התחדשתי במגבר HEGEL H390! תם המסע (לעת עתה)

כל מה שקשור לאודיו בסטריאו, פטיפונים, נגני CD, קדם מגברים, מגברי כח, כבלים וכמובן רמקולים - רכיבים עד 3000$ בלבד.
istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17923
נתן תודות: 1146 פעמים
קיבל תודות: 2489 פעמים

שליחה #81 

04/03/2026 16:42  
itay123 כתב:
בוא יואב
השטויות שאתה פולט כבר מזמן לא מזיזים לי הב....
לך תשמע ב פלוס 12 זה בטוח נשמע משכנע
מבחינתי עוד מ 2010 אתה חרש לפי העוצמות שאתה שומע...ליצן.
...
לשחור לשחור לך לשחור , שם מקומך .

בזמנו הבנת שאין לך מקום פה, הלכת, המוןןן זמן לא כתבת פה היה מוצו כיף לכולם ועכשיו פתאום בום חזרת עם פוסטי המומחיות הדמיונית שלך , למה ??
לך לשחור
שם ילטפו אותך יגידו לך כמה הציוד שלך מטורף ( אתה הרי מת על זה שרושמים אה.... תמיד מבקש שירשמו אחרי ביקורים זה עושה לך את זה ולא משנה איזה ציוד יש לך , לא לשכוח לרשום כמה מילים זו תמיד הייתה הבקשה שלך....)
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7437
נתן תודות: 498 פעמים
קיבל תודות: 981 פעמים

שליחה #82 

באתי לשים אימוג'י של צחקוק...אבל גם זה לא שווה המאמץ...מרחם עליך...אדם בגילך...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #83 

04/03/2026 16:57  
itay123 כתב:
באתי לשים אימוג'י של צחקוק...אבל גם זה לא שווה המאמץ...מרחם עליך...אדם בגילך...
...
הרחמים הדדיים לא כדאי לך שאפתח פה את תיבת הפנדורה שלך מימי הפורום העליזים.

לך לשחור.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #84 

מבין התסכול והריקנות שלא הגעת לכלום ושום דבר בתחום, במשך כמה?...עדיף שלא אומר...

לא ארד לרמה...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K

שליחה #85 

04/03/2026 17:07  
itay123 כתב:
מבין התסכול והריקנות שלא הגעת לכלום ושום דבר בתחום, במשך כמה?...עדיף שלא אומר...

לא ארד לרמה...
...
אתה הזיה 123 ורסנו הזיה.

לך לשחור
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #86 

04/03/2026 15:50  
itay123 כתב:
אם המסקנה ש "רגליות מתקנות" ציוד כזה או אחר, זה רק מחדד עד כמה אין כיוון בכלל במה נאמר.
בפועל, בזבוז אנרגיה להתייחסות, אבל מודה, זה גם די משעשע ומעביר הזמן.

לא "מתקנים" מכשיר, אלא ממצים אותו.

האמת, הבעיה לא אצל אילו הטוענים בעיניים שאין הבדלים שמיעים, כי כדי לזהות הבדלים צריך ניסיון, רפרנס, ואוזניים שעברו משהו...
בלי זה, הכול נשמע אותו דבר, ואז מאוד קל לזלזל במה שלא מבינים.

לא כל מי ששומע מוזיקה באמת מבין מה, ואך וכמה הוא שומע.
...
אתה שם לב לדפוס מסוים? אתה נוטה לא להשיב לשאלה פשוטה אלא זורק מילים גבוהות באויר כאילו זה הסבר למשהו.
שאלתי למה מגבר אולטרה היי אנד שלכאורה לא חסכו עליו בייצור צריך רגליות אחרות (אני מניח שיקרות כמובן) כדי להשמע טוב או אחרת או "נכון" ?
מה לא בסדר ברגליות של המגבר היקר מאוד? למה חסכו במשהו כל כך פשוט וכל כך חשוב ודרמטי לעבודה של המכשיר? חוסר הבנה של היצרן? זלזול בלקוח?
מה זה "ממצה"? אם אתה מדבר על שינוי "דרמטי" זה היפוך של ממש של מה ששומעים, לכאורה שמעו 10% ועכשיו לכאורה שומעים 98%. מה זה משחקי המילים האלה?
אז גם כיול חדר זה לא תיקון אלא "מיצוי חדר" ?

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #87 

מולדר
אתה עושה פה בכוונה סלט בין "צריך" ל "אפשר".

אף "מגבר" או ציוד אחר, לא "צריך" רגליות אחרות כדי "להישמע טוב"...

רגליות/שיכוך זה פיין-טיונינג, לפעמים 2 עד 5%, לפעמים יותר ולפעמים אפילו דרמטית יותר, כל מקרא לגופו, תלוי חדר,סטנד, רמקולים, ווליום, תוצאה כללית ואין ספור משתנים...

