האם עדיף 1080P עם ביטרייט יותר גבוה או 2160P עם ביטרייט נמוך יותר?

נושאים שאינם קשורים בהכרח לתחום הקולנוע הביתי או האודיו אך עדיין עשויים לעניין את הקהל שלנו.

חשוב שלא לערב נושאים שנויים במחלוקת (פוליטיקה למשל).
ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר
תגובות: 4767
נתן תודות: 345 פעמים
קיבל תודות: 760 פעמים

שליחה #21 

@Lior_M העניין הוא שלא תמיד יש מקור 4k HDar...
אני לא חושב שבהכרח 4k שיצא לסטרימינג טוב ממקור blu-ray. זה ממש תלוי בםרמטרים של הקידוד.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה
תגובות: 7641
נתן תודות: 485 פעמים
קיבל תודות: 885 פעמים

שליחה #22 

02/02/2026 20:46  
ChinggisKhan כתב:
@Lior_M העניין הוא שלא תמיד יש מקור 4k HDar...
אני לא חושב שבהכרח 4k שיצא לסטרימינג טוב ממקור blu-ray. זה ממש תלוי בםרמטרים של הקידוד.
...
אתה מתכוון לבלו ריי 1080P מול 4K סטרימינג? או ששניהם 4K ?

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #23 

@Huber הסביר את ההתלבטות שלו: 1080 ממקור blu-ray או 4k משירות סטרימינג.

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #24 

02/02/2026 12:03  
Huber כתב:
אני ידוע מה זה ביטרייט ומה זה משנה (עומק צבע, יותר ארטיפקטים/מריחות וכו), השאלה מלכתחילה הייתה האם עדיף ביטרייט גבוה יותר אבל רזולוציה נמוכה יותר, או ביטרייט נמוך יותר עם רזולוציה גבוהה יותר. ה FPS זהה בשני הקבצים.

לא הבנתי מהתדובה שלך מה אתה חושב שעדיף ולמה.
...
התגובה שלי אומרת שקשה להשוות מהיעדר עוד מידע.
להבא תצרף את הפלט של

קוד: בחירת הכל

ffprobe -hide_banner video.path 
או המקביל שלו בחלונות...

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT
תגובות: 73184
שם מלא: ערן
נתן תודות: 644 פעמים
קיבל תודות: 3151 פעמים

שליחה #25 

02/02/2026 20:41  
Lior_M כתב:
אני חייב להגיד שאצלי אין דילמה. אני תמיד בוחר ב 4kHDR , עם רוחב הפס שזמין לנו כמשתמשי אינטרנט אין לזה כמעט משמעות.
המטרה היא לשמור את התוכן לאורך זמן. אני לא יודע מה תהיה הטכנולוגיה בעוד 5 או 10 שנים. מה שחשוב זה שקודם כל יהיה לי ביד את המקור הטוב ביותר שזמין.
מקסימום אם מדובר בסרט לא מוצלח, תמיד אפשר למחוק. דיסקים היום זה גרושים.
...
אין קשר לרוחב פס, ותוכן שאני שומר אני מוריד ב REMUX וזהו, מדובר פה על סרטים ישנים שמגיעים בשני פורמטים שונים ולא תמיד ה 4K אולי יהיה הבחירה הנכונה. עד היום הלכתי על ה 4K מתחושת בטן אבל תמיד קיננה אצלי השאלה אולי חשוב יותר הביטרייט. בכל מקרה אני עדיין לא וודאי, פעם הבאה אביא נתונים מדוייקים ונראהץ

ufffnick
סמל אישי של משתמש
גורו
גורו
תגובות: 4866
נתן תודות: 146 פעמים
קיבל תודות: 516 פעמים

שליחה #26 

אם נניח לרגע ששני הקבצים הגיעו מאותו המקור (BD 1080p) כי אלה סרטים ישנים שסביר שהמקור הוא כפי שציינתי, וכל הסטרימים זהים מלבד הוידאו, זה אומר שיש דחיסה ברזולוציה הגבוהה.
כלומר נעשו שתי פעולות - upscale ואחריו דחיסה.
אז השאלה שלך למעשה היא מה עדיף?
ה-upscale של המסך/GPU שנעשה בזמן הזרמה?
או
ה-upscale + דחיסה שנעשה offline במקור?

