דעתכם חשובה לנו....

הודעות מערכת, והודעות שאינן קשורות לאף פורום אחר.
avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 8994
נתן תודות: 1565 פעמים
קיבל תודות: 1347 פעמים

שליחה #2161 

18/03/2026 19:21  
oferlaor כתב:

לא הצלחתי להבין למה לנקות שרשורי מכירה לא רלוונטי זה דבר רע. אתה מכיר לוח מכירות שמשאיר את מודעות המכירה הישנות?
...
הגבנו בו"ז אז לא ראיתי את התגובה שלך.
הסברנו למה "אנחנו" (הקהילה), חושבים שזה רע.
זה גם נעוץ בעובדה שהאתר שלנו (או שלכם) לא מהווה לוח מכירות כפי שאתה מגדיר אותו אלא הוא פורום שמכיל אופציה של לוח מכירות ומכאן ההבדל בין הפלטפורמות. במהלך המחיקה הזה אתם לדעתי מעקרים עוד נקודת זכות שיש לפורום ע"פ פלטפורמות אחרות.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל
תגובות: 78762
שם מלא: עפר לאור
נתן תודות: 785 פעמים
קיבל תודות: 5370 פעמים

שליחה #2162 

אבל אתה לא בהכרח קהל היעד... אני לא סתם אומר, קיבלתי לא מעט פידבקים בזמנו (אכן עבר זמן אבל זה עדיין רלוונטי) שאי אפשר למצוא את הידיים והרגליים בפורום הלוחות יד שניה בגלל שהמודעות שנמכרו מעורבבים עם מודעות שעדיין רלוונטיות.

נראה לי שנסכים שלא להסכים.

Kondo10
סמל אישי של משתמש
אחראי תחום סרטים וטלויזיה
תגובות: 11453
נתן תודות: 1181 פעמים
קיבל תודות: 2397 פעמים

שליחה #2163 

בעבר כשהייתי אחראי בפורום אחר (לא קשור לאודיו) הייתי נועל כל שרשור ברגע שהמוצר נמכר.
כלומר היה אפשר להיכנס, אך לא להגיב.

אבל אני יכול להבין את החבר'ה כאן, כי גם אני כשמכרתי בעבר מוצרי היי אנד היה חשוב לי לראות באילו מחירים המוצרים נמכרים
כי זה נתן לי אינדיקציה כמה יש לו ביקוש. מעבר לזה חלק גדול מהחיפוש שלי למוצרי היי אנד התבססו על הלוחות כדי לדעת מחירים
של רמקולים/מגברים/כבלים/פטיפון ביד שנייה מבחינת מסגרת תקציב.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2164 

אם אני לא קהל היעד, אז מי בדיוק הוא קהל היעד ?
אני חי ונושם את הפורום עוד מעט 15 שנה (כן, אתה הרבה יותר).
מי אלו אותם האנשים שהלכו לאיבוד ולא יודעים לחפש בפורום ? וגם זה אתה אומר היה מזמן.
רשמתי לך ארוכות את כל הסיבות, ההסברים, התירוצים למה כן צריך. זה כי כן חשוב לי, כי כן אני רוצה שזה ימשיך לבעוט.
אפילו הצעתי לשים סקר שיוכיח למי מאיתנו, מקסימום אם יש טעות אז העמסנו בעוד כמה קילובייט על הדטה.

זה בסדר להסכים על לא להסכים.
אגב, גם אפשר לרשום "ככה".

מנסה לייצר פה דיון בשביל להבין למה ומה הסיבות שגרמו להחלטה.
עדיין לא הבנתי ולא שכנעת אותי ברציונאל ואני בן אדם מאוד רציונאלי לכן מתקשה עם התשובה שלך.
אם היה הסבר מניח את הדעת, אז סבבה.
אבל אין.

אגב, בדיוק כמו ההחלטה להגביל בזמנו את כמות התווים בחתימה ל-100.
סתם החלטה שרירותית בעיני (כן, עדיין זה "מפריע" לי).

