דירוג חברת האינטרנט הכי גרועה בישראל
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

- תגובות: 1303
- נתן תודות: 68 פעמים
- קיבל תודות: 159 פעמים
הצבעה פתוחה.
שימו לב, הבחירה היא מי היא הכי גרועה.
יש לסמן על פי תחושתך
שימו לב, הבחירה היא מי היא הכי גרועה.
יש לסמן על פי תחושתך
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

- תגובות: 1448
- שם מלא: DanielG
- נתן תודות: 217 פעמים
- קיבל תודות: 280 פעמים
מה זה הכי גרועה?
מחירים גבוהים? תמיכה גרועה? שירות לקוחות גרוע? ביצועי רשת? חיבור לחול? יש הרבה מימדים לשאלה הזו ולא בהכרח תשובה יחידה שיכולה להיות אינפורמטיבית עבור מי שמתלבט האם לעבור חברה או להצטרף כמנוי חדש.
ישנם מספר פרמטרים שלפיהם מעריכים ספקית אינטרנט ו-או תשתית, וכל אחד מייחס משקל אחר לכל פרמטר ובהתאם לכך בוחר. שאלה שאפשר לשאול היא ״מה חשוב לך בבואך לבחור ספקית אינטרנט ותשתית״.
מחירים גבוהים? תמיכה גרועה? שירות לקוחות גרוע? ביצועי רשת? חיבור לחול? יש הרבה מימדים לשאלה הזו ולא בהכרח תשובה יחידה שיכולה להיות אינפורמטיבית עבור מי שמתלבט האם לעבור חברה או להצטרף כמנוי חדש.
ישנם מספר פרמטרים שלפיהם מעריכים ספקית אינטרנט ו-או תשתית, וכל אחד מייחס משקל אחר לכל פרמטר ובהתאם לכך בוחר. שאלה שאפשר לשאול היא ״מה חשוב לך בבואך לבחור ספקית אינטרנט ותשתית״.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

זה נתון לשיקול המשיב.
לכו חזו מפעלות יהוה אשר שם שמות בארץ. משבית מלחמות עד קצה הארץ קשת ישבר וקצץ חנית עגלות ישרף באש.
- DanielGR
- גורו רשתות

נניח חברה שיש לה מוניטין של שירות לקוחות מאד בעייתי ותמחיר מאד אטרקטיבי. האם זאת ״חברה גרועה״?
הטיעון הוא שסקלה של ״חברה גרועה״ לא מטיבה לשקף את המציאות.
הטיעון הוא שסקלה של ״חברה גרועה״ לא מטיבה לשקף את המציאות.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

יש לכבד את תחושת הצרכן.
אם ענית בעבר על סקרים, אז אתה יודע שישנם סקרים ששואלים בדיוק את זה.
זה לא דבר חדש.
אם ענית בעבר על סקרים, אז אתה יודע שישנם סקרים ששואלים בדיוק את זה.
זה לא דבר חדש.
- ChinggisKhan
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4769
- נתן תודות: 345 פעמים
- קיבל תודות: 760 פעמים
לא מבין את מהות הסקר הזה. זה משהו כל כך לא מדיד ברמת המשתמש הביתי
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

המהות של הסקר זה למצוא מגמה. אם הרבה משוכנעים שחברה X היא הכי גרועה, זה אומר שיש לחברה הזאת מה לשפר.
ומה לשפר זה כבר נתון למחקר אחר / סקר אחר.
ומה לשפר זה כבר נתון למחקר אחר / סקר אחר.
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
סקר בהגדרה מודד הטייה אנושית ותלוי באופן בו נשאלה השאלה.
אפשר לדון סביב מה ההטייה שרוצים למדוד אבל כאן היא מאוד ברורה.
אני נוטה להאמין שהמצביעים יצביעו לחברה שהיתה מולם חוויית שימוש דיסטינקטיבית שקיבעה את התפיסה לגביה, אחרת יתקשו לענות.
במקרה הספציפי הזה הרבה יותר קל לי לנקוב בחברה הגרועה ביותר מאשר בטובה ביותר, מה שמצביע על שוק עם לא מעט אלטרנטיבות.
אפשר לדון סביב מה ההטייה שרוצים למדוד אבל כאן היא מאוד ברורה.
אני נוטה להאמין שהמצביעים יצביעו לחברה שהיתה מולם חוויית שימוש דיסטינקטיבית שקיבעה את התפיסה לגביה, אחרת יתקשו לענות.
במקרה הספציפי הזה הרבה יותר קל לי לנקוב בחברה הגרועה ביותר מאשר בטובה ביותר, מה שמצביע על שוק עם לא מעט אלטרנטיבות.
- DanielGR
- גורו רשתות