הבנתי נכון?

סביר שתראה הבדלים יותר בעומק השחורים ובסצנות מהירות (אם בא לך להשוות), האינטואיציה שלי אומרת שעדיף הראשון, כי בשני זה ממש תלוי בכישוריו של מי שדחס, באלגוריתם הדחיסה, בפרמטרים שבחר, מידת הרגישות שלו להפרעות דחיסה ביחס אליך וכו'.
אם שניהם עברו דחיסה ושניהם באותו הגודל, התשובה נשארת בעינה כי זה אומר שברזולוציה הגבוהה הדחיסה יותר אגרסיבית ובהכרח עם יותר ארטיפקטים מאשר בדחיסה חלשה, אבל זה כלל אצבע לא מחייב ושוב... תלוי בגורמים שכבר ציינתי.

מן הסתם, אם המקור שלהם שונה, אין כל כך דיון כי אין בסיס להשוואה.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #27 

ufffnick - קשה ל ילהאמין שהם מאותו המקור, WEBDL מגיע משירותי סטרימינג וקשה לי להאמין שהם משתמשים ב BDrips.

בכל מקרה במצב שאתה מתאר אתה אומר שהיית הולך עם 1080? מעניין.

Huber פותח השרשור
סמל אישי של משתמש
חבר במועדון HT
חבר במועדון HT

שליחה #28 

הנה דוגמא מעניינת אבל קצת שונה ממה שדיברנו עליה (תוכן ישן). פה דווקא מדובר על תוכן חדש, ואם נניח את ה HDR כרגע בצד (כי ברור שבסיטואציה הזו ה HDR משנה את הדיון והייתי הולך על ה 2160 עם HDR למרות הביטרייט המעט נמוך יותר), מוזר לי שמשחררים תוכן ב 1080P כשיש את ה 2160 זמין. הרי אם מישהו מנסה לחסוך בהורדה/מקום, התוכן ב 1080 עושה בדיוק ההפך (הוא גדול יותר, אני מניח בגלל שיטת הקידוד, קרי H264 הישן והפחות יעיל ב 1080 לעומת H265 החדש והיותר יעיל ב 2160). מה שמוביל לשאלה - מה המטרה בשחרור של ה 1080. האם זה רק עבור מסכים ישנים (מאוד) שלא תומכים ב HDR/2160? כמה כאלו עדיין יש שזה מצריך שחרור נוסף?
1080.jpg
2160.jpg

ChinggisKhan
חבר מביא חבר
חבר מביא חבר

שליחה #29 

לרוב ההבדלים נובעים ממקורות וקידודים: Remux/Encodes/Web.
בכל מקרה, ממליץ לך לא להכנס לשיקולים של קבוצות השחרור השונות. לכל אחת יש את הכללים המאד מאד ברורים שלה. ממליץ לך לאתר את קבוצות השחרור שאתה אוהב את התוצאה שלהן ולדבוק בהן.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #30 

