ניסוי סטריאו עם סוויץ אודיופילי
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 7641
- נתן תודות: 485 פעמים
- קיבל תודות: 885 פעמים
מה הקשר בין מה שאומרים פה לבין התשובות הקבועות האלה שלא קשורות לנושא?27/12/2025 17:44itay123 כתב: בסוף ההבדל הוא פשוט, מי שבודק בפועל, משקיע כסף וזמן, ומוכן גם לטעות, מתקדם.
מי שמסתפק בלדרוש הוכחות מאחרים מאחורי מקלדת, בלי ניסיון ובלי ציוד רלוונטי, נשאר תיאורטי.
ספקנות זה לגיטימי, ביקורת בלי עשייה היא רק רעש רקע שלא באמת נספר.
בכלליות מסכמת מבחינתי ללא אצבע מצביעה או טענה למי ומה....
התחלתם שרשור על משהו שדי זועק להוכחות כלשהן מלבד מילים יפות ופומפוזיות..
אם זה היה לפני 20 שנה היינו אומרים וואווו, כי אז לא הבנו הרבה. היום המצב שונה. כמובן אתם לא חייבים להוכיח כלום לאף אחד, אבל אם אני במקומכם והייתי משוכנע ב 1000% שאני צודק הייתי אומר בואו וגם נתערב על כסף.
הרי כשיואב פתח שרשור על כיול סטורם אף אחד לא אמר לו שיוכיח שזה לא אודיסי או כיול של ימאהה, או שיעשה מבחן עיוור, למה? די ברור.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

- תגובות: 17923
- נתן תודות: 1146 פעמים
- קיבל תודות: 2489 פעמים
לא חשבתי אחרת אין חדש תחת השמש בקרב האודיופילים המכובדים....

3 קידמיים טאנוי D
Sr/Bsr/ATMOS:ARENDAL
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
אי אפשר לשפוט השפעה עדינה ומצטברת באותו כלי שמתאים לשינוי גס וברור כמו "כיול" כזה או אחר שצוין פה, זה עניין של התאמת שיטת בדיקה, לא "אומץ להוכיח".
JBLsynthesis SDP-58•ApollonAudio amp•Dali EpiconVocal•JBL 8340a•SVS pc4000x2•lgG383•UltraHighEnd 2CH
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

