The Odyssey סרט אופוס היסטורי בבימויו של כריסטופר נולאן עם מאט דיימון,זנדאיה וטום הולנד

המלצה על סרטים ותוכניות טלויזיה, פורמטים, חוויות ועוד.
Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73189
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #41 

אני מודה שכשמעתי שנולאן עושה עיבוד לאפוס ההיסטורי הזה די התרגשתי. בעיניי הוא אחד הבמאים היחידים כיום שיכולים אולי למשוך אותי לקולנוע, וחלק גדול מסרטיו בעיניי סרטים ממש טובים (טרילוגיית The Dark Knight המעולה, Memento המדהים Dunkirk, Oppenheimer, Interstellar ועוד). לכן שהחלו לצוץ כל מיני שמועות הזויות, קיוותי שהן בעיקר "רעשי רקע" ושכל הקרקס הזה ייעצר באיזשהו שלב. לצערי נראה שכל זמן מה צצה לה החלטה הזויה חדשה של הבמאי המוערך הזה' שפשוט לאט לאט לי אישית מוציאה את החשק לצפות בסרט הנ"ל.

אפא להתחיל?

טוב, אין ספק שהטריילר החדש של The Odyssey (זה שיצא לפני ארבעה ימים) פשוט חטף מכה רצינית מהקהל ברשת. המספרים לא משקרים – משהו כמו 432 אלף דיסלייקים מול 60 אלף לייקים ביוטיוב - זה פשוט "הצבעה ברגליים" של קהל הצופים. הסרט היחיד בשנים האחרונות שקיבל כאלו מספרים היה "שילגייה" הנוראי. אנשים פשוט עצבניים, ובצדק.

ונמשיך לכל אחד ואחד מהנושאים ה"שנויים במחלוקת" שגורמים לי לרצות לוותר על הסרט:

ההנדסה התרבותית עם הלנה מטרויה. ה Race Swap פה יושב להרבה מאוד אנשים כמו עצם בגרון. ולכל מי שיקפוץ מיד עם הטיעון השחוק של "אבל מה זה משנה מה צבע העור שלה" – לא, זו לא הבעיה, או לפחות ממש לא היחידה. אם נשווה את זה לליהוקים כמו קאטוומן בעבר (הקלאסיקה של האלי ברי, למשל), אף אחד לא צייץ כי השחקנית פשוט התאימה בול למראה ולדמות. כאן, לעומת זאת, זה מרגיש כמו ליהוק מאולץ שנועד אך ורק לרצות את אג'נדת ה Woke האמריקאית. מצטער, אבל שום הסבר לא ישכנע אותי שלופיטה ניונגו (Lupita Nyong'o) היא הבחירה הנכונה לגלם את "הפנים שהשיקו אלף ספינות" – הדמות שהיופי המהפנט שלה הצית מלחמה הרסנית של עשר שנים וגרם לצי יווני אדיר לצאת לים. קשר למציאות או למקור? אין.

הדחיפה הלא מוסברת של אליוט פייג' כלוחם (סינון/Sinon). עוד מהלך שנראה כאילו הוכנס בכוח כדי לסמן וי על משבצות פוליטיקלי קורקט. הדמות שפייג' מגלם בכלל לא קיימת באפוס המקורי של הומרוס. כשמדובר בסרט שאמור להתבסס על אפוס היסטורי/מיתולוגי, הניסיון הזה להנדס את הקאסט בכוח לפי תכתיבים מודרניים פשוט שובר לחלוטין את האמינות ואת תחושת התקופה.

הבחירה ההזויה בטראוויס סקוט לפסקול ולתפקיד בסרט. מילא השחקנים, אבל להביא את הראפר טראוויס סקוט (Travis Scott) – שלא רק מעורב במוזיקה אלא ממש מופיע בסרט בתור משורר/פייטן (בארד) שמדבר אל החיילים – זה פשוט הזיה. נולאן ניסה לתרץ את זה בראיונות ש"ראפ הוא המקבילה המודרנית לשירה שבעל פה של הומרוס", אבל זה פשוט מנתק את הצופה מהאווירה האפית שנולאן תמיד ידע לייצר.

