עזרה עם הסאונד במערכת הקולנוע שלי

אודיו בקולנוע-ביתי ופורמטים רב-ערוציים - רסיברים, מגברי כח-רב ערוציים, פרוססורי-אודיו וכו'
moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 227
שם מלא: moshebh
נתן תודות: 5 פעמים
קיבל תודות: 4 פעמים

שליחה #61 

04/02/2026 22:50  
Akila כתב:
בשביל זה יש לך בכלי את אופציה מספר 1 בתפריט.
הוא עושה לך הכל אטומטי ללא התערבות המשתמש, בלי גרפים ובלי בטיח.
10 דק, וסיימת.
...
כן ראיתי את אוםציה מספר 1 בכלי, השאלה אם לא צריך לבצע תיקונים קטנים אחר כך?
נגיד בכמה פעמים שעשיתי כיול אז הרמקולים הקדמיים הוגדרו כ"גדולים" full range
החיתוכים שנקבעו ברסיבר לא נקבעו ל 80hz, ועוד כמה דברים שאני לא כל כך זוכר,
הרי כל הפואנטה של הכלי הזה, זה שהוא נותן לבצע מדידות ושינויים/משחקים בנגדרות שאודיסי לא נותן.
אני טועה?
יש דרך ללמוד קצת על כל הנושא הזה של תדרים, חיתוכים, גרפים
משהו שיעזור לי להבין מה יכול להיות טוב לסוג הרמקול שלי?

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד
תגובות: 279
שם מלא: Joel Strikovsky
נתן תודות: 90 פעמים
קיבל תודות: 67 פעמים

שליחה #62 

05/02/2026 21:43  
moshebh כתב:
כן ראיתי את אוםציה מספר 1 בכלי, השאלה אם לא צריך לבצע תיקונים קטנים אחר כך?
נגיד בכמה פעמים שעשיתי כיול אז הרמקולים הקדמיים הוגדרו כ"גדולים" full range
החיתוכים שנקבעו ברסיבר לא נקבעו ל 80hz, ועוד כמה דברים שאני לא כל כך זוכר,
הרי כל הפואנטה של הכלי הזה, זה שהוא נותן לבצע מדידות ושינויים/משחקים בנגדרות שאודיסי לא נותן.
אני טועה?
יש דרך ללמוד קצת על כל הנושא הזה של תדרים, חיתוכים, גרפים
משהו שיעזור לי להבין מה יכול להיות טוב לסוג הרמקול שלי?
...
הכלי מודד מה התדר הכי טוב לדעתו לבצע את ה XO לסאב ע"פ תגובת זוג רמקולים שעליו הוא ביצע מדידות מול תגובת הסאב שלך באותם תדרים.
לדוגמה אצלי הסאב בסביבות ה 100HZ כבר לא כזה יעיל לעומת הסנטר והקדמיים שיש לי (10 אינץ דרייבר), לכן ה XO אצלי נמוך יותר, בסביבות ה 40 לקדמיים ו 60 לסנטר (למרות שכל השלושה הם אותו רמקול, אבל בגלל שהקדמיים כנראה יותר קרובים לפינות אז הבאס שלהם חזק יותר) ושאר הרמקולים ה XO נעים בין 60 ל 80 ולא עולה מעל 80 בגלל הביצועים של הסאב שלי שכנראה הכלי הגיע למסקנה שעדיף להשאיר את אותם תדרים ברמקולים מאשר להעביר לסאב.
אתה תמיד יכול לתחום את גבולות הגזרה של תדרי ה XO שמותר לכלי לחשב, או לנעול אותם ידנית על תדר מסויים, עם ה Min/Max Slider.

