המפלצת נחתה: שרשור התחדשות SVS PB-3000R|Evolution

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K
תגובות: 10038
נתן תודות: 549 פעמים
קיבל תודות: 575 פעמים

שליחה #1 

חברים יקרים,
אחרי תקופה של ציפייה וסבלנות, הגיע הזמן לשתף אתכם בשדרוג האחרון שלי בגזרת התדרים הנמוכים.
אז קבלו את ה-SVS PB-3000R.
הסאב הגיע אלי שבוע שעבר "חם מהמכולה" עם השירות והיחס האישי שתמיד מקבלים ממשפחת "פיוצ'ר" (תודה לכם, כרגיל, על הליווי).
עקב אילוצי זמן, נאלצתי להתאפק קצת עם פתיחת האריזות, אבל בסוף פיניתי את הזמן הראוי לטקס פתיחת הקופסה והשילוב שלו במערכת.

קצת רקע והשוואה: עד היום ליווה אותי ה-PB-2000 הוותיק והמעולה (הדגם הקלאסי).
נהניתי ממנו בכל סרט והוא נתן עבודה נהדרת, והוא כבר הספיק לעבור דירה לחבר יקר כאן מהפורום, אני בטוח שהוא ימשיך להנות ממנו לא פחות ממני.
אבל עם כל הכבוד ל-2000, ה-PB-3000R זה סיפור אחר לגמרי.
קודם כל, מבחינה ויזואלית מדובר ב"חיה רעה": דרייבר בקוטר "13, שני פורטים ענקיים והפעם עם גריל בד שנותן לו מראה עדין יותר בחלל.
ומגבר לא פריאייר בכלל.

שלב הכיולים והבדיקה: לקחתי את הזמן לכיול עם Audyssey ב-4 נקודות האזנה.
מבחינת גיין, התחלתי עם אינדיקציה (לפי Audyssey) של-27dB ברסיבר, ולאחר הכיול העליתי ל-24dB כדי לקבל את ה"קיק" שאני אוהב. המרחקים יצאו תקינים לחלוטין והסאב עובד במצב Standard Ported (ללא הספוגים).

נקודה מעניינת: את כל הבדיקות והצפיות הראשונות בחרתי לעשות ללא רגליות השיכוך. למרות שרכשתי קיט רגליות חדש, וגם בקודם הן היו מותקנות, רציתי להרגיש את הסאב "נטו" על הרצפה כדי להבין את ההתנהגות הטבעית שלו ואת ההבדל שייווצר כשאחבר אותן מחדש בהמשך.

חוויית הצפייה: כוח ברוטאלי ודיוק אחרי הכיול, צפיתי בכמה סרטים שאני מכיר היטב כדי להבין על מה מדובר.
המסקנה המיידית: ה-3000R פשוט "יודע על מה הוא מדבר".
ההבדל הכי מוחשי הוא כמות האוויר שהחיה הזו דוחפת - הוא לא רק נשמע, הוא מורגש מאוד.

Gran Turismo: זה היה פשוט פנומנלי.
המהירות של המכוניות מורגשת בחדר: האוויר שיוצא מהפורטים בזמן שהמכוניות חוצות את המסך יוצר תחושה כל כך מוחשית, שהיה חסר רק משב רוח אמיתי כדי להרגיש בתוך המסלול.

כוכב הקופים (Kingdom of the Planet of the Apes): קטעי הלחימה קיבלו משמעות חדשה.
כל אגרוף שלהם מורגש היטב בסלון, עם "פאנץ'" הדוק ומהיר.

Mad Max: Fury Road: המבחן האולטימטיבי ל"בלאגן" של תדרים נמוכים.
הסאב לא התבלבל לרגע, נתן עבודה מדהימה בכל הפיצוצים והמנועים, ושמר על דיוק גבוה גם בשיא הטירוף, מרגיש ונשמע מהיר ומדויק להפליא.

בנוסף, האפליקציה של SVS היא פשוט תענוג - השליטה על כל הפרמטרים מהספה, ובמיוחד היכולת להחליף Presets של ווליום בלחיצת כפתור, היא תוספת מבורכת מבחינתי (לא היה לי לפני).
לסיכום: אני מניח שיהיה לי עוד מה לדייק ולשחק עם ההגדרות עד שאלמד מה הנקודה הכי טובה שאני יכול להגיע אליה בחלל שלי, אבל כבר עכשיו אני יכול להגיד בלב שלם: לטעמי ומבחינתי, השדרוג הזה היה שווה את זה.

