איזה מסלול?27/01/2026 21:12עופרפולק כתב: לזה צריך להתרגל ולחשוב אחרת ..... למה שאמיר התכוון שהמרחק של הרמקולים הוא בגלי הקול היוצאים וחוזרים ולא במרחק בין הרמקול למיקרופון . פה צריך לחשב מסלול מחדש בראש...
עזרה עם הסאונד במערכת הקולנוע שלי
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7639
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
-
moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 227
- שם מלא: moshebh
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 4 פעמים
לגבי amp assign מופיע ברסיבר 9.1ch אין אופציה לבחירה של 5ch או 5.1 או 5.1.227/01/2026 19:33mulder כתב: אני ממליץ שתעשה כיול רגיל ותקין דרך הרסיבר ותתנסה ותבין מה עושים, בכיולים בעתיד תעבור לישום בנייד אם תרצה, הכיול יהיה זהה גם ככה למעט כמה פיצ'רים שיש רק ביישום, אבל זה לא קריטי כרגע, פשוט חבל להתעכב על זה כי זה קצת יותר מורכב.
כנראה יש משהו לא תקין שאתה עושה בכיול.
אמרת שיש לך חצובה- זה מצוין.
תוודא ברסיבר בתפריט amp assign שאתה בתצורה הנכונה לפי הרמקולים שלך.
תכייל 4-5 מיקומים סביב נקודת הישיבה הראשית , מיקרופון בגובה הראש ומדידות לא יותר מ 30-40 סמ סביב הנקודה הראשית.
אם הכל תקין אז המרחקים של הרמקולים יהיו מדויקים (אל תתיחס לסאב גם אם יש 0.5-1 מטר הפרש במרחק שנמדד, רק אם יש תוצאה קיצונית) וגם ה levels שיתקבלו יהיו סביב ה 0 עם סטיה לא גדולה מדי למעלה או למטה.
תוספת** אחרי הכיול תשנה את הרמקולים כולם לקטנים, וקרוסים אפשר לשנות אבל לא מתחת למה שקבע הכיול, רק מעל....
אבל ב layout מופיע 5ch
אני מצרף תמונה.
לגבי הכיול ב 4-5 מיקומים שונים) - בכיול עצמו הוא מראה לך לאן להעביר את החצובה עם הרמקול, זוכר בערך
שייש לפחות 8-9-10 מיקומים שונים,
אז אתה אומר כשהכיול מבקש להעביר את המיקרופון נגיד מהאמצע (נקודת הישיבה שבאמע) לימין או שמאל אני אמור להזיז בערך 30-40 סמ ולא נגיד ממש ימינה שמאלה כאילו יחסית לקצה/סוף הספה?
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

מה שבתמונה נראה לי בסדר לפי התיאור שלך. אם אתה בוחר ב 5.1 הוא לא נותן לך את האפשרות של רמקולי דולבי אטמוס?
בכיול הוא ידרוש ממך לפחות 3 נקודות למדידה, אחרי זה הוא נותן לך אפשרות להפסיק או להמשיך עד 8.
החצובה צריכה להיות סביב הנקודה הראשונה, כתבתי 30-40 סמ, אני חושב שאודיסי אומרים שאפשר גם עד 50 סמ, אבל לא לחרוג מעבר.
בכיול הוא ידרוש ממך לפחות 3 נקודות למדידה, אחרי זה הוא נותן לך אפשרות להפסיק או להמשיך עד 8.
החצובה צריכה להיות סביב הנקודה הראשונה, כתבתי 30-40 סמ, אני חושב שאודיסי אומרים שאפשר גם עד 50 סמ, אבל לא לחרוג מעבר.
-
moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

יש לי פה את התוצאות כיול מהפעם האחרונה שעשיתי אז צילמתי מה שנתן הכיול28/01/2026 10:12mulder כתב: מה שבתמונה נראה לי בסדר לפי התיאור שלך. אם אתה בוחר ב 5.1 הוא לא נותן לך את האפשרות של רמקולי דולבי אטמוס?
החצובה צריכה להיות סביב הנקודה הראשונה, כתבתי 30-40 סמ, אני חושב שאודיסי אומרים שאפשר גם עד 50 סמ, אבל לא לחרוג מעבר....
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.
פעם סבלתי מפיצול אישיות, היום אנחנו מרגישים הרבה יותר טוב.
-
moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

