22/02/2026 10:18
moshebh כתב:
לא כדאי פשוט לנעול אותם לתדר מסויים?
נגיד 80 לקדמיים ולסנטר, ו 120 לאחוריים ול front high
וסאב על 120
מה נותן לעשות כמו בתמונה ששלחת?
שזה נגיד 80 עד 150
כאילו מה הטעם לעשות ככה? זה לא יכול לפגוע ברמקול או לשלוח תדרים שלא צריכים להגיע לאותו סוג של רמקול?
...
אולי לא יהיה אופטימלי, תדר כזה או אחר, אבל לפגועי ברמקול זה לא יפגע.
זה אפשרי לנעול (פשוט תגדיר את המינימום והמקסימום על אותו תדר), יש כאלה שנוהגים לנעול את זה לתדר מסויים.
דוגמה קארל (Carl) נועל את כולם תמיד ל 80, הוא מאד דוגל בזה, כי אצלו הוא טוען שללא All Pass Filter כאשר ה-XO אצלו זה מעבר ל 80,
הוא יכול להבחין שהבס בא מרמקול כזה או אחר ולא באס כללי בחדר שלא אמורים לאתר מאיזה נקודה זה מגיע.
מה ששלחתי שזה נגיד 80 עד 150, זה Min/Max, זה אומר שתחמת את גבולות הגיזרה של הכלי למצוא את תדר ה-XO שהוא מאמין שהכי טוב לזוג הרמקולים שלך במסגרת התחום שהצבת. זאת אומרת הוא לעולם לא יגדיר את ה-XO מתחת ל 80 ולא מעל ל 150. אבל נתת לו חופש פעולה לבחור את תדר ה-XO בתוך הטווח בתחמת לו, שהכי שמתאים לפי החישובים שלו (לרמקולים שלך והביצועים שלהם בחדר בטווח התדרים הנמוך, בהשוואה לסאב שיש לך ולביצועים שלו בחדר).
אצלי דוגמה הגבלתי אותו למקסימום של 110Hz, כי הסאב שלי מאבד הרבה מהעוצמה שלו מעבר ל 110Hz.
אבל השארתי לו חופש פעולה בכל הטווח הנמוך מ 110. קרי, 40Hz - 110Hz.
22/02/2026 10:15
moshebh כתב:
איפה אפשר להוריד קבצי שמע שאני אוכל לבדוק שינויים בין תדרים
כאילו יש שירים מסויימים או קבצי מוזיקה שאנשים משתמשים בהם לכיול? לשמוע איך יצא הכיוון
כאילו לא במוזיקה הרגילה שאני שומע
...
הנה מספר קבצי אטמוס ממש טובים שעשו להם מיקס אטמוס ממש טוב, שאני משתמש בהם.
https://gofile.io/d/RLsZvg
הכי אהוב עלי לבדיקה של אטמוס הוא ה
A Quiet Place Part II.demo
אם בא לך לבדוק את המערכת שלך ויכולות האטמוס, ה Quiet Place 2 - 16:57 - 26:40
הוא אחד הדמויים הטובים לבדיקת ביצועים של מערכת הסאונד שלך בדולבי אטמוס מלא!! יש כאן הכל!!! בכדי לבדוק את האטמוס בכל תפארתו.
בהתחלה צריך לשמוע קולות צפרדעים/רוח/עצים מתנופפים סביב, הצעדים הפריכים על החצץ ואז על העלים. המוזיקה מתחילה, עם רעם נמוך ברקע, קולות בעירת אש בחבית.
ברגע שהם עוזבים את המנהרה, צליל הבס של המוזיקה... ואז דרך הגדר. שריטת התיל על תיק הגב, התיל הממעיד, הבקבוקים שנופלים והבס הנמוך (תדרים) מופעל ומורגש.
כף רגל של ילד נתקע במלכודת דובים, הבס נכנס לפעולה כשהמלכודת מתהדקת את רגלו של הילד. נשימת הגבר עם הרובה דרך הכוונת הטלסקופית, ואז יריית הרובה (Shotgun) הרועמת שהורגת את היצור, מרעיד את החדר ביחד עם הד חזק ומורגש.
ואז למחסן, כאן הרמקולים הגבוהים (האטמוס) מתחילים להיכנס לפעולה בולטת יותר; קולות הקליקים של היצור שיורד מהקיר מורגשים בכל ארבעת הרמקולים העליונים.
ב-23:25 צריך לשמוע קליק קטן, וזה הסוג של הפרטים בסאונד שהופכים להיות יותר מובחנים. כל הקשה, שריטה, קליק, הִתְגּוֹשְׁשׁוּת היצור מעל הראש, עד שלבסוף הם מגיעים לאזור בטוח ועם קולות ווקאליים מצוינים בתוך התא / הקפסולה.
כזה מגוון עצום של צלילים שדחוף את האטמוס למקסימום, מכל הכיוונים.
תבלה.