בגדול ההבדלים בין אוטומט לידני הם לא כאלה דרמתיים , זה יותר טאצ'ים קטנים כאלה (אלא אם יש לך רמקולים Up-Firing Atmos, אז זה כבר יותר משמעותי התיקון הידני בגלל ה Delay העצום שיש להם). אבל עיקר העבודה כלול כבר באוטומט.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #63 

19/02/2026 23:50  
Akila כתב:
הכלי מודד מה התדר הכי טוב לדעתו לבצע את ה XO לסאב ע"פ תגובת זוג רמקולים שעליו הוא ביצע מדידות מול תגובת הסאב שלך באותם תדרים.
לדוגמה אצלי הסאב בסביבות ה 100HZ כבר לא כזה יעיל לעומת הסנטר והקדמיים שיש לי (10 אינץ דרייבר), לכן ה XO אצלי נמוך יותר, בסביבות ה 40 לקדמיים ו 60 לסנטר (למרות שכל השלושה הם אותו רמקול, אבל בגלל שהקדמיים כנראה יותר קרובים לפינות אז הבאס שלהם חזק יותר) ושאר הרמקולים ה XO נעים בין 60 ל 80 ולא עולה מעל 80 בגלל הביצועים של הסאב שלי שכנראה הכלי הגיע למסקנה שעדיף להשאיר את אותם תדרים ברמקולים מאשר להעביר לסאב.
אתה תמיד יכול לתחום את גבולות הגזרה של תדרי ה XO שמותר לכלי לחשב, או לנעול אותם ידנית על תדר מסויים, עם ה Min/Max Slider.

בגדול ההבדלים בין אוטומט לידני הם לא כאלה דרמתיים , זה יותר טאצ'ים קטנים כאלה (אלא אם יש לך רמקולים Up-Firing Atmos, אז זה כבר יותר משמעותי התיקון הידני בגלל ה Delay העצום שיש להם). אבל עיקר העבודה כלול כבר באוטומט.
...
רגע שנייה שאלה ראשונה אם שיניתי את החיתוכים שהתוכנה קבעה שיניתי דרך התפריט של הרסיבר מ 40hz
ל 80hz הרסתי את הכיול שעשתה התוכנה?
אצלי הקדמיים הם rp260f דרייברים של 6.5 אינץ אם אני לא טועה אז למה חתך לי אותם ל 40hz?
הסאב אצלי בבמה הקדמית לייד רמקול שמאל
2) אם האוטומט ו- (custom settings) אין בינהם כזה הבדל גדול, אז מה בעצם הוא עושה ומסביר כל כך הרבה זמן
על ההגדרות הידניות האלה? עם כל ה target curve והתאמה של כל הרמקולים ל target curve?
באמת לא מצליח להבין מה הוא עושה שם ואיך אני יכול ללמוד עוד על כל הדבר הזה..
איך לקרוא ולהבין גרפים נכון, ולהבין תדרים נכון,ומה נכון לעשות לכל רמקול, איך לעבוד באמת עם ה target curve
מבולבל קצת חחח

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7639
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #64 

20/02/2026 1:09  
moshebh כתב:
רגע שנייה שאלה ראשונה אם שיניתי את החיתוכים שהתוכנה קבעה שיניתי דרך התפריט של הרסיבר מ 40hz
אצלי הקדמיים הם rp260f דרייברים של 6.5 אינץ אם אני לא טועה אז למה חתך לי אותם ל 40hz?
2) אם האוטומט ו- (custom settings) אין בינהם כזה הבדל גדול, אז מה בעצם הוא עושה ומסביר כל כך הרבה זמן
על ההגדרות הידניות האלה? עם כל ה target curve והתאמה של כל הרמקולים ל target curve?
באמת לא מצליח להבין מה הוא עושה שם ואיך אני יכול ללמוד עוד על כל הדבר הזה..
איך לקרוא ולהבין גרפים נכון, ולהבין תדרים נכון,ומה נכון לעשות לכל רמקול, איך לעבוד באמת עם ה target curve
מבולבל קצת חחח
...

1 כל עוד אתה משנה מעל מה שהתוכנה קבעה זה בסדר, מתחת לזה פשוט לא יהיה לך תיקון.
לפי דף המוצר שלהם הם מגיעים ל 34 הרץ (עם הנחתה כמובן) אז כנראה בכיול זה זיהה קרוב לזה וקבע קרוס של 40, אז תעלה את זה עד שיישמע לך טוב.