- תגובות: 4215
- נתן תודות: 1656 פעמים
- קיבל תודות: 557 פעמים
ערן היקר ,ההבדלים הם למי שיודע לזהות אותם ,מהכרות איתך ,אם איך שהציוד מחובר ומכוייל אצלך ,ביקרתי אצלך פעמים ,אתה לא באמת תצליח ללא הכוונה לדיוקים לזהות הבדלים.27/12/2025 17:05mulder כתב: נשמע כמו התחמקות. מה לא מתאים במבחן שהוצע? אין פה שום טריקים ושטיקים.
מדובר בזה שאתה או כל מי שרוצה להוכיח שיש הבדלים יהיו הנבחנים, יוחלף (או לא יוחלף..) בין הסוויצ'ים כמה פעמים שתרצו עם תוכן לבחירתכם, ורק תגידו מתי זה היקר ומתי זה לא. הרי שילמתם כי יש הבדלים ברורים, אם הם לא ברורים אז חבל על הכסף....
לא להיפגע מזה.
כל המשפטים שאתה רושם על השפעת כבלים,חשמל ,הבדל בין נגנים ועוד....זה משפטים שגם אני אמרתי לפני מספר שנים והיה לי מוזר שאנשים משקיעים בשטויות האלה.
לאחר למידה עמוקה של התחום ,השקעה רבה מאוד בשמיעת ציוד רב ,ביצוע כמה עשרות כיולים למערכות שונות ,למידה מאנשים שידעו הרבה יותר ממני ,וברשימה הזאת אני יכול להכניס אנשים רבים מהפורום הזה ומקבוצת וואטסאפ של סטראו וקולנוע ביתי (2 עולמות בלי קשר אחד לשני בכלל) ,הרבה ניסיונות בביתי ובבתים אחרים למדתי שכל מה שההיגיון הבריא שלי בזמנו אמר לי לא היה נכון.
פעם הראשונה שרועי הגיע אליי לביקור לפני כ 4 שנים צחקתי עליו בלי סוף כי הוא באמת האמין שכבל חשמל וכבלי רמקולים משפיעים על הסאונד...אכלתי את הכובע ,נרמס לי האגו...בקיצור הושפלתי בביתי. בסוף הוא צדק ,לימדתי את עצמי להקשיב לניואנסים שלא ידעתי לנתח או לא רציתי בעבר.
כאשר רועי דיבר איתי על הסוויץ שוב צחקתי לא בפנים כי אני אוהב לפגוע ולהוריד אותו לקרקע...אבל הנקניק צדק גם הפעם.
ערן יש לך ציוד טוב בבית אבל אתה לא מממש 10 אחוז מהיכולת שלו ,בסטראו אין לך בכלל שום הבנה ביחס לאודיופילים שהשקיעו זמן ולמידה בתחום.
תאמין לי או לא שמעתי ב 6 שנים האחרונות יותר מ 1000 זוגות רמקולים ,בחללים שונים,בחנויות שונות ,עם שילובים שונים,במדינות שונות בבתים שונים ,כיילתי לאנשים רבים מערכות סטראו וקולנוע ביתי ,והשקעתי זמן ולמידה שאתה לא ביצעתה ,יתכן שאם היתה משקיעה את הזמן ואת הרצון שלי בתחום היתה מבין כנראה טוב ממני ,כרגע זה לא המצב.
כל מה שלמדתי זה לא מקריאת חומר ברשת זה מניסיון אישי ,ישבתי עם אנשים שאוהבים את התחום כמוני ועשינו ניסיונות ,הינו מאוד ביקורתיים כלפי הציוד שלנו והציוד שבדקנו ,בסוף למדנו ואנחנו רושמים כאן בפורום על הניסיונות שלנו.
כפי שרשמתי בעבר אין לי את הסוויץ,נעשה בדיקה איך שתרצה ומתי שתרצה,אתה תחליף חיבורים לפי רצונך ,תביא סוויץ לניסיון מאחת החנויות או מאדם שיש לו ,אני יבחן את עצמי בצורה עיוורת או רועי או איתי כי זה אנשים עם יכולת ניתוח סאונד מאוד גבוה,ברור לי לגמרי שהם יצליחו כי אולי לא ביצענו מבחן כזה על עיוור אבל כבלי רמקולים ,rca ,חשמל ,זה מבחנים שכן ביצענו.
בפאן אישי רשמתי שאני לא היתי רוכש מוצר כזה גם לא ב 1500 שקלים כי זה אני והשוני לטעם האישי שלי לא הצדיק ,אבל השוני היה קיים והיה לטובה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

