אתה משתמש בכבל HDMI 2.1a זול ולא משנה מי היצרן או בחרת אחד כזה שנותן את התמונה הכי טובה כי לא אמורים להיות הבדלים או.....שהם בראש שלך....HT Guru......
ניסוי סטריאו עם סוויץ אודיופילי
- ufffnick
- גורו

- תגובות: 4866
- נתן תודות: 146 פעמים
- קיבל תודות: 516 פעמים
או שהחווייה שזורה בהרבה ניואנסים שהראש שלך ממציא, וניכר בפרוזה הרגשנית שאתה כותב בה את תחושות ההאזה.25/01/2026 13:12itay123 כתב: נכון, חוויה היא סובייקטיבית.
אבל מוזיקה תמיד נחווית בראש, גם כשאתה מודד, גם כשאתה מאזין, וגם כשאתה נהנה.
אם הכול היה רק גרפים, לא היינו שומעים מוזיקה, היינו קוראים אותה.
גם מוזיקה, גם הנאה, גם רגש, הכול עובר דרך הראש.
השאלה היחידה והמאוד פשוטה היא,
יש ראש ומערכת/תוצאה שיודעים לקלוט דקויות, או שלא....
שמח לשמוע שהדמיון שלך פעיל בהאזנה כמו בכתיבה העשירה בדימויים.
ועדיין, זה יותר שייך למדף של מדע בדיוני, מאשר ספרות טכנית.
- ufffnick
- גורו

וואו, ממש יורה באפלה, הא?25/01/2026 13:14gwx כתב: אתה משתמש בכבל HDMI 2.1a זול ולא משנה מי היצרן או בחרת אחד כזה שנותן את התמונה הכי טובה כי לא אמורים להיות הבדלים או.....שהם בראש שלך....HT Guru......
אם תקשיב ממש חזק, אולי תדע...
- gwx
- חבר פעיל מאוד

- תגובות: 102
- שם מלא: גדעון וקסלר
- נתן תודות: 5 פעמים
- קיבל תודות: 11 פעמים
השתתפות בשרשור פעיל ביום מסוים זו כניסה אחת. מעריך את רמת התגובה שלך - אני צריך טיפול לא, אתה צריך טיפול נהנה נה, הזזתי לך את הגבינה כמי שחושב שיש לו זכויות עבר פה? זה קורה לאנשים עם עולם צר שהוא אחיזתם בדימוי העצמי הירוד שלהם Get a life.
חחח, למדתי היום משהו חדש, מוזיקה, רגש וטעם הם כנראה מדע בדיוני. מי שלא שומע ניואנסים קורא להם "המצאה", ומי שלא חווה, פשוט מזלזל. nu shoyn
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
תראה איתי חאלס לטעון שלך ולחבריך "האודיופילים" יש יכולת מיוחדת לזהות דקויות שנובעות ממשככים/כבלים/מפצלי רשת וכו.... כי פשוט אין לכם, מה שכן יש לכם זו יכולת דמיון מפותח, שזה אחלה, כל עוד אתם נהנים זה באמת אחלה ואני לא ציני.25/01/2026 13:12itay123 כתב: נכון, חוויה היא סובייקטיבית.
אבל מוזיקה תמיד נחווית בראש, גם כשאתה מודד, גם כשאתה מאזין, וגם כשאתה נהנה.
אם הכול היה רק גרפים, לא היינו שומעים מוזיקה, היינו קוראים אותה.
גם מוזיקה, גם הנאה, גם רגש, הכול עובר דרך הראש.
השאלה היחידה והמאוד פשוטה היא,
יש ראש ומערכת/תוצאה שיודעים לקלוט דקויות, או שלא....
אני רק רוצה להזכיר לך שלפני הרבה שנים שהגעת אלי וישבת להאזין לא הצלחת לזהות האם שיניתי חיתוך קרוס בסנטר מ 80 ל 50 נדמה לי .
עכשיו אני יודע, הציוד לא טוב, הרמקולים קקה, הכבלים לא אודיופילים ולכן זה מנע ממך להצליח לזהות האם הקרוס שונה או לא
סתם פתאום נזכרתי בביקור שלך, דרך גב הביקור זכור לי כחוויה טובה לכל הנוכחים.
מה שכן, עברו מספר שנים מאז אולי במהלכן שיפרת את יכולות הדמיון השמיעתי שלך , מוריד בפניך את הכובע, זה ממש כיף.
תמשיך להנות, מגיע לך .
3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