2 אז הוא נתן הסברים מתקדמים, מה הבעיה פה? באמת לא חייבים לשנות שם כלום אבל מי שרוצה ומבין איך לעבוד עם זה אז זה עוד כלי עבורו, אתה לא חייב את זה כדי להגיע לתוצאה מצויינת.

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5136
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #65 

לא בדקתי את כל התגובות פה של החברים, אתה צריך ליצור משולש שווה צלעות לכיון עמדת האזנה מה שנקרא toe in או לפחות משולש שווה שוקיים, תלוי בחלל, זה כנראה עסדר לך את הסאונד אבל אתה תהיה חייב לכייל שוב מהתחלה
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #66 

20/02/2026 1:09  
moshebh כתב:
...
יכול להיות שמה ש @mulder אומר זה נכון אני לא זוכר.
מה שכן עדיף לעשות, אם את רוצה חיתוך גבוהה יותר אז תגביל את זה בתוכנה ואז אתה יודע ב 100% שהכיול תקין
לפי מה שאתה מתאר ברמקולים הקדמיים שהם 6.5 דרייבר, אני הייתי מגביל את המינימום ל 80HZ

הנה דוגמה:
רשימת הציוד: Denon X3800H | (A1 Evo AcoustiX) | Speakers layout: 7.1.4 | TCL 75C935 | 4K Video: Nvidia Shield 2019 Pro & Homatics R 4K Plus | Android TV | Ugoos AM6B+ | CoreELEC NG (avdvplus R9)

moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #67 

20/02/2026 9:45  
mulder כתב:
1 כל עוד אתה משנה מעל מה שהתוכנה קבעה זה בסדר, מתחת לזה פשוט לא יהיה לך תיקון.
לפי דף המוצר שלהם הם מגיעים ל 34 הרץ (עם הנחתה כמובן) אז כנראה בכיול זה זיהה קרוב לזה וקבע קרוס של 40, אז תעלה את זה עד שיישמע לך טוב.

2 אז הוא נתן הסברים מתקדמים, מה הבעיה פה? באמת לא חייבים לשנות שם כלום אבל מי שרוצה ומבין איך לעבוד עם זה אז זה עוד כלי עבורו, אתה לא חייב את זה כדי להגיע לתוצאה מצויינת.
...
אוקיי תודה רבה אז אני אשאיר את זה ככה איך שקבעה התוכנה אוטומטית..
שאלה תאורטית אני יכול לשלוח את הקובץ שהתוכנה יצרה לי למישהו שנגיד מבין בתוכנה והוא יוכל לכוון לי ידנית
אצלו בבית קצת יותר טוב ממה שהתוכנה עשתה ולשלוח לי את הקובץ המוכן שצריך לעלות לרסיבר,
זה בר ביצוע? אפשרי?
איפה אפשר להוריד קבצי שמע שאני אוכל לבדוק שינויים בין תדרים
כאילו יש שירים מסויימים או קבצי מוזיקה שאנשים משתמשים בהם לכיול? לשמוע איך יצא הכיוון
כאילו לא במוזיקה הרגילה שאני שומע

moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #68 

21/02/2026 19:03  
Akila כתב:
יכול להיות שמה ש @mulder אומר זה נכון אני לא זוכר.
מה שכן עדיף לעשות, אם את רוצה חיתוך גבוהה יותר אז תגביל את זה בתוכנה ואז אתה יודע ב 100% שהכיול תקין
לפי מה שאתה מתאר ברמקולים הקדמיים שהם 6.5 דרייבר, אני הייתי מגביל את המינימום ל 80HZ

הנה דוגמה:
image.png
...
לא כדאי פשוט לנעול אותם לתדר מסויים?
נגיד 80 לקדמיים ולסנטר, ו 120 לאחוריים ול front high
וסאב על 120
מה נותן לעשות כמו בתמונה ששלחת?
שזה נגיד 80 עד 150
כאילו מה הטעם לעשות ככה? זה לא יכול לפגוע ברמקול או לשלוח תדרים שלא צריכים להגיע לאותו סוג של רמקול?

moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #69 

20/02/2026 12:05  
FastandFurious כתב:
לא בדקתי את כל התגובות פה של החברים, אתה צריך ליצור משולש שווה צלעות לכיון עמדת האזנה מה שנקרא toe in או לפחות משולש שווה שוקיים, תלוי בחלל, זה כנראה עסדר לך את הסאונד אבל אתה תהיה חייב לכייל שוב מהתחלה
...
איך אפשר בכלל למדוד דבר כזה?
ליצור משולש שווה צלעות בול? מיקמתי את הרמקולים לםני הכיול כמה שאפשר לכיוון ה mlp ולפני הכיול התוכנה בודקת את מיקום המיקרופון ואת ה toe in של הרמקול תיקנתי כמה שאפשר שהכלי ביקש ויצא דווקא שהמיקרופון במרכז ואז התחלתי כיול.
יש לי שאלה אם נגיד אני רוצה להזיז קצת את הסאב למקום אחר או להזיז 20-30 סמ ימינה שמאלה זה דורש כל תזוזה שוב פעם לעשות כיול מלא מחדש עם התוכנה והמיקרופון?

FastandFurious
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 5136
נתן תודות: 1061 פעמים
קיבל תודות: 695 פעמים

שליחה #70 

אם תוזיז את הסב אפילו 5 סנטימטר לא משנה לאן וגם פחות מזה, תצתרך כיול מחדש

משולש שווה צלעות או שווה שוקיים סומך עליך שתצליח, כתבתי לך כי ראיתי בתמונות שלך פה בשרשור שאין toe in אז המלצתי כי זה מאוד חשוב
Perlisten R7T
Accuphace E480
.............
PSA S1813
ElipsonPlanet L
Morel Sp3 Mk2
Lg C1 83
Zidoo

istarmini
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון ה-15K
חבר במועדון ה-15K
תגובות: 17916
נתן תודות: 1145 פעמים
קיבל תודות: 2488 פעמים

שליחה #71 

22/02/2026 10:23  
moshebh כתב:
איך אפשר בכלל למדוד דבר כזה?
ליצור משולש שווה צלעות בול? מיקמתי את הרמקולים לםני הכיול כמה שאפשר לכיוון ה mlp ולפני הכיול התוכנה בודקת את מיקום המיקרופון ואת ה toe in של הרמקול תיקנתי כמה שאפשר שהכלי ביקש ויצא דווקא שהמיקרופון במרכז ואז התחלתי כיול.
יש לי שאלה אם נגיד אני רוצה להזיז קצת את הסאב למקום אחר או להזיז 20-30 סמ ימינה שמאלה זה דורש כל תזוזה שוב פעם לעשות כיול מלא מחדש עם התוכנה והמיקרופון?
...
כן
כל הזזה של הרמקולים( כולל הסאב) ממקומם הראשוני דורש כיול חדש.
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #72 

בבית שלך הכיול יתן ככה ובית אחר יתן משהו שונה אי אפשר מה ששאלת גם לא תיאורטית
Sony 1040
Monitor mass

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #73 

22/02/2026 10:15  
moshebh כתב:
אוקיי תודה רבה אז אני אשאיר את זה ככה איך שקבעה התוכנה אוטומטית..
שאלה תאורטית אני יכול לשלוח את הקובץ שהתוכנה יצרה לי למישהו שנגיד מבין בתוכנה והוא יוכל לכוון לי ידנית
אצלו בבית קצת יותר טוב ממה שהתוכנה עשתה ולשלוח לי את הקובץ המוכן שצריך לעלות לרסיבר,
זה בר ביצוע? אפשרי?
כאילו יש שירים מסויימים או קבצי מוזיקה שאנשים משתמשים בהם לכיול? לשמוע איך יצא הכיוון
...
מה בן אדם זר שלא יודע כלום על החדר שלך או על המערכת יכול לעשות יותר טוב מהתוכנה רק מלראות קובץ של הכיול? והוא גם צריך להבין טוב ב A1. לדעתי בזבוז זמן.
תכנת הכיול עצמה היא מעולה, אם אתה לא מרוצה ולא שומע הבדל מהכיול הרגיל שברסיבר אז הבעיה היא כנראה לא בתוכנה. אקוסטיקה, מיקומים וכו'. רמקולים שופריים בחדר לא גדול זה מאתגר מאוד..