רמקולי אטמוס מחוברים ועובדים בוודאות, אם תשים לב בתמונות למעלה של התצורה 9.1 רשום שם front dolby28/01/2026 14:50עופרפולק כתב: ברור שלא יתן לך אטמוס אם עשית בציור של הרמקולים רק 5.1 .... תפעיל גם את הרמקולים של אטמוס...
הרמקולי אטמוס יודבים על הרמקולים הקדמיים
הרסיבר מזההה אותם ונדמעים ב test tone) גם בסרטים נשמעים רק שהשמע מהם חלש ובקושי מרגיש שהם קיימים בכלל בסרטים)
בנוסף בתמונה האחרונה שהעלתי כשסרט אטמוס מנגן לחצתי על info בשלט הרסיבר ןמרטה רמקולים שעובדים
תראה שם fdl r ו fdl r
fdl=front dolby
-
moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

כן נתקלתי בזה כבר לפני שנה בערך אבל אני רואה את כל הגרפים וכל ההגדרות האלה אני מתבלבל28/01/2026 13:32Akila כתב: ממליץ לך להשתמש בזה וכל הבעיות שלך בחיים יפתרו...
https://htmag.co.il/phpbb/viewtopic.php?t=400693...
לא מבעץין בכל הגרפים, וחיתוכים לכל רמקול וטווח תדרים, אפילו מחשב אין לי חחח
אתה מהדרום אוליי תעשה לי בתשלום?

- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

atmos modules שמורכבים על רמקולים אחרים נראה לי כמו בלוף בתעשייה הזאת. אל תצפה ליותר מדי מהם.28/01/2026 15:20moshebh כתב: רמקולי אטמוס מחוברים ועובדים בוודאות, אם תשים לב בתמונות למעלה של התצורה 9.1 רשום שם front dolby
הרמקולי אטמוס יודבים על הרמקולים הקדמיים
הרסיבר מזההה אותם ונדמעים ב test tone) גם בסרטים נשמעים רק שהשמע מהם חלש ובקושי מרגיש שהם קיימים בכלל בסרטים)
בנוסף בתמונה האחרונה שהעלתי כשסרט אטמוס מנגן לחצתי על info בשלט הרסיבר ןמרטה רמקולים שעובדים
תראה שם fdl r ו fdl r
fdl=front dolby...
-
moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

הם יכולים להיות תלויים גם אני פשוט הנחתי אותם על הקדמיים כי לא הייה בא לי לחצוב, לתלות28/01/2026 19:20mulder כתב: atmos modules שמורכבים על רמקולים אחרים נראה לי כמו בלוף בתעשייה הזאת. אל תצפה ליותר מדי מהם....
1)אתה חושב שכדאי לי לתלות אותם אוליי מעל הקדמיים צמוד לתקרה?
אעביר כבלים בתעלות אצבע אם אין ברירה.
2)מה לגבי הרמקולים האחוריים(סראונד) נראה לך לפי התמונה המיקום שלהם בסדר?
יש צורך לשנות משהו שם?
רמקול שמאל צמוד כמעט לקיר של הוילון
הרמקול הוא bipolar של קליפש, יש לו ממברנות וטוויטרים משני הצדדים
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

1. הייתי מנסה.28/01/2026 19:29moshebh כתב: הם יכולים להיות תלויים גם אני פשוט הנחתי אותם על הקדמיים כי לא הייה בא לי לחצוב, לתלות
1)אתה חושב שכדאי לי לתלות אותם אוליי מעל הקדמיים צמוד לתקרה?
אעביר כבלים בתעלות אצבע אם אין ברירה.
2)מה לגבי הרמקולים האחוריים(סראונד) נראה לך לפי התמונה המיקום שלהם בסדר?
יש צורך לשנות משהו שם?
רמקול שמאל צמוד כמעט לקיר של הוילון
הרמקול הוא bipolar של קליפש, יש לו ממברנות וטוויטרים משני הצדדים...
2. ממה שאני רואה את שניהם הייתי מרחיק קצת ימינה כך שגם השמאלי בתמונה יתרחק מהקיר. השני גם ממוקם קצת מדי ליד הספה.
- yaronkle
- חבר במועדון HT

- תגובות: 5344
- שם מלא: ירון קליין
- נתן תודות: 203 פעמים
- קיבל תודות: 332 פעמים
היו לי בעיות דומות עם סראונד Klipsch RSX-4.
בווליום נמוך נשמעו חרחורים חלשים מהרמקולים האחוריים. החלפתי את הכבלים לכאלה עם gauge גדול (לא אודיופילים, פשוט עבים) והרמקולים נשמעו אחרת לגמרי. המרחק מהרסיבר, התנגדות הכבלים, נצילות, אפקט קיבולי... לא יודע מה. זה עבד.
בצע את הניסוי הפשוט הבא: פרק רמקול אחורי וחבר אותו קרוב לרסיבר עם כבל קצר ורחב ותשמע אם יש הבדלים לעומת החיבור הרגיל.
בווליום נמוך נשמעו חרחורים חלשים מהרמקולים האחוריים. החלפתי את הכבלים לכאלה עם gauge גדול (לא אודיופילים, פשוט עבים) והרמקולים נשמעו אחרת לגמרי. המרחק מהרסיבר, התנגדות הכבלים, נצילות, אפקט קיבולי... לא יודע מה. זה עבד.
בצע את הניסוי הפשוט הבא: פרק רמקול אחורי וחבר אותו קרוב לרסיבר עם כבל קצר ורחב ותשמע אם יש הבדלים לעומת החיבור הרגיל.
-
moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