הודעה מספר 825/01/2026 13:21gwx כתב: השתתפות בשרשור פעיל ביום מסוים זו כניסה אחת. מעריך את רמת התגובה שלך - אני צריך טיפול לא, אתה צריך טיפול נהנה נה, הזזתי לך את הגבינה כמי שחושב שיש לו זכויות עבר פה? זה קורה לאנשים עם עולם צר שהוא אחיזתם בדימוי העצמי הירוד שלהם Get a life....
התחילו הפלסופים ?
תחזור לשולחן השרטוט אתה סתם מבזבז זמן יקר, שלא יחזור, חבל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
עשיתי בדיקה עיוורת עם עצמי ,
הסתכלתי על תמונה סטטית במשך דקות ארוכות, ניסיתי לזכור פרט ופרט.
הסטתי את הראש לשניה וחזרתי להתבונן בתמונה שאת פרטיה ניסיתי לשננן ככל יכולתי.
מה אגיד לכם, אין שום סיכוי שהייתי מבחין בשינויים קטנים, פרטים קטנים שהוספו או הוסרו,
ואני מזכיר שמדובר על תמונה סטטית שלא נעה על ציר זמן.
אני מוכן לתת כסף חינם למי שיצליח (מלבד הנדירים בעלי זכרון צילומי) במבחן עיוור לשים לב לשינויים ויזואלים מדידים ונראים שאבצע בתמונה.
מה אגיד לכם, אין שום סיכוי שהייתי מבחין בשינויים קטנים, פרטים קטנים שהוספו או הוסרו,
אני מוכן לתת כסף חינם למי שיצליח (מלבד הנדירים בעלי זכרון צילומי) במבחן עיוור לשים לב לשינויים ויזואלים מדידים ונראים שאבצע בתמונה.
היה אחלה ביקור בשנת 2010, לזכרוני...(לא אומרים רוביזנון קרוזו, וכבר אוטוטו קרוב ל-20 שנה, אבל מי סופר)...25/01/2026 13:25istarmini כתב: תראה איתי חאלס לטעון שלך ולחבריך "האודיופילים" יש יכולת מיוחדת לזהות דקויות שנובעות ממשככים/כבלים/מפצלי רשת וכו.... כי פשוט אין לכם, מה שכן יש לכם זו יכולת דמיון מפותח, שזה אחלה, כל עוד אתם נהנים זה באמת אחלה ואני לא ציני.
אני רק רוצה להזכיר לך שלפני הרבה שנים שהגעת אלי וישבת להאזין לא הצלחת לזהות האם שיניתי חיתוך קרוס בסנטר מ 80 ל 50 נדמה לי .
עכשיו אני יודע, הציוד לא טוב, הרמקולים קקה, הכבלים לא אודיופילים ולכן זה מנע ממך להצליח לזהות האם הקרוס שונה או לא![]()
סתם פתאום נזכרתי בביקור שלך, דרך גב הביקור זכור לי כחוויה טובה לכל הנוכחים.
מה שכן, עברו מספר שנים מאז אולי במהלכן שיפרת את יכולות הדמיון השמיעתי שלך , מוריד בפניך את הכובע, זה ממש כיף.
תמשיך להנות, מגיע לך ....
בזכותך נחשפתי ל-SVS...בזמנו, אבל זוכר גם שיצאתי ממך עם כאב אוזניים לכמה ימים
תודה בסהכ על המילים החמות, יודע שכוונתך חיובית...זה הדדי.
נערך לאחרונה על ידי itay123 ב 25/01/2026 13:34, נערך פעם 1 בסך הכל.
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
טוב אופ!ניק.25/01/2026 13:26ufffnick כתב: רגש וטעם הם בראש שלך.
מוסיקה יכולה להטריג רגשות ודימיון.
שמח לשמוע שהחכמת, דורש גדלות נפש ראויה להערכה להודות בכך....
- gwx
- חבר פעיל מאוד