זה לא "מ10% ל98%", זה הקריקטורה שאתה מנסה להדביק כדי לזלזל.

ולמה היצרן לא שם "רגליות קסם"? כי הוא חייב לבחור פתרון אוניברסלי שמתאים ל 90% לקוחות גם כאשר מדובר בציוד על חלל,כן , רצפה אחרת, סטנד אחר, משקל אחר, מיקום אחר, טעם אחר...
בנוסף, יש גם שיקולי יציבות/בטיחות/גובה/אוורור/תקינה/עלות שילוח, העולם האמיתי, לא סרט.
"ממצה" = לא מתקן תקלה, אלא משפר תנאים סביבתיים.

בדיוק כמו צמיגים/כיוון פרונט ברכב יקר, הרכב לא "לא טוב", פשוט אפשר עוד יותר להתאימו ולהוציא עוד...
וכן, כיול חדר הוא גם "מיצוי" ולא "תיקון" במובן שאתה משתמש בו, החדר לא מתקלקל, הוא פשוט מגיב, ואתה מאזן ומתאים אותו.

המילה "התאמה" לכלל המשתנים.
קחו זאת לאיפה שבא לכם.

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 7037
נתן תודות: 1274 פעמים
קיבל תודות: 1460 פעמים

שליחה #88 

אני מקבל את כל מה שכולם כותבים

איתי יש לך אוזן אבסולוטית ואתה שומע הבדלים שאין מכשירי מדידה שרואים את ההבדלים הללו. לי נותר רק לרחם עליך, כי זה בלתי אפשרו להגיע לסטאפ שבו אתה שומע מושלם, כי לכל סטאפ שאליו תגיע תוכל למצוא שינוי איזוטרי שיגרום לאיכות טובה יותר של הסטאפ, וכך לא כוכל להגיע למנוחה ולנחלה

לי לעומת זאת, יש אוזן מוגבלת ואני נהנה מדברים שעושים לך חררה. אבל אני לא שומע הבדלים בכל השינויים שאתה מטיף להם. השינויים הללו לא משנים עבורי (לפי האוזן שלי) את התוצאה הסופית. ברור שאם אני אקנה ציוד ראשי (מגבר רמקולים DAC) אחר, אני אשמע הבדל! אבל אני לא שומע הבדל כאשר מדובר באותו ציוד ראשי, משמע שינויים ברגליות, בכבלים הדיגיטליים, בחוט החשמל, במיקום המגבר ובניתוב הכבלים של הרמקולים בדרך בין המגבר לרמקול לא משנים כלום במה שאני שומע! כך שאולי כל מה שנותר לך זה לרחם עלי שיש לי אוזן כזו מקולקלת יחסית לאוזן האבסולוטית שלך

ההחלטה שלי היא לכבד את מה שאתה אומר ולהאמין לך, באותה נשימה אני מצפה שתכבד את מה שאני אומר ותאפשר לי להנות מהמוזיקה עם האוזן הדפקטיבית שלי

והכי חשוב אני נהנה מחלקי ואני מקווה שגם אתה נהנה מהתוצאה שלך

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #89 

תודה על הטון, זה כבר הרבה יותר ענייני.
רק שני תיקונים קטנים, אין לי "אוזן אבסולוטית" ואין פה שום מיסטיקה, יש ניסיון, רפרנס, ושנים של האזנות והשוואות.
ואני גם לא מחפש "מושלם" אינסופי, יש נקודה שבה מפסיקים לשייף ופשוט נהנים...

לפעמים אני כן נהנה להתנסות בפיין-טיונינג כמו שיכוך, רזונטורים, מידוף וכד׳ לא כי "חייב" אלא כי אם זה מוסיף אפילו אחוז קטן של איזון/שקט/פוקוס, זה עוד צעד שמקרב אותי למה שאני אוהב לשמוע ולהרגיש.
אם אצלך רגליות/כבלים/ניתוב לא מזיזים, מעולה, באמת...
זה אומר שאתה ממוקד במוזיקה עצמה ולא "בחפירות" מסביב, וחוסך לעצמך התעסקות והוצאות, וזה לגמרי לגיטימי.

אצלי לפעמים זה כן מורגש ולפעמים לא, ואני לא ניזון מסיפורים.
בניגוד להרבה אנשים, אני בודק בפועל על המערכת שלי, בחדר שלי, ומכיר את הרפרנס. הכול תלוי מערכת, חדר, רעש חשמלי, ורגישות הקצה...

בשורה התחתונה אנחנו באותו צד, ליהנות ממוזיקה...
כל אחד בדרך שלו, בניסיון שלו, ובהעדפות שלו...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #90 

04/03/2026 18:29  
itay123 כתב:
מולדר
אתה עושה פה בכוונה סלט בין "צריך" ל "אפשר".