״27/12/2025 18:11claudia5 כתב: ערן היקר ,ההבדלים הם למי שיודע לזהות אותם ,מהכרות איתך ,אם איך שהציוד מחובר ומכוייל אצלך ,ביקרתי אצלך פעמים ,אתה לא באמת תצליח ללא הכוונה לדיוקים לזהות הבדלים.
לא להיפגע מזה.
כל המשפטים שאתה רושם על השפעת כבלים,חשמל ,הבדל בין נגנים ועוד....זה משפטים שגם אני אמרתי לפני מספר שנים והיה לי מוזר שאנשים משקיעים בשטויות האלה.
לאחר למידה עמוקה של התחום ,השקעה רבה מאוד בשמיעת ציוד רב ,ביצוע כמה עשרות כיולים למערכות שונות ,למידה מאנשים שידעו הרבה יותר ממני ,וברשימה הזאת אני יכול להכניס אנשים רבים מהפורום הזה ומקבוצת וואטסאפ של סטראו וקולנוע ביתי (2 עולמות בלי קשר אחד לשני בכלל) ,הרבה ניסיונות בביתי ובבתים אחרים למדתי שכל מה שההיגיון הבריא שלי בזמנו אמר לי לא היה נכון.
פעם הראשונה שרועי הגיע אליי לביקור לפני כ 4 שנים צחקתי עליו בלי סוף כי הוא באמת האמין שכבל חשמל וכבלי רמקולים משפיעים על הסאונד...אכלתי את הכובע ,נרמס לי האגו...בקיצור הושפלתי בביתי. בסוף הוא צדק ,לימדתי את עצמי להקשיב לניואנסים שלא ידעתי לנתח או לא רציתי בעבר.
כאשר רועי דיבר איתי על הסוויץ שוב צחקתי לא בפנים כי אני אוהב לפגוע ולהוריד אותו לקרקע...אבל הנקניק צדק גם הפעם.
ערן יש לך ציוד טוב בבית אבל אתה לא מממש 10 אחוז מהיכולת שלו ,בסטראו אין לך בכלל שום הבנה ביחס לאודיופילים שהשקיעו זמן ולמידה בתחום.
תאמין לי או לא שמעתי ב 6 שנים האחרונות יותר מ 1000 זוגות רמקולים ,בחללים שונים,בחנויות שונות ,עם שילובים שונים,במדינות שונות בבתים שונים ,כיילתי לאנשים רבים מערכות סטראו וקולנוע ביתי ,והשקעתי זמן ולמידה שאתה לא ביצעתה ,יתכן שאם היתה משקיעה את הזמן ואת הרצון שלי בתחום היתה מבין כנראה טוב ממני ,כרגע זה לא המצב.
כל מה שלמדתי זה לא מקריאת חומר ברשת זה מניסיון אישי ,ישבתי עם אנשים שאוהבים את התחום כמוני ועשינו ניסיונות ,הינו מאוד ביקורתיים כלפי הציוד שלנו והציוד שבדקנו ,בסוף למדנו ואנחנו רושמים כאן בפורום על הניסיונות שלנו.
כפי שרשמתי בעבר אין לי את הסוויץ,נעשה בדיקה איך שתרצה ומתי שתרצה,אתה תחליף חיבורים לפי רצונך ,תביא סוויץ לניסיון מאחת החנויות או מאדם שיש לו ,אני יבחן את עצמי בצורה עיוורת או רועי או איתי כי זה אנשים עם יכולת ניתוח סאונד מאוד גבוה,ברור לי לגמרי שהם יצליחו כי אולי לא ביצענו מבחן כזה על עיוור אבל כבלי רמקולים ,rca ,חשמל ,זה מבחנים שכן ביצענו.
בפאן אישי רשמתי שאני לא היתי רוכש מוצר כזה גם לא ב 1500 שקלים כי זה אני והשוני לטעם האישי שלי לא הצדיק ,אבל השוני היה קיים והיה לטובה....
ערן היקר ,ההבדלים הם למי שיודע לזהות אותם״
ללא ספק אתה צודק.
ומאחר שאתה וחבריך יודעים לזהות אז לא ברורה לי ההסתיגות ממבחן עיוור, של חלק מהם , לך היא ברורה ?
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

חבר אם אתה לא מבדיל בין ציוד השונה ,בין מגברים אז יש לך אוזן מיוחדת,אבל תיקח בחשבון שיש אנשים שכן מבדילים.27/12/2025 18:18istarmini כתב: ״
ערן היקר ,ההבדלים הם למי שיודע לזהות אותם״
ללא ספק אתה צודק.
ומאחר שאתה וחבריך יודעים לזהות אז לא ברורה לי ההסתיגות ממבחן עיוור, של חלק מהם , לך היא ברורה ?...
רשמתי לפחות 3 פעמים שאני וכן למבחן עיוור בביתי...
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

מעולה אתה מוכן להזמין אותי שאראה איך אתה מבחין במבחן עיוור בין הגברות שונות שמותאמות חשמלית לדרישות הרמקול ?27/12/2025 18:21claudia5 כתב: חבר אם אתה לא מבדיל בין ציוד השונה ,בין מגברים אז יש לך אוזן מיוחדת,אבל תיקח בחשבון שיש אנשים שכן מבדילים.
רשמתי לפחות 3 פעמים שאני וכן למבחן עיוור בביתי......
וכמובן בין כבלים שונים ?
אתה כמובן לא חייב .
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

