molvy כתב:
איתי 123 כל הכבוד, זה די קשה להגיע למצב שבו אתה אומר שהתוצאה מספקת ואתה לא ממשיך לחפש משהו יותר טוב
גם אני די הגעתי למנוחה ולנחלה בציוד הקולנוע (בחדר יעודי במרתף) והדו ערוצי (בסלון)
הבן שלי טוחן לי לעשות סדר בחלל ההאזהה בחדר הקולנוע הביתי (לוכדי באסים וכאלה) אני חושב שהוא צודק אבל מפחד שזה יכניס אותי למירוץ חדש אחרי הסטאפ המושלם
יש לי עוד חלום רטוב אחד וזה רמקולים מסידרה 800 של B&W לדו ערוצי, יש כאלה שאומרים, פנטזיות שלא הגשמנו נותנות טעם ותקווה לחיים אז יש לי פנטזיה חייה, אפילו בגילי
In a blind test, audiophiles couldn't tell the difference between audio signals sent through copper wire, a banana, or wet mud — 'The mud should sound perfectly awful, but it doesn't,' notes the experiment creator | Tom's Hardware https://share.google/ZcTjmHVG3lON7nevV
itay123 כתב:
קראתי, מכיר...
זה עדיין לא הופך את זה לרלוונטי לאודיו רציני.
ניסוי קופים חמוד.
לא מחליף ניסיון האזנה אמיתי.
...
תראה, לא הייתי ממעיט בשמיעת הקופים, להערכתי, יש מצב שהם יבחינו בהבדלים.
אתה לעומת זאת, שלמיטב ידיעתי למזלך מוגדר כבן אנוש, לא מבחין בהבדלים, אתה חושב שאתה מבחין ( כי הציוד נחשב.... כי הציוד יקר.... כי הציוד יפההה..ואיך אפשר בלי כי הציוד כבדדדד ) וזה אחלה אבל אתה לא מבחין בהבדלים, כי אתה באמת שומע משהו שונה.
הנ"ל מתיחס לאלקטרוניקה בלבד, לא לרמקולים , שלגביהם גם הקופים וגם אתה ללא ספק שומעים הבדלים.
istarmini כתב:
תראה, לא הייתי ממעיט בשמיעת הקופים, להערכתי, יש מצב שהם יבחינו בהבדלים.
אתה לעומת זאת, שלמיטב ידיעתי למזלך מוגדר כבן אנוש, לא מבחין בהבדלים, אתה חושב שאתה מבחין ( כי הציוד נחשב.... כי הציוד יקר.... כי הציוד יפההה..ואיך אפשר בלי כי הציוד כבדדדד ) וזה אחלה אבל אתה לא מבחין בהבדלים, כי אתה באמת שומע משהו שונה.
הנ"ל מתיחס לאלקטרוניקה בלבד, לא לרמקולים , שלגביהם גם הקופים וגם אתה ללא ספק שומעים הבדלים.
אלו היו 60 שניות על קופים, בני אנוש ושמיעה .
...
לא אמרתי לרגע שאין הבדלים בין קופים , ולא טענתי שכולם אותו דבר.
אמרתי שניסוי כזה לא רלוונטי לעולם האודיו הרציני ולא משקף בחירת ציוד אמיתית.
אפשר להתפלפל תיאורטית בלי סוף,
ובפועל, מי שחי עם מערכות, תוצאות ועם האזנה ארוכה יודע שיש הבדלים ברורים.
פחות ניסויי מעבדה ליוטיוב, יותר האזנה בעולם האמיתי.
itay123 כתב:
ובפועל, מי שחי עם מערכות, תוצאות ועם האזנה ארוכה יודע שיש הבדלים ברורים.
...
גם אנשי "הארץ השטוחה" יודעים בבירור מוחלט שהארץ שטוחה.....ראיתי סרטונים בYoutube של חברה שמאמינים בכך, הם אנשים שנראים, לפחות בסרטונים ממש אחלה, אנשים מן היישוב .
אהה.....גם אנשי "הצלחות המעופפות" הם אחלה אנשים בחיי היום יום.....והם בדיוק כמוך, שיודע בבירור שיש הבדלים בין כבלים , נשבעים שגם הם בבירור פגשו חוצן.
.......ואתה יודע, אני באמת מאמין (וללא ציניות כלל) שאכן חלק לא מבוטל מאותם מאמינים, באמת ובתמים ראו בדמיונם חוצן.......בדיוק כמו שאני מאמין לך שאתה שומע, בדימיונך, הבדלים בין כבלים - וגם כאן אני לא ציני.
במחילה.
למרות שאני מבין את כוונתך, חורה לי השימוש השגוי בפסוק המקורי, שמשמעותו הפוכה.
כאתאיסט מוחלט, עדיין חושב שלעובדות יש חשיבות, למילים יש כוונה ולשפה ותרבות יש מקורות.
roberts כתב:
גם אנשי "הארץ השטוחה" יודעים בבירור מוחלט שהארץ שטוחה.....ראיתי סרטונים בYoutube של חברה שמאמינים בכך, הם אנשים שנראים, לפחות בסרטונים ממש אחלה, אנשים מן היישוב .