דיאלוגים של המאה ה 21. השפה והסלנג המודרניים בטריילר נשמעים פשוט רע. זה לא מרגיש כמו סרט מיתולוגי, אלא כמו דרמת נעורים עכשווית בתחפושת.

שכתוב מודרני מבוסס אג'נדה. מתברר שהסרט לא באמת נאמן למקור של הומרוס, אלא מבוסס על שכתוב מודרני (בסגנון העיבודים הפמיניסטיים או הדה-קונסטרוקטיביים העכשוויים של המיתולוגיה, כמו הספרים של מדלין מילר או נטלי היינס שמפרקים את הגיבורים הגברים ומציבים במרכז נרטיבים מודרניים). הקישור לתרבות הווק ברור מאליו – לוקחים נכס צאן ברזל של התרבות המערבית הקלאסית, ומפרקים אותו כדי שיתאים למסרים פרוגרסיביים של ימינו, במקום לתת כבוד לסיפור המקורי.

בשורה התחתונה?

הציפייה לסרט מיתולוגי אפי מבית היוצר של כריסטופר נולאן התחלפה באכזבה קשה בעקבות הטריילר האחרון, שספג מפולת של כ 432 אלף דיסלייקים ביוטיוב. נראה שהסרט מקריב את האמינות ההיסטורית, את נאמנות המקור (הומרוס) ואת האווירה האפית לטובת אג'נדת ווק (Woke) הוליוודית מאולצת. זה בא לידי ביטוי ב Race Swap לא מתאים של הלנה מטרויה (לופיטה ניונגו), הוספת דמות שלא קשורה לאודיסאה עבור אליוט פייג' כדי לסמן וי פוליטי, שילוב תלוש של הראפר טראוויס סקוט בפסקול ובקאסט, שימוש בדיאלוגים מודרניים מדי, והתבססות על שכתובים מודרניים/פרוגרסיביים שמפרקים את המיתולוגיה הקלאסית.

ושוב, זה נולאן, אז יש סיכוי שבסוף זה לא ממש יהיה סרט גרוע, ושהוא אפילו יהיה הצלחה קופתית. מצד שני אני איבדתי עניין - ואצפה בו רק אם אשוכנע שכל הבולשיט הזה לא הרס לחלוטין את חווית הצפייה בסרט.
Screenshot 2026-07-05 213157.jpg

emage
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 671
נתן תודות: 450 פעמים
קיבל תודות: 120 פעמים

שליחה #42 

אוי לא, ChatGPT גם לא רוצה לראות את הסרט?! מה נעשה, טאטא, מה נעשה?!

אין ספק שזה שעושים קמפיין של REVIEW BOMBING בטוח מעיד משהו על האיכות של הסרט שהם לא ראו.
בספק אם הם טרחו לראות את הטריילר בכלל, או רק ראו את 2 הפריימים ששמת והלכו לתת דיסלייק.

אני אלך לראות בקולנוע כי זה נולאן, ובינתיים הוא לא אכזב אותי.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #43 

נחכה שיגיע לסטרימינג כדי שיהיה אפשרי להריץ אותו ב FF אם צריך. לא נראה לי שזה סרט שממש צריך לראות בקולנוע גם אם זה נולאן.

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #44 

emage כתב: אין ספק שזה שעושים קמפיין של REVIEW BOMBING בטוח מעיד משהו על האיכות של הסרט שהם לא ראו.
...
ככה זה שמגיבים בלי לקרוא אפילו. אף אחד לא דיבר לרגע על איכות הסרט... אבל ככה זה שמגיבים בלי שום משמעות או תרומה לדיון.