אף "מגבר" או ציוד אחר, לא "צריך" רגליות אחרות כדי "להישמע טוב"...

רגליות/שיכוך זה פיין-טיונינג, לפעמים 2 עד 5%, לפעמים יותר ולפעמים אפילו דרמטית יותר, כל מקרא לגופו, תלוי חדר,סטנד, רמקולים, ווליום, תוצאה כללית ואין ספור משתנים...

זה לא "מ10% ל98%", זה הקריקטורה שאתה מנסה להדביק כדי לזלזל.

ולמה היצרן לא שם "רגליות קסם"? כי הוא חייב לבחור פתרון אוניברסלי שמתאים ל 90% לקוחות גם כאשר מדובר בציוד על חלל,כן , רצפה אחרת, סטנד אחר, משקל אחר, מיקום אחר, טעם אחר...
בנוסף, יש גם שיקולי יציבות/בטיחות/גובה/אוורור/תקינה/עלות שילוח, העולם האמיתי, לא סרט.
"ממצה" = לא מתקן תקלה, אלא משפר תנאים סביבתיים.

בדיוק כמו צמיגים/כיוון פרונט ברכב יקר, הרכב לא "לא טוב", פשוט אפשר עוד יותר להתאימו ולהוציא עוד...
וכן, כיול חדר הוא גם "מיצוי" ולא "תיקון" במובן שאתה משתמש בו, החדר לא מתקלקל, הוא פשוט מגיב, ואתה מאזן ומתאים אותו.

המילה "התאמה" לכלל המשתנים.
קחו זאת לאיפה שבא לכם.
...
לא עושה שום קריקטורה, פשוט מגיב למה שאתה כותב.
עדיין לא קיבלתי תשובה פשוטה לשאלה שלי, רק עוד סיבובי מילים גבוהות והסברים שלא קשורים. אם אין לך הסבר אז זה גם בסדר. זה עדיף מלכתוב כל מיני דברים שלא קשורים למציאות, כמו "מיצוי חדר" ...
העניין הוא שמי שמסכים איתך או מחמיא קצת אז הוא "עינייני" וכל השאר מזלזלים או מחפשים אותך. תעשה קצת בדק בית..

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #91 

בוא מולדר
אתה מתקשה להתמודד עם תשובה שלא מתיישרת עם מה שנוח לך לשמוע.

שאלת שאלה, קיבלת תשובה, רק שבמקום להתמודד עם התוכן בחרת לברוח לזלזול, לעקיצות ולשחק אותה "מחפש אמת" ומכבסת מילים אחרת...
מי שכותב עניינית, מקבל ענייני.

יאללה שחרר...

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #92 

04/03/2026 21:21  
itay123 כתב:
בוא מולדר
אתה מתקשה להתמודד עם תשובה שלא מתיישרת עם מה שנוח לך לשמוע.

שאלת שאלה, קיבלת תשובה, רק שבמקום להתמודד עם התוכן בחרת לברוח לזלזול, לעקיצות ולשחק אותה "מחפש אמת" ומכבסת מילים אחרת...
מי שכותב עניינית, מקבל ענייני.

יאללה שחרר...
...
תשובות? היו תשובות? :lol:
אני לא מבין מה אתה רוצה, אתה נעלב ? ממה? מדברים איתך ישר ואתה עונה עם סיבובים באויר.
להזכיר לך שזאת היתה התשובה הראשונה שלך
viewtopic.php?t=401774&start=60#p3397456+
ואחרי זה כל תשובה רק מתנשאת יותר ועם מעט מאוד ידע או עובדות אז אל תקשקש לי על זלזול.
עלה והצלח.

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #93 

כנל...
(רצף המילים שאיתם חתמת).

lasik
סמל אישי של משתמש
חבר ותיק
חבר ותיק
תגובות: 2789
נתן תודות: 17 פעמים
קיבל תודות: 310 פעמים

שליחה #94 

לטעמי יש כאן שני קוים מקבילים. האחד של מי שאינו מאמין בתחום הזה שנקרא אודיופיליה, והאחר שמאמין בו.
כל צד מנסה להוכיח את האחר, וזה לא באמת הולך.
יש מי שרואה בשידרוג כבילה, מעמד ושיכוך ערך מוסף לשיפור הצליל, ואחרים שלא רואים בזה צורך.
זה הכל.

movieman
סמל אישי של משתמש
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4998
נתן תודות: 45 פעמים
קיבל תודות: 412 פעמים

שליחה #95 

חברים ,
בואו נחזור לדיון של פותח השרשור .. אין צורך להתווכח - כל אחד יעשה לפי הבנתו.