03/02/2026 10:16  
Huber כתב:
הנה דוגמא מעניינת אבל קצת שונה ממה שדיברנו עליה (תוכן ישן). פה דווקא מדובר על תוכן חדש, ואם נניח את ה HDR כרגע בצד (כי ברור שבסיטואציה הזו ה HDR משנה את הדיון והייתי הולך על ה 2160 עם HDR למרות הביטרייט המעט נמוך יותר), מוזר לי שמשחררים תוכן ב 1080P כשיש את ה 2160 זמין. הרי אם מישהו מנסה לחסוך בהורדה/מקום, התוכן ב 1080 עושה בדיוק ההפך (הוא גדול יותר, אני מניח בגלל שיטת הקידוד, קרי H264 הישן והפחות יעיל ב 1080 לעומת H265 החדש והיותר יעיל ב 2160). מה שמוביל לשאלה - מה המטרה בשחרור של ה 1080. האם זה רק עבור מסכים ישנים (מאוד) שלא תומכים ב HDR/2160? כמה כאלו עדיין יש שזה מצריך שחרור נוסף?
...
בעיקרון זה שמקודד ב HEVC אמור להיות הטוב יותר מבין שניהם. עד כמה, לא יודע (יש לי סרטים ב 1080P AVC שאין להם עדיין 4K והם נראים נהדר.)
מצד שני אם ה HDR לא היה במקור אז לא בטוח שזה אכן עדיף.
והסיבה לגבי 1080P, אולי כי זה לרוב תופס פחות מקום (אותו סרט כ 8GB לעומת פי 2 או 3 ב 2160P) , אולי כי אנשים מריצים על מחשבים שלא חזקים מספיק עבור 4K , והיום אם לומר את האמת בתכנים חדשים ההבדל לא דרסטי בין HDR לעומת SDR ולא בין 1080P ל 4K.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #31 

03/02/2026 14:45  
mulder כתב:
בעיקרון זה שמקודד ב HEVC אמור להיות הטוב יותר מבין שניהם.
...
HEVC זה פרוטוקול דחיסה. בדחיסה הוא טוב יותר מ- AVC.

וידאו באותם נתונים בדיוק, שיידחס בעזרת 2 הפרוטוקולים, התוצאה תהיה:
קובץ קטן יותר בשימוש ב- HEVC
עם HEVC דרוש ביטרייט נמוך יותר כדי לתת את אותה תוצאת איכות הוידאו שתתקבל ב- AVC

אז HEVC טוב יותר בדחיסה (יוצר קובץ קטן יותר), אבל זה לא אומר כלום על איכות הוידאו שמכיל הקובץ.
בהחלט יכול להיות שקובץ ב- AVC יכיל וידאו באיכות גבוהה יותר מקובץ ב- HEVC מכיל.

mulder
סמל אישי של משתמש
חבר שלא מהעולם הזה
חבר שלא מהעולם הזה

שליחה #32 

03/02/2026 21:20  
Amir64 כתב:
HEVC זה פרוטוקול דחיסה. בדחיסה הוא טוב יותר מ- AVC.

וידאו באותם נתונים בדיוק, שיידחס בעזרת 2 הפרוטוקולים, התוצאה תהיה:
קובץ קטן יותר בשימוש ב- HEVC
עם HEVC דרוש ביטרייט נמוך יותר כדי לתת את אותה תוצאת איכות הוידאו שתתקבל ב- AVC

אז HEVC טוב יותר בדחיסה (יוצר קובץ קטן יותר), אבל זה לא אומר כלום על איכות הוידאו שמכיל הקובץ.
בהחלט יכול להיות שקובץ ב- AVC יכיל וידאו באיכות גבוהה יותר מקובץ ב- HEVC מכיל.
...
התייחסתי בתשובה לשני הקבצים שהובר הביא כדוגמא. שניהם בערך באותו הגודל אז ההימור שלי הוא ש hevc יהיה עדיף כנראה.

Amir64
גורו
גורו
תגובות: 10913
נתן תודות: 215 פעמים
קיבל תודות: 1941 פעמים

שליחה #33 

03/02/2026 22:57  
mulder כתב:
התייחסתי בתשובה לשני הקבצים שהובר הביא כדוגמא. שניהם בערך באותו הגודל אז ההימור שלי הוא ש hevc יהיה עדיף כנראה.
...
תמיד זה יהיה בגדר ניחוש, כי אי אפשר לדעת מה המקור של כל קובץ, ובאיזה הגדרות בדיוק השתמשו ב- Coder.

שלח תגובה

חזור אל “ללא קשר”