התחדשתי - סט קדמי SVS Ultra Evolution + סאב SB-3000 R|Evolution
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9007
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
על 5 נקודות עם מינוס 19 ווליום בסאב:
מרחק נשאר 0.30 מטר, ווליום סאב גם 0 דציבל.
שאר הרמקולים מאוזנים (אחוריים וגבוהים ב-בפלוס 0.5-1.5).
שמרתי ומפה נקדם לפיין טיוניג אחר כך.
עכשיו צריך להביא את בני הבית ולדאוג לשניצלים.
בשבילי: 1 - זיכרון תוצאות חדש 2 - שכפול של תוצאות קודמות.
בשבילי: 1 - זיכרון תוצאות חדש 2 - שכפול של תוצאות קודמות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, יש מצב אני מפספס משהו ולא ברור לי מה בדיוק שזה נותן משום מה את התוצאה הזו של 30 סנטימטר.FastandFurious כתב: סב 0.30, הכוונה למרחק שמערכת הכיול קבע לסב? לא תקין בעליל...
נראה לי שאני אתקן כרגע ידנית לפי הערך הקודם שהיה.
אם אסכם לבינתיים, אזי כנראה הגעתי למקסימום "סאב" שאפשר בחלל שלי.
אם הקודם היה עם הגברה של 800 וואט ומינוס 10 בווליום שלו כולל חיבור Y ועכשיו אני עם הגברה של 1200 וואט וצריך להנמיך את הסאב למינוס 19 לפני הכיול אז כנראה שלא יהיה טעם למשהו חזק יותר (כי אז כנראה יונמך אפילו עוד יותר ולא ינוצל הפוטנציאל שלו בפועל).
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
*הכיול בודק את העוצמה של הסאב לפני שהוא מתחיל ונותן לך לתקן ידנית?17/04/2026 11:14avihuli כתב: על 5 נקודות עם מינוס 19 ווליום בסאב:
בשבילי: 1 - זיכרון תוצאות חדש 2 - שכפול של תוצאות קודמות....
שאר המרחקים של הרמקולים האחרים נכונים לאחר כיול?
** במקום כמה נקודות תנסה נקודה אחת.
- niguy
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 302
- שם מלא: גיא
- נתן תודות: 117 פעמים
- קיבל תודות: 77 פעמים
אני קודם כל מבצע כיול ראשוני בנקודה אחת רק כדי לקבע את עוצמת הסאב הנכונה (מבחינת הווליום בסאב) ורק כשמגיע לתוצאת כיול של הווליום ברסיבר שנעה בין 1- ל 1(מוריד ומעלה את הווליום בסאב לאחר כל כיול עד שמקבל את התוצאה הרצויה) מבצע כיול חדש לכל הנקודות. אח"כ אם מרגיש שהסאב חלש מדי מעלה אותו קצת ברסיבר.
מרגיש לי נכון יותר וגם חוסך זמן בנקודות כיול נוספות כל עוד הסאב לא בערכים הנכונים
מרגיש לי נכון יותר וגם חוסך זמן בנקודות כיול נוספות כל עוד הסאב לא בערכים הנכונים
נערך לאחרונה על ידי niguy ב 17/04/2026 15:56, נערך 2 פעמים בסך הכל.
- molvy
- חבר במועדון HT

- תגובות: 7037
- נתן תודות: 1274 פעמים
- קיבל תודות: 1460 פעמים
אבי תתחדש ותהנה
באמת נראה יות יצירת אמנות ולא סלון ישראלי
בהצלחה בכיול
באמת נראה יות יצירת אמנות ולא סלון ישראלי
בהצלחה בכיול
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

בהתחלה עשיתי כיול כמה פעמים של 5 נקודות על כל הסט (7.1.2) מה שלקח יותר מדיי זמן וגם ככה הכל היה לי בלחץ אז עברתי לנקודה אחת בשביל להבין איזה ווליום יהיה נכון לשים בסאב טרם הכיול.