ונכון, לרגע קט אפילו לא שוכח שאנחנו בסלון שלכם.
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
רשימת הציוד: LG 77C9 | Yamaha RX-A2050 / BD-A1020, Emotiva BasX A-150 | Xbox X, Wii | SVS SoundPath Cable: Subwoofer / RCA / Ultra Speaker | HDMI Cable: RuiPro 8K Fiber Active Optical 2.1 / Ultra High Speed

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2165 

נשקול ונחשוב. לא מבטיח לשנות את הדעה.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2166 

רק מתוך עניין. אתם טוענים שאנשים כותבים את המחיר שהם מכרו את המוצר ושזה הסיבה שאתם רוצים להשאיר את השרשורים.

אתם בטוחים שזה קרה? לא חפרתי בהודעות אבל לא זוכר שאנשים מפרסמים את המחיר שמכרו בפועל...

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2167 

תודה על ההתייחסות.
באם התשובה תישאר שלילית אז נשמח להסבר הרציונלי מדוע (שתוכל לנוח דעתנו).

טענו דברים אחרים (לעיל), לא בכמה נמכר המוצר שזה לא ראיתי אפילו פעם אחת וגם לא מצופה מהמוכר / קונה.
.

oferlaor
סמל אישי של משתמש
מנהל
מנהל

שליחה #2168 

אם נשנה את ההחלטה נעדכן, מבטיח לעשות על זה דיון (זה לא החלטה של אדם אחד). כרגע ההחלטה עומדת בעינה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #2169 

אפשר לסמן הודעות שרשורי מכירה שיש בהם פוסט "נמכר" בצבע שונה, כמו שמבדילים בין הודעות שנקראו לאלו שלא נקראו.
אפשר אפילו להעביר שרשורי מכירה כאלו לתת פורום "נמכר".

מחיקת הודעות היא צעד קיצוני.
הפורום מלא הודעות ושרשורים שברוב המקרים כבר לא רלוונטיים לכלום, ולא מוחקים אותם. יש בזה היגיון.

הודעות מכירה יכולות להרים לגולשים כל מיני דגלים, לטובה ולרעה.
למשל:
יחסית הרבה הודעות מכירה למוצר יחסית חדש - רמז לבעיות במוצר?
אותו אדם שמוכר יותר מידי מוצרים: "עבור חבר", "כחדש באריזה", וכו', מעבר למכירות סבירות של אדם פרטי - אולי הוא סוחר במסווה?

כשמוחקים, נעלמים גם דברים שרצוי לשים לב אליהם.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2170 

18/03/2026 22:35  
oferlaor כתב:
רק מתוך עניין. אתם טוענים שאנשים כותבים את המחיר שהם מכרו את המוצר ושזה הסיבה שאתם רוצים להשאיר את השרשורים.

אתם בטוחים שזה קרה? לא חפרתי בהודעות אבל לא זוכר שאנשים מפרסמים את המחיר שמכרו בפועל...
...
בהחלט לא.

1. רוב המוכרים מבקשים מעט יותר מהמחירון שהם באמת רוצים, כדי לתת הרגשה טובה לצד השני (משחק ידוע לשני הצדדים).

2. יש מוכרים ממש הגונים (נדירים) שמבקשים מתחת למחירון רק בשביל למכור בלי בלבול מוח.

3. יש מוכרים לא הוגנים שמוכרים מוצרים לא תמיד תקינים (ללא גילוי נאות) או שעברו תיקונים בלי לידע את הקונה.
הם אלה המסוכנים שמעקב אחריהם לא אפשרי כשמוחקים הודעות ( לכן חשוב להשאיר הודעות מכירה, נמכר - שרשור נעול אך עדיין קיים)

4. ויש מקרים שלא משנה כמה תבקש (מעל המחירון אפילו) המוצר ייחטף בלי בעיה בפרט במוצרים אקזוטיים/נדירים.
מכרתי לפני הרבה שנים נגן CD היי אנד METRONOME (היה עולה מעל ל 22 -18 אלף יורו בזמנו) בתחילת המהפכה הדיגיטלית
רק הודעתי על מכירה, הוא נמכר בלי בעיה במחיר ממש מכובד בלי וויכוח.