עופרפולק
חבר מכור קשה
חבר מכור קשה
תגובות: 7392
נתן תודות: 21 פעמים
קיבל תודות: 501 פעמים

שליחה #74 

בוא נגיד הוא אלוף העולם בכיול ומבין פי 100 מכולם .... כול בית יתן תוצאה אחרת .
Sony 1040
Monitor mass

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #75 

22/02/2026 10:18  
moshebh כתב:
לא כדאי פשוט לנעול אותם לתדר מסויים?
נגיד 80 לקדמיים ולסנטר, ו 120 לאחוריים ול front high
וסאב על 120
מה נותן לעשות כמו בתמונה ששלחת?
שזה נגיד 80 עד 150
כאילו מה הטעם לעשות ככה? זה לא יכול לפגוע ברמקול או לשלוח תדרים שלא צריכים להגיע לאותו סוג של רמקול?
...
אולי לא יהיה אופטימלי, תדר כזה או אחר, אבל לפגועי ברמקול זה לא יפגע.
זה אפשרי לנעול (פשוט תגדיר את המינימום והמקסימום על אותו תדר), יש כאלה שנוהגים לנעול את זה לתדר מסויים.
דוגמה קארל (Carl) נועל את כולם תמיד ל 80, הוא מאד דוגל בזה, כי אצלו הוא טוען שללא All Pass Filter כאשר ה-XO אצלו זה מעבר ל 80,
הוא יכול להבחין שהבס בא מרמקול כזה או אחר ולא באס כללי בחדר שלא אמורים לאתר מאיזה נקודה זה מגיע.

מה ששלחתי שזה נגיד 80 עד 150, זה Min/Max, זה אומר שתחמת את גבולות הגיזרה של הכלי למצוא את תדר ה-XO שהוא מאמין שהכי טוב לזוג הרמקולים שלך במסגרת התחום שהצבת. זאת אומרת הוא לעולם לא יגדיר את ה-XO מתחת ל 80 ולא מעל ל 150. אבל נתת לו חופש פעולה לבחור את תדר ה-XO בתוך הטווח בתחמת לו, שהכי שמתאים לפי החישובים שלו (לרמקולים שלך והביצועים שלהם בחדר בטווח התדרים הנמוך, בהשוואה לסאב שיש לך ולביצועים שלו בחדר).

אצלי דוגמה הגבלתי אותו למקסימום של 110Hz, כי הסאב שלי מאבד הרבה מהעוצמה שלו מעבר ל 110Hz.
אבל השארתי לו חופש פעולה בכל הטווח הנמוך מ 110. קרי, 40Hz - 110Hz.
22/02/2026 10:15  
moshebh כתב:
...
הנה מספר קבצי אטמוס ממש טובים שעשו להם מיקס אטמוס ממש טוב, שאני משתמש בהם.
https://gofile.io/d/RLsZvg
הכי אהוב עלי לבדיקה של אטמוס הוא ה A Quiet Place Part II.demo

אם בא לך לבדוק את המערכת שלך ויכולות האטמוס, ה Quiet Place 2 - 16:57 - 26:40
הוא אחד הדמויים הטובים לבדיקת ביצועים של מערכת הסאונד שלך בדולבי אטמוס מלא!! יש כאן הכל!!! בכדי לבדוק את האטמוס בכל תפארתו.

בהתחלה צריך לשמוע קולות צפרדעים/רוח/עצים מתנופפים סביב, הצעדים הפריכים על החצץ ואז על העלים. המוזיקה מתחילה, עם רעם נמוך ברקע, קולות בעירת אש בחבית.

ברגע שהם עוזבים את המנהרה, צליל הבס של המוזיקה... ואז דרך הגדר. שריטת התיל על תיק הגב, התיל הממעיד, הבקבוקים שנופלים והבס הנמוך (תדרים) מופעל ומורגש.
כף רגל של ילד נתקע במלכודת דובים, הבס נכנס לפעולה כשהמלכודת מתהדקת את רגלו של הילד. נשימת הגבר עם הרובה דרך הכוונת הטלסקופית, ואז יריית הרובה (Shotgun) הרועמת שהורגת את היצור, מרעיד את החדר ביחד עם הד חזק ומורגש.

