דירוג חברת האינטרנט הכי גרועה בישראל
- dr0r
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2182
- שם מלא: דרור
- נתן תודות: 86 פעמים
- קיבל תודות: 361 פעמים
בכל החברות יכולות להיות צרות, אבל הוט באופן ספציפי ידועים לשמצה, וזה מה שהסקר מראה, לא יותר.
לפני 15 שנה הטלפונים בעבודה שלי היו עם חוזה מול פרטנר (או שאולי עוד קראו להם אורנג׳). החוזה כלל חבילה של 5GB, ומעל החבילה הייתי אמור לשלם בעצמי, אבל זו היתה חבילה עצומה לאותם ימים. יום אחד גיליתי חיובים לא קטנים בכרטיס האשראי. פניתי אליהם, והמוקדנית ענתה לי בלי למצמץ: ״כן, זה תקין. צרכת 500MB מהחבילה של ה-5GB, ועוד 270MB מעבר לחבילה.״ הייתי צריך להפעיל את האחראים על ההתקשרות בחברה כדי שיואילו להודות שיש להם תקלה, וגם אז לקח עוד חצי שנה לקבל את הכסף חזרה. אבל באינטרנט בבית מעולם לא היו לי בעיות איתם.
לפני 15 שנה הטלפונים בעבודה שלי היו עם חוזה מול פרטנר (או שאולי עוד קראו להם אורנג׳). החוזה כלל חבילה של 5GB, ומעל החבילה הייתי אמור לשלם בעצמי, אבל זו היתה חבילה עצומה לאותם ימים. יום אחד גיליתי חיובים לא קטנים בכרטיס האשראי. פניתי אליהם, והמוקדנית ענתה לי בלי למצמץ: ״כן, זה תקין. צרכת 500MB מהחבילה של ה-5GB, ועוד 270MB מעבר לחבילה.״ הייתי צריך להפעיל את האחראים על ההתקשרות בחברה כדי שיואילו להודות שיש להם תקלה, וגם אז לקח עוד חצי שנה לקבל את הכסף חזרה. אבל באינטרנט בבית מעולם לא היו לי בעיות איתם.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1301
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 157 פעמים
איך לא פנית להוט אם אתה משלם 39 ש"ח?? זה מחיר של שימור לקוחות. המחיר הרגיל זה 49 ש"ח. ה-10 ש"ח האלו זה ההבדל של מחיר שימור לקוחות. עם ציוד זה 89 ש"ח, עם שימור לקוחות -> 79 ש"ח.
אני הייתי תקופה ארוכה עם הוט עד שהרסו לי את המנוי ולא יכלו לתקן אותו.
הבעיה זה השירות הלא תקין. הידע של הנציגים שואף לאפס. נציגה זוטרה יכולה להרוס לך את המנוי.
טרטורים בין הוט להוטנט. כל הזמן מפילים אחריות. אחר כך מאשימים את הציוד הפרטי שלך.
הגעתי למצב של אפיסת כוחות.
הבעיה זה השירות הלא תקין. הידע של הנציגים שואף לאפס. נציגה זוטרה יכולה להרוס לך את המנוי.
טרטורים בין הוט להוטנט. כל הזמן מפילים אחריות. אחר כך מאשימים את הציוד הפרטי שלך.
הגעתי למצב של אפיסת כוחות.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
הצטרפתי לקוח חדש באפריל 2025.. ויש לי גו פייבר .והוציאו אותי מהר דווקא מnat לא היה לי משהו מיוחד איתםJabberwock כתב: איך לא פנית להוט אם אתה משלם 39 ש"ח?? זה מחיר של שימור לקוחות. המחיר הרגיל זה 49 ש"ח. ה-10 ש"ח האלו זה ההבדל של מחיר שימור לקוחות. עם ציוד זה 89 ש"ח, עם שימור לקוחות -> 79 ש"ח.
הגעתי למצב של אפיסת כוחות....
קשה לי לענות, אבל כן, בהוט יש הרבה בעיות. אי עמידה במחיר שסוכם היא טקס קבוע.
גם התעקשויות לא הגיוניות לגבי חומרה הן דבר שקורה אצלם, אבל קשה להגיד אם יותר מאשר חברות אחרות.
וקצת הזנחת תשתית באופן מוזר.
ועדיין השתמשתי בהם לא מעט בעבר וגם כרגע, בין השאר כי לא היתה תחרות מבחינת מהירות תשתית, או בגלל יחס מחיר-למהירות (כך היה בעבר, לאחרונה יותר סימן שאלה). בשילוב זה שיש לי סיבולת גבוהה, אולי גבוהה מדי, למשחקי חברות תקשורת.