תהנה בקולנוע.

toxin
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9355
נתן תודות: 49 פעמים
קיבל תודות: 742 פעמים

שליחה #45 

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11458
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2399 פעמים

שליחה #46 

תגובות ראשונות של עיתונאים שצפו בהקרנה מוקדמת, מעודדות ונראה שיש למה לחכות (חסרים סרטים כאלה מושקעים).
"הישג מדהים" "קולנוע ללא רבב" "הסרט הגדול ביותר של נולאן עד כה" רק חלק משלל המחמאות שהוא גרף.
https://www.hollywoodreporter.com/movie ... 236638991/
https://variety.com/2026/film/news/the- ... 236802321/

אבל כידוע טעמם של מבקרי קולנוע לא מתמיד חופף לטעמו של צופה מן השורה. אני כמובן מצפה יותר מכל לסרט הזה.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #47 

זה העניין היום, יש סרטים שמקבלים גזר דין לכאן או לכאן רק לפי הייפ, טריילרים ובאז.
אולי השיטה של הטריילרים כבר לא טובה היום, זה יוצר ציפיות מוגזמות או חושפים יותר מדי, ועם כל השיתוף ברשתות יכולים לפעמים גם לדפוק סרט עוד לפני שיצא.
תוציאו פוסטרים מעניינים, או טיזרים קצרים, שלטי חוצות וזה מספיק. ככה יוצרים סקרנות ופחות דיבור חודשים לפני אם הסרט טוב או לא. מי שמספיק סקרן שיילך לראות את הסרט.

manola
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 1407
נתן תודות: 2 פעמים
קיבל תודות: 115 פעמים

שליחה #48 

בתור חסיד של נולאן אני כמובן אלך לראות את הסרט הזה (באיימקס, אך ורק באיימקס!), ואני בטוח שהוא יהיה אפי ומרהיב ומצמרר.
ולמרות ההחדרה המכוונת של דמויות ווקיות לסרט והטקסט המודרני מדי, כל ה"סערה בכוס תה" ברשתות לא תזיז כלום להצלחה שלו, ולדעתי הוא יעשה מיליארד דולר קל, אולי יותר.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #49 

לפחות בינתיים מי שראה דווקא התפעם ממנו.

נראה שנולן מימש איזה חלום ישן והמציא מחדש את מצלמות IMAX. יש תיעוד של מה שהוא היה צריך לעשות בשביל לצלם דיאלוגים פשוטים. הסיבה היא שהמצלמות כל כך רעשניות וגדולות שעד היום אי אפשר היה לעשות סצינות עם דיאלוגים כי אי אפשר היה להקליט את הסאונד במקביל לרעש של המצלמה. אז ביחד עם IMAX הם בנו מארז (שהגדיל עוד יותר את המצלמות) כך שזה בולע 50-60% מהרעש. זה עדיין רעשני אבל מאפשר הקלטת סאונד כנראה. בשביל דיאלוגים קרובים הם בנו מערכת מראות שמאפשרת צילום של אנשים שיכולים לראות אחד את השני "דרך" המצלמה כדי להפוך את הצילום לאמין יותר.

נולן כבר חולם על זה כמה וכמה שנים וזה תצורה שכנראה תלווה צילום IMAX מהיום והלאה.

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #50 

:lol:
Screenshot_20260710-202825.png

Huber
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #51 

כמו שאמרתי, מעצבן, מטופש, ילדותי ומיותר, אבל כנראה לא יפגע בסרט לא באיכות ולא בהכנסות:

אוריה
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2804
נתן תודות: 186 פעמים
קיבל תודות: 63 פעמים

שליחה #52 

מתלבט אם ללכת ל IMAX או להקרנת VIP.
נכון שהחוויה ב IMAX נהדרת אבל 3 שעות כאשר יש אוכל ושתיה חופשי זה גם משכנע
מה דעתכם ?