להלן תמונות:
נערך לאחרונה על ידי Nba ב 19/04/2026 10:30, נערך 2 פעמים בסך הכל.
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #2 

עוד תמונות
רשימת הציוד: TV:LG77C1|AppleTV|Nvidia Shield pro|Denon 4500H|SVS: Prime Tower-Center Ultra Evolution-Subwoofer PB-3000 Revolution|Surround:Fluance Bipolar|Atmos:Morel Sp2

תלתל
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 702
נתן תודות: 508 פעמים
קיבל תודות: 227 פעמים

שליחה #3 

עושה רושם שמדובר בחיה אחרת לגמרי.

תתחדש ותהנה👌

ליאור

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #4 

תתחדש! הכל נראה 10 וסאב מעולה.
אני השתמשתי ביישום של SVS רק עבור הווליום בכיול, מעבר לזה לא מצאתי הרבה מה לעשות איתו, עדיף להשאיר הכל לרסיבר.
את הרגליות כדאי לך כבר לשים, אין טעם להתרגל בלי. זה רק ישפר לך, ועדיף היה כבר להרכיב לפני הכיול.
אחרי שקצת תתרגל לתוצאה, מציע לך לבדוק את הכיול של A1 accoustix (דרך אתר AVS) , תוכל לשפר אפילו עוד יותר.
אגב החדש של "כוכב הקופים" באמת סרט מעולה ועם סאונד נהדר.
תהנה!

niguy
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 302
שם מלא: גיא
נתן תודות: 117 פעמים
קיבל תודות: 77 פעמים

שליחה #5 

וואו הכל נראה מעולה ויופי של תמונות! תתחדש.
אסור לי להיכנס לשרשורים האלה, אני מתחיל להרגיש דגדוג לא רצוני...
מודה שגם אני לא משתמש באפליקציה ונותן לרסיבר לנהל הכל למעט משחק בווליום הראשוני, אבל תמיד כיף שיש את האופציה.
הוא משמעותית גדול מה 2000?
רשימת הציוד: yamaha rx-a6a|svs ultra evolution pinnacle|svs ultra center|svs ultra elavation|monitor audio rx-fx bronze|svs pb-2000 pro|dune hd homatics|marantz cd5000

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #6 

@תלתל תודה רבה👍

mulder כתב: תתחדש! הכל נראה 10 וסאב מעולה. אני השתמשתי ביישום של SVS רק עבור הווליום בכיול, מעבר לזה לא מצאתי הרבה מה לעשות איתו, עדיף להשאיר הכל לרסיבר. את הרגליות כדאי לך כבר לשים, אין טעם להתרגל בלי. זה רק ישפר לך, ועדיף היה כבר להרכיב לפני הכיול. אחרי שקצת תתרגל לתוצאה, מציע לך לבדוק את הכיול של A1 accoustix (דרך אתר AVS) , תוכל לשפר אפילו עוד יותר. אגב החדש של "כוכב הקופים" באמת סרט מעולה ועם סאונד נהדר. תהנה!
...
תודה רבה. כנראה שזה מה שאני אעשה, אני אתקין את הרגליות. למרות שמבחינה ויזואלית נראה יותר טוב שהוא דבוק לרצפה.
לגבי ה A1, חשבתי על זה גם כן אבל צריך למצוא זמן להתעסק עם זה, בקושי שהצלחתי להשיג זמן לכיול בסיסי. אני מניח שזה יגיע, יש לי עוד משהו קטן לשדרג לפני כן.

niguy כתב: וואו הכל נראה מעולה ויופי של תמונות! תתחדש.
אסור לי להיכנס לשרשורים האלה, אני מתחיל להרגיש דגדוג לא רצוני...
מודה שגם אני לא משתמש באפליקציה ונותן לרסיבר לנהל הכל למעט משחק בווליום הראשוני, אבל תמיד כיף שיש את האופציה.
הוא משמעותית גדול מה 2000?
...
תודה!
בערך 15% גדול יותר מה -PB2000 ושוקל כ-7 קילו יותר.

אפשר לנסות לראות את ההבדלים:
viewtopic.php?p=3398474&hilit=nba#p3398351+
נערך לאחרונה על ידי Nba ב 19/04/2026 11:31, נערך פעם 1 בסך הכל.

niko
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4961
שם מלא: איתן
נתן תודות: 911 פעמים
קיבל תודות: 450 פעמים

שליחה #7 

תתחדש Nba !!💪
תודה על ההשקעה בכתיבה ובתמונות המושקעות, החלל נראה מיליון$$ ואני בטוח שגם נשמע ככה.