התחלתי עם ווליום של מינוס 10 בסאב, חצי חוגה יענו כמו שאני רגיל מכל הסאבים הקודמים ואז אחרי הכיול קיבלתי הנחתה גדולה מדיי של מינוס 10 ברסיבר.
ניתקתי את המפצל Y וכיול, הורדתי למינוס 15 בסאב ושוב כיול. ואז מינוס 17 בסאב ושוב כיול.
כאשר שמתי על מינוס 19 בסאב על נקודת כיול אחת אחרי הכיול קיבלתי ברסיבר מינוס 3.5 שזה אחלה.
אז השארתי על מינוס 19 בסאב ועשיתי על 5 נקודות כיול והתוצאה אחרי ברסיבר עמדה על 0 דציבל, שקלול ממוצע של כל הנקודות.
העליתי אותה ידנית כרגע לפלוס 1.5 וכן תיקנתי את המרחק מ-0.30 מטר ל-4.15 כמו שהיה בסאב הקודם עד שאני אבין איפה הבעיה. שלחתי גם מייל לתמיכה של SVS.
תיקנתי ידנית את כל הרמקולים לקטנים עם ערך של 80 הרץ, כאשר הרסיבר זיהה את כל הסט החדש של SVS כגדולים עם ערך דיפולטיבי של 40 הרץ שזה מאוד קרוב למה שהיצרן טוען שהם יורדים אליו.
אני מחכה שאוכל לשמוע גם בווליום בריא יותר. כרגע בווליום של שעות הצהריים זה נשמע בסדר.
רוצה גם לאזן עוצמות של הרמקולים שכולם על אותו LEVEL. עשיתי "איזון" תוך כדי זה שהמזגן עובד ויש רעש ממנו, אבל בהתייחס לזה שהשפעת הסטייה שלו היא קבועה אז זה אמור להיות תקין. נחכה ללילה שכולם ישנים ויש שקט ואז נבדוק שוב.
הכל כרגע רץ אך ורק על מוזיקה, לא הגענו עוד לבדוק בסרטים.
** רק להבהרה, אין בימהה בדיקה של עוצמת הסאב טרם הכיול.
התחלתי עם ווליום של מינוס 10 בסאב, חצי חוגה יענו כמו שאני רגיל מכל הסאבים הקודמים ואז אחרי הכיול קיבלתי הנחתה גדולה מדיי של מינוס 10 ברסיבר.
ניתקתי את המפצל Y וכיול, הורדתי למינוס 15 בסאב ושוב כיול. ואז מינוס 17 בסאב ושוב כיול.
כאשר שמתי על מינוס 19 בסאב על נקודת כיול אחת אחרי הכיול קיבלתי ברסיבר מינוס 3.5 שזה אחלה.
אז השארתי על מינוס 19 בסאב ועשיתי על 5 נקודות כיול והתוצאה אחרי ברסיבר עמדה על 0 דציבל, שקלול ממוצע של כל הנקודות.
העליתי אותה ידנית כרגע לפלוס 1.5 וכן תיקנתי את המרחק מ-0.30 מטר ל-4.15 כמו שהיה בסאב הקודם עד שאני אבין איפה הבעיה. שלחתי גם מייל לתמיכה של SVS.
תיקנתי ידנית את כל הרמקולים לקטנים עם ערך של 80 הרץ, כאשר הרסיבר זיהה את כל הסט החדש של SVS כגדולים עם ערך דיפולטיבי של 40 הרץ שזה מאוד קרוב למה שהיצרן טוען שהם יורדים אליו.
אני מחכה שאוכל לשמוע גם בווליום בריא יותר. כרגע בווליום של שעות הצהריים זה נשמע בסדר.
רוצה גם לאזן עוצמות של הרמקולים שכולם על אותו LEVEL. עשיתי "איזון" תוך כדי זה שהמזגן עובד ויש רעש ממנו, אבל בהתייחס לזה שהשפעת הסטייה שלו היא קבועה אז זה אמור להיות תקין. נחכה ללילה שכולם ישנים ויש שקט ואז נבדוק שוב.