אצלי אין חירחורים או רעשים, הרמקול עובד אבל אני פחות שומע אותם29/01/2026 7:26yaronkle כתב: היו לי בעיות דומות עם סראונד Klipsch RSX-4.
בצע את הניסוי הפשוט הבא: פרק רמקול אחורי וחבר אותו קרוב לרסיבר עם כבל קצר ורחב ותשמע אם יש הבדלים לעומת החיבור הרגיל....
אוליי זה תקין והבעייה אצלי ואני רק מדמיין שייש בעייה,
אוליי ההתקנה על הקיר לא נכונה, מכיוןן שהרמקול הוא bipolar אז צד אחד מופנה לכיוון הספה (יחסית)
והצד השני מכוון לחלל החדר(כביכול מתבזבז שלא מכוון אליי, אבל ככה בנוי הרמקול)
חפש את הדגם בגוגל תראה מה אני מתכוון, וגם תראה בתמונות איך זה מותקן בקיר
הרמקול הוא klipsch 402s.
אותו דבר לגבי האטמוס, הם עובדים ושומע אותם שאתה מתקרב (או שעושה test tine)
אבל הם יושבים על הרמקולים הקדמיים, כנראה זה לא המקום האידיאלי בשבילם, ואוליי כדאי לנסות לתלות אותם
אני לא יודע, צריך לנסות
היי, לא קראתי, השרשור, רק ממבט על התמונות שצירפת...
ראשית, תעשה בדיקת test tone ותוודא שכל ערוץ יוצא מהרמקול הנכון, ואז תבדוק בAmp Assign שהרסיבר מוגדר בדיוק לפי מספר הרמקולים והטרמינלים שחיברת.
אם בסטרימר/ממיר זה על PCM ולא Bitstream, הרבה פעמים אין Atmos באמת, וגם בסרטים שהם 5.1 רגיל כמעט לא תשמע גובה, בלי עיבוד, Dolby Surround/NeuralX.
הLevels אצלך מאוד גבוהים, זה בדרך כלל מצביע על בעיית מיקום/הגדרה ולא על "חסר עוצמה".
נסה להרחיק ספה קצת ולהוריד/לכוון את הסראונדים לאזור האוזניים...
אחרי זה תכייל מחדש בשקט מוחלט עם חצובה וכמה נקודות מדידה, ואז תפעיל Dynamic EQ אם יש, לא יודע מה הדגם אצלך...
ראשית, תעשה בדיקת test tone ותוודא שכל ערוץ יוצא מהרמקול הנכון, ואז תבדוק בAmp Assign שהרסיבר מוגדר בדיוק לפי מספר הרמקולים והטרמינלים שחיברת.
אם בסטרימר/ממיר זה על PCM ולא Bitstream, הרבה פעמים אין Atmos באמת, וגם בסרטים שהם 5.1 רגיל כמעט לא תשמע גובה, בלי עיבוד, Dolby Surround/NeuralX.
הLevels אצלך מאוד גבוהים, זה בדרך כלל מצביע על בעיית מיקום/הגדרה ולא על "חסר עוצמה".
אחרי זה תכייל מחדש בשקט מוחלט עם חצובה וכמה נקודות מדידה, ואז תפעיל Dynamic EQ אם יש, לא יודע מה הדגם אצלך...
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אמרתי את דעתי לגבי הסראונד מאחורה, המיקום צריך תיקון.29/01/2026 10:21moshebh כתב: אצלי אין חירחורים או רעשים, הרמקול עובד אבל אני פחות שומע אותם
אוליי זה תקין והבעייה אצלי ואני רק מדמיין שייש בעייה,
אוליי ההתקנה על הקיר לא נכונה, מכיוןן שהרמקול הוא bipolar אז צד אחד מופנה לכיוון הספה (יחסית)
והצד השני מכוון לחלל החדר(כביכול מתבזבז שלא מכוון אליי, אבל ככה בנוי הרמקול)
חפש את הדגם בגוגל תראה מה אני מתכוון, וגם תראה בתמונות איך זה מותקן בקיר
הרמקול הוא klipsch 402s.
אותו דבר לגבי האטמוס, הם עובדים ושומע אותם שאתה מתקרב (או שעושה test tine)
אבל הם יושבים על הרמקולים הקדמיים, כנראה זה לא המקום האידיאלי בשבילם, ואוליי כדאי לנסות לתלות אותם
אני לא יודע, צריך לנסות...
לגבי כמה ואיך שומעים בסראונד, כדי לפסול בעיה טכנית לפחות ברמקול/כבל תנסה לנגן תוכן במצב all channel stereo כך שכל הרמקולים מנגנים את אותו התוכן באותו הזמן.
אחרי שתתקן מה שצריך תעשה כיול ותחזור עם המסקנות.
בהצלחה!
-
moshebh
-
- חבר פעיל מאוד

