתי ממתין למבצעים של בלאק פריידי שזה נכון לגבי שתי האופציות.pessik כתב: תודה על תגובתך !
1. 90% מהזמן אני יושב מול המסך , למעט שבאים חברים ואז אני יושב טיפה בזווית .
2. לגבי עיבוד התמונה :
כל המאמרים והביקורות שקראתי וראיתי ביוטיוב - אומרים ש TCL הגיעו לרמה טובה יחסית
והיתרון של SONY כבר לא גדול אם בכלל..
3. bravia 7 ii בגודל 98 מתומחרת בכ 25K , מצד שני TCL C8L עולה כ 13K
פשוט שערורייה ההפרש הזה .
החלטה קשה...
תגיד, מה המרחק צפייה שלך למסך בגודל כזה? זה בסלון או בחדר צפייה ייעודי?
מרחק צפייה מדוייק 3.8 מ' , בסלון .ambar כתב: תגיד, מה המרחק צפייה שלך למסך בגודל כזה? זה בסלון או בחדר צפייה ייעודי?...
כרגע עם 77 אינצ שמרגיש ממש קטן .
חבר קנה 98 אינצ' של סמסונג
וראיתי אצלו סרט ממרחק של 3.2 מ'
מרגיש בסדר , לא גדול , לא מעייף את העיניים.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3723
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 854 פעמים
- קיבל תודות: 279 פעמים
תודה על ההזמנה. אין בעיה בכייף... שבוע הבא אני חוזר ניהיה בקשר..,...

יש לי את ה-TCL C8L בגודל 85 בסביבות השבועיים. עיבוד התמונה שלה טוב אבל לא ברמה של סוני. ה-upscaling שלה טוב מאוד ודיי קרוב לסוני אבל היא נופלת מהסוני בכמה רמות בנושא עיבוד תנועה. אפשר לראות את הארטיפקטים מסביב לאובייקטים בתנועה שלהם כשהרקע לא חלק. הסוני הקודמת שלי מ-2018 עשתה עבודה טובה יותרpessik כתב: ראיתי בשירשור חוות דעת שלך שאתה עדיין מתלבט אם זו היתה רכישה מוצלחת.
כבר יושב על הגדר המון זמן...
מצד שני, לראות תוכן באיכות גבוהה זו הצגה. הצבעים מאוד עשירים והתאורה מטורפת. DV איכותי נראה מדהים עם תמונה בהירה וצבעונית מאוד (לי לא ממש אכפת מכוונת היוצר אלא יותר ממה שכיף לי לראות
). דבר נוסף, אין כמעט בלומינג אבל זה בגלל שה-local dimming מאוד אגרסיבי ומעמעם אובייקטים בהירים על רקע שחור.שאלה רטורית אבל אשאל בכל זאת :gvid כתב: יש לי את ה-TCL C8L בגודל 85 בסביבות השבועיים.
אפשר לראות את הארטיפקטים מסביב לאובייקטים בתנועה שלהם כשהרקע לא חלק. הסוני הקודמת שלי מ-2018 עשתה עבודה טובה יותר.
...
האם ניסיתי לתקן את התופעות עם המנגנונים המובנים במסך ?
Judder reduction = 5
Blur reduction =3
Sharpness = 20
Motion Enhance = Disabled
משתמשים ב Reddit טוענים שההגדרות הנ"ל פותרות 99% מהבעיות
יש קונצנזוס בנושא בשירשור על C8K שזה הדור הקודם לפני C8L .
https://www.reddit.com/r/tcltvs/comment ... st_motion/
תודה על התייחסותך

האמת שלא ידעתי את זה. אצלי ה-motion מוגדר על medium.pessik כתב: שאלה רטורית אבל אשאל בכל זאת :
האם ניסיתי לתקן את התופעות עם המנגנונים המובנים במסך ?
Judder reduction = 5
Blur reduction =3
Sharpness = 20
Motion Enhance = Disabled
משתמשים ב Reddit טוענים שההגדרות הנ"ל פותרות 99% מהבעיות
יש קונצנזוס בנושא בשירשור על C8K שזה הדור הקודם לפני C8L .
https://www.reddit.com/r/tcltvs/comment ... st_motion/
תודה על התייחסותך...
