מעבר לכך שאני מתכנן לשתף כאן בתהליך, אשמח גם לקבל עצות וטיפים למערכת.
כיום אני עם מערכת שכוללת מקרן עם מסך 100" (רואים נהדר, אבל כשלא מואר), במה קדמית של פאראדיים כולל Floorstanders ורמקולים אחוריים של Polk S10e.
התכנון בסלון החדש הוא לשדרג ל 5.1.2, ושהמערכת תהיה עם לוק נקי לבקשת ההנהלה - כלומר בלי רמקולים מסיביים (רק on-wall), במקום מקרן טלויזיה (85" או 98"), ובלי שידה מתחת לטלויזיה.
במלים אחרות, מה שכנראה ישאר מהמערכת הקיימת זה הרסיבר (Anthem MRX720) והסאב (SVS SB-2000). כל הרמקולים יוחלפו ועל הדרך התכנון להוסיף גם אטמוס.
זה התכנון הכללי של הסלון: יש קיר ברוחב 3 מטר שמיועד לטלויזיה ורמקולים מקדימה, מול הספה (שתהיה צמודה לקיר כי הרוחב הוא בערך 3.25 מטר)
מבחינת תכנון, לא בחרתי כרגע רמקולים (מוקדם מדי, גם תזרימית וגם כי יש עוד 3-4 חודשים), אבל הקירות כבר בתהליך בנייה וזה הזמן לסגור את תוכנית החשמל - כולל העברת הכבלים.
זה התכנון מיקום של הכבלים בסלון, אשמח למשוב
העוגן הוא הטלויזיה, שתהיה במרכז הקיר (של ה-3 מטר), ברוחב 2.2 מטר. החלק התחתון של הטלויזיה בגובה 60 ס"מ מהרצפה.
התקנת רמקולים קדמיים: 20 ס"מ מצד של הטלויזיה, כך שבכל מקרה ישאר מרווח של 5-10 ס"מ בין הרמקול לטלויזיה, וגם לקירות מהצד השני.
מרחק בין רמקולים (עבור טלוויזיה 98"): 2.6 מטר
גובה מרכז רמקול מהרצפה: 1.1 מטר (קצת מתחת לאמצע הצג)
התקנת רמקול סנטר: מיקום רוחבי: במרכז הטלויזיה
גובה מרכז רמקול מהרצפה: 45 ס"מ (גם כאן, שיהיה מרווח של כמה ס"מ בין הטלויזיה לרמקול)
התקנת רמקולי סוראנד (דיפול/ביפול): גובה מרכז: 1.4 מטר (כ 40 ס"מ מעל האוזניים)
רוחב: 3.2 מטר בין מרכזי רמקולים (ממורכז בספה/מרכז טלויזיה), נושק לקצה הספה.
התקנת רמקולי אטמוס (זוג): על התקרה, מרחק מקיר אחורי: 1.2 מטר (בערך 30 ס"מ מקצה הספה קדימה)
רוחב בין רמקולים: 2.8 מטר [ממורכז לפי טלויזיה]
אציין שיש קורה במרכז הסלון, הקו המקווקו בין העמודים, בגובה של 30 ס"מ. מקווה שזה לא יפריע יותר מדי לאטמוס.
הערות, עצות, משוב?