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46318
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2171 

@Kondo10
אבל זה מה שנטען בעמוד הקודם, שאחד הטיעונים להשאיר שרשורי מכירות ישנים זה עבור Reference למחירים.

1. אמת, כולם כאלו, לכן להשאיר את השרשורים עבור המדד הזה לא רלוונטי.
2. נדיר עד כדי לא קיים, לכן לא שיקול.
3. אנחנו עוקבים ברקע, גם אם השרשור נמחק מהעיניים הציבוריות, הוא חשוף להנהלה.
4. גם כן נדיר ולכן לא מהווה שיקול.

אגב, להשאיר שרשורי מכירה שסומנו כבר שנמכרו לא טוב למוכרים עצמם - כי אנשים ממשיכים להתקשר\לשלוח הודעות, למרות שרשום שהמוצר נמכר. אני מידי פעם מקבל הודעות ממוכרים שמבקשים להסיר את השרשורים שלהם בגלל זה.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2172 

להשאיר הודעות מכירה זה לא Reference, יש לזה הרבה משקל בהבנת השוק, ואיך לתמחר מוצרים מבחינת ערך - ביקוש.
אני מעריך שרוב הפורומים משאירים הודעות מהסיבה הזו. חוץ מזה יש המון חומר/שרשורים לא רלוונטיים בכלל שעדיין קיימים
בלי להזכיר שרשורים מלפני כמה עשורים. כמובן אקבל כל החלטה שלא תהיה (יש חברים שלהם זה יותר חשוב) כי זה פחות רלוונטי עבורי
בשנים האחרונות (לא מחליף ציוד אודיו בקצב מהיר).

ziv_r
סמל אישי של משתמש
עורך ראשי HTmag
עורך ראשי HTmag
תגובות: 46318
נתן תודות: 1965 פעמים
קיבל תודות: 5065 פעמים

שליחה #2173 

@Kondo10
בסוף, רוב האנשים לא באמת נוברים בהיסטוריה של הפורום כדי להחליט איך לתמחר את המוצר שלהם. מה שקובע זה המחיר הנוכחי בשוק. אם מוצר חדש עולה היום 2,000 ש"ח, זה פחות משנה אם לפני שנה מישהו פרסם אותו ב-4,000 ש"ח. הרי הדינמיקה משתנה, וזו בדיוק הסיבה שפורומים נוהגים למחוק פוסטים ישנים שכבר לא רלוונטיים.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2174 

@Amir64 - תודה רבה על ההארה הנוספת והנכונה, בהחלט זה אספקט חשוב !!

@ziv_r - רפרנס למחיר מבוקש ולא למחיר מכירה.
ובהתייחס למה שרשמת, זה שאתם חשופים ברקע, לא תורם ולא גלוי לאלה שמחפשים.
אגב, לא מובנת לי הפנייה למנהלים לצורך הסרת שרשורי מכירה.
אם מישהו פונה נקודתית אליהם, אז כמובן אי אפשר להכריח אותו להשאיר והמחיקה מקובלת כאשר, בכל רגע נתון הוא יכול לערוך מחדש את מה שרשם ולמחוק את המודעה בעצמו וגם זה קורה ושרשורי מכירה "נעלמים" ע"י המשתמש מסיבה כזו או אחרת כי כנראה יש להם מה להסתיר...

אם כבר עסקינן בפנייה להנהלה, אני אישית מבקש ואשמח שלא יימחק שרשור שלי או אף תגובה אף פעם (ובכל נושא).
.