הודעה מספר 9, מתי תשנה את הטעות מאנגלית לעברית של חסר לימודי ליבה מ Ascendo ל אסנדו ולא לאסקנדו?25/01/2026 13:28istarmini כתב: הודעה מספר 8
התחילו הפלסופים ?
תחזור לשולחן השרטוט אתה סתם מבזבז זמן יקר, שלא יחזור, חבל....
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אוהב אסקנדו כמו שאתה אוהב מרימי כבלים , שעוזרים לדמיון שלך לנסוק לגבהים מטורפים.25/01/2026 13:37gwx כתב: הודעה מספר 9, מתי תשנה את הטעות מאנגלית לעברית של חסר לימודי ליבה מ Ascendo ל אסנדו ולא לאסקנדו?...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- gwx
- חבר פעיל מאוד

לא יכול להיות שאתה לא בוט.25/01/2026 13:31MrSound כתב: עשיתי בדיקה עיוורת עם עצמי ,
אני מוכן לתת כסף חינם למי שיצליח (מלבד הנדירים בעלי זכרון צילומי) במבחן עיוור לשים לב לשינויים ויזואלים מדידים ונראים שאבצע בתמונה....
שאלה: כל בוקר שאתה מסתכל במראה אתה זוכר איך זה נראה בד"כ או שאתה לא בטוח לגבי חצ'קון או נקודת חן חדשים שאולי הם תמיד היו שם?
אני לא מבין למה כל ה"אודיופילים החוויתיים" חוזרים על המנטרה של "לחץ" בבדיקה עיוורת ?25/01/2026 13:01itay123 כתב: מבחן עיוור בודק אם הצלחת לזהות כן/לא ברגע נתון, בתנאי לחץ וניתוק מכל הקשר טבעי לתוצאה באופן עקבי...
...
תבקש מאישתך/ זוגתך/ בן/ בת/ חבר שישמו לך לדוגמא כבל א' (מתוך ה 2 הנבדקים) בלי שתראה מה מותקן (שישימו סמיכה/מגבת כדי שלא תראה), ובזמנך החופשי קח שעה/שעתיים/יום/שבוע ותגיד מה מנגן .......תבקש שיעשו לך את הבדיקה עם 2 הכבלים לפחות 10 פעמים ותראה מה התוצאה.
כמובן שזה שמחליף את הציוד צריך להטיל מטבע והכבל המוחלף יהיה בדיוק לפי הטלת המטבע - עץ כבל א' פאלי כבל ב'
האם אתה מתרגש גם מבני ביתך/ חבריך הטובים בסוג מבחן שכזה שיכול להמשך זמן רב (יען שמיעה לטווח ארוך כפי שאתה כל הזמן מדגיש) ?
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מבחן דומה בוצע בזמנו בפורום תפוז, כמובן שהנבחן שהיה לבדו עם הכבלים במשך תקופה של שבועות ב 0 לחצים , נכשל בבחינה.25/01/2026 15:15roberts כתב: אני לא מבין למה כל ה"אודיופילים החוויתיים" חוזרים על המנטרה של "לחץ" בבדיקה עיוורת ?
תבקש מאישתך/זוגתך/בן/בת/חבר שישמו לך לדוגמא כבל א' (מתוך ה 2 הנבדקים) בלי שתראה מה מותקן (שישימו סמיכה/מגבת כדי שלא תראה), ובזמנך החופשי קח שעה/שעתיים/יום/שבוע ותגיד מה מנגן .......תבקש שיעשו לך את הבדיקה עם 2 הכבלים לפחות 10 פעמים ותראה מה התוצאה.
כמובן שזה שמחליף את הציוד צריך להטיל מטבע והכבל המוחלף יהיה בדיוק לפי הטלת המטבע - עץ כבל א' פאלי כבל ב'
האם אתה מתרגש גם מבני ביתך/ חבריך הטובים בסוג מבחן שכזה שיכול להמשך זמן רב (יען שמיעה לטווח ארוך כפי שאתה כל הזמן מדגיש) ?...
באחד הכבלים הוחדרו נגדים ( מבלי שהוא ידע) ואפילו אז הוא לא הצליח לזהות הבדלים באופן עיקבי.
היו זמנים
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- ufffnick
- גורו