אנסה בערב את ההגדרות האלו ואדווח...
תודה ,gvid כתב: טוב, אז ניסיתי את ההגדרות האלו וזה אכן משפר את נושא הארטיפקטים אבל מגביר את ה-judder. נראה לי שזה עניין של טעם אישי. באופן אישי אני מקווה שייצא עדכון שישפר את נושא ה-motion....
אז לא קנית סוני משיקולי תקציב ?
האמת שאני תמיד הייתי פריק של סוני ואני המון שנים עם טלוויזיות סוני אבל הפעם המחירים היו ממש מוגזמים. מכל הביקורות וההשוואות לא ראיתי כזה הבדל שמצדיק את ההפרש במחיר אבל בחיים האמיתיים זה לא ככה. אני חושב שלמעט עיבוד התנועה ה-TCL עושה עבודה טובה, במיוחד בתוכן איכותי....
ל-TCL C8L יש מעבד תמונה חלש יותר משל ה- Bravia 9ii. זה מוצהר ולכן גם צפוי לראות הבדלים בעיבוד התמונה שלהן.gvid כתב: יש לי את ה-TCL C8L בגודל 85 בסביבות השבועיים. עיבוד התמונה שלה טוב אבל לא ברמה של סוני. ה-upscaling שלה טוב מאוד ודיי קרוב לסוני אבל היא נופלת מהסוני בכמה רמות בנושא עיבוד תנועה. אפשר לראות את הארטיפקטים מסביב לאובייקטים בתנועה שלהם כשהרקע לא חלק. הסוני הקודמת שלי מ-2018 עשתה עבודה טובה יותר.
מצד שני, לראות תוכן באיכות גבוהה זו הצגה. הצבעים מאוד עשירים והתאורה מטורפת. DV איכותי נראה מדהים עם תמונה בהירה וצבעונית מאוד (לי לא ממש אכפת מכוונת היוצר אלא יותר ממה שכיף לי לראות). דבר נוסף, אין כמעט בלומינג אבל זה בגלל שה-local dimming מאוד אגרסיבי ומעמעם אובייקטים בהירים על רקע שחור.
...
לשתיהן של MediaTek, אבל בסוני זה Pentonic 1000 וב-TCL זה Pentonic 800
זה לא בדיוק כזה שחור/לבן, והמעבד הזה הוא ממש לא צוואר הבקבוק.
אומנם ה-Pentonic 800 הוא לכאורה TIER מתחת ל-1000, אבל הוא גם דור חדש יותר אז בחלק מהדברים הוא דווקא עדיף על ה-1000.
למשל בביצועי AI (מדברים עלNPU שהוא 50% יותר מהר) או ב-VRR לגיימינג (תומך 165Hrz לעומת 144) הוא עדיף, והוא גם תומך ב-WIFI7 לעומת WIFI6 ב-1000.
ומעבר לזה, בסופו של דבר המעבדים האלו לא מתעסקים בעיבוד תמונה ויותר בניהול המערכת והיציאות.
לסוני יש את מעבד XR, ל-TCL יש את AiPQ engine, שניהם מריצים אלגוריתמיקה יעודית על חומרה יעודית וזה מקור ההבדל.
אומנם ה-Pentonic 800 הוא לכאורה TIER מתחת ל-1000, אבל הוא גם דור חדש יותר אז בחלק מהדברים הוא דווקא עדיף על ה-1000.
למשל בביצועי AI (מדברים עלNPU שהוא 50% יותר מהר) או ב-VRR לגיימינג (תומך 165Hrz לעומת 144) הוא עדיף, והוא גם תומך ב-WIFI7 לעומת WIFI6 ב-1000.
ומעבר לזה, בסופו של דבר המעבדים האלו לא מתעסקים בעיבוד תמונה ויותר בניהול המערכת והיציאות.
לסוני יש את מעבד XR, ל-TCL יש את AiPQ engine, שניהם מריצים אלגוריתמיקה יעודית על חומרה יעודית וזה מקור ההבדל.