Kondo10
סמל אישי של משתמש

שליחה #2175 

ziv_r
בעבר כן הייתי נובר בלוחות למצוא מוצרים מתאימים. אבל זה לא רלוונטי כי התקופה השתנתה
ולא כל הפורמים מוחקים הודעות מכירה. ממה שאני מכיר ויודע - לא מוחקים הודעות מכירה בפורומים גם לא בעולם, עד כמה שאני זוכר.
חרף זאת בהרבה פורומים לא ניתן לנהל דיאלוג בין המוכר לשאר הגולשים, האופציה הזו סגורה לכן ההודעה יכולה להישאר בלי בעיה.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #2176 

19/03/2026 11:05  
ziv_r כתב:
@Kondo10
בסוף, רוב האנשים לא באמת נוברים בהיסטוריה של הפורום כדי להחליט איך לתמחר את המוצר שלהם. מה שקובע זה המחיר הנוכחי בשוק. אם מוצר חדש עולה היום 2,000 ש"ח, זה פחות משנה אם לפני שנה מישהו פרסם אותו ב-4,000 ש"ח. הרי הדינמיקה משתנה, וזו בדיוק הסיבה שפורומים נוהגים למחוק פוסטים ישנים שכבר לא רלוונטיים.
...
אז מה העניין למחוק הודעות חדשות, כאשק קיימות הודעות מכירה משנת 2014 בלוחות?
כאן בוודאי לא מעניינים המוצרים או המחירים.
כאן "נוהגים למחוק פוסטים ישנים שכבר לא רלוונטיים" לא מתקיים?

אם רוצים, הרבה יותר קל להעלים מהתוצאות פוסטים מגיל מסויים שיוחלט, ומעלה, ע"י תיקון שאילתה קטן.
התערבות ידנית של מנהלים במחיקת הודעות ניראית לי תעסוקה מיותרת, אלא אם כן זוהה משהו פוגעני שראוי להסיר.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2177 

19/03/2026 11:05  
ziv_r כתב:
@Kondo10
...
בוודאי שכן.
זה נותן רפרנס לסחירות שלו, לאטרקטיביות, האם שומר על הערך ועוד כפי שכבר צוין...
לדוגמא שנתת אם המחיר נשחק כזה מהר אולי זה יהיה שיקול בהחלטת הקנייה שלי לגבי שמירת הערך של המוצר לאורך זמן.

מה המדד לרוב האנשים ? תראה שכל התגובות (עד כה) שהתקבלו ע"י המשתמשים לא מצדדים בהחלטה למחוק אלא טוענים ההיפך.
אין אפילו משתמש אחד שעלה פה ואמר - וואלה, חייבים למחוק ויפה שעה אחת קודם.

מה גם שלא מכיר אף רפרנס של פורום שמוחק הודעות בצורה יזומה.
אתרי לוחות - ברור לי שכן.
.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2178 

@oferlaor
תקלה שעולה לי בימים האחרונים שאני רושם תגובה צריך משום מה ללחוץ פעמיים שלח בשביל שהתגובה "תעלה לאוויר".
.

Amir64
גורו
גורו

שליחה #2179 

19/03/2026 11:35  
avihuli כתב:
@oferlaor
תקלה שעולה לי בימים האחרונים שאני רושם תגובה צריך משום מה ללחוץ פעמיים שלח בשביל שהתגובה "תעלה לאוויר".
...
זו כנראה לא תקלה.
זה קורה כשאתה לוחץ על "שלח", כשעדיין לא מוצג אצלך פוסט נוסף שפורסם מהעדכון האחרון של הדף שאתה רואה.

avihuli
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #2180 

19/03/2026 11:38  
Amir64 כתב:
זו כנראה לא תקלה.
זה קורה כשאתה לוחץ על "שלח", כשעדיין לא מוצג אצלך פוסט נוסף שפורסם מהעדכון האחרון של הדף שאתה רואה.
...
אוקי, מגיב לך בשביל לראות מתי זה קורה ומה הטריגר "שמפעיל" את זה.
.

שלח תגובה

חזור אל “כללי”