חברים,
בכנות, אם יש משהו שמפחיד אותי, זה מבחן כשאישתי הבוחנת..
סיכמנו שזו חווייה והיא סובייקטיבית, לכן מבחן שכזה לא רלוונטי.
גם כי הוא מנטרל את החוייה וגם כי חווייה היא סובייקטיבית ובלתי מדידה.
מבחינתי, זה סיכום עם הכי הרבה הסכמה שהגענו אליו בשני העשורים האחרונים.
בכנות, אם יש משהו שמפחיד אותי, זה מבחן כשאישתי הבוחנת..
סיכמנו שזו חווייה והיא סובייקטיבית, לכן מבחן שכזה לא רלוונטי.
גם כי הוא מנטרל את החוייה וגם כי חווייה היא סובייקטיבית ובלתי מדידה.
מבחינתי, זה סיכום עם הכי הרבה הסכמה שהגענו אליו בשני העשורים האחרונים.
מה הקשר בין אסופת המלל שהעלת לפה עם החצקונים במצח25/01/2026 15:04gwx כתב: לא יכול להיות שאתה לא בוט.
שאלה: כל בוקר שאתה מסתכל במראה אתה זוכר איך זה נראה בד"כ או שאתה לא בטוח לגבי חצ'קון או נקודת חן חדשים שאולי הם תמיד היו שם?...
לזה שאתה לא מסוגל להבחין מהזכרון בהבדלים סטטים ויזואלים.
לא מצליח להבין מילה ממה שאתה רושם, ומאחר שאתה היחידי פה שאני לא מבין מילה מהמלל שלו
תסביר בבקשה, או שחרר אותי בבקשה מהתגובות שלך אלי.
תארתי בפוסט לפני מספר ימים שלפני כ 30 שנה אם היה ויכוח בעניני שומע/ לא שומע תמיד הייתי מציע לבצע מבחן עיוור ואף פעם לא סורבתי או שמעתי את כל ההתנגדויות ההזויות שאני שומע כעת.25/01/2026 15:23istarmini כתב: מבחן דומה בוצע בזמנו בפורום תפוז, כמובן שהנבחן שהיה לבדו עם הכבלים במשך תקופה של שבועות ב 0 לחצים , נכשל בבחינה.
באחד הכבלים הוחדרו נגדים ( מבלי שהוא ידע) ואפילו אז הוא לא הצליח לזהות הבדלים באופן עיקבי.
היו זמנים...
לפני 30 שנה לא היה קיים המושג "לחץ" בעולם (כדברי Itay123) ? תושבי כדור הארץ ובמיוחד האודיופילים מביניהם היו יותר רגועים ונינוחים ?
לא ולא - לפני שנים לא היה אינטרנט ולא היו "חכמולוגי מקלדת" - דיבורים אין סוף ואימפוטנציה כמגיעים לשלב המעשים ולפעילות שאמורה לסגור סופית את הויכוח הזה- קרי מבחן עיוור
הייתי פעיל ב 3 הפורומים כ 15 שנה - אף פעם לא הצלחתי להביא "אודיופיל חוויתי" למבחן עיוור - אף פעם !!! ......והתירוצים, רבים הם ולא הגיוניים
- gwx
- חבר פעיל מאוד

הייתי פעם בגלריה לאמנות והציגו שם ציור של קדישמן וחיקוי של הציור, המנחה הציב אתגר בפני הנוכחים שהיו כולם בקיאים בתחום שירשמו על פתק מה המקור ומה החיקוי. הרוב המוחלט זיהה מה הוא מה ואני נכשלתי אפילו שהיה לי סיכוי של 50/50, אחד שישב לידי שאל אותי איך לא זיהיתי דבר כל כך קל, עניתי לו שאין לי מושג בציורים של קדישמן, כולם נראים לי כבשים.