ואז למחסן, כאן הרמקולים הגבוהים (האטמוס) מתחילים להיכנס לפעולה בולטת יותר; קולות הקליקים של היצור שיורד מהקיר מורגשים בכל ארבעת הרמקולים העליונים.

ב-23:25 צריך לשמוע קליק קטן, וזה הסוג של הפרטים בסאונד שהופכים להיות יותר מובחנים. כל הקשה, שריטה, קליק, הִתְגּוֹשְׁשׁוּת היצור מעל הראש, עד שלבסוף הם מגיעים לאזור בטוח ועם קולות ווקאליים מצוינים בתוך התא / הקפסולה.

כזה מגוון עצום של צלילים שדחוף את האטמוס למקסימום, מכל הכיוונים.

תבלה.

moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #76 

23/02/2026 18:33  
Akila כתב:
אולי לא יהיה אופטימלי, תדר כזה או אחר, אבל לפגועי ברמקול זה לא יפגע.
זה אפשרי לנעול (פשוט תגדיר את המינימום והמקסימום על אותו תדר), יש כאלה שנוהגים לנעול את זה לתדר מסויים.
דוגמה קארל (Carl) נועל את כולם תמיד ל 80, הוא מאד דוגל בזה, כי אצלו הוא טוען שללא All Pass Filter כאשר ה-XO אצלו זה מעבר ל 80,
הוא יכול להבחין שהבס בא מרמקול כזה או אחר ולא באס כללי בחדר שלא אמורים לאתר מאיזה נקודה זה מגיע.

מה ששלחתי שזה נגיד 80 עד 150, זה Min/Max, זה אומר שתחמת את גבולות הגיזרה של הכלי למצוא את התדר שהוא מאמין שהכי טוב לזוג הרמקולים שלך במסגרת התחום שהצבת. זאת אומרת הוא לעולם לא יגדיר משהו מתחת ל 80 ולא משהו מעל ל 150. אבל נתת לו חופש פעולה לבחור מה שמתאים (לפי החישובים שלו) לרמקולים שלך בתוך הטווח בתחמת לו.

אצלי דוגמה הגבלתי אותו למקסימום של 110Hz, כי הסאב שלי מאבד הרבה מהעוצמה שלו מעבר ל 110Hz.
אבל השארתי לו חופש פעולה בכל הטווח הנמוך מ 110. קרי, 40Hz - 110Hz.

הנה מספר קבצי אטמוס ממש טובים שעשו להם מיקס אטמוס ממש טוב, שאני משתמש בהם.
https://gofile.io/d/RLsZvg
הכי אהוב עלי לבדיקה של אטמוס הוא ה A Quiet Place Part II.demo

אם בא לך לבדוק את המערכת שלך ויכולות האטמוס, ה Quiet Place 2 - 16:57 - 26:40
הוא אחד הדמויים הטובים לבדיקת ביצועים של מערכת הסאונד שלך בדולבי אטמוס מלא!! יש כאן הכל!!! בכדי לבדוק את האטמוס בכל תפארתו.

בהתחלה צריך לשמוע קולות צפרדעים/רוח/עצים מתנופפים סביב, הצעדים הפריכים על החצץ ואז על העלים. המוזיקה מתחילה, עם רעם נמוך ברקע, קולות בעירת אש בחבית.

ברגע שהם עוזבים את המנהרה, צליל הבס של המוזיקה... ואז דרך הגדר. שריטת התיל על תיק הגב, התיל הממעיד, הבקבוקים שנופלים והבס הנמוך (תדרים) מופעל ומורגש.
כף רגל של ילד נתקע במלכודת דובים, הבס נכנס לפעולה כשהמלכודת מתהדקת את רגלו של הילד. נשימת הגבר עם הרובה דרך הכוונת הטלסקופית, ואז יריית הרובה (Shotgun) הרועמת שהורגת את היצור, מרעיד את החדר ביחד עם הד חזק ומורגש.