גם אם רובן לא מוצדק, אולי להוט יש פי 10 תלונות ל-1000 לקוחות מאשר יש לחברות האחרות.
וגם יכול להיות שאבסולוטית, מספר התלונות המוצדקות ל-1000 איש לשנה גדול יותר מחברות אחרות.
חוץ מזה, Hot Net (ספק) זה לא בדיוק Hot (תשתית).
ועוד.
גם התעקשויות לא הגיוניות לגבי חומרה הן דבר שקורה אצלם, אבל קשה להגיד אם יותר מאשר חברות אחרות.
וקצת הזנחת תשתית באופן מוזר.
ועדיין השתמשתי בהם לא מעט בעבר וגם כרגע, בין השאר כי לא היתה תחרות מבחינת מהירות תשתית, או בגלל יחס מחיר-למהירות (כך היה בעבר, לאחרונה יותר סימן שאלה). בשילוב זה שיש לי סיבולת גבוהה, אולי גבוהה מדי, למשחקי חברות תקשורת.
Amir64 כתב: ציטוט נוסף מתוך אותו דו"ח שציטטתי ממנו קודם:...
אם לדקדק, שיעור תלונות מוצדקות הוא דבר שונה מכמות תלונות.החברות שלהן שיעור התלונות המוצדקות הגבוה ביותר הן ITC עם 85% פניות שנמצאו מוצדקות ו-yes עם 45% פניות מוצדקות ... החברות בעלות השיעור הנמוך ביותר של פניות מוצדקות בתחום זה הן HOT נט וטריפל סי....
גם אם רובן לא מוצדק, אולי להוט יש פי 10 תלונות ל-1000 לקוחות מאשר יש לחברות האחרות.
וגם יכול להיות שאבסולוטית, מספר התלונות המוצדקות ל-1000 איש לשנה גדול יותר מחברות אחרות.
חוץ מזה, Hot Net (ספק) זה לא בדיוק Hot (תשתית).
ועוד.
לוגיקה מעניינת.dr0r כתב: והמוקדנית ענתה לי בלי למצמץ: ״כן, זה תקין. צרכת 500MB מהחבילה של ה-5GB, ועוד 270MB מעבר לחבילה.״...
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
אתה יכול לחזור להודעה הזו שלי בשרשור, מהעמוד הראשון, שם דובר על תלונות בכלל (בחיבור תשתית סיבים):jtk כתב: אם לדקדק, שיעור תלונות מוצדקות הוא דבר שונה מכמות תלונות.
וגם יכול להיות שאבסולוטית, מספר התלונות המוצדקות ל-1000 איש לשנה גדול יותר מחברות אחרות....
viewtopic.php?t=403386#p3407375+
אין להוט פי 10 תלונות מאשר לחברות אחרות.
מתוך אותו דו"ח:
הוט מובילה בכמות תלונות, אבל הפרש זניח מבזק.HOT מובילה עם כ-13 פניות ל-10,000 לקוחות,
ואחריה בזק עם כמעט 11 לקוחות מתלוננים ל-10,000 לקוחות.
...
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

הסקר שפתחתי מאיר עיניים.
יש כאן נתונים של נתח השוק בין החברות שפרסם איגוד האינטרנט הישראלי:
https://www.isoc.org.il/sts-data/il_isp_share
https://www.isoc.org.il/sts-data/il_isp_share
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
אני לא חושב שסקר עם 38 תגובות, עם סיכוי לא אפסי שחלקן מוטות, מייצג סטטיסטיקה אמיתית ל-"חברת האינטרנט הכי גרועה בישראל".
- Amir64
-
- גורו

OK,Jabberwock כתב: הסקר שפתחתי מאיר עיניים.
https://www.isoc.org.il/sts-data/il_isp_share...
מאיר עיניים...
עכשיו אתה רק צריך לבחור אחת מתוך 10 שהן "לא הכי גרועה", כאשר לרובן אין בכלל אף הצבעה, כלומר הן "מושלמות" לפי הסקר שלך.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
@Amir64
זו קפיצה לוגית מוגזמת.
חברה שלא נבחרה כלל, לא עושה אותה לטובה, זה עושה אותה כלא מוזכרת או מוזכרת מעט כגרועה ביותר ביחס לאחרות.
ממבנה הסקר אפשר לקבוע שקהל המצביעים בשירשור בחר מי בעיניו החברה הגרועה ביותר מהאחרות, ואין שום דרך להסיק מה טיבן של האחרות מעבר לכך שהן לא נבחרו כגרועות ביותר.
אגב, זה לא אומר דבר על איך נתפסות החברות מעבר לקהל שהצביע בשירשור.
זו קפיצה לוגית מוגזמת.
חברה שלא נבחרה כלל, לא עושה אותה לטובה, זה עושה אותה כלא מוזכרת או מוזכרת מעט כגרועה ביותר ביחס לאחרות.
ממבנה הסקר אפשר לקבוע שקהל המצביעים בשירשור בחר מי בעיניו החברה הגרועה ביותר מהאחרות, ואין שום דרך להסיק מה טיבן של האחרות מעבר לכך שהן לא נבחרו כגרועות ביותר.
אגב, זה לא אומר דבר על איך נתפסות החברות מעבר לקהל שהצביע בשירשור.
- Amir64
-
- גורו