סקר (אי) שביעות רצון לא יכול להכיל שאלה יחידה, ולכן זה לא סקר כאמור. זה יכול לשקף סנטימנט כללי, אבל מה אמורים לעשות עם אינפורמציה כזו? (כאשר פרט לסנטימנט הכללי לא ברור ממה לא מרוצים)
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
אני די בטוח שזה לא נועד להיות תחקור עומק מה לשפר.
זה תפקידם של עובדי החברה ש"זוכה" בסנטימנט שלילי.
אם ממש מתעקשים אפשר לבדוק את תלונות הציבור אל משרד התקשורת לקבל דברים יותר נקודתיים.
עם זאת זה לא מרוקן לחלוטין את הסקר, וכפי שציינתי קודם,
הוא מבטא את ההטייה הכללית של המצביעים עבור חוויות שירות / מוצר שצרבו כזו תפיסה לגבי החברה.
זה תפקידם של עובדי החברה ש"זוכה" בסנטימנט שלילי.
אם ממש מתעקשים אפשר לבדוק את תלונות הציבור אל משרד התקשורת לקבל דברים יותר נקודתיים.
עם זאת זה לא מרוקן לחלוטין את הסקר, וכפי שציינתי קודם,
הוא מבטא את ההטייה הכללית של המצביעים עבור חוויות שירות / מוצר שצרבו כזו תפיסה לגבי החברה.
- Huber
- חבר במועדון HT

- תגובות: 73199
- שם מלא: ערן
- נתן תודות: 645 פעמים
- קיבל תודות: 3152 פעמים
עצם זה שאתה שואל מסביר למה הוט ממשיכה לשרוד למרות כל הסיפורים עליה...DanielGR כתב: נניח חברה שיש לה מוניטין של שירות לקוחות מאד בעייתי ותמחיר מאד אטרקטיבי. האם זאת ״חברה גרועה״?
...
התשובה היא חד משמעית כן.
- DanielGR
- גורו רשתות

השתדלתי לא להזכיר שמות...Huber כתב: עצם זה שאתה שואל מסביר למה הוט ממשיכה לשרוד למרות כל הסיפורים עליה...
התשובה היא חד משמעית כן....
דעתנו חלוקות- אפשר לראות את זה בהרבה אופנים, לדוגמא - משתמש שמרגיש מספיק בטוח בעצמו מבחינה טכנית, ומעריך שיצטרך את שירות הלקוחות לעיתים נדירות אם בכלל. לעומת זאת התמחיר אטרקטיבי מאד, והמוצר הבסיסי עובד ולכן עבור משתמש כזה החברה היא מצויינת - לא גרועה.
(למען הסר ספק - אני לא מחובר אליהם)
זה רק מדגיש את הנקודה שלא נכון לתייג חברה כגרועה באופן גורף, אלא צריך לציין במה בדיוק, ואז העדיפויות של המשתמשים באות לידי ביטוי.
-
Jabberwock
-
- חבר ותיק

בינתיים אין אפילו התפלגות, ואני לא צריך חברת מחקר שתנתח לי את הנתונים. אם וכאשר תהיה התפלגות אז אפשר לנתח את הדמוגרפיה של האנשים.
- ziv_r
- עורך ראשי HTmag

- תגובות: 46322
- נתן תודות: 1965 פעמים
- קיבל תודות: 5065 פעמים
- Amir64
-
- גורו