אהה.....גם אנשי "הצלחות המעופפות" הם אחלה אנשים בחיי היום יום.....והם בדיוק כמוך, שיודע בבירור שיש הבדלים בין כבלים , נשבעים שגם הם בבירור פגשו חוצן.
.......ואתה יודע, אני באמת מאמין (וללא ציניות כלל) שאכן חלק לא מבוטל מאותם מאמינים, באמת ובתמים ראו בדמיונם חוצן.......בדיוק כמו שאני מאמין לך שאתה שומע, בדימיונך, הבדלים בין כבלים - וגם כאן אני לא ציני.
...
מנכל קולומביה מציע 100000 דולר למי שיוכיח בתמונה (אמיתית כמובן) שהגיע לקצה של כדור הארץ. ללא כוכביות, ללא תנאים, רק תמונה.
גאוני אפילו רק מבחינת השיווק
mulder כתב:
מנכל קולומביה מציע 100000 דולר למי שיוכיח בתמונה (אמיתית כמובן) שהגיע לקצה של כדור הארץ. ללא כוכביות, ללא תנאים, רק תמונה.
גאוני אפילו רק מבחינת השיווק
...
סכום אפסי לעומת זה שהציע 1,000,000$ לראשון שיבחין בהבדלים בין כבלים במבחן עיוור.
לא ממש מבין איך עד כה לא קם אף אחד מהפורומים בארצנו הקטנה,שטוען שהוא מסוגל וקפץ על ההזדמנות לתת מכה.
istarmini כתב:
סכום אפסי לעומת זה שהציע 1,000,000$ לראשון שיבחין בהבדלים בין כבלים במבחן עיוור.
לא ממש מבין איך עד כה לא קם אף אחד מהפורומים בארצנו הקטנה,שטוען שהוא מסוגל וקפץ על ההזדמנות לתת מכה.
...
אתה מצחיק אתה, הרי כל בר דעת יודע שיש אין סוף כשלים במיבחן עיוור, ובמיוחד באודיו, ובאותה נשימה גם כל המתודולוגיה של ה FDA עם מבחנים עוורים להוכחת יעילותם של תרופות בטעות יסודה.
ה FDA ועולם הרפואה צריכים להתרכז בהומאופתיה, כוסות רוח ורופאי אליל, זו הדרך לרפואה נכונה, מבחנים עוורים זה פסה......ותשאלו את יועציו הרפואיים של סטיב ג'ובס, הם יכולים להעיד בעניין (ולהיות הוגן, זה לא אומר שטיפול תרופתי/ קונבנציונאלי היה מציל אותו).
נערך לאחרונה על ידי roberts ב 19/02/2026 11:47, נערך פעם 1 בסך הכל.
ufffnick כתב:
במחילה.
למרות שאני מבין את כוונתך, חורה לי השימוש השגוי בפסוק המקורי, שמשמעותו הפוכה.
כאתאיסט מוחלט, עדיין חושב שלעובדות יש חשיבות, למילים יש כוונה ולשפה ותרבות יש מקורות.
...
במחילותיים
אני מכיר את הציטוט המדוייק (אפילו שאני לא אתאיסט) ובכוונה השתמשתי בפירוש ההפוך כי אני מאמין שנתונה לנו הזכות לחיות לפי האמונה שלנו!
ואם אני מאמין שאין הבדל שאפשר לשמוע בין המיקרים אני מכבד את אלו שמאמינים אחרת ומקווה שהם גם יכבדו את האמונה שלי
אין שום קשר לדת או לאמונה בבורא עולם. כוונתי היא שכל אחד יכול לחיות בשלום עם מה שהוא מאמין, ואין טעם לוויכוחים
מקווה שהבכרתי את כוונתי, ולא אני לא רוצה לפתוח פה עוד נושא וויכוח
אני מכיר את הציטוט המדוייק (אפילו שאני לא אתאיסט) ובכוונה השתמשתי בפירוש ההפוך כי אני מאמין שנתונה לנו הזכות לחיות לפי האמונה שלנו!
ואם אני מאמין שאין הבדל שאפשר לשמוע בין המיקרים אני מכבד את אלו שמאמינים אחרת ומקווה שהם גם יכבדו את האמונה שלי
אין שום קשר לדת או לאמונה בבורא עולם. כוונתי היא שכל אחד יכול לחיות בשלום עם מה שהוא מאמין, ואין טעם לוויכוחים
מקווה שהבכרתי את כוונתי, ולא אני לא רוצה לפתוח פה עוד נושא וויכוח
תודה
...
מאחר ויש בינינו הבנה ואף הסכמה (רחמנא ליצלן), אהמר שנסכים אף על משפט פשוט יותר, המקפל בתוכו את כל המשמעויות, בלי להיכנס לאמונות, אי-אמונות ומה שבינהם -
חיה, ותן לחיות.