avihuli כתב: בוקר טוב, אז כמה עדכונים:
מבחינת החיבור
טריגר אז כמובן כבל מונו (למרות שנראה לי שגם סטריאו יעבוד) - העניין הסתדר.
כנראה לא עבד בגלל שחיברתי את הכבלים כאשר המערכת הייתה דלוקה והסאב היה כבוי (בכפתור) ולכן אני משער שהוא קיבל מתח הזנה שלא איפשר לשנות את הערך באפליקציה. כאשר כיביתי את המערכת והתחברתי שוב, אז העניין הסתדר.
חיבור
מפצל Y - נראה לי הוא נשאר כיום שם יותר מהאספקט הפסיכולוגי. בזמנו הרחוק מאוד לדעתי לא עבדתי עם טריגר וה-Y פתר לי את ההתעוררות של הסאב בווליום נמוך. בהחלט הוא יכול לצאת משם, נשקול.
אגב, כל חיבורי הכבילה לסאב הם עם זוויות של 90 מעלות. מונע כיפוף של הכבלים וגם מאפשר הצמדה עמוקה יותר למזנון.
לעניין הכיווניות של הכבלים אז בדקתי בצ'אט וכן יש משמעות לזה, להלן:
שאלה מצוינת. החיצים האלו הם לא לקישוט – הם מסמנים את **כיווניות הכבל (Directional Cable)**.
בכבלי ה-RCA של SVS, החיצים מורים על הכיוון שבו האות (הסיגנל) אמור לזרום.
### איך מחברים נכון?
* **זנב החץ:** מתחבר למקור (הרסיבר/מגבר שלך), ביציאה שנקראת **Sub Out** או **LFE**.
* **ראש החץ:** מתחבר ליעד (**הסאב-וופר**), לכניסת ה-Input.
### למה זה קיים בכלל? (ההסבר הטכני)
זה אולי נשמע כמו "וודו" של אודיופילים, אבל ב-SVS יש לזה סיבה הנדסית אמיתית שקשורה לסיכוך (Shielding):
1. **הגנה מרעשים:** בכבלים האלו, שכבת הסיכוך המגינה על האות מחוברת לאדמה (Ground) **רק בצד אחד** – בצד של המקור (הרסיבר).
2. **מניעת לולאת אדמה (Ground Loop):** על ידי חיבור הסיכוך בצד אחד בלבד, הכבל מתפקד כמו "אנטנה" שקולטת הפרעות וזורקת אותן חזרה לאדמה של הרסיבר, במקום שהן יזרמו בתוך הכבל ויגיעו לסאב בתור זמזום (Hum).
3. **החץ מוודא** שאתה מחבר את הצד עם הסיכוך המוארק לרסיבר ואת הצד ה"צף" לסאב.
### מה יקרה אם תחבר הפוך?
אל דאגה, שום דבר לא יתפוצץ והסאב עדיין יעבוד. אבל, אתה עלול לאבד את היתרון המרכזי של הכבל – **השקט**. אם תחבר הפוך, יש סיכוי גבוה יותר שתשמע רעשי רקע או זמזומים סטטיים, במיוחד אם הכבל עובר ליד כבלי חשמל אחרים.
**אז בקצרה: תמיד תעקוב אחרי החץ – מהרסיבר לכיוון הסאב!**
...