בטח שאני מוכן ,תרצה השוואת כבלים ,איזה שתרצה, עם הציוד שלי ,אתה תחליף....ונראה עם רועי מזהה כל פעם.27/12/2025 18:25istarmini כתב: מעולה אתה מוכן להזמין אותי שאראה איך אתה מבחין במבחן עיוור בין הגברות שונות שמותאמות חשמלית לדרישות הרמקול ?
וכמובן בין כבלים שונים ?
אתה כמובן לא חייב ....
תביאי סוויץ מנבחן אותו שוב
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

סוויץ אין לי אבל כבלים אביא בכיף ובוא נראה שאתם מזהים.27/12/2025 18:29claudia5 כתב: בטח שאני מוכן ,תרצה השוואת כבלים ,איזה שתרצה, עם הציוד שלי ,אתה תחליף....ונראה עם רועי מזהה כל פעם.
תביאי סוויץ מנבחן אותו שוב...
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
ממש משמח אותי מה שכתבת,27/12/2025 17:42istarmini כתב: ברור שאתם לא צריכים להוכיח כלום מלבד לעצמכם אבל כשמחלק מהתגובות בפוסט הזה ניתן לזהות "סוג של התנשאות" לפחות זה מה שאני הרגשתי או אז אני נכנס לפעולה
עכשיו , רק לצורך הדיוק.
אני טוען שאין הבדלים לאחר שהייתי נוכח במספר מבחנים עיווורים שאודיופילים מכובדים לא הצליחו לזהות קמצוץ של הבדל בין מגבר של 2000 ש״ח ( רוטל ישן נושן) לאחד של 10000$ (MBL לצורך הענין) ובין CD ( של LG שנמכר בזמנו בדיוטי ב 200$) לבין נגן של ליין שעלה גם הוא 10000$.
אני טוען , שכל עוד מדובר באותה הטכנולוגיה (לא מנורות מול A/B ) וכל עוד המגבר מסוגל לספק את הדרישות החשמליות של הרמקול לא תרגיש הבדל , זה מנסיוני האישי , שמבוסס על מבחנים עיורים ,כולל מבחנים של כבלים.
עכשיו , אני באמת רוצה להיות נוכח במבחן עיוור שאראה שאני טועה באמת אני לא נגד שמיעת הבדלים באמת שלא אני רק בעד לדעת שהם אכן קיימים במציאות ולא במוחו של אודיופיל כזה או אחר , לגיטימי לא ?
ושוב, אתם לא חייבים כלום לאף אחד, תהנו ממה שאתם שומעים בסופו של יום זו המטרה....
כי במקרה יש לי mbl שעולה 50 אלף,ובמקרה היו אצלי מעל 10 מגברים של רוטל ובחרתי בmbl ,כמעט לכל חברי הפורום המכובדים היה רוטל באיזה שהוא שלב בחיים ,ואלו שהחליפו אמרו בבירור שיש הבדל,ויש להם ניסיון אדיר לא פחות ממני או ממך.
אז איך אתה מסביר זאת?
הסברת נהדר למה אף אחד לא עושה מבחן עיוור,כולל נמר שכתב צ'ק על 10 אלף שח ובסוף המבחן לא יצא לפועל, כי זה לא המבחן הנכון,
תשיב 10 אנשים ותעשה להם a/b- כולם/רובם יענו אותו הדבר- גם היית במבחנים כאלו, אבל במבחן עיוור כולם נופלים.
אין שום אפשרות לעשות a/b בשניה,המבחן לא יעמוד במבחן המציאות.
סיימתי פה.
כיף חיים.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