- תגובות: 10913
- נתן תודות: 215 פעמים
- קיבל תודות: 1941 פעמים
ככה נראית תופעת העדר...
כל הזמן יש תלונות על HOT באתר, וכול מי שענה בינתיים, בחר הוט. לחלקם בוודאי לא היה אף פעם הוט, אבל מה זה משנה?
מתוך דו"ח משרד התקשורת, לגבי תלונות על ספקי אינטרנט (הדו"ח מתייחס ל- 2024):
באותה שנה, לפחות 56% ממשקי הבית היו מחוברים לסיבים.
וזו תשובה של GEMINI:
כל הזמן יש תלונות על HOT באתר, וכול מי שענה בינתיים, בחר הוט. לחלקם בוודאי לא היה אף פעם הוט, אבל מה זה משנה?
מתוך דו"ח משרד התקשורת, לגבי תלונות על ספקי אינטרנט (הדו"ח מתייחס ל- 2024):
באותה שנה, לפחות 56% ממשקי הבית היו מחוברים לסיבים.
מתוך אותו דו"ח:תלונות על חיבור לסיבים אופטיים נבדקו בנפרד: 61% מהן היו על בזק ו-8% על הוט, 6% מהפנות היו על IBC, עוד 6% על אינטרנט רימון, 4% על פרטנר, 3% על סלקום ו-11% על חברות אחרות....
הפרש זניח בין 2 החברות.HOT מובילה עם כ-13 פניות ל-10,000 לקוחות,
ואחריה בזק עם כמעט 11 לקוחות מתלוננים ל-10,000 לקוחות...
וזו תשובה של GEMINI:
על פי דוחות משרד התקשורת העדכניים, אין ספק אחד שמוגדר באופן רשמי כ"הכי גרוע".
עם זאת, מדדי שירות הלקוחות וכמות התלונות משתנים משמעותית בין החברות.
הנה תמונת המצב בשוק ספקיות האינטרנט:
תלונות על שירות ותשתיות: חברות כמו בזק ופרטנר זוכות לעיתים לביקורות בולטות של לקוחות, וחלק מהספקיות הקטנות או חברות הסלולר המציעות אינטרנט רושמות שיעורי תלונות גבוהים יותר ביחס לגודלן.
ביצועי תמיכה וגלישה: ספקים כמו סלקום מציגים לעיתים נתונים טובים יותר במדדי הפניות המוצדקות....
- Amir64
-
- גורו

תקרא טוב מה שכתבתי. לא קבעתי כלום.sabres כתב: על סמך מה קבעת שלחלקם לא היה אף פעם הוט?...
וזה הדבר היחיד שמפריע לך?
61% מהן היו על בזק ו-8% על הוט,
זה נתון אמיתי, וזה לא מפריע לך, שלמרות זה כולם פה צועקים "הוט"...?
- Huber
- חבר במועדון HT

Amir64 כתב: ככה נראית תופעת העדר...
...
היה לי הוט בעבר. שיקרו לי בפנים. לקחו ממני כספים ללא רשות, טרטרו אותי ואנשים שאני מכיר אישית, אז לא - זה לא עדר.
- Huber
- חבר במועדון HT

חברה שמשקרת ללקוחות שלה באופן שיטתי (לי זה קרה, ואני מכיר לא מעט אנשים שקרה להם מיקרים דומים) ולוקחת ממנו כספים ללא רשות יכולה להיות עם השירות הטכני הכי טוב בעולם ושירות האינטרנט הכי טוב בעולם ועדיין תיחשב כחברה גרועה.DanielGR כתב: השתדלתי לא להזכיר שמות...
דעתנו חלוקות- אפשר לראות את זה בהרבה אופנים, לדוגמא - משתמש שמרגיש מספיק בטוח בעצמו מבחינה טכנית, ומעריך שיצטרך את שירות הלקוחות לעיתים נדירות אם בכלל. לעומת זאת התמחיר אטרקטיבי מאד, והמוצר הבסיסי עובד ולכן עבור משתמש כזה החברה היא מצויינת - לא גרועה.
(למען הסר ספק - אני לא מחובר אליהם)
זה רק מדגיש את הנקודה שלא נכון לתייג חברה כגרועה באופן גורף, אלא צריך לציין במה בדיוק, ואז העדיפויות של המשתמשים באות לידי ביטוי....
- Amir64
-
- גורו

הגיוני.Huber כתב: היה לי הוט בעבר. שיקרו לי בפנים. לקחו ממני כספים ללא רשות, טרטרו אותי ואנשים שאני מכיר אישית, אז לא - זה לא עדר....
לא קרה רק לך ולמי שאתה מכיר
קרה גם לאחרים שאתה לא מכיר....
אבל קורה גם בחברות אחרות (למשל סלקום).