MOLVY - מתי נראה תמונות של ה-SETUP ?

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #96 

@movieman תמונות יפורסמו בקרוב

התכנון הוא לתלות את ה TV על הקיר ואז להוזיז את המגבר למרכז המזנון (תחת הTV) כך שהכבלים שקיבלתי עם המגבר (2.5 מטר) יגיעו מהמגבר לרמקולים,
הבן שלי אמור לחזור מגרמניה שבוע הבא ואז נתלבש על השינוי המתואר

לאחר שהוא יושלם ונתקין את הכבלים אשלח תמונה

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #97 

אז תליתי אל הTV ושמתי את המגבר באמצע המזנון כך שהכבלים שקיבלתי עם המגבר מחוברים והרמקולים נשמעים טוב מאוד לדעת האוזן הלא כל כך אודיופילית שלי

הבאסים הדוקים מוגדרים ועוצמתיים, הבמה ברורה והסטאפ עובד כמעט ללא הפסקה כאשר אין אזעקות

תודה רבה לכולם על ההערות הבונות והאיכפתיות

שנשמע בשורות טובות

מצרף תמונות
SETUP1.jpg
SETUP2.jpg

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5142
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 697 פעמים

שליחה #98 

יפה, יוזמה מבורכת אבל עדיין לדעתי אין מנוס אלה להחליף מזנון, השקעת הרבה בסטאפ, החלפת מזנון לקצר יותר יתן מענה טוב יותר משמעותית
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

molvy פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #99 

FastandFurious כתב: יפה, יוזמה מבורכת אבל עדיין לדעתי אין מנוס אלה להחליף מזנון, השקעת הרבה בסטאפ, החלפת מזנון לקצר יותר יתן מענה טוב יותר משמעותית
...
קודם חייב החלפת הנהלה, מה שגוררמעבר דירה ודיונים מי ייקח את הכבל מאריך 😂
מעדיף להשאר עם המזנון הנוכחי 😆

itay123
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה

שליחה #100 

משה, קשה לי להאמין שאתה מטיל וטו מוחלט על השידה הזו, ואולי, אם לומר זאת בחצי חיוך, פשוט קשה לך להיפרד ממנה...:)
תראה משה, אני באמת אומר את זה ממקום שרוצה לפרגן ולעזור, לא ממקום ביקורתי לשם ביקורת...

אבל
כשמוצגת מערכת שבה אחד הרמקולים, תחום וכלוא בצורה כל כך קיצונית בתוך נישה וחסום מסביבו, חייבים לומר בכנות, במצב כזה, קשה מאוד לדבר על תמונת סטריאו אמיתית, מאוזנת ונכונה.

אני בהחלט מכבד את מה שאתה שומע, ואת החוויה האישית שלך מול המערכת.
בסופו של דבר, כל אחד מאזין מתוך ההעדפות שלו. אבל מבחינה אקוסטית והנדסית, סידור כזה פוגע באופן מהותי ביכולת של המערכת לייצר במה סטריאופונית תקינה, איזון ערוצי נכון, פתיחות, פוקוס והיעלמות של הרמקולים מהחלל.
כשהבסיס הפיזי של ההעמדה בעייתי, גם אלקטרוניקה טובה יותר, מגבר אחר או כל שדרוג בשרשרת, לא באמת יפתרו את שורש העניין...

וזה בדיוק המקום שבו חשוב לי להיות כן.
אני לא חושב שנכון תמיד לטפוח על השכם, לומר "תתחדש" באופן אוטומטי, ולהתעלם מבעיה מהותית רק כדי להיות נחמד.
לפעמים דווקא פרגון אמיתי הוא להגיד את הדברים כפי שהם, מתוך רצון כן לעזור לאדם שמולך להפיק מהמוצר שלו תוצאה ראויה.
יש אצלך ציוד טוב, ויש בסיס מצוין לעבוד איתו. לכן חבל בעיניי להשאיר אותו כבול למגבלה פיזית כל כך ברורה, שמונעת ממנו לממש אפילו חלק משמעותי מהפוטנציאל שלו...
זו כבר לא שאלה של טעם בלבד, אלא של תנאי עבודה בסיסיים שהמערכת פשוט לא מקבלת.
בסופו של דבר, זו כמובן בחירה שלך. אתה רשאי להישאר עם המצב הקיים, ואין בכך שום פסול.
אבל צריך לומר בכנות, כל עוד ההעמדה נשארת כפי שהיא, גם אם יש לך רמקולים טובים ומגבר טוב, התוצאה לעולם תהיה מוגבלת מאוד, בלי קשר לאיכות הציוד עצמו.

תתחדש ותהנה.

שלח תגובה

חזור אל “אודיו דו-ערוצי (סטריאו)”