ברור שזה לא המבחן הנכון , כי בו כל האודיופילים קורסים.27/12/2025 18:55royla כתב: ממש משמח אותי מה שכתבת,
כי במקרה יש לי mbl שעולה 50 אלף,ובמקרה היו אצלי מעל 10 מגברים של רוטל ובחרתי בmbl ,כמעט לכל חברי הפורום המכובדים היה רוטל באיזה שהוא שלב בחיים ,ואלו שהחליפו אמרו בבירור שיש הבדל,ויש להם ניסיון אדיר לא פחות ממני או ממך.
אז איך אתה מסביר זאת?
הסברת נהדר למה אף אחד לא עושה מבחן עיוור,כולל נמר שכתב צ'ק על 10 אלף שח ובסוף המבחן לא יצא לפועל, כי זה לא המבחן הנכון,
תשיב 10 אנשים ותעשה להם a/b- כולם/רובם יענו אותו הדבר- גם היית במבחנים כאלו, אבל במבחן עיוור כולם נופלים.
אין שום אפשרות לעשות a/b בשניה,המבחן לא יעמוד במבחן המציאות.
סיימתי פה....
עושה רושם שאתה כועס , חבל.
נ.ב
לגבי המבחן בשניה שלא ניתן לדעתך לבצע .
בוא אספר לך סיפור שהתרחש בתקופת הפורום בתפוז , שלמעשה היה החלוץ של הפורומים בתחום.
גם בפורום הזה היו ,איך לא, הויכוחים האלו.
בפורום הזה היה חבר יקר שנפל במבחן עיוור זריז שעשינו לו אצלו בבית עם הציוד שלו אבל הוא הסכים לבצע מבחן עיוור לאורך זמן ,כאשר סופקו לו כבלים שונים על ידי חבר פורום אחר ובאחד מהם אפילו הושתל קבל/נגד, שאמור היה לשנות את ״היכולות העברה החשמלית של הכבל״.
המבחן בוצע ממה שזכור לי למשך כשבוע פלוס כשהוא לבדו יושב ושומע ומחליף ורושם מה שמע.
מיותר לציין שבסופו של יום התברר שהוא קישקש את עצמו לדעת.
אז הנה, מבחן ללא לחץ בבית שלו ובזמן שלו ונפל כמו גדול.
אלו היו שישים שניות על מבחני כבלים עיוורים וממושכים.
עכשיו תורי לסיים , היה כיף לחזור קצת לימים היפים של פעם.

נערך לאחרונה על ידי istarmini ב 27/12/2025 19:22, נערך 5 פעמים בסך הכל.
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
- royla
-
- חבר ותיק

- תגובות: 2449
- שם מלא: רועי
- נתן תודות: 1025 פעמים
- קיבל תודות: 462 פעמים
27/12/2025 18:59istarmini כתב: ברור שזה לא המבחן הנכון , כי בו כל האודיופילים קורסים.
עושה רושם שאתה כועס , חבל....
חס וחלילה כועס,
בטח שלא עליך, מכבד אותך מאוד.
שמח על מה שכתבת ,זה מסכם מעולה.
כיף חיים.
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