...
ולכן המרכאות, אם לא שמת לב...
וזה בדיוק מה שכיוונתי אליו בתגובתי לפותח השרשור, שכתב שהתוצאות "מאירות עיניים".ufffnick כתב: @Amir64
אגב, זה לא אומר דבר על איך נתפסות החברות מעבר לקהל שהצביע בשירשור....
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

יש כאן כמעט 300 ביקורות על הוט:TheCoolest כתב: אני לא חושב שסקר עם 38 תגובות, עם סיכוי לא אפסי שחלקן מוטות, מייצג סטטיסטיקה אמיתית ל-"חברת האינטרנט הכי גרועה בישראל"....
https://share.google/9LVtToaxEkS6ndkCL
לא שונה מתוצאות הסקר.
- TheCoolest
-
- אחראי תחום מסכים

- תגובות: 20173
- שם מלא: ארתור ליברמן
- נתן תודות: 277 פעמים
- קיבל תודות: 2607 פעמים
- יצירת קשר:
כן, אני לא אומר שהוט בהכרח חברה טובה או גרועה.
הניסיון האישי שלי איתה היה חיובי בסה"כ, וכל הרעות והחולות ששמעתי ופחדתי מהם לא התממשו במקרה שלי.
ההנחה שלי היא שהם נותנים מחירים נמוכים יחסית לחברות אחרות, ובאנדלים עם טלוויזיה ו\או סלולרי שנראה משתלמים. ולכן יש להם הרבה לקוחות.
ובנוסף, באינטרנט כמעט תמיד תראה יחס מאד מוטה של ביקורות שליליות ביחס לחיוביות. אם לחברה יש מיליון לקוחות ורק 300 או אפילו 3000 התלוננו עליה וכתבו ביקורת שלילית, האם זה אומר שזו החברה הכי גרועה בארץ? לדעתי, לא.
הניסיון האישי שלי איתה היה חיובי בסה"כ, וכל הרעות והחולות ששמעתי ופחדתי מהם לא התממשו במקרה שלי.
ההנחה שלי היא שהם נותנים מחירים נמוכים יחסית לחברות אחרות, ובאנדלים עם טלוויזיה ו\או סלולרי שנראה משתלמים. ולכן יש להם הרבה לקוחות.
ובנוסף, באינטרנט כמעט תמיד תראה יחס מאד מוטה של ביקורות שליליות ביחס לחיוביות. אם לחברה יש מיליון לקוחות ורק 300 או אפילו 3000 התלוננו עליה וכתבו ביקורת שלילית, האם זה אומר שזו החברה הכי גרועה בארץ? לדעתי, לא.
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

- תגובות: 46
- שם מלא: אלי וילנאי
- נתן תודות: 3 פעמים
- קיבל תודות: 1 פעם
13 לעומת 11. זה 18 אחוז הבדל. ממתי זה זניח?Amir64 כתב: ככה נראית תופעת העדר...
כל הזמן יש תלונות על HOT באתר, וכול מי שענה בינתיים, בחר הוט. לחלקם בוודאי לא היה אף פעם הוט, אבל מה זה משנה?
מתוך דו"ח משרד התקשורת, לגבי תלונות על ספקי אינטרנט (הדו"ח מתייחס ל- 2024):
באותה שנה, לפחות 56% ממשקי הבית היו מחוברים לסיבים.מתוך אותו דו"ח:הפרש זניח בין 2 החברות.
וזו תשובה של GEMINI:...
- Amir64
-
- גורו

קודם כל זה 15.4%. לא 18%.אלי וילנאי כתב: 13 לעומת 11. זה 18 אחוז הבדל. ממתי זה זניח?...
שנית, ככה זה במספרים קטנים, כל שינוי של 1 באחד המספרים מתבטא בכמה אחוזים.
אבל לא מדובר במספרים קטנים.
סופרים 1 מכל 10000 לקוחות.
כלומר, אם 2 מתלוננים (מתוך 10000 לקוחות, כן?) לא היו מתלוננים על הוט, האחוז בחישוב שלך היה זהה.
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

לבזק יש 11 ולהוט יש 13, זאת אומרת 18 אחוז יותר בגלל שככה זה עובד בחשבון. אתה כנראה עשית הפוך, בגלל שמשום מה אתה רוצה למזער את ההבדל.Amir64 כתב: קודם כל זה 15.4%. לא 18%.
כלומר, אם 2 מתלוננים (מתוך 10000 לקוחות, כן?) לא היו מתלוננים על הוט, האחוז בחישוב שלך היה זהה....