בוודאי שעשיתי בדיקת test tone והצליל יוצא מכל הרמקולים הנכונים, רמקולים מחוברים בוודאות ל29/01/2026 11:19itay123 כתב: היי, לא קראתי, השרשור, רק ממבט על התמונות שצירפת...
אחרי זה תכייל מחדש בשקט מוחלט עם חצובה וכמה נקודות מדידה, ואז תפעיל Dynamic EQ אם יש, לא יודע מה הדגם אצלך......
לטרמינלים הנכונים ברסיבר
סבסטרימר אני עובד עם kodi לסרטים וכמובן שמוגגר passtrough והרסיבר מפענח את השמע כראוי
יפירסמתי גם תמונה של הרסיבר שמנוגן סרט אטמוס, וגם בשלט של הרסיבר באמצע ניגון בכפתור info
מציג איזה רמקולים מנגנים באותו זמן/סרט אם תסתכל בתמונות למעלה אתה תראה.
לגבי הlevels אני הגברתי אותם ידנית אחרי הכיול(ממזמן, זה כבר שנים ככה)
אין לי אפשרות להרחיק ספה ולא לכוון את הסראונדים לכיוון האוזן כי הם תלויים(שוב תראה תמונה בדף הראשון)
אבצע כיול מחדש בקרוב ואשאיר את ההגדרות כפי שאודיסי כיוון.
אנימשוקל לתלות את הרמקולי אטמוס בקיר במקום שישבו על הרמקולים הקדמיים, ואז אבצע כיול מחדש
נקווה לשיפור.
נ.ב
השרשור שפתחתי הוא לא על בעייה שהרמקולי הסראונד והאטמוס לא עובדים בכלל
הם כן עובדים רק שבשבילי הם פחות מורגשים, במיוחד האטמוס
היי, סורי, לא היה לי פנאי לעבור על השרשור, שולח ממה שמבין מהתמונות והמצב אצלך,
אם החיבורים והפענוח תקינים, זה כנראה לא "תקלה" אלא אופי של Upfiring Atmos+מגבלת מיקום,
באופן כללי, שתדע, Upfiring על הקדמיים לרוב מורגש חלש ותלוי מאוד בתקרה, ובסרטים זה גם עדין מטבעו.
הפתרון הכי מורגש אצלך, לעבור כנראה לHeight אמיתי על הקיר/גבוה,
לעשות כיול מחדש ולהפעיל DynamicEQ.
אם החיבורים והפענוח תקינים, זה כנראה לא "תקלה" אלא אופי של Upfiring Atmos+מגבלת מיקום,
באופן כללי, שתדע, Upfiring על הקדמיים לרוב מורגש חלש ותלוי מאוד בתקרה, ובסרטים זה גם עדין מטבעו.
הפתרון הכי מורגש אצלך, לעבור כנראה לHeight אמיתי על הקיר/גבוה,
לעשות כיול מחדש ולהפעיל DynamicEQ.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- Akila
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 279
- שם מלא: Joel Strikovsky
- נתן תודות: 90 פעמים
- קיבל תודות: 67 פעמים
בשביל זה יש לך בכלי את אופציה מספר 1 בתפריט.28/01/2026 15:23moshebh כתב: כן נתקלתי בזה כבר לפני שנה בערך אבל אני רואה את כל הגרפים וכל ההגדרות האלה אני מתבלבל
לא מבעץין בכל הגרפים, וחיתוכים לכל רמקול וטווח תדרים, אפילו מחשב אין לי חחח
אתה מהדרום אוליי תעשה לי בתשלום?
...
הוא עושה לך הכל אטומטי ללא התערבות המשתמש, בלי גרפים ובלי בטיח.
10 דק, וסיימת.
אני לא סובל מאי שפיות, אני נהנה ממנה.