הכל כרגע רץ אך ורק על מוזיקה, לא הגענו עוד לבדוק בסרטים.
** רק להבהרה, אין בימהה בדיקה של עוצמת הסאב טרם הכיול.
.
.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

כן, מכיר.
רק שבימהה עם ה- YPAO זה לא עובד ככה.
מתחילים עם חצי חוגת ווליום, מריצים כיול, רואים מה יצא ואז מתקנים בהתאם אם עולה הצורך ואז שוב כיול.
רק שבימהה עם ה- YPAO זה לא עובד ככה.
מתחילים עם חצי חוגת ווליום, מריצים כיול, רואים מה יצא ואז מתקנים בהתאם אם עולה הצורך ואז שוב כיול.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
מהנסיון שלי, שלמדתי בזמנו בהוראות של ה ARC של אנתם:
כשהיה לי סאב 1 הייתי מכוון את העוצמה שלו לפני הכיול ל 75db בנקודת האזנה בעזרת רעש לבן.
כשהיו 2 סאבים כיוונתי ל 72db
כשיש 3 מומלץ לכוון ל 70db
עכשיו ,כשיש לי 4 , אני מכוון כל אחד ל 69db.
כל זה בעזרת רעש לבן לפני תחילת הכיול.
מעולם לא קרה לי שהסאבים הונמכו ביותר מ 3-4db על ידי מערכת הכיול .
בהצלחה
כשהיה לי סאב 1 הייתי מכוון את העוצמה שלו לפני הכיול ל 75db בנקודת האזנה בעזרת רעש לבן.
כשהיו 2 סאבים כיוונתי ל 72db
כשיש 3 מומלץ לכוון ל 70db
עכשיו ,כשיש לי 4 , אני מכוון כל אחד ל 69db.
כל זה בעזרת רעש לבן לפני תחילת הכיול.
מעולם לא קרה לי שהסאבים הונמכו ביותר מ 3-4db על ידי מערכת הכיול .
בהצלחה
נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 17/04/2026 19:20, נערך פעם 1 בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

התכתבתי עם התמיגה והם אמרו להגביר את הווליום בסאב על מנת לקבל ערך שלילי לאחר הכיול (גם מינוס 7.5 בתוצאה זה בסדר).
הם הציעו לעשות מדידה אחת עם המיקרופון מול הסאב 2 מטר על מנת לשלול בעיה בכיול.
העניין שכל שאר המרחקים של הרמקולים, פיקס.
עשיתי כרגיל עוד פעם נקודה אחת ואז קיבלתי 5.10 מטר מהסאב, הזזתי את המיקרופון מול סאב וגם קיבלתי תוצאה תקינה.
חזרתי לזה אחרי אחזה שעתיים ואמרתי נעשה שוב נקודה אחת לפני שאני מריץ את ה-5 נקודות ושוב מקבל 30 סנטימטר.
לדעתי יש איזה משהו אולי שקשור לקאש ברסיבר שתוקע את התוצאה.
בינתיים תיקנתי את הכל ידנית מבחינת הערכים לפי מה שאמור להיות, השאלה אם זה מספיק טוב או חייב את הכיול.
כמובן כמו שאני מכיר את עצמי לא אעצור עד שאטפל בזה ונקבל את מה שצריך ונבין איפה וממה הבעיה המוזרה.
הם הציעו לעשות מדידה אחת עם המיקרופון מול הסאב 2 מטר על מנת לשלול בעיה בכיול.
העניין שכל שאר המרחקים של הרמקולים, פיקס.
עשיתי כרגיל עוד פעם נקודה אחת ואז קיבלתי 5.10 מטר מהסאב, הזזתי את המיקרופון מול סאב וגם קיבלתי תוצאה תקינה.