ואז למחסן, כאן הרמקולים הגבוהים (האטמוס) מתחילים להיכנס לפעולה בולטת יותר; קולות הקליקים של היצור שיורד מהקיר מורגשים בכל ארבעת הרמקולים העליונים.

ב-23:25 צריך לשמוע קליק קטן, וזה הסוג של הפרטים בסאונד שהופכים להיות יותר מובחנים. כל הקשה, שריטה, קליק, הִתְגּוֹשְׁשׁוּת היצור מעל הראש, עד שלבסוף הם מגיעים לאזור בטוח ועם קולות ווקאליים מצוינים בתוך התא / הקפסולה.

כזה מגוון עצום של צלילים שדחוף את האטמוס למקסימום, מכל הכיוונים.

תבלה.
...
דבר ראשון באמת תודה רבה🙏
אני אבדוק כמובן את הקבצים האלה (אלו קבצים שאתה יצרת מסרטים)
הקבצים האלו יתאימו לבדיקה בסטאפ שלי?
אצלי יש רק 2 רמקולים בגובה front high
לא אטמוס בתיקרה ממש
יש עוד קבצים כאלה/ או אתרים להוריד משם חתיכות מסרט מוכן לבדיקת סראונד, באס
אחוריים וכו...?

Akila
סמל אישי של משתמש
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #77 

23/02/2026 19:12  
moshebh כתב:
דבר ראשון באמת תודה רבה🙏
לא אטמוס בתיקרה ממש
אחוריים וכו...?
...
זה בסדר שיש לך רק שניים עליוניים, זה עדיין תקף הקבצים האלה, פשוט החוויה לא בדיוק אותה חוויה כמו עם 4 עליוניים בתיקרה
יש עוד, אני מכין כאלה כאשר אני נתקל בסרטים עם מיקס טוב.
ישנם הרבה קבצים כאלה ברשת.
אני מכין אחד עכשיו ל DTS:X מהסרט Jurassic World Dominion.
.
הנה אחד ממש טוב שעובר על כל הערוצים (Bed layer)
https://www.mediafire.com/file/wqel9wsf ... .m2ts/file

יש לי גם קבצים ProRes של אולמות קולנוע Uncompressed PCM ו IMAX Laser/Xeon, אם אתה רוצה.
אבל אתה צריך סטרימר חזק כמו ה Ugoos AM6B+ ע"מ להתמודד אותם

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #78 

23/02/2026 19:12  
moshebh כתב:
דבר ראשון באמת תודה רבה🙏
לא אטמוס בתיקרה ממש
אחוריים וכו...?
...
מצאתי לא מזמן קטעים מסרטים דרך AVS:

https://onedrive.live.com/?id=999A020CF ... lE5Y2hMUEE

moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #79 

23/02/2026 22:04  
mulder כתב:
מצאתי לא מזמן קטעים מסרטים דרך AVS:

https://onedrive.live.com/?id=999A020CF ... lE5Y2hMUEE
...
תודה רבה אבדוק את זה גם
דרך אגב אני צריך להוריד את הקבצים לusb או דיסק קשיח או שיכול לנגן אותם
ישירות מה onedrive הזה?
אני ניכנס כמובן דרך הסטרימר(nvidia shield pro)

moshebh פותח השרשור
חבר פעיל מאוד
חבר פעיל מאוד

שליחה #80 

23/02/2026 20:05  
Akila כתב:
יש לי גם קבצים ProRes של אולמות קולנוע Uncompressed PCM ו IMAX Laser/Xeon, אם אתה רוצה.
אבל אתה צריך סטרימר חזק כמו ה Ugoos AM6B+ ע"מ להתמודד אותם
...
מה אלו הקבצים האלו ואיך מנגנים אותם? איזה תוכנה/אפליקציה צריך?
יש לי סטרימר חזק nvidia shield pro 2019
דרך אגב הקבצים ששלחת לי למעלה אני חייב להוריד אותם ל usb או משהו, או שאני יכול לנגן אותם ישירות
מהדפדפן נגיד בסטרימר שלי?

שלח תגובה

חזור אל “אודיו רב-ערוצי (ק''ב)”