הי אש , נכון, היית פעמיים, אתה מוזמן שוב אם וכאשר תרצה (: אם אני זוכר נכון בסוף גם רכשת סראונד כמו שיש אצלי27/12/2025 18:11claudia5 כתב: ערן היקר ,ההבדלים הם למי שיודע לזהות אותם ,מהכרות איתך ,אם איך שהציוד מחובר ומכוייל אצלך ,ביקרתי אצלך פעמים ,אתה לא באמת תצליח ללא הכוונה לדיוקים לזהות הבדלים.
לא להיפגע מזה.
בפאן אישי רשמתי שאני לא היתי רוכש מוצר כזה גם לא ב 1500 שקלים כי זה אני והשוני לטעם האישי שלי לא הצדיק ,אבל השוני היה קיים והיה לטובה....
מאז שביקרת (שנה וחצי בערך?) הוחלף סאב ל SB17 , וכיול של A1 האחרון ששיפר המון, אז מה שהיה בזמנו זה כבר לא אותו הדבר.
מעריך את הניסיון והדרך שלך, כל אחד מגדיר לעצמו כמה להשקיע זמן ומשאבים בתחביב.
מעולם לא טענתי או חשבתי שאני יודע הכל או יותר מאחרים, להפך. אבל אני מתעניין ומנסה לשפר מה שנראה לי חשוב ועיקרי ופחות בדברים שבשוליים.
למשל כמו אצלך רועי שלנו היה גם אצלי, טען שהכבל חשמל שהביא איתו טוב יותר מהכבל של הרסיבר, הייתי עם ראש פתוח וניסיתי במשך כמה שבועות, אחר כך חזרתי לכבל הרגיל כדי לבדוק את עצמי. בניגוד אליך לא שמעתי שום הבדל, ותאמין לי שבאמת רציתי לשמוע.
אז אולי זה הכבל אשם? אולי הוא לא התאים? אולי ניסוי כבלים מספר 39 היה מפיק תוצאות? אולי 99? 199? אולי כי אין משככים יקרים לרסיבר?
אולי זה בכלל הרסיבר של דנון שכמובן היא חברת פח אשפה ? אולי זה החשמל ברחוב? בבניין? אולי זה הרמקולים?
רגע, אולי זה בכלל הכיול ? אז נעשה עוד כיול, ואז נחליף שוב הכל ונתחיל מהתחלה את הניגון...
אני לא מעוניין לרדוף כל הזמן אחרי כבלים ומשככים והחלפות והשוואות, זה לא נותן כלום מבחינתי, עם הזמן זה הופך ל tunnel vision והתחביב הופך לטירחה. בסוף רוצים לשבת ולהנות מסרט או מוזיקה.
- istarmini
- חבר במועדון ה-15K

אפרופו כבל חשמל27/12/2025 19:23mulder כתב: הי אש , נכון, היית פעמיים, אתה מוזמן שוב אם וכאשר תרצה (: אם אני זוכר נכון בסוף גם רכשת סראונד כמו שיש אצלי![]()
מאז שביקרת (שנה וחצי בערך?) הוחלף סאב ל SB17 , וכיול של A1 האחרון ששיפר המון, אז מה שהיה בזמנו זה כבר לא אותו הדבר.
מעולם לא טענתי או חשבתי שאני יודע הכל או יותר מאחרים, להפך. אבל אני מתעניין ומנסה לשפר מה שנראה לי חשוב ועיקרי ופחות בדברים שבשוליים.
למשל כמו אצלך רועי שלנו היה גם אצלי, טען שהכבל חשמל שהביא איתו טוב יותר מהכבל של הרסיבר, הייתי עם ראש פתוח וניסיתי במשך כמה שבועות, אחר כך חזרתי לכבל הרגיל כדי לבדוק את עצמי. בניגוד אליך לא שמעתי שום הבדל, ותאמין לי שבאמת רציתי לשמוע.
אז אולי זה הכבל אשם? אולי הוא לא התאים? אולי ניסוי כבלים מספר 39 היה מפיק תוצאות? אולי 99? 199? אולי כי אין משככים יקרים לרסיבר?
אולי זה בכלל הרסיבר של דנון שכמובן היא חברת פח אשפה ? אולי זה החשמל ברחוב? בבניין? אולי זה הרמקולים?
רגע, אולי זה בכלל הכיול ? אז נעשה עוד כיול, ואז נחליף שוב הכל ונתחיל מהתחלה את הניגון...![]()
אני לא מעוניין לרדוף כל הזמן אחרי כבלים ומשככים והחלפות והשוואות, זה לא נותן כלום מבחינתי, עם הזמן זה הופך ל tunnel vision והתחביב הופך לטירחה. בסוף רוצים לשבת ולהנות מסרט או מוזיקה....
לא אשכח שהגעתי לאייל פור ז״ל לירושלים שהסכים לתת לי כבל חשמל יקר בטרוף לבחינה אצלי בבית בלי לחץ.
עד פאקינג ירושלים נסעתי פעמיים בשביל הכבל חשמל האודיופילי הזה.
כמובן שהכבל חובר ,נבדק והוחזר לירושלים .
בקיצור.......
3 קידמיים טאנוי D
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
Storm Mk2
jvc NP5
סאבים אסקנדו+svs
הגברה בריסטון/רוטל/אדקום
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