חזרתי לזה אחרי אחזה שעתיים ואמרתי נעשה שוב נקודה אחת לפני שאני מריץ את ה-5 נקודות ושוב מקבל 30 סנטימטר.
לדעתי יש איזה משהו אולי שקשור לקאש ברסיבר שתוקע את התוצאה.
בינתיים תיקנתי את הכל ידנית מבחינת הערכים לפי מה שאמור להיות, השאלה אם זה מספיק טוב או חייב את הכיול.
כמובן כמו שאני מכיר את עצמי לא אעצור עד שאטפל בזה ונקבל את מה שצריך ונבין איפה וממה הבעיה המוזרה.
.
.
- big007
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 3720
- שם מלא: חיים
- נתן תודות: 852 פעמים
- קיבל תודות: 277 פעמים
אבי הבעיה הווליום בסאב או קביעת מדידת המרחק של הסאב?
לדעתי הכיול בימאהה גרוע ומעצבן תמיד עם כל הרסיברים שהיו לי שלהם אותו סיפור הסאב מונמך עד הסוף, הכל צריך לשנות ידנית אחרי בסוף הכי טוב לשמוע ALL CHANNEL STEREO, כל זה נגמר ברגע שעוברים לאודיסי מבינים, כפתור 1 עושה הכל אתה לא נוגע בכלום יותר. וגם אח"כ עובר אוטומטית בין מצבים בהתאם לתוכן ולכמות הערוצים\פיענוח שמנגן. קל. היתרון הגדול שלהם שגם הוא נגנז הוא האמינות\איכות בניה, וזה אפשר למצא רק ברסיברים דור קודם קודם שלהם, לא בחדשים.
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

הווליום בסאב מונמך בצורה תקינה אחרי הכיול.big007 כתב: אבי הבעיה הווליום בסאב או קביעת מדידת המרחק של הסאב?...
העניין זה המרחק האקוסטי שנותן ערך לא נכון.
יש כמה כיוונים שאני רוצה לבדוק ואז נבודד את הבעיה ונפתור אותה.
.
.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
לפי מה החלטת שהמרחק האקוסטי לא נכון ?avihuli כתב: הווליום בסאב מונמך בצורה תקינה אחרי הכיול.
העניין זה המרחק האקוסטי שנותן ערך לא נכון.
יש כמה כיוונים שאני רוצה לבדוק ואז נבודד את הבעיה ונפתור אותה....
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

30 סנטימטר מרחק זה לא יכול להיות נכון.
ובין כל "השוטף" של היום אני מנסה לסדר את זה ולא יושב על זה מקצה לקצה אז כל פעם מנסה משהו אחר וכל כיול לוקח זמן. גנבתי חצי שעה מהארוחת ערב אצל המשפחה בשביל לייצר עוד זמן בדיקות וזה שוב נתן 30 סנטימטר ולא את התוצאה הנכונה.
גם ששמתי קרוב לסאב.
לדעתי הווליום שלו גבוה מדיי שוב ואז המיקרופון "נאטם".
ובגלּל שהמרחק האקוסטי לא נכון אני "שומע" את הכיווניות של הסאב כי הוא מגיע לא באינטגרציה עם שאר הרמקולים.
ובין כל "השוטף" של היום אני מנסה לסדר את זה ולא יושב על זה מקצה לקצה אז כל פעם מנסה משהו אחר וכל כיול לוקח זמן. גנבתי חצי שעה מהארוחת ערב אצל המשפחה בשביל לייצר עוד זמן בדיקות וזה שוב נתן 30 סנטימטר ולא את התוצאה הנכונה.
גם ששמתי קרוב לסאב.
לדעתי הווליום שלו גבוה מדיי שוב ואז המיקרופון "נאטם".
ובגלּל שהמרחק האקוסטי לא נכון אני "שומע" את הכיווניות של הסאב כי הוא מגיע לא באינטגרציה עם שאר הרמקולים.
.
.