תהנה תותח 😎
8)
רשימת הציוד: Paradigm Signature S8v2| JVC X5500| Arendal sub 2V| Arendal center 1723| SVS ultra surround|KEF T101 Atmos | Anthem MRX 1140

sigamore
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4935
נתן תודות: 513 פעמים
קיבל תודות: 688 פעמים

שליחה #8 

נראה ובטח גם נשמע לא פחות ממושלם 💥
תתחדש ותהנה מכל רגע ✨
די טעלעוויזיע קאָסטן מיר וועגן פופצן טויזנט פונט !

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #9 

בן תתחדש ותהנה נראה עשר איזה כייף להתחדש !!
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

Mad
חבר פעיל במיוחד
חבר פעיל במיוחד
תגובות: 946
נתן תודות: 293 פעמים
קיבל תודות: 308 פעמים

שליחה #10 

תתחדש, כיף גדול
נראה מרשים ובטוח נשמע בהתאם.
ARENDAL SPEAKERS
LCR-1723
SRND-1723S
Back-1961 monitors
Height-1961
SUB-1723-2S
Anthem MRX-1140

LiorShap
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3065
נתן תודות: 140 פעמים
קיבל תודות: 490 פעמים

שליחה #11 

תתחדש ותהנה !
נראה מרשים ובטוח שגם נשמע בהתאם.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 9000
נתן תודות: 1566 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #12 

תתחדש ותהנה, אחינו 😎
שמח שהלכת על המהלך בסוף למרות כל החששות שהתפוגגו לך ויצא מוש ונראה נהדר !!
שמחתי גם להיות שותף לכל התהליך ברקע ואני מאוד שמח שאתה מרוצה, מי כמוני מבין מה אתה חווה כרגע וכמה חיכינו שיגיע כבררררררררררר.

עכשיו נשאר לך לטפל בכל שאר השדרוגים שבקנה וקיבלת גם אישור לזוג, אז בכלל.

העניין עם האפליקציה בהחלט יכול להיות שימושי לתת בחלקים מסויימים עוד בוסט אם עולה הצורך.
אצלי מצאתי בזה שימוש בהגדרת 2 תסריטים של פאזה 0 ופאזה 180 כך שאוכל להחליף בלחיצת כפתור בהתאם ללחיצת הכפתור שקיימת ברסיבר.
ואז השמע עובר מיידית ובאותה שנייה.
מודה שלא בדקתי כי בסוף התקבעתי על תוצאות המדידה של פאזה ב-180 מעלות וזה נשמע מעולה.
אבל תמיד טוב שיש, למקרה הצורך...
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5137
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #13 

כיף גדול תתחדש ותהנה מלא, החלל נראה יפה ונקי בנית סטאפ מעולה, תהנה מהסב החדש והמערכת כולה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #14 

תודה רבה לכולם.

@avihuli כרגע לא נוגע בקדמיים, אני די מרוצה מהתוצאה הכללית.

התקנתי את הרגליות. נעשה בלילה כיול חוזר, נראה אם הערכים יתשנו והאם אני ארגיש שינוי.
ועם הגריל

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #15 

הגריל הרבה יותר יפה מהגריל מברזל נראה הרבה יותר טוב לדעתי
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

avilevi3400
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 104
נתן תודות: 11 פעמים
קיבל תודות: 13 פעמים

שליחה #16 

תתחדש ותהנה לי יש pb4000 אולטרה מפלצת של סאב

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7640
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #17 

FastandFurious כתב: הגריל הרבה יותר יפה מהגריל מברזל נראה הרבה יותר טוב לדעתי
...
צודק.

Nba פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון 10K
חבר במועדון 10K

שליחה #18 

אני ברגשות מעורבים בעניין הגריל. המתכת היה נראה יוקרתי יותר ומצד שני הבד עושה אותו פחות צעקני במראה.

big007
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 3718
שם מלא: חיים
נתן תודות: 852 פעמים
קיבל תודות: 277 פעמים

שליחה #19 

לדעתי עם הגריל החדש נכנס פחות אבק.
רשימת הציוד: TCL 85C6K| OPTOMA HD28DSE |YAMAHA RXA2080 |SHIELD PRO| MISSION M74 |Mission M7C2|MONITOR AUDIO BRONZA FX BIPOLAR SURROUND|SVS PB1000 PRO |ATMOS MOREL SP2

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #20 

Nba כתב: אני ברגשות מעורבים בעניין הגריל. המתכת היה נראה יוקרתי יותר ומצד שני הבד עושה אותו פחות צעקני במראה.
...
בדיוק, "פחות צעקני" יותר "רגוע" ו מראה פחות אגרסיבי
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”