אני בטוח שבקולנוע ביתי לא אצליח להרגיש ,אני אומר את זה בצורה כמעט בטוחה.בסטראו כמעט תמיד ארגיש במערכת אצלי. לרועי יש אוזן שמסוגלת לנתח הרבה יותר טוב ממני בכמה רמות...אצלי יש את אישתי שעוזרת לי להבין את מה שאני שומע כי יש לה גם אוזן פנומנלית27/12/2025 19:23mulder כתב: הי אש , נכון, היית פעמיים, אתה מוזמן שוב אם וכאשר תרצה (: אם אני זוכר נכון בסוף גם רכשת סראונד כמו שיש אצלי![]()
רגע, אולי זה בכלל הכיול ? אז נעשה עוד כיול, ואז נחליף שוב הכל ונתחיל מהתחלה את הניגון...![]()
אני לא מעוניין לרדוף כל הזמן אחרי כבלים ומשככים והחלפות והשוואות, זה לא נותן כלום מבחינתי, עם הזמן זה הופך ל tunnel vision והתחביב הופך לטירחה. בסוף רוצים לשבת ולהנות מסרט או מוזיקה....
- avihuli
- חבר שלא מהעולם הזה

- תגובות: 9008
- נתן תודות: 1567 פעמים
- קיבל תודות: 1348 פעמים
לא הצלחתי להבין, סליחה.
מצד אחד קיימת הטענה שיש הבדל שמיע מיידי ואי אפשר לפספס.
מצד שני, ההבדל נעוץ בניואנסים קטנים ולאורך זמן וצריך להבין איפה ומה לחפש ?
קצת סותר אחד את השני, לא ?
מה המשפט הנכון שצריך להתייחס אליו ? כי אם זה השני, אז אין שום תוחלת למבחן העיוור.
אש יקירי, לא היית שם 1,500 שקל על משהו שיקפיץ בכמה רמות את הסט שלך למעלה ?!
מה המשפט הנכון שצריך להתייחס אליו ? כי אם זה השני, אז אין שום תוחלת למבחן העיוור.
אש יקירי, לא היית שם 1,500 שקל על משהו שיקפיץ בכמה רמות את הסט שלך למעלה ?!
7.1.2 | SVS Ultra Evolution: Bookshelf / Center / Elevation, Focal Bird, M&K M40T, SB-3000 R.
.
.
-
claudia5
-
- חבר מביא חבר

ליכולת שמיעה שלי אני חייב להקשיב לניואנסים ספציפים כדי להבין את ההבדלים כי לאוזניים שלי הם מינורים. אדם אחר חשב שהשוני גדול יותר. חשוב להבין שגם אם אצלי הגיע להשמעה ראשונה לא אדע עם יש או אין סוויץ. אם אבצע השוואה לשירים מסויימים אדע לזהות27/12/2025 19:58avihuli כתב: לא הצלחתי להבין, סליחה.
אש יקירי, לא היית שם 1,500 שקל על משהו שיקפיץ בכמה רמות את הסט שלך למעלה ?!...
- mulder
- חבר שלא מהעולם הזה

אש, מה משנה לך מה רועי /אשתך /איתי או כל אחד אחר חושבים? אני אומר את זה מבלי לזלזל לשניה במידת ההבנה והניסיון של כל אחד מהם כמובן, אתה אמור להנות מהמערכת עם השמיעה שלך, לא לנסות להבין מה אחרים שומעים ואז לנתח את זה.27/12/2025 20:01claudia5 כתב: ליכולת שמיעה שלי אני חייב להקשיב לניואנסים ספציפים כדי להבין את ההבדלים כי לאוזניים שלי הם מינורים. אדם אחר חשב שהשוני גדול יותר. חשוב להבין שגם אם אצלי הגיע להשמעה ראשונה לא אדע עם יש או אין סוויץ. אם אבצע השוואה לשירים מסויימים אדע לזהות...