OMRIJ
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2654
נתן תודות: 40 פעמים
קיבל תודות: 349 פעמים

שליחה #53 

IMAX...
odyssey-imax-vs-regular-screen-v0-tq766banp0dh1.jpeg

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6601
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #54 

toxin כתב: נחכה שיגיע לסטרימינג כדי שיהיה אפשרי להריץ אותו ב FF אם צריך. לא נראה לי שזה סרט שממש צריך לראות בקולנוע גם אם זה נולאן.
...
החבר טוקסין אני ממתין גם ,

נראה שיש לא מעט חוות דעת מנוגדות !

אין קונצנזוס שזה סרט טוב , עם כל הצער שבדבר .

וגם לשריין 3 שעות מול המסך זה פרוייקט בפני עצמו .

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #55 

דווקא כן יש קונצנזוס שמדובר על יצירה יוצאת דופן באיכותה. הציונים לא משקרים כולל בארץ בכל אתר
https://e.walla.co.il/item/3853455
https://www.mako.co.il/culture-articles ... f91026.htm
למרות שזה פחות משפיע עלי הציונים כי אני מעדיף לראות ולחוות דעה באופן אישי.

אבל כמו בכל סרט בפרט אופוס ארוך כזה, יהיו כמה שלא יאהבו אותו מסיבות שונות. גם סרטי המופת הגדולים בהיסטוריה
היו כמה שלא פרגנו. ככה היה בעבר, ככה גם בהווה ובעתיד, היות שאין סרט שהוא מושלם (נדיר).

למרות שאני יודע ובטוח שזהו סרט שחובה לראות על מסך כמה שיותר גדול כדי להיכנס לתוך העלילה בצורה המושלמת ביותר כי זו חוויה חד פעמית
לדאבוני איבדתי סבלנות לצפות בסרטים בקולנוע מסיבות שונות, ומודע לעובדה שאפסיד חלק גדול מהחוויה בצפייה ביתית שאני כה מייחל לה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78764
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5372 פעמים

שליחה #56 

חמוד

pessik
סמל אישי של משתמש
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 6601
נתן תודות: 111 פעמים
קיבל תודות: 702 פעמים

שליחה #57 

Kondo10 כתב: סרט שחובה לראות על מסך כמה שיותר גדול
...
בעיה ללכת לקולנוע עכשיו , עם כל הילדודס שמסתובבים בחוץ...

חוייה בלתי אפשרית מבחינתי בתקופה הזו .

אני אמתין לצפיה בבית -וכך גם אצא להפסקות במידת בצורך

וגם אף אחד לא יעשה לי סלפי באמצע הצפייה :x

Kondo10 פותח השרשור
סמל אישי של משתמש

שליחה #58 

אכן לצפייה ביתית יש יתרונות (יציאה להפסקה, קפה, אוכל מתי שרוצים) אבל החוויה בקולנוע היא משהו אחר
שהאמת די התגעגעתי לחוויה הזו (שכחתי איך היא) שבעבר חוויתי אותה פעמיים בשבוע עוד בתור נער שהיה מכור לקולנוע.

yarino
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3431
נתן תודות: 124 פעמים
קיבל תודות: 219 פעמים

שליחה #59 

אחרי שרואים סרטים בבתי הקולנוע בארה״ב קשה לראות בארץ בעיקר איכות התמונה המזעזעת, כאילו משתמשים במקרן מצגות שהשחור בכלל אפור בהיר.
....

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #60 

21/07/2026 11:02  
pessik כתב:
בעיה ללכת לקולנוע עכשיו , עם כל הילדודס שמסתובבים בחוץ...

חוייה בלתי אפשרית מבחינתי בתקופה הזו .

אני אמתין לצפיה בבית -וכך גם אצא להפסקות במידת בצורך

וגם אף אחד לא יעשה לי סלפי באמצע הצפייה :x
...
לא נראה לי שילדים זה קהל היעד של הסרט הזה.
מעבר לזה, 3 שעות זה קשוח להיות תקוע בכסא.

שלח תגובה

חזור אל “סרטים וטלויזיה”