שרשור תגובות: Sony True RGB: מה למדנו על Bravia 9 II והדור הבא של Mini LED
-
oferlaor
- מנהל

- תגובות: 78862
- שם מלא: עפר לאור
- נתן תודות: 786 פעמים
- קיבל תודות: 5391 פעמים
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
מחכה כבר לסקירה המקצועית של עופר.
נראה מסך וטכנולוגיה שכבר נותנת פייט משמעותי לטכנולגיית OLED עם יחסית מעט חסרונות -
עדיין דיליי גבוה ופחות מתאים לגיירמים כבדים, רק שני ממשקי HDMI 2.1 מלאים ואולי גם זוית הצפייה למרות השיפור בדגם הזה.
אבל איזה יתרונות
עוצמת תאורה פסיכית, דיוק ועומק צבע, מסך נגד השתקפויות הטוב בתעשייה ואין חשש לצריבות - קילר פיצ'ר
נראה מסך וטכנולוגיה שכבר נותנת פייט משמעותי לטכנולגיית OLED עם יחסית מעט חסרונות -
עדיין דיליי גבוה ופחות מתאים לגיירמים כבדים, רק שני ממשקי HDMI 2.1 מלאים ואולי גם זוית הצפייה למרות השיפור בדגם הזה.
אבל איזה יתרונות
עוצמת תאורה פסיכית, דיוק ועומק צבע, מסך נגד השתקפויות הטוב בתעשייה ואין חשש לצריבות - קילר פיצ'ר
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20174
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
ואז, יש גם את זה...
-
oferlaor
- מנהל

@dudis
תמיד יהיה גרסא טובה יותר בדור הבא, אני מבטיח שגם זה שאחריו יהיה טוב יותר...
קח בחשבון ששום דבר לא תומך ב-DV2 עדיין, וגם לא בטוח שנחוץ כל כך הרבה פורטים. לדעתי זה הגיוני שהכל יהיה זמין בדור הבא אבל יתכן שרק מי שרוכש בשנה הבאה זה יהיה רלוונטי עבורו
תמיד יהיה גרסא טובה יותר בדור הבא, אני מבטיח שגם זה שאחריו יהיה טוב יותר...
קח בחשבון ששום דבר לא תומך ב-DV2 עדיין, וגם לא בטוח שנחוץ כל כך הרבה פורטים. לדעתי זה הגיוני שהכל יהיה זמין בדור הבא אבל יתכן שרק מי שרוכש בשנה הבאה זה יהיה רלוונטי עבורו
חשוב שסוני ידעו לתמחר את המסכים למחירים יותר נגישים, מעריך שעם שיתוף הפעולה עם TCL סביר להניח שמחירים ישתפרו לטובה...
נראה מסך מעניין, מסקרן אותי לראות ביקורת של עופר על המסך..
ככלל, אני לא מחליף את סוני בשום מסך...!!
נראה מסך מעניין, מסקרן אותי לראות ביקורת של עופר על המסך..
ככלל, אני לא מחליף את סוני בשום מסך...!!
-
oferlaor
- מנהל

איזה דגם יעודי אתה חושב שיגיע?
תאכלס ה Bravia 9ii וה 7ii הם המודלים היעודיים...
תאכלס ה Bravia 9ii וה 7ii הם המודלים היעודיים...
- ambar
- חבר ותיק

- תגובות: 1494
- נתן תודות: 36 פעמים
- קיבל תודות: 100 פעמים
מקווה שיהיה תמחור שפוי, בארהב מחיר שיווק 6500$ שזה עם השער דולר הנמוך באיזור 20K.
לפי שער דולר 3 ₪:
$6,500 × 3 = 19,500 ₪
אחרי מע"מ 18%: 23,010 ₪
עכשיו מוסיפים מכס, מס יוקר, תמחור יבואן, אחריות רשמית, שילוח ומרווח מקומי.
במקרה של סוני פרימיום, הייתי מעריך מחיר השקה בארץ סביב:
26,000-29,000 ₪
מקווה שיגיע בקרוב לקראת המונדיאל עם מבצעים שווים אם לא אז מקסימום בנוהל Black firday הקרוב
לפי שער דולר 3 ₪:
$6,500 × 3 = 19,500 ₪
אחרי מע"מ 18%: 23,010 ₪
עכשיו מוסיפים מכס, מס יוקר, תמחור יבואן, אחריות רשמית, שילוח ומרווח מקומי.
במקרה של סוני פרימיום, הייתי מעריך מחיר השקה בארץ סביב:
26,000-29,000 ₪
מקווה שיגיע בקרוב לקראת המונדיאל עם מבצעים שווים אם לא אז מקסימום בנוהל Black firday הקרוב
-
oferlaor
- מנהל

- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73312
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 646 פעמים
- קיבל תודות: 3164 פעמים
מהפכת ה RGB LED: בניגוד למסכי miniLED קונבנציונליים, סוני משתמשת כאן במערך תאורה אחורית מסוג RGB LED. הטלוויזיה מנטרת בזמן אמת מתח, אמפר, הספק וטמפרטורה כדי לפצות על שינויים ולשמור על דיוק צבעים ועקביות לאורך זמן.
ביצועים בסצינות חשוכות: סצינות חשוכות ומאתגרות במיוחד, שבהן הבהירות יורדת מתחת לניט אחד, הוצגו בדיוק מרשים הקרוב מאוד למסך המאסטרינג המקצועי של סוני שעולה עשרות אלפי דולרים. עם זאת, בגלל שמדובר במסך LCD, עדיין יש מעט תופעות הילה סביב עצמים בהירים על רקע שחור.
בהירות שיא מטורפת: בבדיקה של דגם ה 65 אינץ', המסך הגיע לבהירות שיא של מעל 4,200 ניטים בחלון של 10%, וכמעט 1,000 ניטים במסך מלא. זה מאפשר הצגת פרטים מרהיבים ורוויית צבעים גבוהה בתכני HDR שממוסטרים ל 4,000 ניטים.
כיסוי צבע רחב במיוחד: המסך מציג כיסוי של 99.29% מתקן DCI P3 ונתון מדהים של 91.28% מתקן BT.2020, נתון גבוה יותר ממסך המאסטרינג המקצועי עצמו.
מנגנון החלקת גוונים: שדרוג משמעותי במעבד הווידאו ל 10 ביט נייטיב מציג שיפור דרמטי בהפחתת תופעות בנדינג ומעברי צבע חלקים בהרבה מבעבר.
בעיות קטנות לפני ייצור המוני
במצב התמונה המקצועי, סוני מאפשרת לעבור בין תאורת RGB לתאורת LED לבנה רגילה לבקשת אולפני קולנוע. במצב ה RGB נמדדה רוויית יתר קלה בצבע האדום בתוכן SDR, והסוקר מקווה שסוני תתקן זאת בעדכון תוכנה לפני ההשקה הרשמית.
שורה תחתונה: הטכנולוגיה החדשה הזו הופכת את הדיון ההיסטורי של OLED לעומת LCD להרבה יותר מורכב, כיוון שהמסך מצליח לשלב בהירות קצה של LCD עם דיוק קרוב מאוד למוניטור ייחוס מקצועי.
ביצועים בסצינות חשוכות: סצינות חשוכות ומאתגרות במיוחד, שבהן הבהירות יורדת מתחת לניט אחד, הוצגו בדיוק מרשים הקרוב מאוד למסך המאסטרינג המקצועי של סוני שעולה עשרות אלפי דולרים. עם זאת, בגלל שמדובר במסך LCD, עדיין יש מעט תופעות הילה סביב עצמים בהירים על רקע שחור.
בהירות שיא מטורפת: בבדיקה של דגם ה 65 אינץ', המסך הגיע לבהירות שיא של מעל 4,200 ניטים בחלון של 10%, וכמעט 1,000 ניטים במסך מלא. זה מאפשר הצגת פרטים מרהיבים ורוויית צבעים גבוהה בתכני HDR שממוסטרים ל 4,000 ניטים.
כיסוי צבע רחב במיוחד: המסך מציג כיסוי של 99.29% מתקן DCI P3 ונתון מדהים של 91.28% מתקן BT.2020, נתון גבוה יותר ממסך המאסטרינג המקצועי עצמו.
מנגנון החלקת גוונים: שדרוג משמעותי במעבד הווידאו ל 10 ביט נייטיב מציג שיפור דרמטי בהפחתת תופעות בנדינג ומעברי צבע חלקים בהרבה מבעבר.
בעיות קטנות לפני ייצור המוני
במצב התמונה המקצועי, סוני מאפשרת לעבור בין תאורת RGB לתאורת LED לבנה רגילה לבקשת אולפני קולנוע. במצב ה RGB נמדדה רוויית יתר קלה בצבע האדום בתוכן SDR, והסוקר מקווה שסוני תתקן זאת בעדכון תוכנה לפני ההשקה הרשמית.
שורה תחתונה: הטכנולוגיה החדשה הזו הופכת את הדיון ההיסטורי של OLED לעומת LCD להרבה יותר מורכב, כיוון שהמסך מצליח לשלב בהירות קצה של LCD עם דיוק קרוב מאוד למוניטור ייחוס מקצועי.