- Amir64
-
- גורו

קודם כל זה 15.4%. לא 18%.אלי כתב: 13 לעומת 11. זה 18 אחוז הבדל. ממתי זה זניח?...
כלומר, אם 2 מתלוננים (מתוך 10000 לקוחות, כן?) לא היו מתלוננים על הוט, האחוז בחישוב שלך היה זהה.
אנחנו כבר מדברים על מספר שהוא שבר, כלומר לא מחלקים ביניהם כדי לקבל הפרש באחוזים אלא מחסרים ביניהם:
13 מתוך 10000 הם 0.13%
11 מתוך 10000 הם 0.11%
כלומר ההפרש ביניהם הוא 0.02%
הטעות שלך היא שאתה מחשב הפרש באחוזים, כאילו שה- 11 הוא בסיס כל שהוא.
כמו למשל כשאתה רוצה לחשב עלייה במחיר מ- 11 ל- 13, כלומר מבחינתך, ה- 11 מייצג 100%.
אבל ה- 11 לא מייצג 100% אלא מייצג 11 מתוך 10000, שהם כאמור 0.11%
אם היה מדובר ב- 11 ו- 13 מתוך מיליון, או מתוך 100 מיליון, עדיין החישוב שלך היה נכון?
מתי היית מתחיל להגיד גם שאין הבדל מעשי בין 2 המספרים?
- אלי וילנאי
- חבר שרק התחיל

אתה קובע בפסקנות דברים לא נכונים. אין לי שום טעות. המשפט הבא נכון ב 100 אחוז:
להוט יש 18 אחוז יותר תלונות מאשר לחברה השניה.
אין פה שום טעות. כמו כן מדובר על תוצאת אמת, לא על מדגם. לכל אחת מהחברות האלה יש להערכתי יותר מ 100,000 לקוחות.
כמו כן, אם גביע קוטכ עולה 11 שקל, ומחר מחירו עולה ל 13 שקל, אז המחיר עולה ב 18 אחוז.
תתווכח עם אמת מתמטית. (ספוילר - אי אפשר)
אין פה שום טעות. כמו כן מדובר על תוצאת אמת, לא על מדגם. לכל אחת מהחברות האלה יש להערכתי יותר מ 100,000 לקוחות.
כמו כן, אם גביע קוטכ עולה 11 שקל, ומחר מחירו עולה ל 13 שקל, אז המחיר עולה ב 18 אחוז.
תתווכח עם אמת מתמטית. (ספוילר - אי אפשר)
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
ההסבר הזה של @Amir64 הוא נכון.אנחנו כבר מדברים על מספר שהוא שבר, כלומר לא מחלקים ביניהם כדי לקבל הפרש באחוזים אלא מחסרים ביניהם:
13 מתוך 10000 הם 0.13%
11 מתוך 10000 הם 0.11%
כלומר ההפרש ביניהם הוא 0.02%...
בסקר הזה לקחו את סה"כ התלונות ונירמלו לסקלה אחידה של מנת שגודל החברה לא יטה את התוצאה (כי מן הסתם לחברה יותר גדולה יהיה אבסולוטית מספר יותר גדול של תלונות).
המשמעות של המספרים היא שאם נדגום לקוח אקראי של הוט תהיה לו הסתברות של 0.13% להיות בין המתלוננים ולבזק 0.11%. מבחינת האריתמטיקה של הסתברויות (לא הערכים המוחלטים ולכן הדוגמא של גביע קוטג' איננה נכונה) ההפרש הוא 0.02% ואכן זניח.
- Amir64
-
- גורו

ברצינות, מציע לך לחזור קצת על חומר בסטטיסטיקה, לפני שאתה אומר למישהו אחר שהוא טועה.אלי וילנאי כתב: אתה קובע בפסקנות דברים לא נכונים. אין לי שום טעות. המשפט הבא נכון ב 100 אחוז:
תתווכח עם אמת מתמטית. (ספוילר - אי אפשר)...
הדבר היחיד הנכון שכתבת כאן הוא בנושא מחיר הקוטג', וזו בדיוק הדוגמה שכתבתי לך קודם, מתי החישוב שלך נכון, אבל לא רלוונטי לנושא כאן.